25 - 33 recepti iz 33 | Stranica: | 1 | 2 | 3 |
Havana kolač > Sastojci: Biskvit: 4 jaja, 4 žlice šećera, 4 žlice brašna, 4 žlice lješnjaka, 2 žlice kakaoa, 1 prašak za pecivio
Krema: 1l mlijeka,10 dkg šećera, 3, želatine,1l tučenog vrhnja, 4 žlice lješnjaka, mali paket jadro keksa
Uputa: Od navedenih sastojaka ispeci biskvit.
Krema: 1l mlijeka skuhaj sa 10 dkg šećera, u vruće dodaj 3 želatine rastopljene sa 6 žlica hladne vode. Dobro ohladiti kremu da postane onako kao hladetina. U hladnu kremu dodati 1l tučenog slatkog vrhnja.Dobro izmiksati.
4 žlice sjeckanih prženih lješnjaka pomiješati sa jednim malim paketom mljevenih jadro keksa.
Slaži:
biskvit-pola kreme- pospi smjesom keksa i lješnjaka- druga polovica kreme - smjesa lješnjaka i keksa
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
čoksi > Sastojci: biskvit:
8jaja
20dkg šecera
4 žlice brasna
40dkg cokolade
margarin
1dl mlijeka
krema:
1litra vrhnja za slag ( hole ,sania...)
20dkg cokolade
Uputa: biskvit:
izraditi zumanjke i secer dodati margarin i brasno otopljenu cokoladu i snijeg od bjelanjka.
peci 15 min.
vruce preliti 1dl kipuceg mlijeka.
krema:
vrhnje ne miksati vec ga samo istresti u posudu i staviti da se kuha. kada se ugrije u njega staviti otopljenu cokoladu i pustiti da prokuha. kad baci prvi kljuc skinuti s vatre.
pustiti da se ohladi i staviti u frižider da se malo stisne i onda ga preliti po biskvitu
DOBAR TEK
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Torta od jagoda i bijele čokolade > Sastojci: 10 dag maslaca, 4 dag šećera, 1 bjelanjak, 2 žumanjka, 20 dag brašna, 2 dcl slatkog vrhnja, 20 dag bijele čokolade, 1 žlica soka od limuna, 40 dag jagoda, 1 crveni preljev za torte
Uputa: Zamijesi tijesto iz maslaca, bjelanjka, šećera. Stavi ga na pol sata u hladnjak.
Krema: Zagrij slatko vrhnje sa čokoladom dok se ne rastopi. Kada se malo ohladi dodaj žumanjce i sok od limuna i sve dobro izmiksaj.
Tijesto razvaljaj te ga utisni u pobrašnjen i namašten kalup (promjer 26 cm), rub uza stijenke neka bude 2 cm. Onda ulij kremu i sve skupa peci oko 25 min na 175 stupnja. Kada se ohladi stavi u hladnjak na 2 sata. U međuvremenu očisti i osuši jagode te ih nareži vodoravno. Posloži ih na tortu i prelij preljevom.
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Kinder bueno > Sastojci: kora
20 dag sjeckanih ljesnjaka
10 bjelanjaka
15 kasika secera
1 zlica octa
2 kasike brasna
400 g nutele
krema
10 zumanjaka
10 zlica secera
3 pudinga vanilija
6 zlica brasna
1,5 l mlijeka
300 g maslaca
10 dag secera u prahu
10 dag mlijecne cokolade
1 vanili secer
glazura i ukras
2 vrecice slag pjene
20 dag mlijecne cokolade (za glazuru)
5 dag mljeveni ljesnjaci
5 dag cokolade
Uputa: Priprema
Sjeckane ljesnjake staviti na papir za pecenje(masni papir) u veliku tepsiju i gore staviti izradjenu smjesu od bjelanjaka.
Bjelanjke dobro izraditi s secerom da se dobije gusta smjesa dodati ocat i na kraju brasno.
Susiti na 150 °C sat vremena ili mozda malo duze (5-10minuta).
Pecenu koru okrenuti tako da ljesnjaci budu gore i namazati ju s nutelom.
Za kremu: Zumanjke dobro izraditi s secerom dodati puding i brasno i ukuhati u mlijeko.
Kad se ohladi dodati izradjen maslac s secerom u prahu i dobro umjesati onda smjesu podjeliti na dva djela, u jedan staviti vanili secer a u drugi 10 dag otopljene cokolade.
Na koru slagati jednu zlicu tamne, jednu svijetle kreme i preko toga glazura od cokolade i na kraju slag i po tome izribati cokoladu i mljevene ljesnjake. Po svom ukusu.
Posluživanje
rezati manje snite jako je zasitan ali jako ukusan kolac…
Vrijeme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
Antina torta > Sastojci: BISKVIT:
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
VOĆNI DIO:
bilo koje voće iz kompota, zamrzivača ili svježe (breskve, jagode, ananas, višnje….)
1 puding od vanilije
4 dl vode ili soka iz konzerve
KREMA:
50 dag svježeg sira
2 kisela vrhnja
10-15 dag šećera
limunova ili narančina korica
vanilin šećer
2 vrećice šlaga
3 vrećice želatine
1-2 vrećice preljeva za torte
Uputa: BISKVIT:
Istuci bjelanjke u snijeg dodavajući šećer, zatim jedno po jedno žumance i brašno. Ispeci u okruglom kalupu za torte oko 10 minuta na 200 C. Ako želite umjesto torte praviti kolač u tepsiji onda napravite biskvit od 5 jaja,5 žlica. šećera i 5 žlica. brašna.
VOĆNI DIO:
Kuhati narezano voće sa sokom(ili vodom sa malo šećera). Kad provri dodati puding razrijeđen sa malo soka. Skuhano odmah preliti preko biskvita u kalupu. Poravnati i ohladiti.
KREMA:
Sir pomiješati sa vrhnjem, dodati šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Izraditi šlag i umiješati u sir. Nakvasiti želatinu u malo vode i kad nabubri otopiti na laganoj vatri (ne smije provriti). Brzo miksajući umiješati u smjesu sira i šlaga. Kremu premazati preko voćnog dijela i ostaviti u hladnjak. Od preostalog soka skuhati po uputi na vrećici preljev za torte i preliti preko torte, te malo posuti kokosom. Količinu voća odredite sami, jer za kolac u tepsiji treba malo više voća i 2 pudinga od vanilije.
Vrijeme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
Jaffa kocke > Sastojci: 6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, 1 pp,1 žlica kakaa, marmelada od breskve/marelice, 3-4 narandže
Uputa: Ispeći 2 biskvita (u svaki 3 jaja, 3 ž šećera, 3 ž brašna i 1/2 pp - u jedan staviti kakao) - prvo ispeći tamni onda svjetli.
Kad je tamni pečen izrezati ga na kockice, dodati 3 žlice marmelade i sok od iscjeđenih narandži (može i mandarine, samo onda treba 10ak mandarina) - sve dobro usitniti i izmješati - najbolje mikserom.
Na pečeni svjetli biskvit ravnomjerno rasporedit prethodnui smjesu te preliti čokoladnom glazurom.
Dobro ohladiti!
Vrijeme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
saher torta > Sastojci: tijesto: 8 jaja,
6 žlica šećera,
20 dkg čokolade za kuhanje,
20 dkg mljevenih oraha,
krema: 1/2 l vrhnja,
20 dkg čokolade za kuhanje
Uputa: Postupak: odvojeno istući žutanjke i bjelanjke. Dodati u istučene žutanjke šećer, prethodno rastopljenu čokoladu i orahe te u to lagano zamješati snijeg od bjelanjaka.
Staviti peći na 180 C jedno pola sata (provjeriti čačkalicom kad je gotovo)
Toplo tijesto ispikati čačkalicom i još toplo premazati džemom od marelice.
Na ohlađeno tijesto staviti kremu!
Postupak za kremu: pola litre tekućeg šlaga mješati na laganoj vatri zajedno sa čokoladom, sve dok se čokolada ne otopi.
Paziti da vrhnje i čokolada ne zakipe. Ne treba mutiti!!
Toplu kremu preliti po ohlađenom tijestu i dobro sve ohladiti. Krema će biti tečna, ali u frižideru će se stvrdnuti.
Vrijeme pripreme: 100 minuta
<< Sakrij recept
Kinder Pingui > Sastojci: Kinder Pinguinić
biskvit
10 svježih jaja
200 g šećera
2 paketića vanilin šećera
5 punih žlica baby grisa
5 punih žlica oštrog brašna
5 punih žlica kakaa
5 žlica tečnog meda
1,5 paketić praška za pecivo
prstohvat soli
0,5 dcl mlijeka
2,7 dcl ulja
fil
7 dcl vrhnja za šlag
1 paketić Instant želatine Fix
3 žlice mlijeka
1 žlica tečnog meda
pola žličice arome vanilije
1. glazura (za fil)
120 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
1 žlica vode
2 žlice ulja
2. glazura (na kolaču)
220 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
3 žlice ulja
1 žlica vode
1 žličica šećera u prahu
Uputa: Priprema
1. Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati gris. Lagano miksati… lagano uliti mlijeko i ulje, dodati med. Umiješati i posebno istučen snijeg od 5 bjelanaca (s prstohvatom soli).
2. Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) – jedan obložen pek papirom, drugi premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
3. Peći zajedno u pećnici s ventilatorom (ili svakog posebno u običnoj pećnici) na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta. Ako imate staru pećnicu – temperaturu povisite na 175 stupnjeva.
4. Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama.
5. Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na pari) uz stalno mješanje.
6. Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno vrhnje za šlag (stavljeno u zamrzivač na par minuta), miksati najvećom brzinom dok ne postane ekstra gusto. Dodati Insant želatinu Fix (a možete i 2 paketića šlag fixa ako ne koristite želatinu), dodati mlijeko, med i vanilin esenciju, još jednom dobro izmiksati.
7. Pola kreme premazati na biskvitu koji se pekao bez pek papira. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.
8. U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno mješanje – uspjeh zagarantiran.
9. Staviti glazuru na stranu neka se malkice ohladi…
10. Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.
11. Drugi biskvit (koji se pekao na pek papiru) izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte (tj. premažite) čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.
12. Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu.
Vrijeme pripreme: 120 minuta
<< Sakrij recept
Pekmez od višanja > Sastojci: 6 kg višanja,
3 kg šećera,
6 želina
Uputa: Očistite višnje od košpica, malo usitnite štapnim mikserom i stavite u posudu kuhati. Dodajte 3 kilograma šećera. Kuhati otprilike sat vremena i pred kraj umiješati 6 želina. Kuhati još 15-ak minuta i staviti u tople teglice.
Vrijeme pripreme: 120 minuta
<< Sakrij recept
|
|