13 - 24 recepti iz 33 | Stranica: | | 1 | 2 | 3 |
fritule > Sastojci: 1 obični jogurt
1 jaje (cijelo)
3 žlice šećera (pune)
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
5-6 žlica brašna (pune žlice)
naribanog limuna
malo rakije
Uputa: U jednoj posudi izmiješati: jogurt, jaje, šećer, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo, naribanog limuna i malo rakije. U jednom srednje visokom loncu zagrijati ulja za prženje, te sa malom žličicom stavljati smjesu u zagrijano ulje i pržiti.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
Havana kolač > Sastojci: Biskvit: 4 jaja, 4 žlice šećera, 4 žlice brašna, 4 žlice lješnjaka, 2 žlice kakaoa, 1 prašak za pecivio
Krema: 1l mlijeka,10 dkg šećera, 3, želatine,1l tučenog vrhnja, 4 žlice lješnjaka, mali paket jadro keksa
Uputa: Od navedenih sastojaka ispeci biskvit.
Krema: 1l mlijeka skuhaj sa 10 dkg šećera, u vruće dodaj 3 želatine rastopljene sa 6 žlica hladne vode. Dobro ohladiti kremu da postane onako kao hladetina. U hladnu kremu dodati 1l tučenog slatkog vrhnja.Dobro izmiksati.
4 žlice sjeckanih prženih lješnjaka pomiješati sa jednim malim paketom mljevenih jadro keksa.
Slaži:
biskvit-pola kreme- pospi smjesom keksa i lješnjaka- druga polovica kreme - smjesa lješnjaka i keksa
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
jaffa keksi > Sastojci: 24 žlice brašna,24 žlice šećera,24 žlice mlijeka,4 jaja,2 smrznute naranče(naribane),dvije žlice pekmeza po želji
Uputa: žutanjke,šećer,mlijeko i brašno promješaj,dodaj snijeg od bjelanjaka i ispeci tijesto te ga prereži na pola po dužini i izmrvi.
KREMA-pomješaj naribane naranče,pekmez i izmrvljeno tijesto. tim nadjevom premaži ostalu polovicu tijesta te prelij čokoladnom glazurom.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept
Jaffa kocke > Sastojci: 6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, 1 pp,1 žlica kakaa, marmelada od breskve/marelice, 3-4 narandže
Uputa: Ispeći 2 biskvita (u svaki 3 jaja, 3 ž šećera, 3 ž brašna i 1/2 pp - u jedan staviti kakao) - prvo ispeći tamni onda svjetli.
Kad je tamni pečen izrezati ga na kockice, dodati 3 žlice marmelade i sok od iscjeđenih narandži (može i mandarine, samo onda treba 10ak mandarina) - sve dobro usitniti i izmješati - najbolje mikserom.
Na pečeni svjetli biskvit ravnomjerno rasporedit prethodnui smjesu te preliti čokoladnom glazurom.
Dobro ohladiti!
Vrijeme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
Kinder bueno > Sastojci: kora
20 dag sjeckanih ljesnjaka
10 bjelanjaka
15 kasika secera
1 zlica octa
2 kasike brasna
400 g nutele
krema
10 zumanjaka
10 zlica secera
3 pudinga vanilija
6 zlica brasna
1,5 l mlijeka
300 g maslaca
10 dag secera u prahu
10 dag mlijecne cokolade
1 vanili secer
glazura i ukras
2 vrecice slag pjene
20 dag mlijecne cokolade (za glazuru)
5 dag mljeveni ljesnjaci
5 dag cokolade
Uputa: Priprema
Sjeckane ljesnjake staviti na papir za pecenje(masni papir) u veliku tepsiju i gore staviti izradjenu smjesu od bjelanjaka.
Bjelanjke dobro izraditi s secerom da se dobije gusta smjesa dodati ocat i na kraju brasno.
Susiti na 150 °C sat vremena ili mozda malo duze (5-10minuta).
Pecenu koru okrenuti tako da ljesnjaci budu gore i namazati ju s nutelom.
Za kremu: Zumanjke dobro izraditi s secerom dodati puding i brasno i ukuhati u mlijeko.
Kad se ohladi dodati izradjen maslac s secerom u prahu i dobro umjesati onda smjesu podjeliti na dva djela, u jedan staviti vanili secer a u drugi 10 dag otopljene cokolade.
Na koru slagati jednu zlicu tamne, jednu svijetle kreme i preko toga glazura od cokolade i na kraju slag i po tome izribati cokoladu i mljevene ljesnjake. Po svom ukusu.
Posluživanje
rezati manje snite jako je zasitan ali jako ukusan kolac…
Vrijeme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
Kinder Pingui > Sastojci: Kinder Pinguinić
biskvit
10 svježih jaja
200 g šećera
2 paketića vanilin šećera
5 punih žlica baby grisa
5 punih žlica oštrog brašna
5 punih žlica kakaa
5 žlica tečnog meda
1,5 paketić praška za pecivo
prstohvat soli
0,5 dcl mlijeka
2,7 dcl ulja
fil
7 dcl vrhnja za šlag
1 paketić Instant želatine Fix
3 žlice mlijeka
1 žlica tečnog meda
pola žličice arome vanilije
1. glazura (za fil)
120 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
1 žlica vode
2 žlice ulja
2. glazura (na kolaču)
220 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
3 žlice ulja
1 žlica vode
1 žličica šećera u prahu
Uputa: Priprema
1. Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati gris. Lagano miksati… lagano uliti mlijeko i ulje, dodati med. Umiješati i posebno istučen snijeg od 5 bjelanaca (s prstohvatom soli).
2. Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) – jedan obložen pek papirom, drugi premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
3. Peći zajedno u pećnici s ventilatorom (ili svakog posebno u običnoj pećnici) na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta. Ako imate staru pećnicu – temperaturu povisite na 175 stupnjeva.
4. Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama.
5. Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na pari) uz stalno mješanje.
6. Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno vrhnje za šlag (stavljeno u zamrzivač na par minuta), miksati najvećom brzinom dok ne postane ekstra gusto. Dodati Insant želatinu Fix (a možete i 2 paketića šlag fixa ako ne koristite želatinu), dodati mlijeko, med i vanilin esenciju, još jednom dobro izmiksati.
7. Pola kreme premazati na biskvitu koji se pekao bez pek papira. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.
8. U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno mješanje – uspjeh zagarantiran.
9. Staviti glazuru na stranu neka se malkice ohladi…
10. Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.
11. Drugi biskvit (koji se pekao na pek papiru) izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte (tj. premažite) čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.
12. Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu.
Vrijeme pripreme: 120 minuta
<< Sakrij recept
Kolač od jabuka > Sastojci: 4 jaja,4 kašike stevije (po ukusu više/manje),2 velike šalice naribanih jabuka,1/3 velike šalice ulja,2 velike šalice integralnog pšeničnog brašna,1 prašak za pecivo,1/2 šalice grubo nasjeckanih lješnjaka/badema,malo ekstrakta vanilije
Uputa: Mikserom dobro umutiti jaja, ulje, vaniliju i steviju. Dodati naribanu jabuku, lješnjake i dobro promješati.
Lagano dodavati brašno i pp i miješati dok se ne sjedini.
Istresti u pravokutni duguljasti kalup za kruh (obložen papirom za pečenje, lagano namašćen) u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva sve dok ne postane zlatno smeđe (oko 45 min, možda i duže, ovisi o pećnici). Ohladiti pa rezati na šnite.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Kolačići s lješnjacima > Sastojci: 300g brašna, 1/2 žlićice praška za pecivo, 200g mljevenih lješnjaka, 200g šećera, 1 vanili šećer, 1 jaje, prstohvat soli, 200g margarina, 1/2 žlićice cimeta, 1/4 žlićice kardamoma, 30g lješnjaka za ukras
Uputa: Umjesite tijesto i oblikujte kugilice. U sredinu svake kuglice utisnite polovico lješnjaka. Stavite ih u pleh kojeg ste obložili papirom za pečenje i pečite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva ca. 20 minuta.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Lagani voćni kolać > Sastojci: Biskvit: 4 jaja
4 žlice (jušne) šećera
4 žlice (jušne) brašna
1 prašak za pecivo
4 žlice hladne vode
par kapi ulja
sezonsko voće, šećer, vanili šećer
preljev za torte
250 ml vrhnja za šlag (Hole)
Uputa: Voće (u mom slučaju jagode, kivi, banana-cca 500 g) narežite na kockice, pospite mješavinom 4 žlice šećera i 1og vanili šećera, te ostavite preko noći u frižideru.
Posebno istucite bjelanjke. Izmutite žumanjke i šećer u pjenastu tekućinu, dodajte par kapi ulja, žlicu po žlicu mješavinu brašna i praška za pecivo. Potom umješajte bjelanajke u smjesu i dodajte 4 žlice hladne vode. Izlijete u tepsiju 20cm x 30cm i pecite 25 min na 180*.
Na mlaki biskvit poslažite već pripremljeno voće i sve to zalijete 1/3 soka koje je voće pustilo.
U ostatku soka+malo vode skuhajte prljeljev za torte (prema uputama na vrećici) i prelijte po voću. Ohladite kolač i premažite ga tučenim vrhnjem, te stavite na hlađenje u hladnjak. Dobro ohlađen kolač poslužite...uživajte!
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Ledene kocke > Sastojci: Kora:
6 jaja, 6 kasika secera, 3 kasike kakaa, 6 kasika brasna, pola praska za pecivo
Zaljev:
2 case od jogurta secera, 1 i pol casa vode (od jogurta)
Fil:
2 pudinga od vanilije
0,5l mlijeka
250gr margarina
casa od jogurta secera
Glazura
cokolada za kuhanje
4 kasike ulja
Uputa: Umutiti navedene sastojke za biskvit i ispeci ga. Zaljev staviti da se kuha,kratko kuhati, vruc kolac zaliti vrucim zaljevom.
2 pudinga skuhati u pola l mlijeka, umutiti margarin i secer, premazati po hladnom tijestu.
Preliti cokoladom istopljenom sa uljem(ja dodam i malo mlijeka)
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Ledene kuglice > Sastojci: 200 g margarina, 300 g šećera u prahu, 1 jaje, 2 vanili šećera, 1 žlica ruma, 200 g mljevenog keksa, kakao
Uputa: Umutiti jaje i šećer - pjenasto, kasnije kuhačom umješati ostale sastojke, oblikovati kuglice i uvaljati ih u kakao.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Pekmez od višanja > Sastojci: 6 kg višanja,
3 kg šećera,
6 želina
Uputa: Očistite višnje od košpica, malo usitnite štapnim mikserom i stavite u posudu kuhati. Dodajte 3 kilograma šećera. Kuhati otprilike sat vremena i pred kraj umiješati 6 želina. Kuhati još 15-ak minuta i staviti u tople teglice.
Vrijeme pripreme: 120 minuta
<< Sakrij recept
|
|