|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako učvrstiti partnerski odnos tijekom trudnoće?

Uredništvo Ringeraje, 5.10.2022
Trudnoća može imati stresan učinak čak i na najčvršće veze. Nakon poroda sigurno ćete osjetiti neke razlike. Kako osigurati da vam se veza ne raspadne?

image
“Prije poroda razgovarajte o ulogama koje biste voljeli igrati kao roditelji” (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Samo otprilike trećina svih parova prolazi kroz trudnoću i porod potpuno skladno, tvrde istraživači sa Sveučilišta Washington u Seattleu. Jedan od najčešćih razloga zašto odnosi među parovima zapadaju u probleme tijekom trudnoće i nakon poroda je promjena prioriteta. Vaš se partner može osjećati izostavljeno i to će se samo pogoršati nakon što dođe beba.

 

"Ponekad mogu proći godine dok vaš partner zaboravi ljutnju koju je počeo gajiti tijekom trudnoće", kaže Sheldon Walker, bračni i obiteljski terapeut iz Calgaryja u Kanadi. “Ti osjećaji mogu samo postati jači nakon što beba dođe kući.”

 

PROČITAJTE JOŠ: Osjeća li beba u trbuhu očev stres?

 

Što sada možete učiniti da ojačate svoju vezu?

 

1. Razgovarajte jedno s drugim. Poprilično.

 

“Prije poroda razgovarajte o ulogama koje biste voljeli igrati kao roditelji”, predlaže Walker. Hoćeš li dojiti? Možda bi se onda tata mogao pobrinuti za sve noćne promjene pelena? “Možda mislite da je sada glupo govoriti o podjeli uloga, pogotovo jer će se stvari gotovo sigurno promijeniti nakon što dođe beba”, kaže Walker. "Ali samo pričanje o očekivanjima pomoći će u sprječavanju nekih svađa u budućnosti."

 

2. Pitajte partnera o njegovim očekivanjima od bebe.

 

Žene vole govoriti o svojim nadama za dijete, ali muškarci nisu uvijek tako otvoreni po tom pitanju, kaže Walker. Pitajte partnera što želi za bebu (da li sanja da se sa sinom bavi nekim sportom ili da svoju kćer uči svirati gitaru), tako ćete mu pomoći da se osjeća važnijim zbog trudnoće.

 

 PROČITAJTE JOŠ: TRUDNOĆA: Najčešći strahovi muškaraca


3. Pokažite interes za vezu svaka dva dana.

 

Pitajte voljenu osobu osjeća li se umorno, zanemareno, opterećeno, razdraženo, zadovoljno. “Ako pokažete interes za svoju vezu i naravno učinite sve što možete kako biste pomogli svom partneru, vaš će se odnos produbiti I ojačati”, dodaje Walker.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tro...
Uz redovne ginekološke preglede možeš se osigurati da tvoja beba i ti budete zdravi i počneš se pripremati za porod mirn...
6
Uloga kalcija u prehrani trudnica
Jedna od glavnih uloga kalcija je pomoć u rastu, razvitku i čuvanju kostiju i zubi. Kao buduća majka morate zadovoljiti ...
6
Prednosti i nedostaci trudnoće u 30-ima
Žene u tridesetima su mnogo zrelije, odgovornije, emocionalno stabilnije, te financijski osigurane, što je vrlo važno za...
4
Trudna sam, što sad?
Izostanak mjesečnice prvi je, ali ne i siguran znak trudnoće. Da biste i prije prvog posjeta ginekologu otkrili da se ra...
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!