elven
|
potpisujem 'bebys'... Moja je bila na zadak s jednom nožicom u porođajnom kanalu, nije bilo riječi o pokušaju vaginalnog, išli smo na dogovoreni carski, bolnica SV.Duh, i sve pet. Moram priznati da mi nisu ni nudili nikakvo okretanje djeteta, ali mislim da ne bih to niti pokušavala, sve drugo smo probali, vježbe, položaje, nagovaranje .... da se beba mogla okrenuti to bi do sama napravila, ali inače ja sam dosta strašljiva i skeptična na bilo kakve takve zahvate. Ono koliko sam ja u svoje vrijeme istraživala o vaginalnom na zadak kao opciji, esencijalno je da se radi sa što manje uplitanja sa strane bilo kemijskih (drip i ini medikamenti) ili mehaničkih, pokušaj okretanja djeteta, nasjedanje, povlačenje i sl., već da se prepusti prirodi i majci da to odrade u svom tempu. Samo ne znam kakva je situacija u praksi, dali oni to stvarno tako odrađuju ili.... Carskog se ne trebaš bojati ako bude potreban, bitno je da se odabere najmanje traumatično i riskantno rješenje za dijete. Ako si u dilemi traži drugo i treće mišljenje, kad doneseš odluku sukladno svemu uzetom u obzir, ostani pri njoj bez obzira na sve jer mama uvijek zna najbolje . Sretno draga i prirodno je da se brineš da je drugačije ne bi bilo normalno.
|