|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Bebe nas razumiju!

Uredništvo Ringeraje, 1.6.2013
Do sad se smatralo da nas bebe ne razumiju do prve godine života. Novo istraživanje pokazuje suprotno.
Ključne riječi:

image
/11


Iako se donedavno vjerovalo suprotno, nova istraživanja sa Sveučilišta u Pennsylvaniji dokazuju kako bebe već od 6. mjeseca starosti razumiju što im govorimo.

Mnogi psiholozi vjerovali su da bebe počinju razumijevati tek nešto prije prve godine života. Mislilo se kako su bebe u dobi od 6 – 9 mjeseci previše zaokupljene zvukom jezika koji ih okružuje, da bi tada učile još i njihovo značenje.
 

Psihologinje Elika Bergelson i Daniel Swingley sa spomenutog sveučilišta su posjele nekoliko beba starosti između 6 i 9 mjeseci u krila svojih roditelja i testirali ih pomoću dva slična testa. Najprije su im na ekranu pokazivale slike s jednom namirnicom i dijelom ljudskog tijela, a u sljedećem testu nekoliko namirnica i cijelog čovjeka. Pomoću uređaja koji prati pogled došle su do zaključka da bebe znatno češće gledaju u imenovani predmet – odnosno da razumiju značenje riječi kojima su izložene u svakodnevnom životu.

"Mislim da ova studija prenosi veliku poruku roditeljima: možete razgovarati sa svojim bebama i one će razumjeti malo od onoga što im govorite", rekla je prof. Swingley. "One nam neće odgovoriti odmah suvislo, ali razumiju nešto od toga. I što više znaju, više mogu graditi na onome što znaju."

www.pregnancy.org

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Sve što morate znati o svom novorođenčetu
Ništa vas ne može pripremiti za oduševljenje – i izazov – pri prvom susretu s bebom. Evo što možete očekivati i kako se ...
4
12 nevjerojatnih beba embrija
Svi smo već manje-više upoznati s izgledom ljudskog embrija, ali jeste li ikada imali prilike vidjeti životinjski embrij...
4
Pomozite mališanima da brže progovore
Djeca pokušavaju komunicirati sa svijetom od rođenja. Da biste bolje razumjeli svog mališana, pročitajte savjete stručnj...
4
Zanimljivosti o bebama rođenim u siječnju!
Siječanj je početak nove godine, a evo što je zajedničko osoba rođenim u prvom mjesecu!
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!