Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 29.8.2013 8:01:56
|
|
|
|
daze
|
dobro jutro evanoi i M zna nekad cendrat dok jede,ja to kažem da "ronja" otvara usta i jede ali i ronja.onda više nisam bila sigurna jel to nije gladna pa zato,al mi onda nije jasno zašto otvara usta i naginje se prema žlici.onda sam skužila da oće da joj brže malo dajem i sve ok. mi smo počeli imat problema s uspavljivanjem.već neko vrime se uspavljuje na krevetu,ja legnem kraj nje i pjevušim,ona se vrti s boka na bok i zaspe.to je super funkcioniralo neka 2 mjeseca,al zadnje 2-3 večeri nikako.sita je i umorna,trlja okice i plače al nikako je uspavat.ne želim je nosat na rukama jer smo se jedva toga odvikli tako da znam provest i po sat vremena u sobi dok ona konačno zaspe.sinoć je mm uzeo u kolica i uspavao pa smo je poslije prebacili.nadam se da su i za to zubi krivi da će se vratit u normalu...
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 29.8.2013 10:27:04
|
|
|
|
evanoi
|
mi smo počeli zadnjih par tjedana malca navečer staviti u krvtć, on se bacaka lijevo-desno i nakon nekih 20 min zaspe. tu i tamo zakmečka pa ga pomazimo i sve bude ok. ali dogodile su se i 2-3 noći da je baš zaplakao pa nismo čekali da se razvije u plač i vrištanje, već ga uzeli 1 minutu u ruke, smirio se i opet ga spustili u krvetić i bilo sve u redu. daze, možda bi i tvoja tako? a nosimo ga za dnevma spavanja, ionako ih je u zadnje vr jako malo. jedno spavanje oko 10h i jedno oko 14h. tako da ćemo to za sad još izgurati s nosanjem koje je ionako u mei taiju pa ga niti ne osjetim, 10ak min. ajd, daze, baš ću probat tako ko i ti, malo brže mu davati.jer isto otvara usta i naginje se prema žlčci, a cendra... grrr di su nam ostale cure? spavaju?
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 29.8.2013 16:06:58
|
|
|
|
evanoi
|
curke, malac mi izašao u časopisu Moje dijete i dobio nagradicu , a i u mama&beba... mm mi rekao da je noica očito predobar budući da imam puno vremena za slati sto fotkica. ali ja sam poslala pa sam mislila - valjda će bar negdje izaći... i evo ga - u obima čsp
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 29.8.2013 22:46:38
|
|
|
|
Jully
|
Pozdrav mame! Vidim da kod vas svega novoga ima, fino papate, spavate, fotkate se, dobivate nagrade... Mi smo u zadnje vrijeme malo leteći. Ima nas od Gospića do Osijeka, a u ponedjeljak konačni odemo i na more Ja imam malog puzavca već mjesec dana, a sada smo ušli u fazu ustajanja, padanja, plakanja i tako u krug. U ponedjeljak je Ivano počeo hodati kada ga se primi za rukice, ali to više liči stupanju Izbijaju nam 7. i 8. zubić. I dalje nemamo problema sa spavanjem. U 20 h začori i spava do 7 ma gdje god bili i preko dana spava 2 puta po 1,5 sat, milina. U fazi smo kupovine nove sjedalice, (frajer ima 8,7 kg i 75 cm) za sada mi se sviđa Kiddy http://www.bebaducan.com.hr/?page=details&prod=1047&cat=80&page_id=4 Jel ima koja mama iskustva s njima? Cijena mi je malo paprena, ali s obzirom da će biti u njoj do 12 godine i stalno smo na cesti...
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 30.8.2013 7:19:34
|
|
|
|
daze
|
evanoi za štrumfića!ne kupujem te časopise pa nisam vidjela,al stavi nam ovdje na rr da vidimo nagrađenu fotografiju! jully tvoj dečko je već veliki,puže i diže se na nogice nas ostale to tek čeka.pogledala sam sjedalicu šta si stavila link,nemam iskustva ali mislim da nije puno s obzirom da je do 36 kg i podesiva i po visini i širini.isplati se uzet pa ste mirni. da vas pitam,koliko vaše bebe piju tekućine osim mlijeka,znači vode ili sokića?M se "namečila" na sokove (pola voda,pola sok) i pila bi mislim dok joj ne pozlije nisu više tolike vrućine pa da je sad nešto žedna.
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 30.8.2013 7:54:19
|
|
|
|
Jully
|
Ja nudim vodu svako malo i popije oko 1 deci na dan kada nije vruće, a kada je 3-4. Ako slabije pije, a vruće je onda dobije hipov čaj ili frutek sa vodom i to smaže do kraja i isto bi pio dok se ne raspukne. Prije je nakon ručka dobio čaj ili sok i s tim je sam išao na spavanje, ali to u zadnje vrijeme ne pali. Bolje je kad mama legne pored i grli (i meni dobro dođe:)
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 31.8.2013 16:06:44
|
|
|
|
sminkret
|
Cure, ovaj Spancirfest ce me dotući, 2put dnevno do grada, nekoliko sati tamo, natrag vučem kolica i curku. Koliko god je super toliko ce mi pasati da se vratim u normalu. Pavao bio na sistematskom i vađenju krvi. Ima 7200 i 68 cm. Nije se nesto udebljao ali pedica veli da je super, taman udvstrucio porođajnu. Papa sve vise na zlicu, ali je valjda aktivan pa se ne hvata vise toliko na njega a u gradu mi opet govore kak je veliki i bucko. Ko bi ga znal?! July hvala ti na savjetu, javim ti se jos na pp. Sad opet zurim na Spancir, cekaju nas prijatelji. Evanoi, cestitam na fotkama. Na webu se ne mogu vidjeti? E da, July, mislim da se isplati investirati u dobru autosjedalicu. Kad malo razmislils od nje se ipak ocekuje da bude kvalitetna (za razliku od kolica, krevetica tu ipak treba biti dosta toga zadvoljeno) jedino si razmisli dali ces je koristiti tako dugo. Mi presli sa starijom nedavno na onu vece kategorije. Kad se sjetim da ih oboje mramo stavljati u auo, vezati, ma, izgubis volju da nekam ides Ali to da je pdesiva bocno, to je stvarno super, i meni se kd nase dopada da ide u polulezeci polozaj kad dijete zaspi. Eto, jurim. Pusa svima
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 31.8.2013 23:30:29
|
|
|
|
daze
|
jully ivano je slatkiš,vidila sam slike sminkret uzivajte u šetnjama dok su lijepi dani,zimi ćemo žaliti tvoj Pavao je manekenske građe ko moja M mi danas uveli i drugi obrok krute hrane.u 12h je pojela tikvicu,mrkvu i proso smiksane u pilećoj juhi,a oko 18 bananu i jabuku s rižinim pahuljicama.nisam mislila još par dana,al me gledala dok sam jela brskvu i zijevala i pružala rukice pa sam joj napravila kašicu.tako ćemo sad svaki dan kombinirat voće i povrće sa žitaricama ujutro i popodne. ubacila sam par slika mrvice pa škicnite
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 1.9.2013 22:07:51
|
|
|
|
Jully
|
Hvala Pogledala sam Manuelicu, prekrasna je, mogu misliti kako je tek uživo zgodna. Evo mi se upravo spakitirali, idemo još malo odmoriti pa krećemo na more
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 2.9.2013 10:11:49
|
|
|
|
nelly68
|
EVANOI za nagrade i uspavljivanje ..Moj Noa zaspe u kolicima kad smo iz bolnice došli zbog temperature swamo je htjeo bit u rukama sad se uspava u kolicima i okrenem ga da me ne vidi i nunam ja ili bilo ko i zaspe brzo lakše mi je nego ga nosat ga...moguće da cendraju jel im sporo dajete tako i moj nije ni ovo proguto protestira pa sad moram brže...a Noa otkad nema vrućina slabo pije 3-4 žličice poslije kašice...ja još sličice nevidim pokušat ću kasnije...Noa pije sirup i inhaliram ga 2 puta na dan bolje je...JULLY ti imaš pravog malog dečka već...
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 2.9.2013 12:14:03
|
|
|
|
daze
|
Nelly a jel ga navecer isto u kolicima uspavljujes? Kako ga onda poslije prebacis u krevetic? Ja M nekad uspavam u kolicima ali danju,navecer izbjegavam jer je zelim naucit da zaspe bez ljuljanja.zasad je borba,znam i po sat vremena bit s njom u sobi dok zaspe,al sve za visi cilj Inace zadnje dvi noci katastrofa,na sisi svaka dva sata.umela me,podocnjaci su mi do poda.nemam pojma sta je sad to,ima li kakvi skok u razvoju sa 7 mjeseci Cure koje dojite,koliko cesto vasi jedu po noci i kad mislite izbacivat nocne podoje? Mislim da ce to bit najteze izvest.ja sam ih mislila zadnje izbacit,jer dnevne cu zamijenit krutom hranom s vremenom,al nocni ce bit problem...
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 2.9.2013 19:20:34
|
|
|
|
nelly68
|
e DAZE i moj Noa je počeo isto tako svaka 2 sata se budi i to traje još od zubića pa sam mislila da je zbog njih al vire već dva i još nam je tako a dosta mi u danu odspava po dva puta nekad sat nekad dva,navečer ga uspavam nekad u kolicima pa ga samo prenesem u sobu i ne probudi se kad čvrsto zaspe a ako se probudi sisa i oped nastavi al navečer je najgori za zaspat samo cendra a neće da zaspe pa ga nosam on si pjevuši i zaspe...ja ne znam isto šta ću za noći jer razmišljam isto tako preko dana će zamjenit kruti obroci a noću možda probat sa čajem,a ja ga prije toga moram naviknit na bočicu ili čašu sa kljunom jer ne zna uopće pit na bočicu
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 2.9.2013 20:25:07
|
|
|
|
evanoi
|
od 25.do 27.tj. je skok, a onda u 36.tj., daze... sad si računaj moj se neko vr budio tako često, sad smo opet na dva buđenja. po danu mi nema veće razmake od 3 sata. noćne podoje ne mislim izbacivati još, barem ne dok ne projede puno više i ne bude imao 3 zamjenska obroka. nadam se da nakon godine dana toga neće biti... to bi nam trebale reći mame s iskustvom nelly, nema veze ako ne zna piti na bočicu, probajte na kljun. ionako će ti uskoro na čašu sad ću stavit slikicu u album, ne može se na web vidjet. a i dobio je dvije slikovnice u obliku kotača traktora... jully, slažem se sa sminkret, autosjedalica treba biti sigurna, to je najvažnije. pavao je stvarno lijep, zdrav dečko i super napreduje daze, pitala si, moj vode (rjeđe čaja) popije između 100 i 50 ml dnevno. mi nemamo još nijedan zubić! a vi, mamice i bebači iz veljače?
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 2.9.2013 20:34:52
|
|
|
|
evanoi
|
evo, stavila sam fotkicu i kratki tekstić koji je pobijedio pa bacite pogled! jully, vidjela sam tvog malca, ma baš zadovoljan i zdrav dečkić, vidi se... baš je naraso! daze, tvoj album ne mogu otvoriti
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 2.9.2013 21:26:11
|
|
|
|
sax52341
|
Evanoi ja opet ne vidim tvoj album....
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 3.9.2013 7:33:56
|
|
|
|
sminkret
|
Pridruzujem se čudnim spavačima. Nocas se poceo meskoljiti vec u ponoc. Budio se 2put za jesti, a evo od 6 ne spava. Zadnjih dana je popodne poceo plakati, vristi, kao da ima grceve, pa sam odlucila opet mu davat onu prvu mlijecnu kasicu, mozda mu je ona laksa za crijeva. Gluten mu jos nisam davaala. Inace je zivahan, ja sjedim na podu i surfam, on se kotrlja po podu i samo najednom osjetim neko skakljanje po nogi, a on hoce zvakati moje nozne prste! rekoh mu to ti je fuj a on se smije ko lud! Nelly probaj na casu s kljunom, moj pije tako, pa od 8.mj moze na cvrsti kljun. Moj popije 50ml po pijenju, tj. kak je bila napisala Daze, pio bi dok god ima. Nemjte me pitati za zube, nisam kompetentna za to, imam drugo dijete a ne prepoznajem zube Ono se bijelila kost i bio neki prišt a ja mislila da izbija očnjak. Necu ni komentirati. Pedijatrica kaze da zuba nema na vidiku a da to kaj slini je zato jer je lijeni za gutanje. Eto. Ja ne mislim jos nista izbacivati s podojima jer mislim da ce on uskoro sam. Po danu vidim da ga sve manje zanima. Pa nek prima moja antitijela dok ide. Mala mi prestala sam cicati oko 9 mjeseca pa nekak mislim da cs tak i on, ako ne i prije.
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 3.9.2013 8:50:24
|
|
|
|
daze
|
nelly kad već neće bočicu počni ga odma navikavat na čašu s kljunom,već je veliki,brzo će on to prihvatiti evanoimoguće da je bio skok,taman smo tu negdje s tjednima,sinoć je normalno spavala,samo dva buđenja pa se nadam da je prošao tvoje album i dalje ne vidim iako si mi prijateljica,nudi mi samo neki stari a te nove slike ništa.baš sam jučer pričala s jednom mamom koja je nedavno prestala dojiti kad je bebač napunio godinu.sa 7 mj uvela 2.obrok a sa 9 treći.još bi mu kao međuobrok ponudila čvrsti jogurt ili hipp puding tako da je mali već s 9 mjeseci sisao samo ujutro u 8 i navečer u 21 prije spavanja.po noći mu je dala čaja ili bi ga mazila u krevetiću dok se nije odvikao od noćnog podoja.s 12 mjeseci mu je izbacila i ta zadnja dva podoja,nudila mu je bočicu s adaptiranim. al sviđa mi se što je sve to nekako postepeno ukidala tako da se malac odvikao bez nekih šokova. a evo drugi slučaj,kumina mala će sad napunit godinu kroz koji dan i još uvijek doji bezbroj puta dan i noć,gore nego mala beba.došlo je do toga da odbija krutu hranu a plače za sisom kaže kuma da nezna šta će sad,jer joj je dopustila da doji kad god i koliko god i sad je ne može nikako odvojit a skoro će počet radit.i eto problema, ja u drugom polugodištu startam sa stažom,znači kad M bude imala 11 mjeseci i volila bi do tad reducirat makar dnevne podoje jer neću biti uz nju. sminkretto nam bebe testiraju živce s nespavanjem al si me nasmijala s očnjacima
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 3.9.2013 11:49:55
|
|
|
|
evanoi
|
sminkret, baš si me nasmijala i sa zubićem i s prstićima fuj daze, i ja bih htjela ko sminkretina malecka da mi noica sam izbaci podoje jer mi se ne da šokirati ga... ali ako vidim da je blesavac zaljubljen u cicu ko mala tvoje kume, onda ću postepeno i to tamo krajem godine da ne bude plača kad počnem raditi u 3. mj. a već kad pomislim mi je malo jer malac obožava cicu. sad mu je nova fora (kad nije pregladan) prvo je prstićima uhvatiti, zgnječiti pa joj se smije (gleda u njoj, priča joj nešto i počne joj se smijati) i onda je odjednom tako stisne i utrpa u usta... smijeh sax, daze, posalt ću vam link... a nama je došla mala kujica, netko ju je jadničku ostavio i uspjela sam nagovoriti muža da ju uzmemo... ako nas bude htjela
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 4.9.2013 7:06:22
|
|
|
|
sminkret
|
Evo lude mame. Ipak izašla donja jedinica! Ovaj put imate riječ i mog muza . Sad otkrila plač i nemirno spavanje. Eto, nije očnjak, ipak zubi idu po redu. Sad očekujemo drugi. Evanoi, super tekst i slika! Nije ni čudo da su te nagradili. Uzivaj s kujicom, imas dvoriste, I Noa ce ti jednog dana biti jako zahvalan
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 4.9.2013 12:06:47
|
|
|
|
evanoi
|
hvala, sminkret hahaha... dakle, ipak se bebač pretvara u djetešce veliko, a ne u malog vuka za zubić, pravi! a pridružujemo se opet malim noćnim lumperima - gospon njapo sinoć se budio svaka 2 sata! grrrrr... a sad je spavao samo pola sata (ono što inače prespava sat i pol)... jučer probali juhicu od piletine kako vi napredujete s juhicama?
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 4.9.2013 20:56:49
|
|
|
|
BUMBI
|
Cure evo i mene Nikako da uhvatim vremena da se javim. Evanoi vidjela vas u novinama,super ste U Mama&beba vas odmah prepoznala. Prvo da kazem da danas moj veliki decko ima 6 godina .Za vikend slavlje L je malo mucio nosic,pa smo se inhalirali i izvlacili na usisavac.Dosta je i slinio zadnjih dana i sve stavljao usta i jucer mu vidim damu se dolje bijele 2 zubica i samo sto ne izbiju i danas na bratov rodjendan L probio zubic
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 4.9.2013 21:31:02
|
|
|
|
daze
|
za sve zubiće! velikom braci sretan 6.rođendan uz najljepše želje pileća juha - skuham komadić piletine,mrkvu i tikvicu,maknem meso a ostalo smiksam unutra.
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 5.9.2013 13:02:02
|
|
|
|
evanoi
|
dAze, staviš li i peršin,luk itd.šta inače ide? ja sam stavila, dosta malo toga na veliki express lonac, i naravno procijedila pa mu unutra skuhala palentu i zgnječila mu mrkvicu iz juhe. s guštom je popapao danas opet glumi dnevnog nespavača, od 6 ujutro spavao samo pola sata oko 9, i sad ga jedva stavila opet na spavanac... vidjet ćemo koliko će naniti... ali taman da skočim do RR i napravim ručak jučer je napravio dva puža to mi zovemo početke puzanja: digo se na nogice i rukice i onda nogicom naprijed pa tako stoji i skuplja snage. pa rukicom naprijed. i opet odmara. i onda sve ponovno. i onda glavom u dekice baš je uporan hvala, bumbi i za zubiće! i sretan rođendan velikome braci!!!
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 5.9.2013 13:18:10
|
|
|
|
daze
|
nisam ništa drugo stavljala kad nemam pojma jel se smije kuhala sam posebno za nju malu količinu.
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 5.9.2013 23:01:02
|
|
|
|
daze
|
evanoi za početak puzanja.neće moja linguza veselje ako duže od 5 min bude na stomaku.zato bi sjedila i igrala se koliko oćeš,iako je mene strah da puno sjedi pa se trudim držat je na podu i animirat al uzalud vam trud svirači
|
Anketa
Mlijeko.
Admin
Nakon godinu dana, koje je mlijeko zdravije dati dijetetu:
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!