|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako djetetu pomoći pobijediti strah od doktora

Uredništvo Ringeraja, EM, 14.1.2020
Mnogi mališani se uplaše kada se spomene doktor. Evo nekoliko savjeta da im pomognete pobijede taj strah.
Ključne riječi:

image
Doktor
/11


Ponašajte se smireno, iako ste zabrinuti jer će se i dijete osjećati mirnije. Pokažite da vjerujete doktoru.

 

Jedan od načina da pripremite mališana za susret s doktorom je da obučete bijeli mantil. Pokažite mu kako će mu poslušati pluća, pregledati grlo... Na ovaj način će znati što da očekuje u ordinaciji.

 

Izbjegavajte rečenice poput: "Ne boji se", "Injekcija ne boli", umjesto toga recite da znate da nije ugodno, ali da će brzo biti gotovo. Većina djece se boji doktora zbog cijepljenja, pa naglasite da se injekcija ne daje prilikom svakog posjeta doktoru. Također, ne obećavajte da ih sigurno neće „piknuti“, jer ako to bude neophodno, neće vam više vjerovati.

 

PROČITAJTE JOŠ: Neobične činjenice o bebama

 

Uzmite sa sobom omiljenu igračku, zamolite doktora da prvo nju kratko "pregleda" kako bi mališan znao što da očekuje. Ili, povedite starije dijete koje će doktor prvo pregledati.

 

Po izlasku iz ordinacije poljubite dijete, zagrlite ga, pohvalite za hrabrost.

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dopodnevna užina: Jabuka i kvinoja
Uvođenje guste hrane mnogim je roditeljima misterija. Iznad svega se pitaju kada započeti, s čim započeti, na koji način...
5
Vježbanje poslije poroda – mama i beba vje...
S trudnoćom i porodom promijenimo se u mnogo čemu i, usprkos neizmjerno lijepim trenucima, žene se počinju brinuti za iz...
5
Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!