1 - 12 recepti iz 33 | Stranica: | | 1 | 2 | 3 |
Kolač od jabuka > Sastojci: 4 jaja,4 kašike stevije (po ukusu više/manje),2 velike šalice naribanih jabuka,1/3 velike šalice ulja,2 velike šalice integralnog pšeničnog brašna,1 prašak za pecivo,1/2 šalice grubo nasjeckanih lješnjaka/badema,malo ekstrakta vanilije
Uputa: Mikserom dobro umutiti jaja, ulje, vaniliju i steviju. Dodati naribanu jabuku, lješnjake i dobro promješati.
Lagano dodavati brašno i pp i miješati dok se ne sjedini.
Istresti u pravokutni duguljasti kalup za kruh (obložen papirom za pečenje, lagano namašćen) u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva sve dok ne postane zlatno smeđe (oko 45 min, možda i duže, ovisi o pećnici). Ohladiti pa rezati na šnite.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
čokoladni tekući kolač > Sastojci: 12,5 dag maslaca
15 dag šećera
3 kom jaja
1/2 vrećica vanilin šećera ili nekoliko kapi ekstrakta vanile
6,5 dag brašna
12,5 dag 60% plemenite čokolade ( ja sam koristila 70%)
Uputa: Maslac pjenasto izmješajte s šećerom, dodajte 6 jaja (ne odvajati), miksajte, dodajte vanilin šećer, brašno, te otopljenu čokoladu za kuhanje.
Dobro namastiti i pobrašniti kalupe za muffine , žlicom staviti smjesu u njih i peći na 200°C, (pećnica mora biti unaprijed zagrijana) točno 11 minuta. Ako imate metalne kalupe za muffine, smanjite vrijeme pečenja na 9 ili 10 minuta.
Pečene ostaviti u kalupu , točno 2 minute na rešetki, onda lagano nožićem odvojiti smjesu od stijenki kalupa, te izručiti na desertni tanjurić.
Poslužite s tučenim slatkim vrhnjem i dekorirajte svježim voćem. Još bolje je ako imate sladoled od vanilije.
Mi naprosto obožavamo ovaj kolač, jučer smo ga jeli sa sladoledom od vanilije i svježim jagodama! Samo nama umjesto tamne čokolade koju ne volimo više odgovara sa dorinom za kuhanje!
Probajte!
Vrijeme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
Pekmez od višanja > Sastojci: 6 kg višanja,
3 kg šećera,
6 želina
Uputa: Očistite višnje od košpica, malo usitnite štapnim mikserom i stavite u posudu kuhati. Dodajte 3 kilograma šećera. Kuhati otprilike sat vremena i pred kraj umiješati 6 želina. Kuhati još 15-ak minuta i staviti u tople teglice.
Vrijeme pripreme: 120 minuta
<< Sakrij recept
Ledene kocke > Sastojci: Kora:
6 jaja, 6 kasika secera, 3 kasike kakaa, 6 kasika brasna, pola praska za pecivo
Zaljev:
2 case od jogurta secera, 1 i pol casa vode (od jogurta)
Fil:
2 pudinga od vanilije
0,5l mlijeka
250gr margarina
casa od jogurta secera
Glazura
cokolada za kuhanje
4 kasike ulja
Uputa: Umutiti navedene sastojke za biskvit i ispeci ga. Zaljev staviti da se kuha,kratko kuhati, vruc kolac zaliti vrucim zaljevom.
2 pudinga skuhati u pola l mlijeka, umutiti margarin i secer, premazati po hladnom tijestu.
Preliti cokoladom istopljenom sa uljem(ja dodam i malo mlijeka)
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Teine šnite > Sastojci: Biskvit:
3 jaja
20dkg secera
2 kavene salice ulja
1 salica mlijeka
15dkg brasna
5 dkg kakaa
1 prasak za pecivo
Krema:
5 dl mlijeka
3 zlice brasna
15 dkg secera
1 vanili secer
sok od 1 limuna
15 dkg maslaca (margarina)
Uputa: Biskvit: bjelanjke izraditi u cvrsti snijeg. Zumanjke i secer izmjesati da bude ojenasto, pa dodati snijeg i lagano mjesajuci dodati prvo ulje, pa mlijeko, zatim brasno, kakao i prasak za pecivo. Peci na 180 stupnjeva cca 20 min.
Krema: u malo mlijeka razmutiti brasno. Ostatak mlijeka zakuhati. Kad prokuha dodati prvo secer i vanili secer, a zatim uz stalno mijesanje brasno.
Kad se smjesa ohladi u nju umjesati limunov sok i razradjeni margarin.
Biskvit prepoloviti, sredinu nafilati, namazati i vrh kolaca i posuti cok. mrvicama
Vrijeme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
Torta od jagoda i bijele čokolade > Sastojci: 10 dag maslaca, 4 dag šećera, 1 bjelanjak, 2 žumanjka, 20 dag brašna, 2 dcl slatkog vrhnja, 20 dag bijele čokolade, 1 žlica soka od limuna, 40 dag jagoda, 1 crveni preljev za torte
Uputa: Zamijesi tijesto iz maslaca, bjelanjka, šećera. Stavi ga na pol sata u hladnjak.
Krema: Zagrij slatko vrhnje sa čokoladom dok se ne rastopi. Kada se malo ohladi dodaj žumanjce i sok od limuna i sve dobro izmiksaj.
Tijesto razvaljaj te ga utisni u pobrašnjen i namašten kalup (promjer 26 cm), rub uza stijenke neka bude 2 cm. Onda ulij kremu i sve skupa peci oko 25 min na 175 stupnja. Kada se ohladi stavi u hladnjak na 2 sata. U međuvremenu očisti i osuši jagode te ih nareži vodoravno. Posloži ih na tortu i prelij preljevom.
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Čokoladni muffini > Sastojci: 150g čokolade, 100g maslaca, 80g šećera, 1 vanilij šećer, 4 cijela jaja, 15g brašna, 30g oraha, 10 kockica čololade
Uputa: 150g čokolade i maslac rastopite na pari ili u mikrovalnoj, u to dodajte šećer, vanilij šećer i jaja.
Zatim dodajete orahe i brašno i sve dobro promješajte.
U kalupe za muffine stavite 10 podložaka i u to dodajete po jednu kockicu čokolade. Gore dobivenu smjesu ulijete u podloške.
Pecite 10ak minuta na 200C. Izvadite iz pečnice i pustite neko vrijeme u kalupima da se osuše i ohlade.
Muffini ostaju gotovo svježi i 3 dana!
Dobar tek!!!
Vrijeme pripreme: 15 minuta
<< Sakrij recept
Bajadera > Sastojci: 300g šećera, 8 žlica vode, 150g maslaca, 150g mljevenih oraha, 150g mljevenih keksa, čokolada i maslac za glazuru
Uputa: Šećer i vodu staviti da uzavre, umiješati orahe, kekse, razmučeni maslac i promiješati. U pola smjese dodati 3 rebra čokolade. Lim premazati maslacem, staviti prvo tamno smjeso, onda svijetlo i preliti glazurom. Staviti u hladnjak da malo odstoji.
Dobar tek!:)
Vrijeme pripreme: 50 minuta
<< Sakrij recept
čoksi > Sastojci: biskvit:
8jaja
20dkg šecera
4 žlice brasna
40dkg cokolade
margarin
1dl mlijeka
krema:
1litra vrhnja za slag ( hole ,sania...)
20dkg cokolade
Uputa: biskvit:
izraditi zumanjke i secer dodati margarin i brasno otopljenu cokoladu i snijeg od bjelanjka.
peci 15 min.
vruce preliti 1dl kipuceg mlijeka.
krema:
vrhnje ne miksati vec ga samo istresti u posudu i staviti da se kuha. kada se ugrije u njega staviti otopljenu cokoladu i pustiti da prokuha. kad baci prvi kljuc skinuti s vatre.
pustiti da se ohladi i staviti u frižider da se malo stisne i onda ga preliti po biskvitu
DOBAR TEK
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Beze torta > Sastojci: 4 beze kore
5 žutanjka
5 žlica gustina
10 dkg oraha, mljevenih
10 dkg lješnjaka ili badema, mljevenih
10 dkg čokolade
15 dkg maslaca
0,5 l mlijeka
0,5 l slatkog vrhnja za filu
1 vrećica za šlag za premaz torte
Uputa: mlijeko skuhaš i umiješaš žutanjke i gustin, miješati dok se ne zgusne. Dodati čokoladu u vruču filu da se otopi, pa dodati orahe i lješnjake. Kada je fila još topla umiješati maslac i kada se ohladi filati.
posebno izmiksati slatko vrhnje u čvrsti šlag i filati na naćin: na beze koru namazati filu, pa šlag i tako redom slagati, kora, fila i šlag, na vrh dolati kora i cijela torta se premaže izmiksanim šlagom iz vrečice.
Šečer ne ide u filu jer su beze kore dovoljno slatke.
Torta mora stajati u hladnjaku do drugoga dana da bi kore otpustile i mogle se rezati.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Kinder bueno > Sastojci: kora
20 dag sjeckanih ljesnjaka
10 bjelanjaka
15 kasika secera
1 zlica octa
2 kasike brasna
400 g nutele
krema
10 zumanjaka
10 zlica secera
3 pudinga vanilija
6 zlica brasna
1,5 l mlijeka
300 g maslaca
10 dag secera u prahu
10 dag mlijecne cokolade
1 vanili secer
glazura i ukras
2 vrecice slag pjene
20 dag mlijecne cokolade (za glazuru)
5 dag mljeveni ljesnjaci
5 dag cokolade
Uputa: Priprema
Sjeckane ljesnjake staviti na papir za pecenje(masni papir) u veliku tepsiju i gore staviti izradjenu smjesu od bjelanjaka.
Bjelanjke dobro izraditi s secerom da se dobije gusta smjesa dodati ocat i na kraju brasno.
Susiti na 150 °C sat vremena ili mozda malo duze (5-10minuta).
Pecenu koru okrenuti tako da ljesnjaci budu gore i namazati ju s nutelom.
Za kremu: Zumanjke dobro izraditi s secerom dodati puding i brasno i ukuhati u mlijeko.
Kad se ohladi dodati izradjen maslac s secerom u prahu i dobro umjesati onda smjesu podjeliti na dva djela, u jedan staviti vanili secer a u drugi 10 dag otopljene cokolade.
Na koru slagati jednu zlicu tamne, jednu svijetle kreme i preko toga glazura od cokolade i na kraju slag i po tome izribati cokoladu i mljevene ljesnjake. Po svom ukusu.
Posluživanje
rezati manje snite jako je zasitan ali jako ukusan kolac…
Vrijeme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
Havana kolač > Sastojci: Biskvit: 4 jaja, 4 žlice šećera, 4 žlice brašna, 4 žlice lješnjaka, 2 žlice kakaoa, 1 prašak za pecivio
Krema: 1l mlijeka,10 dkg šećera, 3, želatine,1l tučenog vrhnja, 4 žlice lješnjaka, mali paket jadro keksa
Uputa: Od navedenih sastojaka ispeci biskvit.
Krema: 1l mlijeka skuhaj sa 10 dkg šećera, u vruće dodaj 3 želatine rastopljene sa 6 žlica hladne vode. Dobro ohladiti kremu da postane onako kao hladetina. U hladnu kremu dodati 1l tučenog slatkog vrhnja.Dobro izmiksati.
4 žlice sjeckanih prženih lješnjaka pomiješati sa jednim malim paketom mljevenih jadro keksa.
Slaži:
biskvit-pola kreme- pospi smjesom keksa i lješnjaka- druga polovica kreme - smjesa lješnjaka i keksa
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
|
|