|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Atopijski dermatitis
3.4.2010 21:58:20   
redo33
Drage moje cure, da vas prvo pozdravim ...nije me bilo sto godina...ali mi i ovaj put reba pomoć,sinčić od moje prijateljice ima atopijski dermatitis, ili bar ona tako pretpostavlja uz konsultacije sa ljekarom...kod nas u SA su joj rekli da je prerano da radi alergotestiranje jer je mala beba upitanju (6 mj) i nemamo nekog posebno poznatog specijalistu dermatologa...ona je jako iscrpljena jer maleni slabo spava, muči se zbog osipauser posted image user posted image user posted image user posted image
spremna je i do vas, u ZG, doći, pa bih vas zamolila da mi napišete imate li vi koga za preporučiti, zbog koga bi se isplatilo doći u ZG...
ljubim vas i hvala unaprijed

(Odgovor članu inna)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Atopijski dermatitis
3.4.2010 22:12:58   
redo33
plzzzuser posted image

(Odgovor članu redo33)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Atopijski dermatitis
6.4.2010 15:49:51   
ejmama
Moja ga ima , ali samo na licu. Dr. isto je nije htjela slati na testiranje, kremice mi nije dala valjda zbog tih k.sterodia i sad mi je drago jer moglo bi joj stanjiti kožu i možda bi uvijek imala problema s tim. Uglavnom rekla je da je to od miljeka pa od njenih 5 mj. pije posebno mlijeko, uglavnom ispočetka jo je bilo dobro , a onda se opet pogoršalo i opet sam je vodila kod dr. opet ništa nismo riješili. Već par dana je prestala piti mlijeko preko recepta i vratila sam joj Bebimil. Lice joj je super, mažem joj s nevenovom masti. Mislilm da sam otkrila razlog njenog dermatitisa, sve je počelo kad je imala 3mj. i baš u to vrijeme smo počeli s grijanjem,izgleda da joj smeta topli i suhi zrak, sad kako se manje grijeme sve joj je bolje. Još ću joj kupiti kremu od Mustele da joj se koža malo oporavi.

_____________________________

H 07 E 09

(Odgovor članu redo33)
Neposredna veza do poruke: 28
   [Obrisani korisnik]
6.4.2010 15:53:21   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ejmama)
  Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Atopijski dermatitis
11.4.2010 22:50:28   
redo33
Ejmama i Cvrčak, hvala vam puno....
a, mislim da se zaista radi o tome da je svako dijete priča za sebe, ali se traba informisati i sam donijeti neku odluku, majka se već pomalo umirila i počela suočavati sa dijagnozom, mada joj je teško palo, a potvrdili su ono na šta ja sumnjala-AD
...tako da joj je sad preostalo pronaći najbolje rješenje za nositi se sa poteškoćama....držimo joj fige...i svim drugim bebarama koje se "nose" sa ad-om...
punouser posted image za sve malene mace

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Atopijski dermatitis
12.5.2010 16:43:21   
norafora
bok. moj sin ima 7 mj. i pedijatrica nam je rekla da ima a.dermatitis. sina dojim, isključivo, a sada je vrijeme za uvođenje nekih novih namirnica. svaki put kada dođemo na pregled, ped. pridoda neku novu namirnicu koju bih trebala izbjegavati u prehrani kako bebač ne bi trpio posljedice. s druge strane, meni ne preostaje gotovo ništa što bih mogla uopće jesti. ne mogu cio dan jesti brokulu, junetinu i sl. kada idemo u trgovinu, mogu se zaokrenuti i izaći jer primjerice mlijeka ima u svim mogućim proizvodima (čak i u čipsu!),svinjetine ima također u skoro svim namirnicama, konzervansi su također svugdje, sok od limuna je također regulator kiselosti u džemovima i sl., čokoladu ne smijem jesti, ostaje mi samo soja, a sada čitam da i od soje može dobiti alergiju. jednostavno, ne znam što pojesti za doručak. uglavnom, izbor je veoma sužen. stoga se brinem da moj sin ne dobiva kvalitetnu prehranu iako nije mršava beba. postaje anemičan, a ni ja nisam u boljem stanju. molim za pomoć, ako postoji nekakav plan prehrane... ispada da se mogu samo hraniti voćem i nekaj za ručak. ili jesti ručak cio dan?

(Odgovor članu redo33)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Atopijski dermatitis
12.5.2010 16:47:26   
norafora
vezano uz preparate za njegu kože, naša beba je dobila alergijsku reakciju na mustelu, dok je a-derma super. naročito gel za tuširanje u kombinaciji sa losionom za tijelo. gel daje osjećaj ugode koju možete osjetiti dok kupate dijete, a losion jako dobro navlaži kožu. za eventualne ozljede kod grebanja koristimo bepanten plus- za sprječavanje moguće infekcije. za sada to funkcionira.

(Odgovor članu norafora)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Atopijski dermatitis
12.5.2010 17:00:57   
inna
i Domi ima AD na licu. Malo sam pripazila kod uvođenja visokoalergenih namirnica, ali za sad nije pokazao da je alergičan na nešto. Jede normalno jaja, smokiće i sl.

_____________________________

Dominik - 18.2.2009.

(Odgovor članu norafora)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Atopijski dermatitis
12.5.2010 17:15:57   
norafora
nismo testirali na što je alergičan, ali smo primijetili da mu se obrazi zažare kada jedem nešto mliječno. isto tako povratio je od riže i rižolina. to je bila noćna mora koju neću lako zaboraviti. od nekih stvari jednostavno mu izbaci crvenilo po licu, jako ga svrbi i nervozan je. ne želim izvoditi "pokuse". čak je jednom i od kruške imao problema. problem je što jesti? uđete u konzum, recimo, zaobiđete cio hladnjak sa mliječnim proizvodima, salamama, paštetama,ribom, citrusima i raznim voćem, tako da mi ostane jesti piletinu, puretinu i neko povrće, ali ne rajčicu, salate... od salata rekla je samo ciklu. više me je strah pojesti bilo što jer onda njega svrbi, plače, a ja mu ne mogu previše pomoći. volila bih znati što bih mogla jesti da mu nadoknadim sve to što ne smijem jesti. najgore je to što upravo kada pronađem nešto za jesti, pročitam da sadrži mliječnu tvar ili limunsku kiselinu, a rekla nam je izbjegavati citruse upravo radi toga. a zbog citrusa nam je rekla da ne kupujemo gotove kašice jer je limunska kiselina u svima. joj, joj, joj...

(Odgovor članu inna)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Atopijski dermatitis
12.5.2010 17:57:57   
Sagem
Kod nas je pak crveni samo jedan obraščić  i koji ga stalno svrbi, a kad spriječim čohanje tog obraza, onda si češka drugo uho... Imali smo i kraste user posted image    Kod nas je pak situacija da je čohanje povezano sa spavanjem. a ja sam sumnjala u nervozu pred spavanje, ali sad tek vidim da nema smisla, nego da odem kod dermatologa.

I mi smo naručeni 18. tog kod dermatologa, jer se "bolji - loši " dani ponavljaju već duže vrijeme.
A naša pedijatrica nam na sistematskim pregledima ništa ne govori.

Koliko točno je daj dermatitis strašan? Mislim, na šta da se pripremim? Vi koji spominjete da vam nije prošao u djetinjstvu?

(Odgovor članu norafora)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Atopijski dermatitis
12.5.2010 18:22:44   
norafora
nama je patronažna sestra rekla da a.d. u starijoj dobi povećava mogućnost, odnosno najčešće se razvije u alergije, astmu, bronhitise.. inače, moj suprug je u djetinstvu imao a.d., a sada ima alergijsku astmu, alergičan je na pelud. čak sam čitala da u trudnoći i za vrijeme dojenja u tom slučaju treba izbjegavati te neke stvari na koje je netko od nas dvoje alergičan. u suprugovom slučaju to bi bilo sve iz porodice ruža, jabuke, šljive, cijeli je popis toga. tek onda ne bih imala što jesti. stalno ja o jelu, ali strašno me brine koliko ga kvalitetno dojim. ima dosta kg, čak bi morali prestati s noćnim obrocima, ali je unatoč tomu slabokrvan.
jako me zanima još jedna stvar: suprug, dakle alergijski asmatičar, u zadnje vrijeme pije napitak od mladog ječma, zelenu magmu iz bio & bio i dosta mu pomaže. inače ne bi mogao izaći van koliko bi ga u vrijeme alergija hvatala hunjavica, suzile oči itd. sada je to vrlo, vrlo smanjeno, čak može i jabuku pojesti a da mu usnice ne oteknu. zanima me koliko je to sigurno za piti nama dojiljama. ima li tko iskustva s tim preparatima? spominje se i gljiva spirulina koja navodno ima velike količine željeza, pa bi nam možda to pomoglo jer trenutno uzimam tablete koje su dodatak prehrani.

(Odgovor članu Sagem)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Atopijski dermatitis
13.5.2010 15:01:13   
cica maca
evo da se i ja prikljucim mamama cije bebe imaju AD,mozete li mi reci da li ta MUSTELA kolekcija pomaze ili da ipak uzmem A-DERMA,mojoj bebi su sa mjesec dana dijag.AD,a uz to smo imali pilorostenozu jednjaka tako da smo 20 dana povracali i gladovaliuser posted image ,kad smo napunili 40 dana operisani i to crvenilo s lica je nestalo.Sa 6mjeseci poceli nadohranu i kad smo ruckali mrkvu pojave se ekcemi al kod nas samo po rukama,prije par dana ista stvar i sa bananom,beba ima 7,5 mjeseci,sad cekamo pregled kod dr. a mene zanima je li ima jos neko kod koga se samo na jednom mjestu ocituje AD,kod nas je to uvijek na istom mjestu,ja sam mislila da je to u pocetku bilo od silnog stresa i gladovanja,mis moj mali toliko se napatiouser posted image ,al izgleda da ipak ima taj ADuser posted image .

(Odgovor članu norafora)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Atopijski dermatitis
13.5.2010 15:12:31   
njanja
nama pomažu obje....sa mustela stelatopia se kupa (ali ne svaki dan, samo kada mu je koža isušena, ako nije, onda ga kupam u običnom mustela sapunu), a sa kremom A dermom se isto mažemo kada je koža suha...dr nam je uz to dala i Beloderm u nekom posebnom omjeru koji nam je napravljen u ljekarni, tako da kada se jako oznoji, ima crvenilo na pregibima kod lakta, unurašnja strana i iza koljena pa onda to mažemo sa time ili a dermom...odi malo po ljekarnama i pitaj testere, imaju ih dosta pa si isprobaj što ti najbolje za bebicu paše....

_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu cica maca)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Atopijski dermatitis
13.5.2010 15:14:32   
ejmama
Moja ima na obrazima, a nekad je bilo i na šakicama, to na šakicama se uvijek pojavi kad žvače prstiće.

_____________________________

H 07 E 09

(Odgovor članu cica maca)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Atopijski dermatitis
13.5.2010 15:42:00   
JASNA33
i moja beba ima AD...pojavija mu se sa 1mj, počelo je kao osip  po licu...i kad smo bili na prvoj kontroli njegova pedijatrica nam je rekla da to nije ništa da se to koža čistiuser posted image ali kroz par dana njemu je lice užasno pocrvelilo,počelo se ljuštiti,jako loše je spava, loše je jeouser posted image user posted image probala sam mazati s MUSTELINOM cold kremom to nam je priporučila ženska u apoteci ali ništa nije bilo boljei mi se opet vratimo kod pedijatrice...da bi nam ona tad rekla da se ipak radi o ADuser posted image i tad mu je dala mast GEOKORTON!!!mazala sam mu 2x dnevno, prije mazanja sam mu stavljala obloge od hrastove kore...i još mi je dala kremu A-DERMA da mu stavljam 20-ak minuta iza GEOKORTONA i spasili smo se i ja i onuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sad mu se ponekad pojavi crvenilo ali dovoljno je namazati s A-DERMOM 

_____________________________

M-16.08.1993.
J-05.05.1997.
A-24.12.2000.
L-27.02.2010.

(Odgovor članu cica maca)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Atopijski dermatitis
13.5.2010 15:52:06   
cuba
I moj R ima AD već mjesec dana (sa unutrašnje strane koljena). Pedijatrica nam je preporučila ili Mustelu ili A-dermu iako nam je cura u ljekarni rekla kako je A-derma puno bolja te smo se odlučili za nju. Kombiniramo gel za kupanje sa losionom/kremom za tijelo. Koristim 10ak dana i dosta dobro napreduje. Svakako preporučam!

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu JASNA33)
Neposredna veza do poruke: 41
   [Obrisani korisnik]
13.5.2010 16:08:21   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu cuba)
  Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Atopijski dermatitis
14.5.2010 16:40:35   
cica maca
njanja molim te reci mi ta MUSTELA kolekcija za bebe sklone atopiji,zar se ne treba stalno koristiti,juce sam je nabavila-gel za kupanje,ulje i krema,i ova farmaceutkinja mi rece da se koristi svakodnevno,znaci kod svakog kupanja i jednom dnevno krema,a tako pise i u njihovom prospektu,pa sam u nedumici.Koliko sam ja shvatila ta kozmetika stvara zastitu za takvu kozu kod bebauser posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 43
   [Obrisani korisnik]
14.5.2010 16:59:12   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu cica maca)
  Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Atopijski dermatitis
14.5.2010 17:09:01   
ejmama
Ja sam vidjela na netu da Mustela ima neki štetan sastojak i da ju je puno jeftinije kupiti vani jer je kod nas duplo skuplja.

_____________________________

H 07 E 09

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Atopijski dermatitis
14.5.2010 17:12:49   
ejmama
Ma zapravo meni se sve više izmješalo, puno sam toga pročitala,a bilo je danas na hrt o kožnim bolestima, ali naravno od cura sam jedva šta čula, da je ova tjemenica što mala ima zapravo taj seborični dermatitis i da doolazi najčešće dijeci koja nisu dojena i koja su deblja i da djeca s dermatitisima često imaju poslije psiholoških problema.

Bolje da ništa nisam čitalauser posted image user posted image user posted image


_____________________________

H 07 E 09

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Atopijski dermatitis
14.5.2010 18:18:30   
gazela1po1
ejmama,    zašto slušaš sve te gluposti . moj sin je dobija atopijski ... od rođenja , sad ima devet godina , drugi osnovne ide na trening,  uglavnom ponosan san roditelj,  vitak je i mršav i zdrav, jer san mu uspješno riješija atopijski u 3 - 4 godini života, više ga nema  osim šta mu nedajen da jede jaje,  ali i to malo po malo,  uglavnom sa atopijskin se triba borit tako da uđeš u bit i svatiš kako stoje stvari,  nema gubitka vjere ni prestanka borbe . 

Uglavnom , pozdrav iz Splita, ako kome tribaju informacije može se javit na  gazela1po1@gmail.com

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Atopijski dermatitis
14.5.2010 18:26:58   
ejmama
Ma išla sam gledati koju kremu uzeti pa sam na svašta naletila.
Stvarno mogu svašta baljezgati.


_____________________________

H 07 E 09

(Odgovor članu gazela1po1)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Atopijski dermatitis
15.5.2010 11:52:29   
jagodica
 moja malecka je dobila dermatitis sa 3mj provali razne kreme bez pomoći.
počela sma koristiti adermu exomega cijelu kolekciju i sad smo dobro,
lice nije suho ne crveni se i nema češanja
sada ima 8mjeseci


_____________________________

anđel 16,02,95
princeza 12,09,09

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Atopijski dermatitis
15.5.2010 15:33:39   
cica maca
Hvala cure,a to sto ejmama kaze za psiholoske probleme,ma imas taj neurodematitis koji je srodan atopijskom,znaci ima slicne simptome,ali ne radi se o psiholoskim problemima,nego o tome da dermatitis moze doci i od stresa,dakle u kasnijem zivotu pod uticajem stresa djeca koja su imala atopica dermatitis dobiju taj neuro,a to ti je isto,moj braco ga ima i ogleda se u suhoj,perutavoj kozi u predjelu potiljka i vrata,a nekad mu se izaspe i po licu,to mu se javlja kod jake nervoze i stresa,nije ni cudo s obzirom kakav posao radi,i na prelazu godisnjih doba.I ja sam imala taj neurodermatitis sve dok sam radila sa zlostavljanom djecom,cim sam prestala,nestali su i ti problemi,vec tri godine mi se nije pojavio,s obzirom na danasnji tempo zivota imacemo ga svi,al uglavnom da se kontrolirati i nije tako strasan vise dosadanuser posted image

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!