|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Bolovi u leđima u trudnoći

Uredništvo Ringeraje, 28.8.2020
Zglobovi, ligamenti i mišići "omekšavaju" pod učinkom hormona trudnoće...

image
Trudnica
/11


Zglobovi, ligamenti i mišići "omekšavaju" pod učinkom hormona trudnoće, i to spada u normalan proces pripremanja organizma za porođaj. Međutim, ova pojava povećava rizik od povreda i bolova, naročito u donjem dijelu leđa. Težina bebe, koja se prirodno povećava, vrši dodatni pritisak na kralježnicu i karlicu utječući na držanje tijela trudnice.

 

Kako se boriti protiv bolova?

 

- Kada ležite na leđima, poduprite se jastucima. Ako ležite na boku, između bokova postavite jedan jastuk, a drugi ispod koljena. Na taj način ćete spriječiti istezanje leđa.

-  Ako osjetite bol u leđima, na bolno mjesto postavite termofor ili topli oblog - osjetit ćete olakšanje.

- Da biste ojačali mišiće leđa, vježbajte mišiće bedara i trbuha.

- Što manje koristite leđa. Umjesto da ih savijate čučnite. Nikada se nemojte savijati iz struka da biste nešto podigli sa poda. Umjesto toga, ispravljenih leđa, spustite se u čučanj.

- Isprobajte alternativne metode

 

PROČITAJTE JOŠŽgaravica u trudnoći – 6 trikova kako je ublažiti!

 


Liječniku se trebate obratiti ako uz bolove u leđima imate povišenu temperaturu ili osjećate bol i peckanje tokom mokrenja. Oba simptoma ukazuju na infekciju mokraćnih kanala koja, također, uzrokuje bol u leđima. Infekcija se mora brzo sanirati odgovarajućom terapijom.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto je lijepo biti trudna u proljeće
Ako ste trudni – nema boljeg trenutka za uživanje u blagoj sunčevoj toplini, mirisu mlade trave i veselom ptičjem cvrkut...
4
Znakovi trudnoće
Neke žene odmah primjete znakove koji ukazuju na trudnoću, dok druge ne osjećaju niti jedan od tipičnih znakova, a opet ...
3
Drugi mjesec trudnoće
Što se događa u vašem tijelu u drugom mjesecu trudnoće? (engleski video)
3
Najčešći simptomi trudnoće
Neke žene »znaju« da su trudne od trenutka kad je dijete začeto. Drugim pak trebaju brojni simptomi, brojni pozitivni te...
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!