|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Žgaravica u trudnoći – 6 trikova kako je ublažiti!

Uredništvo Ringeraje, 17.7.2020
Mnoge žene doživljavaju žgaravicu prvi puta za vrijeme trudnoće. Iako je vrlo česta i obično bezopasna, žgaravica u trudnoći može biti vrlo neugodna.
Ključne riječi:

image
Čim osjetite da vas \\\\
/11


Žgaravica je još jedna nuspojava koja se javlja u trudnoći. U trudnoći maternica i želudac potiskuje prema gore stoga se on ne može prazniti na normalan način i kiseli se sadržaj može duže zadržati u njemu, a kiseli sadržaj se može vratiti u jednjak što divljamo kao žgaravicu.

 

Na žalost nema puno pomoći ovoj pojavi, ali ju možete spriječiti nekim novim navikama

 

1. Grickajte bademe.  Čim osjetite da vas "pecka" u želucu, pojedite desetak sirovih badema. Badem kao lijek odličan je izbor u trudnoći. Bademi su vrlo dobar izvor magnezija, a u narodu su prepoznati kao tradicionalan lijek protiv žgaravice. Magnezij iz badema može djelomično neutralizirati višak kiseline u želucu.

 

2. Izbjegavajte piti velike količine tekućine za vrijeme obroka, ne želite rastegnuti svoj želudac. Važno je, međutim, piti osam do deset čaša vode dnevno tijekom trudnoće, ali pijuckajte ju između obroka.

 

3. Izbjegavajte jesti netom prije spavanja. Nemojte jesti bar dva do tri sata prije no što pođete u krevet.

 

PROČITAJTE JOŠ: 5 zdravih grickalica za trudnice

 

4. Podignite uzglavlje pri spavanju. Na taj način ćete i sami pomoći svome tijelu da zadrži želučane kiseline onamo gdje i pripadaju, te će pomoći probavu. Također, preporuča se da spavate na lijevom boku, jer to također otežava prolazak kiseline u jednjak.

 

5. Tradicionalno prirodno liječenje žgaravice preporučuje ispijanje soka od sirovog kupusa ili sirovog celera.

 

6. Žvačite polako! Gutanje velikih komada hrane također može uzrokovati vračanje kiseline u želudac. Opustite se i uživajte u svakom zalogaju, a to će vam pomoći i da manje jedete.


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Trudna & lijepa!
U ovom broju donosimo brojne savjete o tome kako ćete osnažiti svoju trudnoći i biti lijepa, zdrava i sretna trudnica.
4
VIDEO: 11 savjeta kako vježbati u trudnoći
11 koraka, 11 savjeta za vježbanje tijekom trudnoće. Pobrinite se za redovnu aktivnost, dobrobit i lakši porod.
4
Može li intimni odnos zaista "pokrenut...
Mnogi vjeruju u to da intimni odnos može "pokrenuti" porođaj kod žena koje su već blizu termina porođaja. Ima li u tom...
4
6 promjena u trudnoći koje ćeš obožavati
Razne promjene očekuju vas i vaše dijete u svakom novom tjednu trudnoće – vaše tijelo se mijenja, prilagođava djetetu ko...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!