|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Klimatske promjene utječu na spol ploda

Uredništvo Ringeraje, 9.8.2021
Znanstvenici su otkrili iznenađujući fenomen, naime muški zametci osjetljiviji su na stresne čimbenike uzrokovane klimatskim promjenama u odnosu na ženske zametke.
Ključne riječi:

image
Japanski znanstvenici tvrde da na spol djeteta može utjecati temperatura zraka.
/11


Većina roditelja na to žele li dječaka ili djevojčicu odgovoriti će da im je svejedno, samo da dijete bude zdravo. U stvarnosti, međutim, nije tako. Neki parovi vjeruju u određene narodne metode kako začeti dijete određenog spola. Djeluje li to doista?

 

Japanski znanstvenici tvrde da na spol djeteta može utjecati temperatura zraka. Kako temperatura raste, sve se više rađa djevojčica, piše Daily Mail. Do te spoznaje došli su analizom višegodišnje statistike.

 

 PROČITAJTE JOŠ: 7 zanimljivih činjenica o pokretima bebe u trbuhu

 

Stručnjaci sa Znanstvenog instituta M&K i Ženske klinike Shimizu u Hyogu u Japanu analizirali su plodnost u Japanu između 1968. i 2012. godine i zaključili da su muški zametci vrlo osjetljivi na stres uzrokovan klimatskim promjenama i fluktuacijama topline. Muški zametci teže podnose ove promjene te kao posljedica javlja se njihovo odumiranje, te se u takvim uvjetima rađa više djevojčica.

 

Jedna od zanimljivih posljedica izuzetno visokih temperatura 2010. i zime 2011. bilo je rođenje većeg broja djevojčica. Istodobno, podaci u tom razdoblju ukazuju na povećan broj neonatalnih smrti - bilo prije rođenja (pobačaj), ili nakon.

Kao što pokazuju i ranija istraživanja ovog fenomena u tropskim krajevima, rađa se više djevojčica nego dječaka.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Jedem li za dvoje?
U prvom tromjesečju, vaše tijelo gotovo da i ne treba unos dodatne količine kalorija od uobičajene, dok u sljedećih šest...
6
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
5
Kako se vaša beba osjeća u trbuhu kada pla...
Većina nas zna da sve ono što jedemo i pijemo tijekom trudnoće utječe na bebu, ali kakva je situacija kada su osjećaji u...
5
Donat Mg nagradna igra-2.pitanje!
10 dana, 5 dobitnica. Danas imate priliku ponovno osvojiti poklon paket Donat Mg-a. Kako osvojiti pročitajte u nastavku....
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!