Atopijski dermatitis (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Alergija



Poruka


tonkica -> Atopijski dermatitis (27.11.2008 20:39:48)

Nova tema i pitanje: da li neka od vaših bebolina ima ovu dijagnozu i kako ste ju liječili?

Ja sam ljuta na našu doktoricu! Bila sam prije mjesec dana na pikanju s njom, Mia je imala na buši nekakav osip, pitala sam ju za njega. Rekla je da to nije ništa, reakcija na nešto, možda omekšivač, osjetljivija koža, mažite s kremicama poslije kupanja, bla, bla, bla. Osip se povukao, i imali smo faze da se pojavi, pa nestane, i to obično na buši, leđima i ispod vrata. Zadnja 2 dana se pojavio na rukama i prilično je crveno, koža na tom mjestu je ful gruba i suha, pa sam išla doktorici i ona veli da se radi o atopijskom drematitisu. Rekoh, SUPER, kad sam vas prije mjesec dana pitala za njega, rekli ste da to nije to. Niš mi nije rekla! [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley7.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley7.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley7.gif[/image]

Uglavnom, dobili smo kremu (Elocom) i oralne kapi (Fenistil), a dala nam je i uputnicu za dermatologa. I čitam upute za kapi i naiđem na rečenicu: "Oprez je opčenito potreban kod primjene antihistaminika djeci mlađoj od jedne godine: sedativni učinak može biti povezan s prekidom disanja tijekom spavanja." I kak da ja njoj sad dajem te kapi? Ne bi od brige mogla oči sklopit!

Počela sam ju mazat s ovom kremom, a onda ćemo najvjerojatnije u ponedjeljak specijalistu na pregled, jeron zna bolje od doktorice obične prakse kako da se liječi.





mirna -> RE: Atopijski dermatitis (27.11.2008 20:48:11)

dr opce prakse ili pedijatrica? Ja isto ne bi davala ove kapi dok dijete ne pregleda specijalist. i vladimir ima svaku zimu probleme sa suhom kozom (suha, hrapava mjesta na rukama i nogama), ali nam je nasa pedijatrica rekla da to nije dermatitis/alergija nego samo osjetljiva koza... Mi smo bas danas kupili a-dhermo omega 6 mlijeko za tijelo i nadam se da ce mu pomoci..

mamice s iskustvom, zanima me kakvi su tocno znakovi atopijskog dermatitsa?




lelo -> RE: Atopijski dermatitis (27.11.2008 20:57:52)

A joj Tonkica prvo ti Miu odvedi dermatologu da vidi šta je pa će ti on reči sa čime se liječi.Pitati ću i brata jer je njegov sin imao isto dermatitis i išli su kod jednog privatnog doktora na ravnicama.Čim saznam javim ti.




tonkica -> RE: Atopijski dermatitis (27.11.2008 21:08:08)

Mijina pedijatrica nam je to rekla.
Sad me zvala šogica, sin od njene kume isto ima tu dijagnozu i veli za A-Dermu da su super proizvodi, da puno pomažu. Al mislim da ćemo svejedno otić specijalistu na pregled, ipak on najbolje zna o čemu se radi.




njanja -> RE: Atopijski dermatitis (27.11.2008 21:19:54)

mislim da ti iva piva zna nešto više o tome...




Ruža -> RE: Atopijski dermatitis (27.11.2008 21:49:37)

Tonkica sestrina mala je isto imala atopijski dermatitis, išli su nekoj privatnoj doktorici u Zg, ako hoćeš provjerim ti koja je pa ti javim? Uglavnom nećakinji je najviše sunce i more pomagalo, povukao se oko 5 godine i sad ga više nema.




mirna -> RE: Atopijski dermatitis (27.11.2008 21:53:40)

IZVORNA PORUKA: tonkica

Mijina pedijatrica nam je to rekla.
Sad me zvala šogica, sin od njene kume isto ima tu dijagnozu i veli za A-Dermu da su super proizvodi, da puno pomažu. Al mislim da ćemo svejedno otić specijalistu na pregled, ipak on najbolje zna o čemu se radi.



svakako bolje da idete do specijalista!

a-dermu nam je preporucila vec davno pedijatrica.. ove godine smo ju nabavili jer ima bas jako suhu kozu.. pa i mora pomoci jer smo za lotion i uljni gel za tusiranje platili oko 180 kuna..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley34.gif[/image]




tonkica -> RE: Atopijski dermatitis (27.11.2008 21:54:20)

Možeš, tnx, pa mi pošalji na pp kam su išli.
Mislila sam si da je to skupo, al nema veze, ak pomaže, nije bitno koliko košta. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nešto drugo će pričekat na kupnju i sve će bit OK.




tiha -> RE: Atopijski dermatitis (27.11.2008 21:57:30)

moja nisa je bila sva posljje kozica u nekim lisajevima i osipima koza joj se presusila jer je imala jako puno pa smo ju cijelu mazali sa onim krecom....i koristili smo a-dermu par mjeseci i super je imam ja jos toga ...koza bude jako mekanaaa




Florijan Jakov -> RE: Atopijski dermatitis (27.11.2008 23:46:17)

FJu je dijagnosticiran vrlo rano, cca 2,3 mjeseca starosti...bili kod dermatologice u klaićevoj, ok je. Manifestirao se izrazito suhom ljuskavom košom na obrazima, ručicama, nogicama, pojačavao se u vrijeme večie hladnoće, Dermatologica nam je propisala neke kreme i ulja, pomoglo je. Umirilo se kroz proljeće i ljeto, sada kroz jesen i zimu ga ima ali manjeg intenziteta nego prije... koristimo također Adermu, sve pohvale. I moja seka ima takvih problem, Aderma također pomaže. Možeš ju koristiti i prije odlask adermatologu, ne može naškoditi.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.12.2008 16:20:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.12.2008 16:26:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




apika -> RE: Atopijski dermatitis (22.2.2009 17:28:50)

Moj bebačveć nekih 6 tjedana na licu i na podlakticama ima crveni osip-sitni prištići-hrapavo na dodir.Najprije sam mislila rastu mu zubi (ima 8mj) pa je od toga,mazala sam Pavlovićevom pa Bepantenom al se proširilo a ne smanjilo.Pedijatrica veli alrgija ,kao nadajmo se da će proć do 3god. a privatni dermatolog veli atopijski drematitis-ali on se uopće ne grebe niti ga to bilo kako smeta! Pedica mi dala A derma kremu,mažem par dana al ne osjećam poboljšanje,jedino skužih kad smo vani na zraku da mu je crvenilo puno manje...Da li neka od vas ima sličnih iskustava?




tonkica -> RE: Atopijski dermatitis (5.3.2009 21:04:30)

Niti moja se ne grebe po tome, valjda ju ona ne svrbi? Al se i dalje tu i tamo mjesetimice javlja crvenilo. 




rioss -> RE: Atopijski dermatitis (21.3.2009 21:35:11)

ja imala neurodermatitis i evo sad i moja mala.prvi simptomi joij izbili,ima 8 mj.
prvo joj se pojavilo na kapcima i ispod ociju (nekad sam i ja imala tako, vise puta)

sad me zanima moze li se A derma krema mazati na kapke, odnosno oko ociju, jer joj je skroz suho




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.3.2009 7:22:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (22.3.2009 7:33:49)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.3.2009 7:40:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Snješka -> RE: Atopijski dermatitis (28.3.2009 0:44:20)

Joj sad sam vidla ovu temu baš smo danas bili pediatrici jer mi se malena zacrvenila po obrazima i nosu. To je več tjedan dana ali unazad dva dana je buknulo i počela se češati jer ju svrbi. Pedica je dala Elocom i belobazu da sa time mažemo obraze ali njoj se to širi prema oku i stalno se trlja rukicom. Obrazi su žarko crveni suhi i vruči. ta napraviti pošto se elocom i takve krema nesmiju dugo primjenjivati. Veeras smo namazali prvi put sad čemo vidjeti do jutr. Ako se pogorša vodit ču ju u Vinogradsku pošto je navodno od neke namjernice. Užas neznaš kako joj pomoči. Rekla mi je za kremu A derm i gel za kupanje to ču sutara nabaviti.




inna -> RE: Atopijski dermatitis (20.4.2009 13:33:12)

Evo i mi danas dobili dijagnozu laganog AD-a. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Bili na Šalati i doktorica kaže da nije strašno, ali da pripazim kod njege. Za sada ima samo lagano crvenilo na obrazima koje se povuče pa bukne. Savjetovala mi eucerin kremu za lice i tijelo i od mustele kremu protiv tjemenice jer je dobio osip od baby ulja.




ZVRK -> RE: Atopijski dermatitis (20.4.2009 13:36:46)

moj je dobio ALERGIJU od eucerin mlijeka za tijelo tako da je ja ne preporučam[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




inna -> RE: Atopijski dermatitis (20.4.2009 13:39:46)

ma ne znam ni sama više čime da ga mažem, osipao se i od običnog bepanthena.




Indy -> RE: Atopijski dermatitis (25.4.2009 11:42:16)

Moj Patrik ima na vratu grubu i suhu kožu uz crvenilo. Imao je to i prije mjesec dana, povuklo se, sad se ponovo pojavilo. da li je moguće da ima taj AD?




apika -> RE: Atopijski dermatitis (25.4.2009 15:20:48)

Nama je crvenilo prošlo od A derme, ali po meni on je alergičan na mlijeko,a ne da ima atopijski,i odkad mu dajemo ono novo Dukatovo s manje laktoze nema nikakvog crvenila više,nama pedica rekla da dok ne navrši godinu dana da se ne rade nikakvi alergijski testovi




inna -> RE: Atopijski dermatitis (26.4.2009 9:46:28)

IZVORNA PORUKA: Indy

Moj Patrik ima na vratu grubu i suhu kožu uz crvenilo. Imao je to i prije mjesec dana, povuklo se, sad se ponovo pojavilo. da li je moguće da ima taj AD?


može biti da je. Tako je i nama. Najbolje potraži uputnicu i odi kod dermatologa.




Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>