|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Je li mojoj bebi hladno?

Uredništvo Ringeraje, 5.11.2014
Zbog tanke kože, bebe su vrlo osjetljive na hladnoću, a kako biste smanjili rizik od prehlada i učinili hladnije dane ugodnijima, bebu trebate dobro zaštititi.

image
/41


 

Ovo je jedno od najčešćih i najvažnijih pitanja koje  svi roditelji postavljaju sebi u hladnijim danima. Dječja je koža iznimno tanka i nježna, nakon porođaja  nije posve razvijena te će u prvih nekoliko mjeseci doživjeti mnoge promjene. Ove promjene uz vašu njegu i brigu pomažu u održavanju kože zdravom. Zbog tanke kože, bebe su vrlo osjetljive na hladnoću, a kako biste smanjili rizik od prehlada  i učinili hladnije dane ugodnijima, bebu trebate dobro zaštititi.

 

KAKO ZAŠTITITI BEBU OD HLADNOĆE?

 

Šetnja i boravak na svježem zraku gode dječjem organizmu i čine ga otpornijim na infekcije. Do treće godine života, osobito tijekom prve, dječja je koža vrlo osjetljiva na temperaturne razlike u okolini. Zaštititi bebu od hladnog vremena vrlo je jednostavno, samo pripazite na sljedeće:

  • Nema potrebe za pregrijavanjem prostorija u kojima vaša beba boravi. Dovoljno je da dnevna temperatura bude od 20 do 22 °C, noćna od 18 do 20°C.
  • Najvažnije je dobro odjenuti dijete – najčešća je pogreška previše odjeće. Najbolje je bebu odijevati slojevito, ovisno o tome koliko će biti aktivna. Nije isto vozi li se u kolicima ili se igra u parku.
  • Birajte pamučnu odjeću jer vuna može iziritirati osjetljivu dječju kožu
  • Skafanderi i vjetrovke odličan su izbor, samo pazite da ispod njih dijete bude odjeveno slojevito.
  • Kapica je obvezan modni detalj!
  • U dojenčadi i male djece koža je posebno osjetljiva oko usana zbog slinjenja, duda varalica i izbijanja zubi te ju je potrebno jako dobro zaštititi
  • Prije izlaska iz kuće, zaštitite vaše maleno NIVEA Baby kremom za zaštitu od hladnoće i vjetra, jedinom bezvodnom kremom s ekstraktom nevena za zaštitu od vjetra, hladnoće i ostalih atmosferskih utjecaja. Štiti kožu od hladnoće i ublažava crvenilo te umiruje iziritiranu kožu, klinički je i dermatološki ispitana i razvijena u suradnji s pedijatrima i dermatolozima.

 

 

NIVEA BABY SAVJETNIK  UZ VAS JE OD PRVIH TJEDANA TRUDNOĆE

 

Zavirite u savršen NIVEA Baby svijet odrastanja vašeg najdražeg stvorenja. NIVEA Baby savjetnik  pomoći će vam da dobijete odgovore na milijun pitanja koja vam se motaju po glavi u ovom zahtjevnom, ali i divnom razdoblju vašeg života. Prijavite se za primanje NIVEA Baby newslettera te primajte savjete svaki tjedan tijekom vaše trudnoće, a poslije porođaja primajte mjesečne savjete. Naši stručnjaci koji su zaduženi za sva vaša pitanja, majka blizanaca Petra, liječnica Annegret Wehmeyer, moderni otac Marko i mama stručnjakinja Andrea znaju koliko je odgovorno i zahtjevno biti roditelj te će vam pomoći svojim znanjem, iskustvom i savjetima.  

 


OSVOJITE NIVEA BABY POKLON-PAKETE

 

Prijavom na NIVEA Baby newsletter sudjelujete i u izvlačenju za NIVEA Baby poklon-pakete! Krenite na  www.nivea.hr/babysavjetnik i prijavite se!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Majčino mlijeko - idealna hrana
Saznajte zašto je majčino mlijeko najbolja hrana za svako dijete i zbog čega je dojenje najbolji početak za svaku bebu.
6
Percepcija se promijeni kada dobijete dijete
Stvari zbog kojih smo najčešće osuđivali druge roditelje (sve dok i sami nismo postali roditelji)
6
Početna prepunjenost dojki
Dva do šest dana nakon poroda većina žena osjeti da su im dojke gotovo preko noći postale teške, veće, osjetno punije, n...
5
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!