13 - 24 recepti iz 33 | Stranica: | | 1 | 2 | 3 |
Bombice > Sastojci: 250 g mljevenog keksa, 125 g margarina, 100 g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka, 4 žlice ruma, mljeveni bademi
Uputa: Sve sastojke, osim badema, dobro sastaviti i oblikovati kuglice te uvaljati u bademe.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Topli čokoladni kolač > Sastojci: 2 jaja
3,5 dkg brašna
9 dkg maslaca
10 dkg čokolade za kuhanje
8 dkg šećera
1 žlica kakaa
2 žlice mlijeka
Uputa: Otopiti čokoladu i maslac. Izmiksati jaja i šećer, pa sve sastojke zajedno izmiksati.
Puniti u kalupe za souffle (6-8), a prethodno ih premazati maslacem. Napunjene kalupe zamrznuti ( nije obavezno) i zamrznute peći 12 minuta na 210 C. Kolač se servira topli uz šlag.
Ovisno o pećnici prilagoditi vrijeme pećenja jer unutar kolača fila mora ostati tekuća.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Teine šnite > Sastojci: Biskvit:
3 jaja
20dkg secera
2 kavene salice ulja
1 salica mlijeka
15dkg brasna
5 dkg kakaa
1 prasak za pecivo
Krema:
5 dl mlijeka
3 zlice brasna
15 dkg secera
1 vanili secer
sok od 1 limuna
15 dkg maslaca (margarina)
Uputa: Biskvit: bjelanjke izraditi u cvrsti snijeg. Zumanjke i secer izmjesati da bude ojenasto, pa dodati snijeg i lagano mjesajuci dodati prvo ulje, pa mlijeko, zatim brasno, kakao i prasak za pecivo. Peci na 180 stupnjeva cca 20 min.
Krema: u malo mlijeka razmutiti brasno. Ostatak mlijeka zakuhati. Kad prokuha dodati prvo secer i vanili secer, a zatim uz stalno mijesanje brasno.
Kad se smjesa ohladi u nju umjesati limunov sok i razradjeni margarin.
Biskvit prepoloviti, sredinu nafilati, namazati i vrh kolaca i posuti cok. mrvicama
Vrijeme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
Čokoladne praline > Sastojci: 150 g tamne čokolade, 30 g maslaca, 50 g šećera u prahu, 100 g nasjeckanih lješnjaka/badema/oraha (po želji)
Uputa: Rastopiti čokoladu, u nju umješati maslac i šećer sa da otope, na zadnje dodati lješnjake.
Pustiti da se ohladi, oblikovati kuglice i uvaljati u kakao.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
jaffa keksi > Sastojci: 24 žlice brašna,24 žlice šećera,24 žlice mlijeka,4 jaja,2 smrznute naranče(naribane),dvije žlice pekmeza po želji
Uputa: žutanjke,šećer,mlijeko i brašno promješaj,dodaj snijeg od bjelanjaka i ispeci tijesto te ga prereži na pola po dužini i izmrvi.
KREMA-pomješaj naribane naranče,pekmez i izmrvljeno tijesto. tim nadjevom premaži ostalu polovicu tijesta te prelij čokoladnom glazurom.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept
Pita od pudinga > Sastojci: Kora:
40 dkg oštrog brašna
25 dkg margarina
1 jaje
4 žlice šećera
1/2 praška za pecivo
1 vanil šećer
Nadjev:
1 l mlijeka
2 pudinga od čokolade
10 žlica šećera
2 žlice brašna
2 žlice kakaoa
Uputa: Umijesi prhko tijesto i podijeli ga u 2 dijela. Pola razvaljaj kao donju koru u pekač, a drgu polovicu stavi u zamrzivač.
U 2 dl mlijeka umuti pudinge od čokolade, brašno, kakao i šećer i skuhaj u ostatku mlijeka da bude malo gušće od običnog pudinga. Pusti da odstoji par minuta i vruće istresi na koru. Drugi dio kore izribaj po pudingu i stavi peći.
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept
Bajadera > Sastojci: 300g šećera, 8 žlica vode, 150g maslaca, 150g mljevenih oraha, 150g mljevenih keksa, čokolada i maslac za glazuru
Uputa: Šećer i vodu staviti da uzavre, umiješati orahe, kekse, razmučeni maslac i promiješati. U pola smjese dodati 3 rebra čokolade. Lim premazati maslacem, staviti prvo tamno smjeso, onda svijetlo i preliti glazurom. Staviti u hladnjak da malo odstoji.
Dobar tek!:)
Vrijeme pripreme: 50 minuta
<< Sakrij recept
Bajadera > Sastojci: 25 dag šećera, 8 kašika vode, 25 dag margarina, 35 dag mljevenog keksa, 15 dag mljevenih oraha, 5 dag čokolade za glazuru, kašika kakaa, 2 kašika ruma, 1 oblatna
Uputa: Šećer kuhajte s vodom, odmaknite s vatre, dodajte margarin i miješajte dok se ne otopi. Umiješajte rum, kekse i orahe. Polovicu smjese namažite na oblatnu. U drugu polovicu umiješajte kakao pa namažite preko prve. Prelijte glazurom od čokolade.
Vrijeme pripreme: 55 minuta
<< Sakrij recept
Kolačići s lješnjacima > Sastojci: 300g brašna, 1/2 žlićice praška za pecivo, 200g mljevenih lješnjaka, 200g šećera, 1 vanili šećer, 1 jaje, prstohvat soli, 200g margarina, 1/2 žlićice cimeta, 1/4 žlićice kardamoma, 30g lješnjaka za ukras
Uputa: Umjesite tijesto i oblikujte kugilice. U sredinu svake kuglice utisnite polovico lješnjaka. Stavite ih u pleh kojeg ste obložili papirom za pečenje i pečite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva ca. 20 minuta.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Roščići od oraha > Sastojci: 30dag brašna, 20dag margarina, 10dag šećera, 1 vanili šećer, 1/2 praška za pecivo, 7dag mljevenih oraha, 1 jaje
Uputa: Umjesite tijesto i oblikujte roščiće. Stavite ih u pleh s papirom za pečenje. Pečite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Lagani voćni kolać > Sastojci: Biskvit: 4 jaja
4 žlice (jušne) šećera
4 žlice (jušne) brašna
1 prašak za pecivo
4 žlice hladne vode
par kapi ulja
sezonsko voće, šećer, vanili šećer
preljev za torte
250 ml vrhnja za šlag (Hole)
Uputa: Voće (u mom slučaju jagode, kivi, banana-cca 500 g) narežite na kockice, pospite mješavinom 4 žlice šećera i 1og vanili šećera, te ostavite preko noći u frižideru.
Posebno istucite bjelanjke. Izmutite žumanjke i šećer u pjenastu tekućinu, dodajte par kapi ulja, žlicu po žlicu mješavinu brašna i praška za pecivo. Potom umješajte bjelanajke u smjesu i dodajte 4 žlice hladne vode. Izlijete u tepsiju 20cm x 30cm i pecite 25 min na 180*.
Na mlaki biskvit poslažite već pripremljeno voće i sve to zalijete 1/3 soka koje je voće pustilo.
U ostatku soka+malo vode skuhajte prljeljev za torte (prema uputama na vrećici) i prelijte po voću. Ohladite kolač i premažite ga tučenim vrhnjem, te stavite na hlađenje u hladnjak. Dobro ohlađen kolač poslužite...uživajte!
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Kolač od jabuka > Sastojci: 4 jaja,4 kašike stevije (po ukusu više/manje),2 velike šalice naribanih jabuka,1/3 velike šalice ulja,2 velike šalice integralnog pšeničnog brašna,1 prašak za pecivo,1/2 šalice grubo nasjeckanih lješnjaka/badema,malo ekstrakta vanilije
Uputa: Mikserom dobro umutiti jaja, ulje, vaniliju i steviju. Dodati naribanu jabuku, lješnjake i dobro promješati.
Lagano dodavati brašno i pp i miješati dok se ne sjedini.
Istresti u pravokutni duguljasti kalup za kruh (obložen papirom za pečenje, lagano namašćen) u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva sve dok ne postane zlatno smeđe (oko 45 min, možda i duže, ovisi o pećnici). Ohladiti pa rezati na šnite.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
|
|