|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Beba na zadak
8.11.2010 11:00:59   
ninolina
Imam toliko pitanja u glavi...a neznam od kud da krenem...
Vi koje ste imale bebe na zadak, gdje ste osjetile pokrete svoje bebe...jeli koja rodila prirodno bebu na zadak....Ovaj moj klipan lijepo sijedi na svakom uz pa da se psihički pripremim na to da se kojim slučajem ne okrene...
Trenutno mislim da je glava dolje, imam veči pritisak, gore je mekše a i udara me kod želuca, rebra, sredini pupka...ma ima ga svukud...
Čak evo i štuca na sredini...rekla bi da se noćas okrenuo glavom dolje ali kod njega je to jako kratko...do podne će opet biti glava gore...kako zadržati bebu u pravilnom položaju...ahhh jesam zakomplicirala

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Beba na zadak
8.11.2010 11:07:00   
Ninaa
Možda nije na zadaok, meni je po obiliku trbuha i kad je pipao doktor uvijek se činilo da je glava gore, a to je bila guza, moja curka se dugo bila okrenula glavom prema dolje već negdje oko 30 tjedna. Lupala me isto po svakud a najviše pod rebra. Od frendice mama je bila spremna zbog godina i bebe na zadak na carski i mali se okrenuo dan prije carskog i porodili je prirodno bez ikakvih problema. Od sestre kuma je rodila na zadak curku od 4200 i sve je prošlo dobro samo joj je dosta dugo trebalo da se oporavi. Možda se dečko okrene nemoj se brinuti još sad

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 2
8.11.2010 11:11:05   
ninolina
joooj baš me zeza taj maliuser posted image user posted image
ma ja sam mislila isto da je guza ali mi je na uz objasnio gdi je kaj...i po tvrdoći je glava stalno gore...mislim često se vrti ali nikako da se zadrži u pravilnom položaju

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 3
8.11.2010 11:25:38   
njanja
Kao što rehoh, javljam se na "mojoj" temi (posvojila sam je user posted image ).

Ninočka, kao prvo ne bi rekla da ti se beba stalno premiješta jer već oko 30 tj ona ima sve manje mjesta pa ti se neće baš tako iz dana u dan premjiještati glavom gore, glava dolje. Dr Prodan mi je objasnio da djeca zadak imaju malo drugačiji položaj od normalnog, kako da sad to opišem, dakle bebe koje su glavama dolje imaju glavicu ravno malo priljubljenu uz vrat i nogice skvrčene, a zadak više sjedi u nekom indijanskom položaju i jako jako nagnuta glava na prsa (on mi je to pokazao, tj odglumio)....Uglavnom, kada osjetiš dolje udarce, on te lupa nogicama koje valjda malo ispruži, tako sam i ja osjetila, a ti ćeš vrlo brzo osjetiti kako se glava, odnosno vrat koji je tako jako nagnut na prsa, miče i osjetit ćeš oko rebara laktove i koljena...
Već i ptice na grani znaju da je Jan ostao do kraja zadak, eto iako se i Mila od Koke okrenula pred porod, pa i Šimi od Točkice, a znam da je Dora04 rodila Katju na zadak i to vaginalno...

Ima on još vremena, znam da je meni gin rekao ako se do 37 tj ne okrene da niti neće koliko on iskustva ima i tako je i bilo....Tvrdoglavi zadak, tvrdoglav sada...

Budući da sma se puno raspitivala o zadku, a bila sam i "izložbeni primjerak" u bolnici studentima da nauče o zadku user posted image , poitala sam zbog čega se to javlja, ne postoiji niti jedna teorija ili baš ono službena definicija...Ja sam zato prihvatila onu bajkovitu da "djeca rođena na zadak žele što duže ostati što bliže majčinog srca" user posted image user posted image

Javi se za sve što te zanima još...

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 4
8.11.2010 11:30:15   
Zvonki
Ne znam ti ništa napisati o tome a da ti njanja nije napisala. Znam samo da je od kolegice sa posla beba bila na zadak i bila je jako zabrinuta. Već na sljedećem pregledu se okrenula "normalno" i sada čeka porod. Tako da, možda najbolje da se ne mučiš time - još. user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 5
8.11.2010 11:31:31   
anaxx
Teodor se okrenuo u 38 tjednu, a rodio 5 dana ranije, znači okrenuo se tjedan dana prije poroda... sve je moguće, nema pravila...
sretno!

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 6
8.11.2010 11:32:39   
ninolina
hvala njanja...user posted image
ma ja ti svoj trbuh slikam ujutro i navečer...da vidiš kojeg aktivnog muškića imamuser posted image ...nema sekunde mira...ali ozbiljno...Kod mene je očito kako je i sam doktor rekao...maternica rastezljivija nego prije...ipak je 5 trudnoča pa i on ima više mjesta nego ovi prije...Mislim čitala sam za zadak...kažu da je vaginalno puno bolnije ali ja bi ipak rađe njega.... Iako me strah nekoj dječici je kukić puknuo po porodu...jao luda sam...i baš me strah..ali želim sve znati

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 7
8.11.2010 12:56:08   
Leluška
Ninolina, nemoj se još brinuti. Misli pozitivno. Maternica je rastezljiva pa se i dan prije poroda može zvrtiti naglavačke!
Moj je prije nekoliko tjedana imao glavu gore, sada je dolje pa me jako žulja. Dr. je rekao da će se još on vrtiti gore - dolje i da se ne opterećujem još sa time.
A da mi je na zadak, MISLIM da bi tražila carski iako nisam baš sigurna...

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 8
8.11.2010 14:17:51   
Točkica28
ma okrenut će se on

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 9
8.11.2010 15:38:28   
ELISABETH
Možda se još i okrene, moja curka je bila na zadak i okrenula se u 37. tjednu

Ivona, 17.06.2009.

While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.
Angela Schwindt

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 10
8.11.2010 17:49:01   
lilia
Nama su rekli na tečaju da porađaju bebe na zadak prirodnim putem ako smatraju da je težina primjerena tome, i to bez ikakvih problema. Ja sam se ježila na to.
Ali eto oni inzistiraju na prirodnom porodu ako bebica nije baš prevelika.
Carski je opcija "ne daj Bože" a možda se i okrene kad se već toliko koprca.
Sretno.user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu ELISABETH)
Neposredna veza do poruke: 11
8.11.2010 20:39:14   
Anoniman
Draga ne brini, eto i moja mrvica je bila na zadak pa se okrenula. A neki dan si ti mene bodrila kad sam čekala taj dan..Kako vrijeme brzo leti.

(Odgovor članu lilia)
  Neposredna veza do poruke: 12
9.11.2010 8:36:38   
vvd
ja se tješim isto.Evo danas ušli u 29 tj. valjda ima fore da se okreću....

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13
9.11.2010 8:40:15   
ninolina
Hvala vam curke....evo moj lupa gore s desne strane rebra....ne osjetim da je glavica više gore...znači možda se okrenuo...
ja se nadamuser posted image
vvd ja sam napravila par onih vježba kao pokususer posted image da vidim jel ima učinka....pa eto očito ima...znat ću točno idući tjedan

(Odgovor članu vvd)
Neposredna veza do poruke: 14
9.11.2010 8:45:03   
ZVRK

IZVORNA PORUKA: ninolina

Hvala vam curke....evo moj lupa gore s desne strane rebra....ne osjetim da je glavica više gore...znači možda se okrenuo...

user posted image user posted image user posted image
naš mali akrobata.

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 15
9.11.2010 9:44:55   
novamama
neka se on okrenuouser posted image

inače, prijateljica mi je rodila na zadak prirodno, i sve je prošlo ok...curica je sjedila u trbuhu i nije htjela naopakouser posted image . Rodila je u RI, ako to ima kakve vezeuser posted image . Bio joj je prvi porod, drugi put je rodila normalno i tek onda je skužila da je ipak ovaj prvi porod bio teži od drugoga, ali ništa posebno kompliciraniji, na sreću....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 16
9.11.2010 18:52:27   
vvd
IZVORNA PORUKA: ninolina

ja se nadamuser posted image
vvd ja sam napravila par onih vježba kao pokususer posted image da vidim jel ima učinka....pa eto očito ima...znat ću točno idući tjedan

koje vježbe????i usput i moj udara ispod rebara ali na uvz nogice tj.stopala su ispred glavice tako da ne znam....isto je jako živahan što se tiče udarca ali danima na istim mjestima....bo...ma bitno da su zdraviuser posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 17
9.11.2010 19:01:21   
pako
okrenut će se on....
mene je Mateo lupao skroz dolje nisko mislila sam da bu mi jedan dan samo njegova nogica provirila dole koliko je to nisko biouser posted image i mislila sam da je okrenut na zadak ali nije bio...bio je okrenut normalno i lupkao me je ručicama, apod rebra nogicama

PATRICK 30.04.2008. 01:55h
MATEO 06.03.2010. 01:17h

(Odgovor članu vvd)
Neposredna veza do poruke: 18
9.11.2010 19:53:54   
Florijan Jakov
nisam čitala sve, ali moje iskustvo s FJom je da se stigne okrenuti, on se sa 4 kg okrenuo u 38om tjednu, tako da vjerujem da će se i tvoj dječak uskoro "utaboriti" naglavačke user posted image

FJ JE FRAJER

(Odgovor članu pako)
Neposredna veza do poruke: 19
10.11.2010 22:38:41   
ELENA35
Ninač,moji duplići su otpočetka bili jedan iznad drugog,poprečno..kako su rasli oboje su bili za zadak,osjećala sam im glavice pod rebrima do krajauser posted image ,nisu se željeli okrenuti..a sigurno nisu imali ni mjestauser posted image user posted image ..ja sam otpočetka navijala za carski bila mi grozna pomisao da ću morati vaginalno roditi dvoje,haloooooouser posted image user posted image user posted image pa kak bi mi poslije p... izgledala?user posted image user posted image user posted image
Ali ti nosiš jednog bebača i sigurno se još može okrenuti,pogotovo muškići,oni su se naučili gurati u životuuser posted image user posted image user posted image .Ne brini sve bu ok,ali kaj da ti pričam,pa rodila si ih četverouser posted image user posted image user posted image .user posted image user posted image user posted image user posted image

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."

(Odgovor članu Florijan Jakov)
Neposredna veza do poruke: 20
10.12.2010 13:24:33   
Bebys
ja kasnim s ovim odgovorom...ali evo ipak da kazem....
moja r. je bila na zadak ITEKAKO SE OSJETI..BILA JE MALO UKOSO TAKO DA JOJ JE GLAVICA I KOSA KOJA ME JE JAKO JAKO SKAKLJIKALA ISPOD DESNE DOJKE...A GUZA JE MANJA I NIJE TAKO TVRDA KAO GLAVA BILA JE DOLJE KOD LIJEVOG JAJNIKA...TAKO NEKAKO OTPRILIKE...i jako jako se osjeti gdje je glava jer je jako tvrda i okrugla...

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Kada je vaše dijete prestalo koristiti bočicu?
пеперутка16

Moja mala ima 2 godine i koristi bočicu, u dilemi sam kako i kada je početi odvikavati od dojenja, pomozite mi.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!