|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Vježbanje nakon poroda!

Uredništvo Ringeraje, 5.12.2019
Trudnoća mijenja vaše tijelo. Uz trud, upornost i strpljenje izgledati ćete kao prije trudnoće.
Ključne riječi:

image
/11


Nakon poroda pričekajte s bilo kakvim ozbiljnijim vježbanjem dok vam ne prestane krvarenje, a i onda krenite laganim tempom. Postoje i vježbe koje možete početi izvoditi već nekoliko dana nakon poroda, a pomoći će vam da ponovo ojačate mišiće trbuha i zdjelice koji su olabavili proteklih mjeseci. Dok ležite na leđima savijte koljena i lagano odižite stražnjicu od podloge. Zatim u istom položaju odignite ruke od podloge i podižite ramena i glavu, radeći male trbušnjake. Ako vam nije ugodno, prestanite. 
 

Trudnoća mijenja vaše tijelo i nakon poroda trebate imati realna očekivanja prema njemu. Ne dajte da vas zavaraju holivudske zvijezde koje već nekoliko mjeseci nakon poroda izgledaju glamurozno - za njih se brinu nutricionisti i treneri, ali ni one sigurno ne mršave tako brzo na zdravi način. Pogotovo ako dojite, imajte na umu da vašem tijelu trebaju dodatne kalorije i suzdržite se od bilo kakvih dijeta i intenzivnih vježbanja barem prvih šest mjeseci. Zapamtite da vaša beba ne treba mršavu, nego zdravu mamu!
 

Vježba za jačanje trbušnih mišića

Lezite na podlogu za vježbanje u položaj na leđa. Ispružite noge i lagano ih odignite od podloge. Ispružite vaše ruke u pravcu prstiju na stopalima i pokušajte im se približiti, istodobno povlačeći glavu i ramena. Potom spustite ruke i noge i opustite ih u ležećem položaju. Vježbu ponovite četiri puta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Bebe i djeca obožavaju ovu igru!


Vježba istezanja leđnih mišića

Sjednite opuštenu u položaj s prekriženim nogama ("Schneidersitz"). Opustite vaša ramena i ruke, a glavu prignite vašim prsima, koliko god vam to dopuštaju vratni mišići. Potom podignite glavu i okrenite ju jedan puta udesno, potom ulijevo. Vježbu ponovite četiri puta.


Vježba za jačanje mišića zdjeličnog dna

Lezite na podlogu za vježbanje u položaj na leđa. Privucite vaša koljena prsima, a mišiće stražnjice i dna zdjelice čvrsto napnite. Potom lagano ispružite noge, tako da koljena ostanu blago savijena, te se okrenite na stranu. U ovom položaju ostanite barem 3 sekunde, a mišići dna zdjelice bi trebali kroz ovo vrijeme biti i dalje napeti. Potom se okrenite na drugu stranu, te opustite. Vježbu ponovite još jednom.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

7 razloga zašto NE primati posjete odmah n...
Kada se rodi novi član u obitelji, sasvim je razumljivo da se svi njemu bliski raduju i žele ga vidjeti što prije. Međut...
6
Kada uvesti krutu hranu: sa 4 ili 6 mjeseci?
Pitate li se i vi kada početi s uvođenjem krute hrane? Da li sa 4 ili 6 mjeseci? Ili još kasnije? Mišljenja se razlikuju...
4
Mamino naručje - najljepši miris
Uzimajte dijete u naručje često, privijajte ga uz sebe. Miris će najbolje povezati dijete s roditeljima...
3
Crvenilo na guzi
Mnoge bebe pate od pelenskog osipa. Uz pomoć ovih savjeta ćete crvenilo na guzi brzo savladati.
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!