Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 27.7.2015 9:02:04
|
|
|
|
lidac0605
|
Kazić,moja adresa je Vinogradska ...tam sam ih sve rodila .Jedino kaj mi se sad ne sviđa je taj rooming in,nisam probala,al znam kak sam bila strgana iza poroda i to mi je bilo super kaj su bebe donosili i odnosili,a sad je beba stalno s tobom,ne možeš se na miru s oproštenjem ni po_rat jer ti je dijete tamo u sobi...vele i kad su posjete je beba u sobi tak da ti eventualno muž može uć u sobu,ti ne možeš izać van i ostavit bebu i tak....ne sviđa mi se to... Imena imam-jest da svi frču nosom,al sam im rekla-kad si rodite dijete onda im i dajte imena koja hoćete,ja hoću ova Žensko-Beata,muško-Mauro
< Poruku je uredio lidac0605 -- 27.7.2015 9:03:32 >
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 27.7.2015 9:10:07
|
|
|
|
perlica55
|
Joj imena MM bude dao ime curki, a ja dečku... Iako nisam 100% ziher da će MM izabrati ime koje se meni bude sviđalo, posebno, ak bude "častio" neko od staraca/predaka il kajjaznam... Sin bude - Maroje Gdje ću roditi, joj samo da dođem do tog 99,9% budem išla na dogovoreni carski (svi nama bliski ljudi se zgražaju, al ja kad nešto odlučim, to je tak!).. Vjerojatno Podobnik... Lidac, znam jednog dečka Maura, predivan je...
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 27.7.2015 9:27:35
|
|
|
|
lidac0605
|
Ja se ipak do zadnjeg nadam Beati Moji dečki su Bruno,Marcel i Lukas,pa ak bu braco,Mauro će se fino uklopit
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 27.7.2015 9:47:01
|
|
|
|
hipo
|
Jutro budućim mamama zimskih beba! Ne mogu vas ne pratit i javit se malo ipak tu ima mojih dragih trudilica! Lidac za rooming-in sam čula da ako sestre zamoliš da ti bebača malo odnesu tako da se malo odmoriš/odćoriš, da to i naprave bez problema. Meni zapravo paše da prvih dana ne vidim nikog osim muža, pa mi taj strogi režim u Vinogradskoj i odgovara. Možda smo čudnjikavi, al mi se ne da previše nikog gledat, a ako su tamo iza stakla, ne mogu me predugo davit. perlice frendica mi je nedavno rodila na carski u Podobniku, ima sve pohvale i super se oporavlja. Nije bio dogovoreni, trebala je rodit u kadi, al se nešto zakompliciralo pa su morali na carski. Sve prošlo ok. Kazimira pričaj mi o tim ljenim/fjaka danima...imam ih sve više malo me podiglo ovo zahlađenje pa sam udarila pospremat, pa me sad svi ligametni štrecaju. Zdenka jako, jako mi je žao što ti i muž to prolazite Nadam se da će vam Bog dati snage da hrabro prođete kroz tu bol i krenete dalje Svim ostalim trudnicama veliki pozdrav od mene s jesenskih beba!
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 27.7.2015 9:51:10
|
|
|
|
lidac0605
|
Hipo,ja isto ne volim iza poroda da mi dolaze ljudi,ja inače uvijek svima velim da mi niko ne dolazi bar prvih mjesec dana,al recimo tam da meni klinci dođu u posjetu,pa ne mogu svi u sobu?!A ne mogu ni ja van,pa mi je to malo
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 27.7.2015 11:43:02
|
|
|
|
hipo
|
Lidac to je istina, kad već imaš klince bilo bi ok da dođu u pošteni posjet maloj prinovi i mami
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 27.7.2015 12:25:12
|
|
|
|
perlica55
|
Hipo/Lidac, posjete bi rodilji ZABRANILA ZAKONOM Osim muža, nitko... Hipo, nadam se i ja pozitivnom iskustvu s CR Još je jakooo ranooo, al eto, to sam odlučila... Frendica je rodila u VG i nisu joj klince pustili u sobu Bilo mi ju je žao, al opet, ak znamo da su malci najveći prijenosnici zaraze onda ne bi ni ja voljela da mi "pušu" u bebu..
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 27.7.2015 14:25:06
|
|
|
|
lidac0605
|
moja iskustva sa carskim su blago rečeno GROZNA...ja sam svoju kćer,prvi porod,rodila na hitni carski,u 41+5 tj radi abrupcije placente,bilo je pitanje minuta za nju pogotovo,sva sreća pa se to desilo tam u trudničkoj ambulanti jer,kak mi je posle moj dragi dr.Tučkar koji nas je spasio reko-da mi se to desilo doma,ona bi se zagušila u trbuhu,a ja vjerojatno iskrvarila do bolnice...op je prošla sve 5,oporavak katastrofa,mj.dana sam bila ko zombi,položaji za dojenje nemogući,2x u 2 mj od operacije mi je taj rez puko i curio,pečenje i bol na promjene vremena,kod kihanja i kašljanja još i sad,u prošloj i već i ovoj trudnoći peckanje i bol,vj je stvar već u priraslicama tj.reko mi je ginko ga je to sad tvrdo ožiljkasto neelastično tkivo koje se u trudnoći mora rastezat da zato boli... Dečki su nakon nje svi rođeni vaginalno i u drugom porodu kad sam bila i rezana ja sam imala osjećaj da bi mogla plesat par sati iza poroda,totalno nebo i zemlja od onog mučenja...mene je uvijek posle bilo strah to carskog ko vraga,uvijek sam molila Boga pred porod sve samo da ne moram opet na carski...
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 27.7.2015 22:37:17
|
|
|
|
Kazimira
|
hej.... evo je rađam u Petrovoj....imala sam dva prirodna poroda, klinci su bili 4320 i 4000 i nisam ni popucala ni rezana....milina..... Perlice iz kojeg razloga si izabrala carski? imena još nemamo....mm malo zeza... di ste ostale trudnice....na friškom zrak?
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 7:15:21
|
|
|
|
perlica55
|
Jutro cure Ajoj, opet mi se spavaaaa Kak ste mi vi cure??? Jedva čekam GO.. Još 3 dana Kazimira, ma ne znam točan razlog.. Strah me komplikacija na porodu, da se neću otvarati, da neću izdržati bol i tak... Moj prag boli je u minusu.. Tak smo nekak odlučili... Nek nam bude dobro, a nakon tog mene nek boli...
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 8:22:03
|
|
|
|
lidac0605
|
Ola,curke Ja sam se baš fino naspavala,al samo zato jer sam jučer navečer čvaknula Apaurin od 2 mg jer me trtica bolila,naravno...Ja već sad brojim kad bi najranije mogla rodit,a da bude sve ok...pa,već tam oko nove godine .grozna sam,al tak me non stop nekaj boli i bolucka da samo računam do kad moram zdurat ... Kazić,još malo do pregleda-saaaaamo 3 tjedna ,još jednom svaka čast na strpljivosti ...ti draga moja rađaš gigante ,moje najteže dijete je bilo 3600 Perlić,vrijeme je danas ko rođeno za spavanje aj još 3 dana pa high life Ja idem drugi četvrtak na double test-a to znači uzv ,da vidim bebušku,jedva čekam...a iza toga jedan dan idem opet vadit TSH i inzulinsku rezistenciju...sad bu valjda dobar...
< Poruku je uredio lidac0605 -- 28.7.2015 8:23:44 >
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 9:12:50
|
|
|
|
Kazimira
|
ufffff jel' može Raja dobiti ječmenac......izbacilo me a tak sam se fino raspisala Dobro jutro moje krasne .... jel uživate u kavici? Eee Lidac nije im od Boga...mi smo doma svi prek' 1,80, a o kilama da ne govorim ...mali mi ima 3 godine i 22 kg....nije debel neg je velik.....baš je neki dan bio klinac od 5 g. kod nas i moj za mrvicu manji...... Nadam se da bu ti sve dobro s pretragama , a i ovi bolovi da ć e stati..... Perlice baš mi je žao kaj te strahovi udaljavaju od prirodnog poroda, ali ako se ti tako osjećaš bolje i sigurnije ok......nadam se da bu sve super Meni rooming nije bio loš....samo kaj je mala zezala po noći a po danu hrkala...već tad sam znala da bu šefica.....
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 9:19:43
|
|
|
|
Kazimira
|
nastavak... Sa sinom još nije bilo roominga i to nije bilo loše......odnosno, kad sve super prođe i kad možeš hodati i sjediti sve je lako.....moju sestričnu su rezali pa jadna mjesec dana sjedila na onom kolutu za kilce ili skroz na boku i dugo se mučila......uglavnom ja sam imala sreće sa svime, od poroda, do dojenja, hranjenja, spavanja pa i zdravlja klinaca.......i nadam se da će te vibre preći na sve trudnice i trudilice
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 11:11:11
|
|
|
|
silvestrica
|
Dobar dan trudnice... Ja u nedjelju malo prokrvarila i išla na hitnu...kaže doktor sve u redu ali je trudnoća tjedan dana manja po uzv i da to njemu djeluje kao da će ići u spontani...šanse su 50:50.... Tako sam tužna i uplašena.....sad kod kuće ležim, krvarenje vise nema....ali ova nervoza će me ubiti....za tjedan dana idem ponovo na uzv... Morala sam ovo podijeliti sa vama....
|
|
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 12:09:29
|
|
|
|
Jezic123
|
hej trudnice evo mi se vratili sa produzenog vikenda iz novske. bili malo kod bakica na odmoru, pa se zato nisam javila. Perilice sto se poroda tice moj je trajao od 7 ujutro do 21 i 50, nisam se otvarala, a vodenjak puknuo visoko gore i odlazio pomalo. popucala i rezana, ali mislim da nebi isla na carski ako bas nemoram, jer ipak ti rezu trbuh to mi nije bas onako privlacno. s time da su me pitali negdje oko 16 sati popodne da li zelim na carski, a ja im rekla ako nemoram da bi prirodno. uglavnom mali se je rodio bez ikakvih posljedica i sto je lidac rekla poslije sam imala osjecaj da bi mogla jos jedan porod obaviti, mada nisam mogla sjediti onih 6 tjedana dok nije proslo babinje, ali sam i hemeroide imala pa je to bio jos jedan od problema koji me je patio vise nego bol od poroda. tako da i ovu trudnocu planiram prirodno obaviti, jedino ako nebudu rekli da moram na carski. mada mi je mali bio 3900 i 53 cm. bili smo ostali tjedan dana u bolnici jer smo obadvoje imali poviseni crp i dobivali smo antibiotike. ali nista strasno. lidac ja sam rodila na merkuru i tamo su vec imali bebe u sobi, ali mi nije to toliko smetalo, jer kad god po noci nisam mogla vise izdrzati ili kada bi se htjela naspavati sestre su ga odvele bez problema. isto tako kada su bile posjete nije nitko mogao u sobu jer sam rodila u 3 mjesecu i bila je zabrana ulaska bilo koga zbog virusa, ali kada je bila posjeta bebu bi dali sestrama i one bi uzele i pokazale na staklu. a mi smo mogle izaci vani iz sobe. a ako je netko dosao izvan vrijeme posjete bebu bi pripazile zene koje su s tobom u sobi, pa bi ti javile kada bi plakala ili tako nesto silvestrice i ja sam rvarila sve do 13 tjedna i sada vise nekrvarim, a isto su bili rekli da je sve ok i da neznaju odakle krv. da bi na kraju na predzadnjem uzv-u gin vidio hematom koji se je povlacio i dok se on nije povukao ja nisam prestala krvariti. mislim nisam stalno krvarila, ali je bilo krvi kad god bi isla na wc. tako da se nezabrinjavas, ako je sve ok s plodom krvarenje ce prestati samo miruju sto vise.
|
|
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 12:13:30
|
|
|
|
Jezic123
|
nastavak sto se imena tice ja imam za muško - Stjepan, a ako bude curka - Lucija, Nikolina ali za ovo ime se MM neslaze jer mu se nesvida. i on je rekao da jos nema imena da ce ih imati kasnije kada bude vrijeme. Tako je bilo i sa prvim ali smo se dogovorili jer nam se puno imena svida istih tako da nema problema. mi vise volimo starinska imena nego nesto moderno tako da i sada imam u planu ici roditi u MERKUR jer su mi se svidjeli skroz
|
|
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 12:41:26
|
|
|
|
perlica55
|
Silvestrica, čuvaj se, miruj, ja se zbilja nadam da će sve biti dobro s Jezic, ti ne bi da ti režu trbuh, ja bi Nismo sve iste, niti jednako podnosimo bol. S druge strane, zbog glupost i pametovanja nekih G, forsiranja prirodnog poroda, susjeda i poznanica, imaju dijete s PP... Tak da, MM i ja smo odlučili... Kaj se kuha???
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 12:52:44
|
|
|
|
gorina
|
Vi vec pricate o porodima, a ja jos nisam ni svjesna da sam trudna :) Zapravo polako pocinjem biti jer ne mogu zamisliti da bilo sto jedem, a od jutros osjecam mucninu, ne povracam, ali mi se sve stislo u grlu, jedva se natjerala muzu napraviti rucak, smeta mi sve, od mirisa do okusa. Silvestrica, samo ti odmaraj i misli pozitivno, sve ce to dobro biti na kraju :) Sto se tice imena, ako bude decko vjerojatno ce biti Tomislav, a oko cure se nismo jos bas slozili, ja bi Lucija, a iako se MM i to svidja, interesantna mu je Eva, tako da ko zna sto ce biti, mozda neko trece ime. Inace, uvijek je govorio da bi htio imati 4 sina, valjda da mu mogu pomoci obradjivati zemlju, ali kako sada ima malu necakinju, toliko mu se uvukla pod kozu da navija za curu, stalno mi prica sa trbuhom u zenskom rodu. A opsjednut je sad s tom bebicom, valjda kako smo duze na nju cekali i sretali se s raznim mukama da je imamo. Toliko je brizan i pazi na mene, na nju, kad nije doma stalno pita za nju, a kad je doma s njom prica :) Kako se vasi muzevi ponasaju?
|
|
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 13:12:56
|
|
|
|
lidac0605
|
aj,Silvestrice,bit će to ok,ja sam ti u 3.i 4.trudnoći krvarila prvih mjesec,mjesec i pol i sve ok....samo miruj i odmaraj,to je Bog dao tak da nejdeš na posel kad ti ovaj nije dao odma bolovanje
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 15:00:54
|
|
|
|
Jezic123
|
Perilice znam sto se boli tice to je istina, a i ja znam hrpu moji poznanica koje su bile na carskom i kao da im nije nista ni bilo tj. nemaju nikakve probleme, a neke koje su rodile prirodnim putem imaju. to je jednostavno od osobe do osobe. Samo je bitno da sve prode ok, a da li je to prirodno ili carski nema veze. ja danas nekuham izgleda nista jer mi se vrti u glavi cjeli dan, pao mi je tlak i nisam za nista. gorina moj MM se ponasa isto kao i sa prvim kao da se njega to ne tice tu i tamo stavi ruku na trbuh i to je to. ali kada se mali rodio, a i sada stalno s njime nesto izvodi i glupira se tako da me ovo bas prevec nezabrinjava
|
|
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 15:59:23
|
|
|
|
perlica55
|
Gorina, s MM sam zadnjih dan/dva na Vi Tolko mi ide na klinac da to nije normalno... Kao hoće mi pomoći po kući, al 5 puta moram reći da baci smeće koje dva dana stoji u stanu... Baš imam kratak fitilj i ne mogu niš prešutiti, tak da mi ga je žao... Ne mogu se kontrolirati, a inače sam jakoo temperamentna.. Budem ga izljubila kad dođe s puta Jezic, da, ima sve svoje prednosti i mane... Moja mama šizi zbog CR, iako je mene rađala s trudovima na dvije minute, 20 sati, uz xy doza dripa, otvorila se tri prsta... Na kraju išla na hitni CR... Gladna sam kao vuk, mislim da će pasti nekakva pizza putem do doma.. MM nema, pa ne "moram" kuhati
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 28.7.2015 17:14:22
|
|
|
|
lidac0605
|
moj muž se se niš ekstra ne ponaša tu i tam pogladi škembu i to je to ...mi smo ipak već veterani Neki dan mi je reko-jel znaš da si za ovo četvero 3 godine života bila trudna
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 29.7.2015 8:39:20
|
|
|
|
perlica55
|
Jutro curke Svaki dan pišem isto, al kad je tak, jedva gledam Još sutra radim i onda na zasluženi odmor... MM stiže danas, baš mi nedostaje... Danas imam posla ko u priči, trebam malo popeglati robu za na more... Sada sam skontala da bi mi tek 10.8. krenuli doma, pa se mislim da ću vjerojatno odgoditi UZV za 11.08. Javim vam Tipkam kasnije, uživajte
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 29.7.2015 8:42:25
|
|
|
|
lidac0605
|
Ola,trudnice Koje pospano vrijeme...Perlice,jel kunjaš Di ste curke,slabo se javljate SpužvaBobica,jel beba il crijeva,si dokučila Silvestrica,kako si danas?Jel ti dao dr kakav progesteron ili? Gorina,nek muž pazi na tebe, za njega Jezic123,kakvo je stanje kod tebe? Štrumfete nema nikako ni Vilić zube nije se ni javila jel dobro prošo uzv...
|
|
RE: Zimske bebe 2015/2016 29.7.2015 8:46:09
|
|
|
|
lidac0605
|
PREGLEDI KOLOVOZ MayaZg - ponedjeljak,03.08. Jezic123 - utorak,04.08. perlica55 - ponedjeljak,10.08. Silvach83 - petak,14.08. lidac0605 - petak,14.08. Kazimira - utorak,18.08. gorina - petak,21.08.
|
Anketa
Mlijeko.
Admin
Nakon godinu dana, koje je mlijeko zdravije dati dijetetu:
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!