|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Prestižna titula 30. rodilištu u Hrvatskoj

Uredništvo ringeraja.hr, MB, 11.6.2014
Rodilište u Novoj Gradišci dobilo priznanje „RODILIŠTE - PRIJATELJ DJECE“

image
/11


Velikoj obitelji rodilišta u Hrvatskoj koja nose prestižan status „Rodilišta – prijatelja djece“ danas se pridružilo i rodilište Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ u Novoj Gradišci. Time je postalo 30. i pretposljednje rodilište u Hrvatskoj koje je potvrdilo da majkama i njihovoj djeci pruža najkvalitetniju skrb i to prema svjetskim kriterijima inicijative „Rodilišta – prijatelji djece“ koju UNICEF u Hrvatskoj provodi u suradnji s Ministarstvom zdravlja. To znači da uspješno primjenjuje „Deset koraka do uspješnog dojenja“ i poštuje odredbe Međunarodnog kodeksa o reklamiranju i prodaji nadomjestaka za majčino mlijeko.   


Priznanje su ravnatelju bolnice, dr.med. Tihomiru Baričeviću, na prigodnoj svečanosti uručili predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Valentina Otmačić i koordinator programa „Rodilišta – prijatelji djece“ prof.dr.sc. Josip Grgurić. Čestitali su osoblju na važnom postignuću  koje je osiguralo da majke i djeca u prvim zajedničkim danima, uz odgovarajući smještaj, dobiju i najbolju moguću skrb.


„Dobra skrb u rodilištima izravno utječe na početak života djece, a podrška dojenju je zapravo podrška boljem zdravlju majki i djece. Ta je podrška još važnija u trenucima prirodnih katastrofa. Nije tajna da dojenje spašava dječje živote, ali i utječe na dugoročno zdravlje djece. Dojenje je jedan od načina na koji možemo djeci pružiti ne samo hranu, nego i utjehu u ovim teškim trenucima. Stoga je prioritet da upravo stručnjaci – pedijatri, medicinske i patronažne sestre - pruže majkama podršku kada je to najzahtjevnije“, istaknula je predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Valentina Otmačić osvrnuvši se na tešku situaciju u poplavljenim područjima u Županjskoj Posavini.


Prof.dr.sc. Josip Grgurić tom je prilikom rekao kako inicijativa, koja je u Hrvatskoj započela prije punih 20 godina, ne završava proglašenjem svih rodilišta 'Rodilištima – prijateljima djece'. „Sljedeći je korak unaprijediti postojeću praksu u rodilištima kako bi ona postala naklonjenija i majkama, ali i proširenje inicijative i na djecu u jedinicama intenzivne skrbi jer je dosadašnja praksa pokazala nedovoljno poznavane uloge dojenja u liječenju te djece“, objasnio je prof.dr.sc. Grgurić.


Rodilište Opće bolnice „Dr.Josip Benčević“ se, prilikom ocjenjivanja o poštivanju svih „Deset koraka za uspješno dojenje“, posebno istaknulo u poticanju kontakta „koža na kožu“ i prvog podoja odmah nakon poroda. Taj je postupak postao rutinski. Osoblje je dobro educirano o dojenju te spremno pomaže majkama koje su 24 sata uz svoju djecu. U rodilištu je tijekom 2013. godine rođeno 427 djece, dvoje više nego 2012.


 „Deset koraka za uspješno dojenje“ koje rodilište treba ispuniti da bi dobilo naslov „Prijatelja djece“ obuhvaća niz mjera za poticanje dojenja odmah nakon poroda i podršku majkama i nakon izlaska iz rodilišta. Rodilišta koja žele zadržati ovu potvrdu kvalitete skrbi o majkama i djeci, svake 3 godine trebaju zatražiti ponovno vanjsko ocjenjivanje.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uloga kalcija u prehrani trudnica
Jedna od glavnih uloga kalcija je pomoć u rastu, razvitku i čuvanju kostiju i zubi. Kao buduća majka morate zadovoljiti ...
21
Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tro...
Uz redovne ginekološke preglede možeš se osigurati da tvoja beba i ti budete zdravi i počneš se pripremati za porod mirn...
19
Sve što trebate znati o pregledima u trudn...
Do 37. tjedna trudnoće pregledi se obavljaju u ambulanti kod izabranog ginekologa, a nakon toga trudnice s uputnicom odl...
12
Kilogrami u trudnoći
Uz svu sreću koju majka osjeti kada ugleda plusić na testu za trudnoću, onaj „ženski“ dio nas automatski pali lampicu: „...
11





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!