Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 21.8.2013 13:50:43
|
|
|
|
evanoi
|
da, i meni je pedica prije mjesec dana rekla da počnem s juhicama mesnim, ali ja nisam još. bumbi, kako si mu napravila puretinu? skuhala i smiksala i pomiješala s povrćem ili? pokušaj, daze... kod nas to UGLAVNOM pali; čak mu i svaka dva sata nekad dam cicu da si malo pocica... i onda mi je lakše noću..e sad, je li to razlog ili su se zvijezde tako posložeile... hehehe, ne znam sax, poslala sam ti link za fotkice u p.p., si dobila? ako možeš, stavi i ti svog ljepotana da ga vidim kako je narastao bumbi i daze, vaši se malci dakle urotili ili su samo htjeli da osjetite noćne čari daze, baš ti je mrvica, moj je mlađi (dobro, 8 dana, ali ipak ), a ima preko 8kg.... medvjed i mislim da dobro radiš... malo je stavi na trbuščić, tek toliko da shvaća nove položaje, ali nemoj forsirati ništa. sva su djeca različita i imaju svoj ritam. evo, tvoja baca zubiće na sve strane, a mom ni crtica sa slova Z, a kamoli zubić gdje nam je nelly?
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 21.8.2013 21:17:28
|
|
|
|
BUMBI
|
Daze vidim i ti imaš sličnih problema kao mi Sinoć je bilo ok,2 puta se probudio za jesti i nastavio.Da tako ostane svi sretni i zadoovljni za malu mrvicu M..što je je naspram mog debeljuce Ja sam stavila prvo kuhati mrkvicu,pa kasnije dodala komad puretine i krompire i tako zajedno kuhala i onda izmiksala.Stavim i koju kap maslinovog ulja Danas je L papao i smokve Mislila sam mu kupiti i dinju da proba(iako je ja mrzim i nemogu podnjeti taj mjiris ) istrpit ću nekako za njega,samo je pitanje hoću je sad naći negdje.Vidjela danas u Lidlu pa se sjetila samo mi je tamo bila baš jako velika pa nisam htjela. Ja bi probala L dati brokulu ali ju baš ne nađem nigdje za kupiti Mi smo danas maknuli baby gym i stavila vrtić i hrpu igračaka .Sviđjam mu se ,samo još nije baš jako stabila kad sjede pa svakom malo padne
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 21.8.2013 22:08:58
|
|
|
|
sax52341
|
Hvala Evanoi za linkic. Fotkice su super! Koja je temperatuara bila? Mene moj izludjuje nocu, budi se cesto od toga za bocu samo jednom, ali bitno da mamu probudi a on za minut nastavi spavat... Podocnjaci su mi do poda, gore nego kad je imao mjesec dana, nadam se da je samo faza ili da zubi dolaze... Nase je hranjenje na kraju takvo da je jedan obrok bocica a ostala 4 kasice - jedan vocni, jedan povrtni i 2 mlijecna. Drukcije nije islo. Probali domace rajcice- oguljene i kuhane, domace grozdje -bez kozice i bez kostica, piletinu i oslica. Svidilo mu se
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 21.8.2013 22:47:40
|
|
|
|
nelly68
|
hej cure evo i mene ma kod nas stalno nešta spremam mu voće i povrće u zamrzivač na tone meni seka donela isto u kutiji 7 žitarica i keks ona je sa voćem kombinirala pa ću i ja al ću čekat punih 6 mjeseci zbog glutena moj Noa bi baš puno kašice pojeo ali isto sam primjetila da češće sisa a navečer po 2 ili 3 puta kako kada kroz dan svakih 2 i pol sata 3 kako kada ja sam našla na internetu da mesne kašice i drugi kruti obrok idu nakon 2 mjeseca dohrane pa ću vjerovatno tako a vi???Ne bi pre brzo jer ne znam jel ga tikvica zatvara ili što je on od početka puno jeo pa šokirao stomačić sad mu je lakše od kad jedan dan tikvica drugi kruška...i on ne podnosi bit na trbuščiću mi idemo tek 12.09 na cjepljenje nemam pojma koliko je težak al ima ga danas mu obukla traperice 68 veličina i dužina super a u bedrima ga jako stislo a obuko ih nije a ja čuvam kome li čuva samo ne znam vidim da ste sve lijepo uživale
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 22.8.2013 7:18:26
|
|
|
|
Lotte
|
Hej Bumbi, vratila se ti! I mene zanimaju slikice, ali ih već duže vrijeme ne mogu gledati Piše: pogreška poslužitelja!
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 22.8.2013 9:09:42
|
|
|
|
daze
|
evanoi ni meni neda otvorit tvoje sličice ja bi skuhala M mesnu juhicu i u nju umiksala povrće,nebi joj još miksala meso dok ne napuni 7 mj.sad ćemo prošetat do pazarića kupit meso i povrće pa ću joj danas skuhat. a jučer patnja,jadna se cijeli dan nateže za kakat i baš joj tvrda stolica.svaki put kad bi joj došlo bi počela plakat i vrištat dok ne "završi posao".stisla je ova kruta hrana valjda,jer je prije uvijek imala i po 3-4 eksplozivne stolice dnevno pa je bar to nije mučilo.jutros ista priča.nemam pojma šta bi joj dala da joj olakša.jučer joj kuhala šljive plus šta sam ja popila valjda pola litre soka od šljiva i ništa nije pomoglo.imate li kakav savjet? i mi smo stavili putni krevetić,okružim je jastucima i sjednem unutra.nabacam joj igračaka i tako se najviše zabavi.neće cura da leži,nego se sva nadiže nebi li sjela a u kolica kad je stavim,držim je u poluležećem položaju al se ona uredno posjedne sama i onda složi neku samozadovoljnu facu kao aha,digla sam se šta mi možete
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 22.8.2013 17:12:59
|
|
|
|
evanoi
|
daze, a kruškice joj daješ? to je super za probavu. a poslala sam ti link za fotkice, ne znam zašto se inače ne mogu vidjeti lotte, i tebi sam poslala. i moj kad ga stavimo u kolica u pousjedeći, on se stavi u sjedeći i tako se i furao neko vrijeme, smješnić mali
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 22.8.2013 17:14:23
|
|
|
|
evanoi
|
i nelly, ja čitala da meso - piletina - ide od 7., a drugi kruti obrok idu od 8.mj. ja mislim da ću mu i meso ipak davati od 8.mj.
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 23.8.2013 18:29:38
|
|
|
|
seraphyme
|
danas jeo mahune koje sam ostalima kuhala za ručak. prvi slani obrok koji je rado pojeo
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 23.8.2013 19:49:29
|
|
|
|
BUMBI
|
Mi danas probali prvi put dinju.Napravila s jabukom,jeo je ali ne s oduševljenjem Jučer mi je prvi put pao s kutne garniture .Ja se ustala i rekla D da dođje sjesti pokraj njega i dok je on došao ovaj se okrenio i buum...hvala Bogu nije mu ništa bilo,iako je dobrano urlikao. Ja sam danas oprala svu dugu robicu što imam,moram još u nabavku koje trenerkice
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 23.8.2013 19:50:36
|
|
|
|
BUMBI
|
Vjerovatno ste već pisalae ali da sad ne tražim...Kako spremate voće ili povrće u zamrzivač?
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 24.8.2013 7:23:21
|
|
|
|
Lotte
|
I mi jučer pali sa garniture Bumbi ja nisam nikad smrzavala voće.
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 24.8.2013 9:00:55
|
|
|
|
daze
|
I M je jucer pala na nos sidila na podu izmedju mojih nogu i igrala se,odjednom se bacila na koljena i ruke preko moje noge.ja i sestre se smijale kako tako stoji ko da ce puzat.i vratim je nazad u sjedeci polozaj a ona se opet baci al ovaj put se nije docekala na ruke nego na nos Zacenila,al je moja sestra zasmijala pa je brzo prestala.vise sam se ja prepala nego ona Seraph za mahune.joa malo pa ce sva djecica jest sve. Bumbi ja zamrzla tikvice i mladu mrkvu,voce jos nisam zamrzavala.
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 25.8.2013 12:50:55
|
|
|
|
evanoi
|
ja povrće skuham i smiksam u kašicu, stavim ga u male posudice (dobili na tečaju za trudnice) ili u šalice za crnu kavu i prekrijem folijom, napišem si gore datum i vrstu i u zamrzivač. od voća sam kruškice jer ih imamo puno - svježe sam smiksala (nisam kuhala) i isto u zamrzivač. od povrća sam ciklu, tikvicu, mrkvicu i tikvu (buču). sminkret, za pola godine maleckog! nelly, i tvoj je brzo, jelda? mi bili kod nonića u umagu od petka, sad došli. mačak nije htio spavati u autu ko inače, tako da sad spava ko cok i nadam se da će potrajati... barem da ručamo daze, lotte, bumbi, evo, i vaši ušli u ekipu padobranca ma više se mi prestrašimo nego oni
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 25.8.2013 19:11:24
|
|
|
|
nelly68
|
mi 28. pola godine pre brzo mi prošlo i evo mi od jučer imamo temperaturu izgleda da je sad od zubića drugi nam viri baš brzo jedan za drugim al ok je skinem mu sa lupocetom svakih 6 sati mu dam i alar me noćas budio svakih pola sata da ga provjerim ali ipak ćemo sutra do pedijatrice jer mi malo kašljkuca pa da budem sigurna bojim se ja temperatura ja isto spremam voće i povrće kao i EVANOI to sam od nje pokupila baš joj hvala i na onoj temi je jedna napisala da izmiksa i stavi u posudice za led onda prepakira u vrećice i to mi je super kasnije mogu kombinirat kuglice kako hoću ja sam spremila kruške,breskve,tikvice i šljive ima za izvoz DAZE probaj za probavu krušku moj Noa ju obožava papat i redovno kaki od nje čak i 2 puta u danu bome i moj malac radi isto to ko i vaši sa sjedenjem sve se mislim da je možda rano al ako hoće neka malo jer kad leži u kolicima čim neko nešta kaže on se diže dok mu ne postane teško držat glavicu tako...stavljam ga na pupu i on se okrene na leđa ne voli i štaš mu a na pupuu se okrene sam samo kad zaspe pa ga odnesem u krevetić onda se malo probudi pa se vrti ne zna šta bi i okrene se na pupu nekad legne na ručicu nekad ju izvuče kako kad uspije...i da spava samnom otkad mu idu zubići ma briga me ja se kraj njega naspavam i i neće zauvijek bit beba pa sad uživam dok mogu
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 25.8.2013 21:02:35
|
|
|
|
BUMBI
|
Nelly samo ti odi kod pedice za svaki slucaj.Tako sam i ja mislila da je od zubica,a ipak nije bilo. Nisam ni ja nikad smrzavala,nekako nisam za to,neznam zasto.Jeste vi probale izvaditi koji put to smrznuto i probale? Ja L danas dala Dukatos kremasti jogurt i cijeli pojeo iako nije bas mali.I ja sam probala,bas je fin i puno bolji od obicnog cvrstog jogurta.Sad cu samo Dukatos kupovati. Vi koje ste na AD jeste presli na 2?Ja jos nisam.Imam jos 2 kutije 1,pa sam onda mislila probati
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 25.8.2013 21:30:16
|
|
|
|
daze
|
Nelly dala sam joj danas krusku iako je vec jucer imala uredno stolicu Jedno prodje drugo dodje.danas je sva nervozna,izbijaju o gornje jedinice.zaspala je u 8 al se svaki cas budi placuci.tek se maloprije smirila kad sam gel namazala.vec vidim da ce bit gadna noc
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.8.2013 11:00:48
|
|
|
|
evanoi
|
bumbi,ja sam probala odmrznutu krušku i nisam primijetila u okusu razliku. sigurno je u kvaliteti razlika, ipak je zamrznuto, ali i kupovno špricano tretirano nije najkvalitetnije u usporedbi s domaćim pa biram ovu drugu opciju za zimske mjesece - domaće zamrznuto ma svako po svom osjećaju glavno da su nam dječica zadovoljna i sita tako je, nelly, ako malcu trenutno bolje paše s tobom u kr, neka mu neće trajati vječno pa je fora izguštat se. sjećam se kad mi je N imao mjesec, dva, redovno bi mi zaspao na cici oko 9,10 ujutro. onda bi mi neke babe govorile da šta ga to učim, da se nikad neću toga riješiti itd. nisam ih slušala, već uživala s njim na sebi tako. i to je samo od sebe postalo prošlost... danas mi već nekad to i fali jeste išli k pedici?c cure, ste probale češće dojiti danju? meni to polako postaje prošlost... zadnjih noći lijepo spava 20:00-OO:00 i nakon toga se često budi. danas se čak 4 puta probudio do 7 ujutro was ist los?!?
|
|
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.8.2013 14:50:33
|
|
|
|
sminkret
|
Hvala Evanoi na čestitici pola godine i mi smo sad veliki I moj se budi češće ili me razmazio sto se neko vrijeme budio samo jednom u 4? Sad se budi u pola 2 i u 5. Kao nekad. Preksutra idemo na sistematski, pa vam javim kak smo. Zanima me i što je s tim zubom. Uopće mi vise neda da mu gledam i diram taj dio desni. Prije 3 noci je jako plakao, vristao pa sam mu bila i dala lupocet da se smiri i poslije je bio puno smireniji. Kod nas traje Spancir fest. Malo zeza vrijeme, ali mi svejedno spanciramo! Evanoi, sljedece godine ima da dojdete! Daze, pa curka ti uopce nije mrva! Bas gledala mjere svoje curke, sa 6mjeseci je imala 6900 a bila rođena s 4000! Imam dojam da su na ovom forumu velike bebe . Mi kud god idemo, svi govore kak je P veliki, kak je nemoguće da ima samo 6 mjeseci... Nekad si mislim kaj to ja imam diva kak se svi čude P i dalje kaka svaka 4 dana, a jede krušku svaki dan. I pije sok od kruške i sljive. I kuham kompot d sljiva i pije i taj sok. Mislim da ko ima problema s tim, jednostavno ima
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.8.2013 15:52:22
|
|
|
|
nelly68
|
BUMBI hvala na savjetu evo mi došli od pedijatrice kaže da mu je grlo malo crveno da će mu skoro i gore zubići i dala nam antibiotik jer je i grlo i zubići inače grlo nije strašno...sad mu je oped malo povišena temperatura pa sam mu uspila prvi put stavit čepić bravo ja malo ga samo omekšala pod mlazom vode...e Noa je danas baš jeo odmrznitu tikvicu navečer sam iz zamrzivača prebacila u hladnjak da se polako odmrzne i planirala mu skuhat i proso al došli smo od pedice i bio gladan i umoran pa sam mu samo malo u mikrovalnoj utoplila i papo je i ja sam probala i na okus mi je skroz isto,sok što je tikvica pustila sam bacila pre rijetko sam spremila pa mi je višak a sad nedavno sam u 24 sata pročitala da je jako mala razlika između svježeg i zamrznutog navodno jako malo gubi na vrijednosti super ako je istina DAZE super da vam nije trebala kruška ipak danas mi pedica rekla da i breskva omekšava stolicu...EVANOI tako i ja mislim nije vječno maleni i još dečko oni prije nego cure bježe od mamine puse šmrc....i vagali se dana za 40 dana je dobio 850 grama i sad ima 8230 g i ja konačno zadovoljna ...i još pitanjce moj Noa nije naučio pit na bočicu neće i neće vode pije na žličicu al 3-4 žličice u vrh glave ne znam dal bi mu bilo lakše na čašu sa silikonskim kljunom jel imala koja ovaj problem???sad kad smo probali kruško bez problema mu mogu pokušat dat sok od kruške npr.?da mu probam usut u flašicu možda bi tako naučio....jao jučer mu oko 6 popodne moja strina dala šlaga a ja ne znam šta ću bila na kvi jeli tortu i ona njemu ja kaže ne a ona ma bježi ništa ne daš djetetu već sam se bojala hoće imat reakciju ali nije a mali iskorištava i tamani ja ne znam hoću se smijat il plakat možda i pretjerujem a kad sam pre oprezna mene sve nešt strah za njega
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.8.2013 21:28:14
|
|
|
|
daze
|
Pa dobro,rodila se s 2900 i 47 cm tako da uredno napreduje,to mi je najbitnije.ne opterecujem se kilazom.a i ja i mm smo sitni i mrsavi tako da nema na koga ni bit div Inace,ona nervoza zadnjih dana me ne cudi jer smo danas otkrili da su joj izbila 4 nova zuba odjednom Izasle gornje jedinice i donje dvojke,tako da mrva sad ima 6 zubiju za grist mamu Srecom nije imala temperaturu.samo se nadam da ce se sad vratit u normalu.satrali me ti zubi,a i nju jadnicu. Da vas pitam,posjedate li bebice sad kad su presli 6 mj i koliko dugo sjede?
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 26.8.2013 21:30:04
|
|
|
|
daze
|
Nelly otkantaj strinu i sve ostale koji ti pametuju i trpaju svasta u bebu.imas se pravo ljutit jer ne mora bit reakcije ali i moze,sta bi onda bilo...
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 27.8.2013 8:49:54
|
|
|
|
BUMBI
|
A daze 4 zubića odjednom ..mi još nemamo ni jedan L se opet vrtio cijelu noc tj.stalno se htio okretati s leđa na stomak i obratno a nemože baš sam ili kad uspije se uplaši i počne plakati tako da sam se ja svako malo budila i okretala ga i usput bi i malo čaja popio. Što se tiče spavanja bebe s vama u krevetu ja nebi počinjala jer sam to isto mislila i radila s D i evo sad s 6 god još uvijek zna leći izmeđju nas a to je samo zbog toga što sam mu odmalena to dozvolila a i preko dana kad je bio već malo veći je spavao u našem krevetu...tako da se nadam da L neće tako
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 27.8.2013 15:42:09
|
|
|
|
nelly68
|
ne znam ja spavam sama pa mi nije problem što mi je on tu on preko dana spava ili u krevetiću ili kolicima nisam primjetila da se baš vezo za to da spava samnom pa kad prođe muka po zubićima mislim da će bez problema spavat u krevetiću..mi evo danas probali koju žlicu krumpira i ok je prošlo temperaturu nema pije sirup kontrola u petak sinoć je baš tepko zaspo i malo malo plače pa sam ga nosila vjerovatno zubići jer nikad nije tako...DAZE jadna malecka pa 4 odjednom ne mogu vjerovat ja Nou u krilu kad je pustim da sjedi ako se sam podigne iz poluležećeg položaja jer sad i kad skroz leži dam mu samo jednu ruku i digne se sjest ne forsiram ga ali ga pustim da radi šta može jer ne da se nosit ležeći kao beba više uopće,a da ne može nebi se dizo... BUMBI moj Noa se tako isto zna vrtit kad je preumoran a ne može zaspat ne zna šta bi sa sobom jadan
|
|
RE: Zimske bebice 2012/2013 27.8.2013 15:55:51
|
|
|
|
evanoi
|
potpisujem daze, nelly. ti si mama i tvoja mora biti zadnja, bez beda reci da maleni papa šta mu ti pripremiš s guštom i da će sve ostalo probat kad za to bude vrijeme. a da je život tako dug da će za sve bit vremena tako sam i ja kad mu je jedna susjeda htjela uvaliti domaćice. zamisli ona nateže kolica na svoju stranu, a ja na svoju. i na kraju ona kaže da kako ta mama mu ništa ne da. a ja sam rekla da stvarno, baš grozna mama, nasmijala se i prebacila neku drugu temu ja posjedam bebača kad treba jesti (u biti, mm ga drži tako da to i nije neko sjedanje, već se nagne na njega, ali ajmo tako reći).ali on se sam svako toliko (dosta često, čini mi se) pokušava sjediti pa ga pustim par sekunda, minutica, šta li... mislim da ne forsiram niš, i ne zabranjujem niš... kako malecki može, tako nek mu bude za zubiće mrvice! sminkret, vi lijepo recite da P ima godinu dana, ali da je lijen za hodati... pa da vidimo onda kak će reagirati ljudi ni meni ne da micek gledat mu (ne)zubiće bumbi, vi ćete slaviti kad maleni nauči okretanje moj je počeo jako cendrati/mrljati/plakati zadnjih par dana za vrijeme obroka kašica. i onda mu dam vode, popije ko... i smiri se. dese li se i vama tak?
|
|
|
Anketa
Mlijeko.
Admin
Nakon godinu dana, koje je mlijeko zdravije dati dijetetu:
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!