glagla
|
Evo napista ću onda tu kako mi je bilo u rodilištu. Primljena sam na patologiju 10.09 zbog šećera,to se mjeri šećer svaka tri sata jedan dan. meni je bilo sve u redu. Cimerica leži tu već par dana jer joj je proša termin,pa hopsa na onoj velikoj lopti i nosi zelenu krpu između nogu ako joj slučajno počne curit plodna voda. Ja u ponoć mjerim šećer i vračam se u krevet....odma utonem u san, u 1 sat me probudi jako lupanje vratima,sestra je falila sobu i tako nježno zalupila vratima da mi je srce zamalo otkazalo. Zatvorim ja oći i osjetim nešta toplo između nogu...govorim sama sebi ne ne ne ne, nije to plodna voda,tješim samu sebe...pokušavam zaspat i onda kreće potok plodne vode iz mene...do pola leđa sam bila mokra. Cimerica zove sestru ,a sestra se dere da zašto mi nije dala svoju zelenu krpu,da će sad morat pola noći čistit iza mene. mislim ja i cimerica se pogledale da mi da krpu koju je ona nosila cili dan??? teškom mukom sestra odlazi po čistu krpu ,ja je stavljam između nogu,a voda i dalje curi po podu,ona se dere da skupim noge. Ja se sva tresem od straha ,tek sam 36 tjedana trudna,mislim sama u sebi rano mi je još...ali.. Sestra me vodi do rađaone,vozimo se u liftu,ona se i dalje dere,jer u liftu je ostala lokva plodne vode... Dolazim u rađaonu,doktori pregledavaju plodnu vodu na podu i nešta mrmljaju..gin pregledava i ništa nisam otvorena,na uzv sa mnom i počela su ona njihova šaputanja, uspijem čut da nešta nije u redu,nešta smeta,dite visoko..blabla...pitam ih šta nije u redu,a oni šutke odlaze. Spajaju mi ctg ,dolazi doktor i hladno govori da ništa nije u redu,pitam šta nije u redu,on odlazi...vrača se i govori da moram na carski i ponavlja ništa ti ovo nije u redu,pitam a oće li bit u redu,on se izdera na mene i kaže da nije on PROROK. ja još ne znam šta nije bilo u redu. Vode me hitno u salu,budim se i pitam za bebu,da je vidim,odgovaraju da bebu kupaju i da je ne mogu vidit. Rođen je u 2:35, vode me na intezivnu,pitam šta je sa bebom,niko ne zna...doktor koji je obavi carski isto ništa neće da kaže. Ja plačem,mislila sam na najgore....bez mobitela....nisam znala ništa do 14 sati,kad su me odveli u sobu dali su mi mob. Odma zovem muža i plačem,on sritan....ali ja mu objašnjavam da ne znam ništa šta je sa bebom,da ga nisam vidila...cimerica je svoju curicu vidila nakon šta se probudila...i dobila ju u sobu... Muž dolazi u sobu u posjetu u 16:30 i plače...i nosi mi sliku na mobitelu od našeg malog Luke. bio je na neonatologiji... Mislim zar je bilo tako teško doć i ženi koja je rodila na carski,nije čula plač bebe ,nije bebu vidila...zar je bilo teško doć i reć da je sa bebom sve u redu i da se sad nalazi na neonatologiji i da je u toplom krevetu.... To je bilo jako teško. % dan mi dr dolazi i govori da ja idem kući,jer im je gužva,beba ostaje. Odlazim , osječaj prazan,odlazim bez bebe...gledam u sobe koje su poluprazne,a kažu da je gužva. Iako sam od splita 100 km udaljena,ništa im to nije značilo, dolazila sam ja 3 puta na dojenje i 1 put na informacije na neonatologiju. Nije ništa to teško,za svoje dite...ali vidila sam posli da je bilo žena koje su ležale u bolnici,a iz splita su,a ostale su zato jer im je dite ostalo u bolnici...i ležale su zato jer su imale vezu,vjerovatno. a ja i moj muž i najmlađa mala smo dolazili u 9,12,13,15 sati u bolnicu a dok nismo bili u bolnici,sjedili smo ispred bolnice i čekali vrime dojenja...Lipo splitsko rodilište... oprostite na dugom pisanju..