|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Avokado se smatra superhranom jer sadrži mnoštvo bjelančevina, prehrambenih vlakana, vitamina i minerala koje unapređuju zdravlje pojedinaca.

image
Avokado je najbolje jesti kad je u potpunosti sazrio.
/11


Avokado ima najveći udio bjelančevina među voćem, bogat je izvor vitamina E i kalija, u korisnim količinama sadrži i vitamin C, vitamin B6 i lutein. Kao i maslinovo ulje, avokado ima visok udio jednostruko nezasićenih masnih kiselina za koje se smatra da smanjuju razinu kolesterola u krvi.

 

Kako prepoznati da je avokado sazrio?

Avokado je najbolje jesti kad je u potpunosti sazrio. S obzirom na debelu koru, to je ponekad teško ustanoviti.

U otkrivanju zrelosti ploda poslužit će vam sljedeći trik: pokušajte oguliti malu peteljku na vrhu avokada. Ako se peteljka može lako ukloniti, a ispod nje se nalazi kora svijetlozelene boje, u ruci imate sazrio plod.

Ako se peteljka ne može oguliti, plod još nije sazrio. No ako uspijete skinuti peteljku bez većih problema, a ispod nje nađete smeđu površinu kore, kupili ste plod koji je prezrio, i više nije ukusan za konzumaciju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Očistite svoj organizam s ovim super doručkom

 

NAMAZ OD AVOKADA

 

SASTOJCI:

* 1 avokado

* 3 cherry rajčice

* 1 manja glavica mladog luka

* 1 češanj češnjaka

* pola čajne žličice soli

* prstohvat papra

* 1 žlica bio limunove korice (ili sok pola limuna)

* 1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka

 

Priprema

Avokado razrežite po dužini, odstranite košticu i žlicom izvadite mesnati dio. Od njega napravite pire te dodajte na malene komadiće narezanu cherry rajčicu i mladi luk. Umiješajte limunov sok, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol, papar i bosiljak.

Namaz servirajte u ljusci avokada ili u posudi uz (prepečen) kruh. Može se konzumirati u svako doba dana, jelo je vrlo lagano.

Avokado namaz u hladnjaku može izdržati 2-3 dana.

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tenisice na punu petu, da ili ne?
Tenisice na petu – trend koji s jedne strane ima velik broj poklonica, dok s druge strane izaziva zgražanje.
3
Gumene čizme - uvijek u modi
Svake sezone gumene čizme se vraćaju na naše ulice. Jesen i zima su godišnja doba kada ih morate imati.
3
Lijepo je biti trudnica!
Sve su žene lijepe onoliko koliko se osjećaju. U trudnoći su još ljepše samo se brinu oko sitnica. Budi svoja i lijepa!
3
Devedesete se vratile!
Vjerojatno ste po nekim detaljima primijetili da su se devedesete vratile. To ipak ne znači da trebamo prigrliti baš sve...
3





Anketa


joszde

šta kažete na muško ime Nick i žensko Tia

super (13%)

odlično (2%)

dobro (12%)

nije loše (20%)

baš mi se ne sviđa (25%)

uopće mi se ne sviđa (28%)


Broj svih glasova: 175

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!