25 - 33 recepti iz 33 | Stranica: | 1 | 2 | 3 |
Pita od jabuka alla teta Pepica > Sastojci: TIJESTO: 30 dkg brašna, 1 prašak za pecivo, 10 dkg šečera, 1 vanilin šečer, 1 jaje, 1 stolni Zvijezda margarin.
NADJEV: 1 kg jabuka, 15 dkg šečera, malo cimeta (po volji).
Uputa: Zamjesiti sastojke za tijesto i razvaljati tijesto na dimenzije većeg, plićeg protvona.
Jedan mali dio tjesta odvojiti sa strane.
Naribati jabuke, dodati šečer i cimet i dobro izmješanom smjesom nadjenuti razvaljano tijesto.
Od onog malog dijela tijesta napraviti tanke valjčiće i slagati ih na nadjev od jabuka, šečera i cimeta tako da se kreira oblik mreže.
Staviti u pecnicu na 200 stupnjeva i peći dok tijesto ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.
Vrlo jednostavan recept za finu pitu :)
DOBAR TEK!
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Pita od pudinga > Sastojci: Kora:
40 dkg oštrog brašna
25 dkg margarina
1 jaje
4 žlice šećera
1/2 praška za pecivo
1 vanil šećer
Nadjev:
1 l mlijeka
2 pudinga od čokolade
10 žlica šećera
2 žlice brašna
2 žlice kakaoa
Uputa: Umijesi prhko tijesto i podijeli ga u 2 dijela. Pola razvaljaj kao donju koru u pekač, a drgu polovicu stavi u zamrzivač.
U 2 dl mlijeka umuti pudinge od čokolade, brašno, kakao i šećer i skuhaj u ostatku mlijeka da bude malo gušće od običnog pudinga. Pusti da odstoji par minuta i vruće istresi na koru. Drugi dio kore izribaj po pudingu i stavi peći.
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept
Roščići od oraha > Sastojci: 30dag brašna, 20dag margarina, 10dag šećera, 1 vanili šećer, 1/2 praška za pecivo, 7dag mljevenih oraha, 1 jaje
Uputa: Umjesite tijesto i oblikujte roščiće. Stavite ih u pleh s papirom za pečenje. Pečite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
saher torta > Sastojci: tijesto: 8 jaja,
6 žlica šećera,
20 dkg čokolade za kuhanje,
20 dkg mljevenih oraha,
krema: 1/2 l vrhnja,
20 dkg čokolade za kuhanje
Uputa: Postupak: odvojeno istući žutanjke i bjelanjke. Dodati u istučene žutanjke šećer, prethodno rastopljenu čokoladu i orahe te u to lagano zamješati snijeg od bjelanjaka.
Staviti peći na 180 C jedno pola sata (provjeriti čačkalicom kad je gotovo)
Toplo tijesto ispikati čačkalicom i još toplo premazati džemom od marelice.
Na ohlađeno tijesto staviti kremu!
Postupak za kremu: pola litre tekućeg šlaga mješati na laganoj vatri zajedno sa čokoladom, sve dok se čokolada ne otopi.
Paziti da vrhnje i čokolada ne zakipe. Ne treba mutiti!!
Toplu kremu preliti po ohlađenom tijestu i dobro sve ohladiti. Krema će biti tečna, ali u frižideru će se stvrdnuti.
Vrijeme pripreme: 100 minuta
<< Sakrij recept
Slatki sendvič > Sastojci: 2 integralna peciva,
1 naranča,
1 banana,
2 sušene marelice,
4 žlice Lino lade,
2 žličice sjeckanih popečenih lješnjaka
Uputa: Priprema
Bananu ogulite i narežite na kolutiće. U odgovarajuću zdjelicu stavite kolutiće banane te ih prelijte sokom od naranče.
Sušene marelice narežite na sitne kockice.
Peciva uzdužno prerežite na pola, pa na donju polovicu svakoga razmažite žlicu tamne Lino-lade, zatim rasporedite banane te po njima pospite kockice marelica i sjeckane popečene lješnjake.
Na gornje polovice peciva razmažite žlicu svijetle Lino-lade, pa poklopite sendvič i poslužite.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
Teine šnite > Sastojci: Biskvit:
3 jaja
20dkg secera
2 kavene salice ulja
1 salica mlijeka
15dkg brasna
5 dkg kakaa
1 prasak za pecivo
Krema:
5 dl mlijeka
3 zlice brasna
15 dkg secera
1 vanili secer
sok od 1 limuna
15 dkg maslaca (margarina)
Uputa: Biskvit: bjelanjke izraditi u cvrsti snijeg. Zumanjke i secer izmjesati da bude ojenasto, pa dodati snijeg i lagano mjesajuci dodati prvo ulje, pa mlijeko, zatim brasno, kakao i prasak za pecivo. Peci na 180 stupnjeva cca 20 min.
Krema: u malo mlijeka razmutiti brasno. Ostatak mlijeka zakuhati. Kad prokuha dodati prvo secer i vanili secer, a zatim uz stalno mijesanje brasno.
Kad se smjesa ohladi u nju umjesati limunov sok i razradjeni margarin.
Biskvit prepoloviti, sredinu nafilati, namazati i vrh kolaca i posuti cok. mrvicama
Vrijeme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
Topli čokoladni kolač > Sastojci: 2 jaja
3,5 dkg brašna
9 dkg maslaca
10 dkg čokolade za kuhanje
8 dkg šećera
1 žlica kakaa
2 žlice mlijeka
Uputa: Otopiti čokoladu i maslac. Izmiksati jaja i šećer, pa sve sastojke zajedno izmiksati.
Puniti u kalupe za souffle (6-8), a prethodno ih premazati maslacem. Napunjene kalupe zamrznuti ( nije obavezno) i zamrznute peći 12 minuta na 210 C. Kolač se servira topli uz šlag.
Ovisno o pećnici prilagoditi vrijeme pećenja jer unutar kolača fila mora ostati tekuća.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Torta od jagoda i bijele čokolade > Sastojci: 10 dag maslaca, 4 dag šećera, 1 bjelanjak, 2 žumanjka, 20 dag brašna, 2 dcl slatkog vrhnja, 20 dag bijele čokolade, 1 žlica soka od limuna, 40 dag jagoda, 1 crveni preljev za torte
Uputa: Zamijesi tijesto iz maslaca, bjelanjka, šećera. Stavi ga na pol sata u hladnjak.
Krema: Zagrij slatko vrhnje sa čokoladom dok se ne rastopi. Kada se malo ohladi dodaj žumanjce i sok od limuna i sve dobro izmiksaj.
Tijesto razvaljaj te ga utisni u pobrašnjen i namašten kalup (promjer 26 cm), rub uza stijenke neka bude 2 cm. Onda ulij kremu i sve skupa peci oko 25 min na 175 stupnja. Kada se ohladi stavi u hladnjak na 2 sata. U međuvremenu očisti i osuši jagode te ih nareži vodoravno. Posloži ih na tortu i prelij preljevom.
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Torta s jabukama > Sastojci: 150g šećera, 150g brašna, 150g maslaca, 4jaja, 1/2 vrećice kvasca, malo korice limuna. 4-5 jabuka zl. delišes, malo soli.
Uputa: Jabuke oguliti i odrezati na tanke fete, maslac otopiti. Jaja, šećer, malo soli i koricu limuna izmiksati. Kad je maslac mlak ubaciti ga u jabuke i promješati, na to ubaciti brašno i kvasac. Nakon toga ubaciti i smjesu od jaja. Sve stresti u okrugli pleh obložen papirom za pećenje. Peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Kad je gotov posuti s šećerom u prahu.
dobar tek.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
|
|