|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Miješana salata s heljdinom kašom

Uredništvo Ringeraja, EM, 24.7.2020
Heljda nam je gotovo nepoznata namirnica, a izuzetno je zdrava. Obogatite svoj tjedni jelovnik s ovom iznimnom pseudožitaricom!

image
Heljda ima jedinstven okus koji je izraženiji od bilo koje žitarice!
/11


Izvrstan je izvor antioksidativnih biljnih spojeva, poput luteina, zeaksantina, rutina i kvercetina te minerala mangana koji također posjeduje antioksidativna svojstva, a sadrži i triptofan koji pospješuje san.

 

Heljda ima približno jednaku energetsku vrijednost kao i druge žitarice, a jedna šalica (168 grama) kuhane heljdine prekrupe sadrži oko 150 kalorija. U toj jednoj šalici ujedno ćemo dobiti čak 4,5 g prehrambenih vlakana. Razmatra se i kao izvor vitamina B kompleksa i magnezija, a sadrži i triptofan koji pospješuje san.

 

PROČITAJTE JOŠ: Namaz od avokada

 

Heljda ima jedinstven okus koji je izraženiji od bilo koje žitarice!

 

Miješana salata s heljdinom kašom

 

SASTOJCI:

 

* kaša od heljde

* cherry rajčice

* šparoge

* mladi luk

* salata od krastavaca

 

PRIPREMA:

Heljdu oprati i ostaviti namočenu nekoliko sati. Ja je namočim ujutro prije odlaska na posao. A ako je ne na močite, ništa zato, vrijeme kuhanja će se samo malo produžiti.

 

Heljdu kuhajte dok ne omekša i ohladite (isperete hladnom vodom). Šparoge ogulite na manje komade i kuhajte dok ne postanu mekane / hrskave (po želji). Luk narežite na manje komadiće, rajčicu narežite na pola i sve sastojke pomiješajte u bilo kojoj zdjeli. Začinite po ukusu i prelijte sa bučnim / maslinovim ili drugim aromatiziranim uljem (hladno prešanim).

 

VRIJEME PRIPREME: 15 minuta

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Klasično čišćenje lica!
Nakon zime, pripremite kožu za nadolazeće topline. Beauty Balance se pobrinuo za spuštanje cijene, a vi se pobrinite za ...
3
Eko maska za kosu!
Kosa vam je suha, a ni vrijeme vam ne ide u prilog? Uzmite stvari u svoje ruke!
2
Frendice.hr i Pantene vam poklanjaju!
Zahvaljujući naprednim Pantene tehnologijama, suvremena žena više nema dvojbi. Pantenovi stručnjaci stvorili su novu lin...
2
˝Frizerska oaza za trudnice i dojilje!˝
Predstavljena je jedinstvena ponuda samo za trudnice i mame u frizerskom salonu ˝Zanetti˝!
2





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!