|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Životne lekcije koje možemo naučiti od djece

Uredništvo Ringeraja, EM, 20.12.2019
Mudrost ne dolazi s godinama baš uvijek. Evo što odrasli mogu naučiti od djece!
Ključne riječi:

image
Djeca
/11


Djeca uživaju u trenutku, ne opterećujući se onim što je bilo, jednostavno stvaraju sreću. Evo koje životne lekcije možemo naučiti od djece:

 

Mašta je fantastična stvar

Starenje je neizbježno, ali ne dozvolite da godine koje prolaze uguše dijete u vama. Potrudite se da ne postanete dosadni, i da vam ne bude dosadno bez obzira na to koliko godina imate.

 

Novac stvarno ne znači previše

Djeca primjećuju sitnice u svijetu oko sebe, osmjehuju se kad vide cvjetić u parku, mačku ili psa na ulici. Gledaju zvijezde. I smiju se, ponekad tako lijepo i bez naročitog razloga. Osmjeh ne košta ni kune.

 

PROČITAJTE JOŠ: Vaše dijete uči rukama, ušima ili očima!?

 

Poštovanje je dvosmjerna ulica

Ne možete očekivati da vas neko poštuje ako vi njega ne poštujete. Pitate se ponekad zašto su djeca uglavnom "nemoguća" baš kod onih učiteljica koje se zalažu za red i disciplinu? Morate znati slušati, kako bi drugi čuli vas.

 

Sunčan dan i trava su najjeftiniji i najčišći izvori zadovoljstva na ovom svijetu

Nemojte propustiti divne trenutke zato što se bojite "zaprljati odjeću".

 

Ne podilazite drugima

Budite dosljedni, držite se svojih uvjerenja i iskreno govorite što mislite. Znate kako se kaže, djeca "ne znaju lagati". Pomislite koliko bi život bio bolji kad ljudi ne bi učili lagati, kako godine prolaze…

 

Peći kolače je zabavno, čak i ako kolači ne uspiju

Znate kako izgleda kad djeca rade kolače? Kaos na sve strane i kuhinja puna vike i smijeha. Poslije toliko zabave, nikome nije važno da li su kolači ispali savršeno. Nemojte se brinuti unaprijed i očekivati da krajnji rezultat svega što radite bude idealan. Uživajte u iskustvu.

 

Svima ponekad treba da nas neko drži za ruku

 

Toliko je jednostavno.

Koračajte kroz život bez straha, s radoznalošću djeteta i nemojte dozvoliti da vas svakodnevica pretvori u ogorčenu osobu slomljenog samopouzdanja. Što djeca rade kad padnu? Ustanu, i potrče ponovo, zar ne?

 

Izvor: mondo.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kreativni kutak: Dan planeta Zemlje
22. travnja slavimo Dan planeta Zemlje! Iskoristite ove dane u kući i zajedno sa svojom dječicom osmislite PLAKAT koji ć...
6
Moje dijete mjesečari!
Iako se za somnambulizam veže isključivo hodanje u snu, ne hodaju svi mjesečari. Neki se samo isprave i sjednu na krevet...
4
Pomozimo našoj Nejri Kurić
Prenosimo apel Uredništva Ringeraja.ba- Ovim putem želimo pokrenuti akciju za prikupljanje financijskih sredstava za...
4
Božićna kolijevka
Igrajte se s nama i možda baš za Božić osvojite ovaj prekrasan i vrijedan poklon!
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!