ganja
|
komarac1, ja tek kasnije vidjela tvoj post, moram priznati da sam i ja 2-3 puta sa guštom spontano urliknula ali i meni je to bilo oslobađajuće iskustvo, kao i ta tvoja "susjeda" ...onako na kraju truda za izgon...kad si već odradila svoje :D hehe... Kazimira, bo'me odradila si ti 24 porođajna sata... ..ali da, kao što kažeš, gusto je bilo tek pred kraj ajd da i ja ukratko prepričam prvi porod: dva dana nakon termina pregled u rodilištu, sati - 10:30, beba na zadak od 4.-5. mjeseca trudnoće, otvorena 2,5 prsta, plodna voda procurila na pregledu (hmmm? procurila ili probili vodenjak - nikad neću saznati ) ...uglavnom - krevet na kotačiće i put rađaone ;) depilacija i klistir - sve ležečki budući da nisam smjela na noge zbog vode i bebe na zatku, objasnili su to tako da kad je beba naglavačke, glavica dobro zatvori porođajni kanal pa voda ne curi, a guza nije tako pravilnog oblika pa postoji bojazan da beba ostane bez plodne vode - dakle, ništa od skakutanja na lopti, šetanja i klečanja u trudovima kao što sam ja zamišljala...(i tada sam imala nalaze za porod u vodi u nadi da će se ženskica okrenut u zadnji čas , no - šipak!)...i tako "sređena" za porod u predrađaonu na ctg i čekanje prirodnih trudova koji nikako da krenu...obavještavaju me da će mi oko 14 morati dati drip jer bi se bebica trebala poroditi u troku od 12 sati nakon što je puknuo vodenjak zbog bojazni od mogućih infekcija - bo? ..i tako oni mene priključe na rip u 14, trudovi ništa, pa su malo po malo pojačavali i oko 17:30 prve naznake trudova, oko 18 već malo bolnije, u 19 - rađaona - ne znam za sebe, dolazi muž i cijela svita specijalizanata budući da je prirodni porod na zadak specifičnost riječke bolnice, a nije tako čest pa su svi pohrlili da ga vide s pitanjima - doktore, doktore, mogu i ja napipati zadak (uz radnju navlačenja gumenih rukavica, a doktor velikodušno dozvoljava (a mene boli uvo, neka uče mladi - radite šta hoćete samo da se djetešce porodi živo i zdravo!!) uglavnom, rodila u 23:00 sata, a moja mala Tonkica imala je publiku dobrodošlice od 10-tak ljudi ...uglavnom, i ja sam bila zadovoljna budući da ti svi pumpaju glavu s tim porodom na zadak, da sam bila spremna 12 sati dahtati u trudovima, kad na kraju od 18:30-19:00 do 23:00 - 4, 4:30 sata - definitivno iznad mojih očekivanja... na kraju i nije bilo ukratko, ali raspisala sam se..