|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pet najboljih igračaka svih vremena

Uredništvo Ringeraja, EM, 22.11.2019
Ove igračke su klasici među igračkama i njima se mališani igraju već generacijama.

image
/11


Djeca danas na raspolaganju imaju autiće na daljinsko upravljanje, kućice za barbike koje izgledaju kao vile poznatih osoba, robote sastavljene iz 1.000 komadića koji koštaju malo bogatstvo ... Mnogi roditelji se ponekad čak i loše osjećaju jer djeci ne mogu priuštiti sve te super ultra-skupe igračke.

 

Pogledajte listu pet najboljih igračaka svih vremena, u kojima djeca uživaju već generacijama i koje sasvim sigurno možete priuštiti svojim mališanima!

 

Štap

 

Velike su šanse da su se i vaše none, bake igrale ovom "igračkom", a i vaša djeca su je sigurno već otkrila. Ono što je sjajno je da se štap može koristi u toliko različitih igara, a sve ovisno o maštovitosti vašeg djeteta.

Štap može pomoći mališanima da nešto dohvate, s njim mogu crtati po zemlji ili može poslužiti kao mač kojim će se klinci takmičiti tko je bolji mačevalac...

Naravno, treba samo biti u blizini i nadgledati djecu da eventualno netko nekoga ne bi udario u oko ili nešto slično...

 

Kutija

 

Da, kartonska kutija može biti sjajna igračka, a pritom ih možete naći u različitim oblicima i veličinama. Na primjer, ako imate više kutija raznih veličina, djeca mogu naučiti slagati manje kutije u veće – znate i sami da danas ima toliko igračaka "na ovu foru", samo što su poprilično skuplje. Također, kartonske kutije se, ovisno od veličine i oblika, mogu pretvoriti u namještaj, a mališanima mogu koristiti i kao mjesto za skrivanje. Ova "igračka" u biti može postati bilo što, uz malo dječje mašte.

Ako trenutno nemate kutiju pri ruci i košara za rublje može poslužiti kao igračka u nekim situacijama.

 

PROČITAJTE JOŠ: Učenje vožnje bicikla bez pomoćnih kotača

 

Konopac

 

Ok, ovo nije igračka za sasvim malu djecu jer ne želite da dijete stavi špagu oko vrata ili uradi neku sličnu stvar koja ga može dovesti u opasnost. Ali, kada je dijete dovoljno veliko da zna što ne smije radit, konopac može posluži kao odlična zabava.

Možete mališane učiti da konopcem povezuju stvari, da zakače igračku negdje da visi pomoću konopca, možete napraviti, recimo, čvor od limenki povezanih konopcem... Djeci će možda biti zanimljivo i da jednostavno vuku stvari zakačene za konopac.

 

Kartonski tuljac

 

Mislimo na najobičnije kartonske tuljce, poput onih od toaletnog papira ili onih većih na koje su namotani ubrusi, ukrasni papir, a koji mogu poslužiti kao vrlo zanimljiva igračka.

Dajte djeci ove tuljce i gledajte kako će uživati, od njih praviti dalekozore i igrati se špijuna u kući ili će ih možda koristiti kao teleskop.

Opet, i kartonski tuljac klincima može posluži kao "oružje". Uostalom, samo im dajte ovu "igračku", a oni će joj već naći namjenu, vidjet ćete, možda i neku koja vama nije ni pala na pamet.

 

Blato

"Igračka" na koju se mnogi roditelji "ježe", ali ako razmislite o svom djetinjstvu, shvatit ćete da ste i vi voljeli igru u blatu, tj. na zemlji, pijesku... Vama se možda ne sviđa sada kada ste odrasli, ali blato je na spisku igračaka duže nego ijedna druga, i vjerojatno će tu i ostati.

I dobro je da je tako, jer je blato zapravo dobro za djecu. Studije su pokazale da mališani koji se igraju u blatu imaju jači imuni sustav. Jasno je da za roditelje to znači više pranja i peglanja, ali ako je dobro za zdravlje djece, onda vrijedi.

A što djeca rade s tim blatom? Oni će kopati, praviti rupe ili gomilice. Možda će u tu igru uključiti i štap da im pomogne, pa će napraviti teren za autiće ili nešto slično.

Dakle, možda se vama ne sviđa, ali je dobra, jeftina i jedna od omiljenih dječjih igračaka!

 

Koja je bila vaša omiljena "igračka"?

 

Izvor: mondo

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako ojačati imunitet i izbjeći prehladu?
Uloga imunološkog sustava jest štititi organizam od bakterija i virusa. U vrijeme prehlada i virusa tijelu je potrebna d...
4
Kako kvalitetno provoditi vrijeme kod kuće...
Epidemija izazvana korona virusom pred sve nas je uz brojne izazove stavila jedan izrazito važan – ostati doma. Naš je s...
4
Air Max® s Tab+ tehnologijom za dom bez vl...
Air Max® sakupljač vlage i osvježivač zraka s najnovijom naprednom Tab+ tehnologijom brže apsorbira vlagu i maksimalno s...
4
7 praktičnih razloga da imate "samo jo...
Roditelji s četvero i više djece su najsretniji. Prema jednoj australijskoj studiji, mame i tate s velikim obiteljima na...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!