|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.6.2014 18:10:53   
maaggie
E da, bas sam citala malo po netu za taj skok u razvoju...vjerojatno je to... a sve cemo prezivit...treba bit uporan... jedva cekam kad ce doc faza vece budnosti? Ovako spava a kad se probudi lezimo na krevet radi podoja...user posted image

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.6.2014 18:33:28   
Newy
Mi smo danas malo ludi naime sisamo cijeli ali baš cijeli dan bez prestanka, sise prazne nema šanse da se napune, a on nije zaspao od jutros u 11 sati... je li to normalno takvo nasisavanje? Zaspi na sisi i čim se odšteka, za minutu je budan i opet plače i samo hoće sisu, u kojoj kažem vjerojatno nema više ništa user posted image i kako da ja sad izdržim da mu ne uvalim bočicu user posted image ? Danas mi je patronažna rekla neka me ne peče savjest dati mu dudu, jer nekad bebe žele samo sisati a da nisu gladne, i da bi majka onda trebala non stop držati bebu na sisi. Ja sam pitala neće li ga to zbuniti, sisa-duda-još nekad i bočica, ali ona kaže da nema to veze jer beba kad je gladna neće sigurno odbit sisu s mlijekom, zato jer mu dajemo nekad dudu. Što vi mislite o toj tematici, dude varalice? Ja sam inače već prije odlučila da ću mu davati dudu, jer bolje to nego da mi prste cucla do škole recimo. Samo nisam mislila baš tako maloj bebi davati, što vi mislite?

(Odgovor članu maaggie)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.6.2014 19:08:46   
mimee
ringerajka samo se ti nama javi, dobro nam dođe baš svaki savjet, zato i tipkamo tu '10 dana nakon poroda' ;)) ovo za dojenje je čista istina i i ja sam imala sličnih problema, pa eto nas..treba biti uporan, naravno ko to želi :)

mi se naručili za uzv kukova za 2 tjedna, nadam se da je sve ok, ići ćemo privat, jer ovako nebi nikad dočekali :P

moj mali čelavac spava ko topić, po noći mi je dosta cendrao, tak da sam spavala jedva 3h. a danas koma s dojenjem, prvo je stalno odbijao desnu, a po danu neš malo 3 min pocicka i gotovo, pa sam mu dala dohranu ;(( a taman sam mislila kak bumo se riješili.

cure, jel vam se bebice znaju probuditi usred sna i baš gorko plakati? mislim da je mome sinoć to bilo zbog kolika, jer ga ni cica nije mogla utješiti, ali nije dugo trajalo, kojih 10 min.. :/

i jel ima koja da su vam rekli da je beba hipertonična? moj Andi se dosta izvija unatrag i voli još imati stisnute šakice kad tone u san ili cica. iako je pedijatar rekao da je to još ok i da će se ispraviti, ja nekako ipak mislim da nebi bilo loše posjetiti fizijatra i malo vježbati..




(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.6.2014 19:43:11   
mimee
Newy ja dajem dudu otpočetka, baš iz tog razloga, jer sam primjetila da nekad nepovlači mlijeko nego samo duda da zadovolji taj nagon.

i mi isto ovih dana nasisavamo po cijele dane, cendra-dam cicu-cica 5 min-zaspi i za sat vrem opet :/ ja vrtim tako par podoja, pa ako vidim da fakat više nema, a on je stvarno gladan, dan dohranu i to 1 ili 2x dnevno. Mi smo danas ušli u 7. tj, pa ja to nekako tumačim skokom u razvoju koji se događa u 6. tjednu..

autumn, meni se moj isto čini nervozan, pa više ni sama ne znam jel mu vruće ili je gladan ili mu se spava ili kaj :P
ja sam ga ovih dana skinula smo u bodić s kratkim rukavima i čarapice dolje jer je kod nas bilo pakleno vruće i koliko vidim nije se hladio, pa predpostavljam da je to bilo ok ;)

< Poruku je uredio mimee -- 12.6.2014 19:46:42 >

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.6.2014 19:51:18   
mamino zlateko
Vecer cure..oprostite na upadanju..kim i moja je hipertonicna,ima 4mjeseca,prije 3 tjedna bile kod fizijatra i sad cekamo termin za vjezbe..nas poslala pedica s 3 mjeseca jer nije dizaka glavu na trbuhu kako treba...budemo vidjeli kako ce biti..

Vidim da se brinete oko spavanja vasih bebacha s vama..kao sto vam je i ringerajka rekla tako cu vam i ja reci,i nasa je spavala 2mjeseca s nama konstantno u krevetu..ali onda je pocela dobivat dohranu navecer,i zaspala u 8,prebacili je u krevetic i samo se budi ujutro oko 4-5 za papanje i ide nazad u krevetic..
A sto se tice skokova u razvoju kod nas su bili bas izrazeni,
..bas smo znali..

I imam jos jedan savjet,ako vam imaju kosicu cesljajte svaki dan po par puta i obavezno prebrisite s vodom da vam nebi dobile tjemenicu jer cete se je tesko rijesit..mi smo je imali vise od mjesec dana..i najbolje vam je za tjemenicu od mustele sampon bas za tjemenicu..jest da je skup ali nama jedino pomogao..dodje vam oko 110kn..

Nadam se da se ne ljutite na upadanju..mazite se i cuvajte i uzivajte...

_____________________________

T & H
03.01. & 12.02

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.6.2014 20:11:13   
Newy
Mamino zlateko, hvala i tebi na svajetima i kako je već rečeno, slobodno nam upadajte čim više sa savjetima i iskustvima user posted image

Dobro da si rekla za kosicu, moj ima puno kose i jako se znoji, nisam znala da bi trebala češljat radi tjemenice, budem sad češće...user posted image

(Odgovor članu mamino zlateko)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.6.2014 22:10:06   
mimee
ja imam još jedno pitanjce-

cure, u kojem položaju najčešće dojite?

ja u ležećem, jer mi je tako najmanje opterećenje na leđa i ne treba mi 100 jastuka oko mene kao potporanj.
Inače sam uvijek mislila da ću dojiti u naručju, onako u koljevka položaju, ali mi je to jako neudobno, stalno ili me boli ruka ili leđa ili mi trnu prsti ili je njemu neudobno.. :/ fakat ne znam kaj krivo radim..

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.6.2014 22:36:13   
maaggie
Ja isto lezeci...ponekad sjedeci u narucju, al posto se dojenje cesto oduzi lezanje je mislim idealno user posted image

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
13.6.2014 15:13:05   
Newy
Cure jel vam se bebe trzaju, prvenstveno u snu... moj jako puno, vec sam u rodilistu to zamijetila jer bebe od cimerica nisu to radile. Sestre su rekle da to nije nista nego mozda kad tone u san, ili je Moro refleks. Ali malo je to previse po meni, ajde kad je nagli zvuk pa se stepe to mi je jasno... ali bez ikakvih vanjskih podrazaja, najvise to radi u snu, doslovno nekad i po vise puta u minuti. Rekla sam i patronaznoj, i u rodilistu, ali nisam mirna cini mi se to malo previse. Jel se jos kome bebica tako trza?

(Odgovor članu maaggie)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
13.6.2014 15:14:48   
maaggie
Drage iskusne mame, imam jedno pitanje....ovaj vikend planiramo u prvu setnjicu uz more, imamo 3 tjedna i bas jedva cekamo...zanima me kako vi iskombinirate odlazak iz kuce? Sad je raspored spavanje, jedenje, spavanje pa podoji od 2 ure nekad pa opet spavanje...zanima me kako u raspored ubacit i izlazak...kako vi to? user posted image

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
13.6.2014 15:17:38   
maaggie
Ja primjetim da se ponekad trzne kad zaspe pa ako se ja pomaknem od nje ili u kinderbetu ako nesto bas zasuska...vise sam primjetila da se rasteze i to dosta pretezito kad se budi user posted image

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
13.6.2014 21:10:23   
ringerajka
Newy draga ja mislim da ti je to Moorov refleks... kod nas je bija bas jako izrazen.. u rodilistu je to bilo toliko strasno da sam plakala kao kisna godina... doma kad smo dosli trza je noon stop, ne na zvukove nego iz cista mira..i Bogu hvala nakon nekog vremena (ne znam tocno koliko) je prestao...mislim da je negdje oko 2 mjeseca jer su nam negdi tada.prestale i tegobe sa stomacicem, trzanje...sve je nekako sjelo na svoje mjesto...upoznali smo se bolje i sad smo super :) on meni jos zatrza na neke jace zvukove ali to nije nista kad usporedim sa prvim.mjesecima...tako da sve to prodje, nista se ne brini...
Definitivno kad krenete u setnju to vise nece ici istom lakocom kao prije.em sad morate najesti bebu, promijenit pelenu, spremit stvari, ugurati sve to u auto...a onda kad pocne plakati user posted image user posted image bjez a kave i daji sisu...hehehehe...a onda malo beba naraste pa sa 3 mj trazi paznju u vidu price, gugutanja i onda.opet nema mira na.kavi..hahaha...iako su bebice u setnji strasno mirne, moj bi.prespavao 3 sata.u komadu koliko mu je godilo...i.sada je puno bolji kad je vanka nego kad je doma...
Cure mislite li dojiti vanka? Tipa kafic, plaza... ja na zalost nemam hrabrosti jer mi nismo bas najbolji u sjedecem polozaju...vise manje dojimo lezeci...pa ja njemu Ponesem prokuhane vode i mkerice i napravim ako ogladni...uglavnom se trudim da ga najedem prije setnje i da dodemo doma do ponovnog dojenja...nemam nista protiv dojenja na.javnom mjestu, dapace..ali mi ga ne.prakticiram..ja nisam dovoljno hrabra iako je to najprirodnija stvar na svijetu!

(Odgovor članu maaggie)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
13.6.2014 21:12:30   
ringerajka
Puni su mi postovi gresaka, oprostite...nisam nepismena nego mi je nezgodna tipkovnica na mobu user posted image

(Odgovor članu ringerajka)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
14.6.2014 12:47:50   
maja pčela
pozdrav cure,eto da vam se i mi malo javimo dok bebuška spava,nama je za dva dana već mjesec dana!!marta samo sisa,prava je mala user posted image ,već se lijepo ubucila i dobila male kobasice na rukama i nožicama user posted image ,super spava osim što navečer ima šou od 9 do 11 sati kad je ful nervozna i samo se nasisava,malo ju muče grčevi.pokušala sam joj utrpati dudu ali nema šanse kao ni bočicu,samo cica i cica,baš mi je slatka.brat i seka su je super prihvatili,obožavaju ju je gnjaviti i ljubakati user posted image ,pokušat ću vam se češće javljati i pisati kako nam ide iako ne hvatam baš vremena,toliko za sada mazite svoje bebice i uživajte!!!pišem vam kasnije jer sisavica zove!!

_____________________________

moja tri anđela,moj život,moje sve <3 <3 <3

(Odgovor članu ringerajka)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
15.6.2014 18:51:54   
Newy
Cure kako ste rjesavale kad morate bebu ostaviti na cuvanje, mi bi ovaj tjedan isli maloga prijaviti na opcinu jer je navodno rok 15 dana. Mama moja bi ga cuvala, ali ne znam sto ako ogladni, posto on visi cijeli dan na sisi... voljela bih izbjeci adaptirano, posto se vec danima skidamo s njega mic po mic, i evo danas-sutra bi se trebali skroz skinuti s njega. A za izdajanje, ja jedva uspijem navuci koji ml, nemam toliko mlijeka. Nemam pojma kak da to rijesim user posted image


(Odgovor članu maja pčela)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
15.6.2014 22:36:47   
ringerajka
A ja ti njega nahranim, ostavim adaptirano pa mu ona da ako ogladni...ja se svakako trudim doc do sljedeceg dojenja ali ako ogladni da mu to... nije strasna stvar... ja sam 2 mj.samo dojila i imala zamrznuto izdojeno pa bi mu ona to dala, ali kad je nestalo toga da mu ad...uzela sam hipp pre i super mu odgovara jer je lagano i najslicnije majcinom mlijeku...traje nam skoro mjesec dana jedna kutija tako da sam zadovoljna...i jede i sisu nakon bocice bez ikakvih problema! Uglavnom se trudim da dobije samo jednu bocicu ad na dan...sad smo 3 dana bili na otoku, bili smo stalno zajedno i stalno je bio na sisi, sutra ga ostavljam mami ujutro na par sati pa ce mu ona dati ako ogladni...nekad mu dam i zadnji obrok na bocicu, nekad ozdojim pa pola-pola jer nemam bas za izdajanje nesto puno...

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
16.6.2014 9:06:41   
valerie
Drage mamice, nisam još službeno na ovoj temi, još sam u komadu, ali me zanima da li je koja donirala na porodu matične stanice iz pupkovine?!
Da li vaše bebice spavaju na leđima ili na boku? Koliko ja znam, i stare žene su govorile da treba na boku ukoliko bljucne da se ne zadavi sadržajem, pak sam čula da ako spava tako da se može prevrnut naprijed i ugušit. Hm...Na kraju mislim da svaka treba radit po svom osjećaju, svako ima svoju priču i iskreno već mi je dosta pametovanja sa svih strana. Nit je svaka mama ista, a ni dijete.
Uživajte s vašim bebicama, uskoro se čujemo češće user posted image

(Odgovor članu ringerajka)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
16.6.2014 9:55:38   
autumn day
Newy,ako se ne varam,rok od 15 dana se odnosi na prijavu djeteta koju radi bolnica u kojoj si rodila, vi imate 30 ili cak 60 dana da prijavite ime djeteta,tako da imas vremena....pricekaj koji lijepi dan i odite svo troje,tak smo mi isli i nakon jos popili kavicu...mali jesve prespavao :))). A da je bila frka nahranila bi ga u autu:))

Ili mu ostavi adaptirano kako kaze ringerajka ,ne bude mu nista od te jedne boce :)

Ja sam do sad par puta dojila vani,nisam bas odusevljena s tim,ali se skroz pokrijem tetrom i nis se ne kuzi
A bila je frka,veeelika glad,pa nisam imala izbora,hihi

< Poruku je uredio autumn day -- 16.6.2014 10:03:13 >

(Odgovor članu valerie)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
16.6.2014 10:08:26   
autumn day
Valerie,moj spava na ledjima,nekad na boku,ali vidik da mu je najdraze kad je na meni na trbuhu,jedva cekam da jos malo naraste,da ga mogu poceti na trbuh stavljati. Imas kupiti one nekakve rolice ili trokutice izmedju kojih stavis djete na bok i ne moze se prevrnuti na trbuh ni na ledja :)

Mimee,meni se isto cini da je moj dosta cvrst,drzi sakice zatvorene,ja vjezbam s njim to otvaranje kad je budan...ne znam,pedica je rekla da je za dob ok,vidjet cemo sad na cjepljenju iduci tj.,bas cu je pitati..

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
16.6.2014 13:54:41   
mimee
hej cure.
ja cijelo jutro pokušavam dobiti našeg pedijatra, za kojeg još ni ne znam jel naš jer se nešto zakompliciralo s HZZO-om s obz da je on prebukiran, da ga pitam ponovo za taj naš hipertonus, ali ništa, ili je zauzeto ili se nitko ne javlja. 13 puta sam zvala u razmaku od 3h! pa kakav je to način? pitam se što bi bilo da je nešto hitnije..user posted image šta će mi dr koji je kao ok ako nikako ne mogu doć do njega. za svaki slučaj sam odguglala i vidjela da u Zg ima pedijatrijska poliklinika dr. Sabol na Cvijetnom ili Helena na Kenedijevom, pa se uopće neću premišljat za neke stvari otić privatno, jer ovo stvarno nije u redu ;(

uglavnom, želim ga pitati do kada se tolerira hipertonus, konkretno, nama se šakice sad već lijepo otvaraju, ali se dosta izvija kad je nervozan i glavica mu stalno gleda u lijevo kad je uspravno. Mislim da bi ipak trebalo što prije počet vježbat, a ne čekat sad ne znam kaj..

valerie, moj spava isto malo na boku, malo na leđima, a kad je na leđima povisim mu uzglavlje jer za sada mi ionako spava u košari od kolica. a nekad ga stavim i u polu-bok položaj. nije mi se još do sada prevrnuo nikada.

Newy, jel ti Adam aktivno sisa cijelo vrijeme? ja čim vidim da duda ko dudicu nakon što se najeo, odštekam ga i dam mu dudu i on lijepo spava, malo se izdovolji a onda ju ispljune i nastavi spavati.
jel mu daješ obje cice u jednom podoju ili samo jednu? ako jednu, probaj ovu drugu izdojiti, pa za sat vremena opet i za sat opet. tako si možeš malo povećati proizvodnju nakon par dana i sačuvati mlijeka ako u idućem podoju usfali ili ako ideš nekamo :)

< Poruku je uredio mimee -- 16.6.2014 14:01:31 >

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
16.6.2014 15:30:58   
autumn day
Mimee,mi smo curku vodili u pol. Helena,imala je problema s bubrezima i tamo se lijecila i sve pohvale imam za njih,bas smo s malim bili tamo neki dan,radili smo mu urin i urinokulturu i super su mi svi tamo...

A sto se tice zvanja ped na tel,uzas...ja sam znala na poslu cijelo jutro zvati samo da malu npr.narucim na cjepljenje...ali doslovno cijelo jutro. Pa kad sam tamo u ordinacijibvidim da sestra uopce ne dize slusalicu kad je guzva.

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
17.6.2014 13:49:25   
Newy
Mi smo jutros trebali ići prijaviti maloga. Eee, sva sreća da smo prvo nazvali matični ured i provjerili je li bolnica poslala papire (rekli su da oni to odmah riješe), jer bi badava vozili na drugi kraj grada i organiziravali čuvanje i moja panika hoće on plakat dok me ne bude itd. Jer ne bi ništa obavili, bolnica još nije poslala, sva sreća da sam išla za svaki slučaj nazvati.

Sinoć nam je bila prva večer bez bočice, i to je bio show. Bezbroj pokušaja nasisavanja-uspavljivanja-stavljanja u krevetić. Od 22 sata do skoro 2 u noći je to trajalo. Na kraju mi se u 1 sat od silnog nasisavanja pokakao, pa sam ga morala i presvlačiti, naravno opet korak unazad jer ga to razbudi. I čak ovo hranjenje pred jutro nije prošlo glatko kao inače, kad fino posisa i vratim ga u krevetić pa spava. Sad ni to nije htio zaspat jedno sat vremena. Uglavnom strgana sam bila. Čak sam jutros pribjegla i kavi, koju inače izbjegavam. Tako da nam je ovo bila prva ''vesela'' noć, a ne kužim zašto, jer smo bočicu prije spavanja ukidali tako polaaako, doslovno 2 večeri 50 ml, pa onda 2 večeri 30 ml, pa zadnje 2 noći po 15 ml. I bilo je ok. I sad dakle bez tih 15 ml, totalno show! A to je tako maaala zanemariva količina da nema šanse da se od toga najeo. Možda stvar navike user posted image . A sisa mi uglavnom aktivno, nekad zaspi pa ja stisnem da mu mlijeko curne, pa još malo siše... Čak sam i dudicu probala dati (što sam rekla da neću prvih mjesec dana), ali nije htio. Sisa, sisa i samo sisa.

Nego curke moje ja sam malo u panici dakle on se toliko trza, sad to sve više primjećujem. Vodit ću ga negdje sigurno da se to provjeri, jer nemam mira, bit će mi lakše to gledat kad znam da nije ništa i da je benigno i prolazno. Ovako sam luda, malo me utješio od ringerajke post, ali ipak... dakle kad zaspi, to su trzajevi nekad svakih par sekundi, baš jako često i puno, nebrojeno puta u danu to napravi. Nekad izgleda kao Moro refleks (a bez da ga nešto prepadne), nekad se stepe cijelim tijelom, a nekad mu trzaju recimo samo šakice. Jako uznemirujuće mi to izgleda, iako znam da sad još imaju nerazvijeni živčani sustav, ali svejedno hoću to provjeriti jer ću izludjet inače user posted image

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
17.6.2014 15:49:52   
Bellatrix
Pozz svima,

vidim kako ste se super raspisale user posted image i ovaj forum će nam biti jako aktivan!

Beba Erik je danas budniji nego zadnjih dana, pa mi baš i neda čitati user posted image .
Uglavnom, po noći dobro spava, budi se 2 do 3 puta, malo pocicka pa opet zaspi. A kako je navukao mlijeka ja sam dobila upalu, sad prolazi! Liječim se Neofenom, kupusom i masažom - za sada pomaže.
Hranim ga isključivo svojim mlijekom. Par dana je bio malo zahtjevniji, bio je stalno na cici i to još u bolnici, a sad je ok i ne pocica sve, cice su mi pune mlijeka. Najviše pocica na večer! To mu je priprema za noć user posted image

Vidim da većinom svi imamo slične "probleme"! user posted image
Naš mališa kaka svaki dan nekoliko puta po malo, ali kakica mu je uglavnom vodenasta. Ja sam se brinula da to nije proljev, ali izgleda da nije!

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
17.6.2014 23:04:09   
ringerajka
Valerie ja sam dobila od kume onaj jastuk koji je od 0 do 6 mjeseci, beba se umetne izmedju na bok i nema sanse da se prevrne...barem prvih nekoliko mjeseci...e sad ima 15 ak dana (a ima 4 ipol mjeseca) jastuka kao da nema, okrene se na ledja...kad spava na mom krevetu ( prije zadnjeg hranjenja) ja ga ostavim na boku i stavim mu iza jastuk da se ne okrene medjutim nadjem ga na prsima...user posted image user posted image jednostavno mu taj polozaj odgovara..isto tako kaf ga muci stomacic okrenem ga na prsa i tako zaspe ka top.. naravno ispod glave mu nema nista osim tvrdog madraca a dovoljno je sada velik da okrece glavu bez problema...tako da ja i dalje forsiram bok, a on kako mu dode...lako je bilo dok je bio mali, ali sada je vec dosta jak i ne mogu ga vise stavljati kako meni pase nego kako gospodinu pase...
Newy nemoj se bojati, naravno da otidji provjeriti ako te strah...ali ja sam imala istu istu situaciju i proslo je samo od sebe...on se jadan tresao ajme...ali sad nista vise hvala Bogu...tako da vjerujem da ce to proc, treba jos malo vremena dok se navikne na svijet oko sebe... sto se tice nocnog hranjenja, zasto mu ne izdojis zadnji obrok?? I das na bocicu? On tu jednu bocicu sto je popio prije spavanja i zaboravi jer u noci kad se probudi odma ga stavljas na cicu..ja sam sebi puno olaksala otkada izdajam i dajem bocicu navecer...nema toliko budnjenja i nasisavanja... ali i jos je bebica mala, malo po malo on ce odbacivati nocna hranjenja... evo moj vec spava od 9 sati i ja cu mu u snu sada uvaliti bocicu i do 5 sam mirna...nije da te nagovaram na bocicu, sacuvaj Boze...ja sam za dojenje u svakom pogledu, ali da ti pravo kazem volim i ja odspavati 5 sati u komadu...ne mogu zamisliti da ima beba koje doje i bude se svako sat ipol vremena...uh...ja sam se preporodila otkad sam to procitala u jednoj knjizi...i jos me spasilo kod spavanja sto ga stavljam lec u istu uru navecer u sobu koja bude tiha i polumracna...a do tada bude u dnevnom boravku i ne gasim svjetla niti pazim da bude tisina...cim dodemo u sobu zna da je vrijeme za spavanje...sve bebe vole rutinu...kupanje, hranjenje, mazenje, spavanje...ili kako vec ko namjesti raspored...

(Odgovor članu Bellatrix)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
18.6.2014 12:39:16   
ma re
Dobar vam dan..!!

Evo i nas malo.. imali smo dosta buran vikend.. malena je bila stalno na ciki.. svakih sat sat i pol po danu i po noći...user posted image . uglavnom nekako smo izgurale tako vikend, i onda u pon došla patronažna, vagala ju i rekla da moramo na dohranu..user posted image user posted image
Baš sam bila žalosna.. od petka do ponedjeljka nije dobila na kilaži ali nije ni izgubila, al svejedno moramo, tako da sad prvo pocicamo i onda 60 ml hipp pre.. ali ona od tih 60 popije samo 20 tako da izgleda da mi samo toliko fali, pa se nadam da cemo nekako uspijeti to navuć..user posted image
Po noći je i dalje s nama u krevetu i zadovolji se s cicom jer je malena spavalica pa odmah zaspi, ali ujutro dohrana nakon cicanja..

I moja se pokaka ili tokom papanja ili odmah poslije ali ja je presvučem prije sljedećeg papanja jer mi se je neda buditi i jer kad sam je jednom bila tako presvlačila mi je bila i povraćala tako da sam odustala.. stavljam dječje pa vidim da joj za sad tako ne smeta...

Valerie i moja je stalno ili na jednom boku ili na drugom i za sad se ne okreće.. ali ima vremena..user posted image

(Odgovor članu ringerajka)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!