13 - 24 recepti iz 33 | Stranica: | | 1 | 2 | 3 |
Dječja torta od jogurta > Sastojci: 160g šećera u prahu, 2 jaja, 225g brašna, 250ml ulja, 225ml obićnog jogurta, 1 pp, par kapi arome od vanilije.
Uputa: Sve sastojke promješati i peći u okruglom kalupu, promjera 26 cm. na 160 stupnjeva oko 30-40 minuta.
Dobar tek.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Torta s jabukama > Sastojci: 150g šećera, 150g brašna, 150g maslaca, 4jaja, 1/2 vrećice kvasca, malo korice limuna. 4-5 jabuka zl. delišes, malo soli.
Uputa: Jabuke oguliti i odrezati na tanke fete, maslac otopiti. Jaja, šećer, malo soli i koricu limuna izmiksati. Kad je maslac mlak ubaciti ga u jabuke i promješati, na to ubaciti brašno i kvasac. Nakon toga ubaciti i smjesu od jaja. Sve stresti u okrugli pleh obložen papirom za pećenje. Peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Kad je gotov posuti s šećerom u prahu.
dobar tek.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Američke palačinke > Sastojci: 1 jaje, 1 žlica šećera, 1 prašak za pecivo, 1 čaša glatkog, 1 čaša oštrog brašna, mlijeko, 1 vanili šećer, 1 banana (po izboru)
Uputa: Umutimo sastojke da se dobi smjesa kao za palačinke, ali gušća.
Na tavu ne stavimo ulje. Ulijemo jednu šeflju smjese na sredinu tave (ne širimo je). Minuta na jednoj, minuta na drugoj strani.
Poslužiti uz voćni ili čokoladni preljev, orahe ili javorov sirup.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
jaffa keksi > Sastojci: 24 žlice brašna,24 žlice šećera,24 žlice mlijeka,4 jaja,2 smrznute naranče(naribane),dvije žlice pekmeza po želji
Uputa: žutanjke,šećer,mlijeko i brašno promješaj,dodaj snijeg od bjelanjaka i ispeci tijesto te ga prereži na pola po dužini i izmrvi.
KREMA-pomješaj naribane naranče,pekmez i izmrvljeno tijesto. tim nadjevom premaži ostalu polovicu tijesta te prelij čokoladnom glazurom.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept
Čokoladne praline > Sastojci: 150 g tamne čokolade, 30 g maslaca, 50 g šećera u prahu, 100 g nasjeckanih lješnjaka/badema/oraha (po želji)
Uputa: Rastopiti čokoladu, u nju umješati maslac i šećer sa da otope, na zadnje dodati lješnjake.
Pustiti da se ohladi, oblikovati kuglice i uvaljati u kakao.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
Ledene kuglice > Sastojci: 200 g margarina, 300 g šećera u prahu, 1 jaje, 2 vanili šećera, 1 žlica ruma, 200 g mljevenog keksa, kakao
Uputa: Umutiti jaje i šećer - pjenasto, kasnije kuhačom umješati ostale sastojke, oblikovati kuglice i uvaljati ih u kakao.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Bombice > Sastojci: 250 g mljevenog keksa, 125 g margarina, 100 g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka, 4 žlice ruma, mljeveni bademi
Uputa: Sve sastojke, osim badema, dobro sastaviti i oblikovati kuglice te uvaljati u bademe.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Topli čokoladni kolač > Sastojci: 2 jaja
3,5 dkg brašna
9 dkg maslaca
10 dkg čokolade za kuhanje
8 dkg šećera
1 žlica kakaa
2 žlice mlijeka
Uputa: Otopiti čokoladu i maslac. Izmiksati jaja i šećer, pa sve sastojke zajedno izmiksati.
Puniti u kalupe za souffle (6-8), a prethodno ih premazati maslacem. Napunjene kalupe zamrznuti ( nije obavezno) i zamrznute peći 12 minuta na 210 C. Kolač se servira topli uz šlag.
Ovisno o pećnici prilagoditi vrijeme pećenja jer unutar kolača fila mora ostati tekuća.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Pita od pudinga > Sastojci: Kora:
40 dkg oštrog brašna
25 dkg margarina
1 jaje
4 žlice šećera
1/2 praška za pecivo
1 vanil šećer
Nadjev:
1 l mlijeka
2 pudinga od čokolade
10 žlica šećera
2 žlice brašna
2 žlice kakaoa
Uputa: Umijesi prhko tijesto i podijeli ga u 2 dijela. Pola razvaljaj kao donju koru u pekač, a drgu polovicu stavi u zamrzivač.
U 2 dl mlijeka umuti pudinge od čokolade, brašno, kakao i šećer i skuhaj u ostatku mlijeka da bude malo gušće od običnog pudinga. Pusti da odstoji par minuta i vruće istresi na koru. Drugi dio kore izribaj po pudingu i stavi peći.
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept
Havana kolač > Sastojci: Biskvit: 4 jaja, 4 žlice šećera, 4 žlice brašna, 4 žlice lješnjaka, 2 žlice kakaoa, 1 prašak za pecivio
Krema: 1l mlijeka,10 dkg šećera, 3, želatine,1l tučenog vrhnja, 4 žlice lješnjaka, mali paket jadro keksa
Uputa: Od navedenih sastojaka ispeci biskvit.
Krema: 1l mlijeka skuhaj sa 10 dkg šećera, u vruće dodaj 3 želatine rastopljene sa 6 žlica hladne vode. Dobro ohladiti kremu da postane onako kao hladetina. U hladnu kremu dodati 1l tučenog slatkog vrhnja.Dobro izmiksati.
4 žlice sjeckanih prženih lješnjaka pomiješati sa jednim malim paketom mljevenih jadro keksa.
Slaži:
biskvit-pola kreme- pospi smjesom keksa i lješnjaka- druga polovica kreme - smjesa lješnjaka i keksa
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Kinder bueno > Sastojci: kora
20 dag sjeckanih ljesnjaka
10 bjelanjaka
15 kasika secera
1 zlica octa
2 kasike brasna
400 g nutele
krema
10 zumanjaka
10 zlica secera
3 pudinga vanilija
6 zlica brasna
1,5 l mlijeka
300 g maslaca
10 dag secera u prahu
10 dag mlijecne cokolade
1 vanili secer
glazura i ukras
2 vrecice slag pjene
20 dag mlijecne cokolade (za glazuru)
5 dag mljeveni ljesnjaci
5 dag cokolade
Uputa: Priprema
Sjeckane ljesnjake staviti na papir za pecenje(masni papir) u veliku tepsiju i gore staviti izradjenu smjesu od bjelanjaka.
Bjelanjke dobro izraditi s secerom da se dobije gusta smjesa dodati ocat i na kraju brasno.
Susiti na 150 °C sat vremena ili mozda malo duze (5-10minuta).
Pecenu koru okrenuti tako da ljesnjaci budu gore i namazati ju s nutelom.
Za kremu: Zumanjke dobro izraditi s secerom dodati puding i brasno i ukuhati u mlijeko.
Kad se ohladi dodati izradjen maslac s secerom u prahu i dobro umjesati onda smjesu podjeliti na dva djela, u jedan staviti vanili secer a u drugi 10 dag otopljene cokolade.
Na koru slagati jednu zlicu tamne, jednu svijetle kreme i preko toga glazura od cokolade i na kraju slag i po tome izribati cokoladu i mljevene ljesnjake. Po svom ukusu.
Posluživanje
rezati manje snite jako je zasitan ali jako ukusan kolac…
Vrijeme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
Beze torta > Sastojci: 4 beze kore
5 žutanjka
5 žlica gustina
10 dkg oraha, mljevenih
10 dkg lješnjaka ili badema, mljevenih
10 dkg čokolade
15 dkg maslaca
0,5 l mlijeka
0,5 l slatkog vrhnja za filu
1 vrećica za šlag za premaz torte
Uputa: mlijeko skuhaš i umiješaš žutanjke i gustin, miješati dok se ne zgusne. Dodati čokoladu u vruču filu da se otopi, pa dodati orahe i lješnjake. Kada je fila još topla umiješati maslac i kada se ohladi filati.
posebno izmiksati slatko vrhnje u čvrsti šlag i filati na naćin: na beze koru namazati filu, pa šlag i tako redom slagati, kora, fila i šlag, na vrh dolati kora i cijela torta se premaže izmiksanim šlagom iz vrečice.
Šečer ne ide u filu jer su beze kore dovoljno slatke.
Torta mora stajati u hladnjaku do drugoga dana da bi kore otpustile i mogle se rezati.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
|
|