Lisica Mica
|
Hello curke!!!! Falile ste mi, javila bi se ja i prije, ali nikako se spojit sa mobitela... mmamita , danas si znači ušla u bolnicu, a sutra je carski, jesam dobro razumjela? Sretno tebi i bebici, da sve prođe šta brže i bezbolnije, da se šta prije oporaviš.... zapravo uvjerena sam da će sve proći super!!!!! Jupiter, finale je blizu...drži se još malo, uskoro ćeš maziti svoju Leonu!! MareM svaka ti čast!!! Ti si čudo...bliziće donijela skoro do termina i oboje dojiš!!!!!Respect!!!! Imena su . Hannah20, nema smisla da brineš unaprijed (znam, lako je govoriti...), ti to možeš!!!! Možda je procjena kriva, možda ćeš na carski, možda nećeš, misli na to da će sve biti u redu i da ti to možeš!!!!!! di.sak i saki84 odmarajte se i guštajte...brzo će to proći... faustina, drago mi je da se opet pišeš s nama i da je sve u redu!! Izvješće s poroda slijedi . Dakle , nakon šta me dva dana luđački bolila kičma, ali ne kao trudovi nego baaaš kičma , kao kad te "uštakne", sa pokojim trudićem ali ništa značajno...sa četvrtka u petak u noći, oko 1 puče vodenjak. Točno sam osjetila kako se voda izlijeva. Nemoguće je to ne primjetiti... Oko dva smo bili u rodilištu, zaprimili me, izvadili mi krv, dala urin, uzeli podatke, pregledali me (otvorena bila dva prsta), dali mi klistir i šetnja po hodniku do 4, da se potaknu trudovi... U 4 me stavili u box i pustili mi muža. Stavili me na ctg. nakon nekog vremena pitala sam da bi na loptu (za pilates), pustili me, ali ctg je stalno prekidao zbog micanja pa me opet legli. Pregled oko 5, ništa, i dalje dva prsta. Tu i tamo bi osjetila neki trud, ali ništa... U 7:45 situacija ista, odlučili mi dati gel i onda sam znala da kreće...znala sam da moje tijelo dobro reagira na gel. Trudovi počeli, ono školski, sve po malo jači i duži sa sve kraćim prekidima. U nekom momentu odlučili su da će mi zamotati noge u kompresivne zavoje, radi vena, preventive radi. Oko 10 doktor je odlučio da se mogu dignuti, da nije dobro da stalno ležim zbog vena. I spasio me!!!! Onda sam mijenjala položaje, ima i mala strunjača pa se može na pod, pilates lopta, malo na nogama bila, malo klečala na sve četiri na krevetu. Disala sam kako smo učili na tečaju, pa na kraju neko svoje disanje/stenjanje/jaukanje kombinaciju izmislila. Muž je bio stalno sa mnom, zadnja dva sata je stvarno bolilo, ali da se izdržati jer ima bar malo prekida između za doći sebi. U momentu kad postane neizdrživo i pomisliš da ne možeš više, onda je zapravo brzo gotovo. U položaju klečeći na sve četri osjetila sam da počinje izgon i onda su došli doktori, namjestila sam se i u dva truda eto Vice!!! Bez rezanja!!! malo sam pukla površinskii, ali nije trebalo šivati. U 11.30 rodio se Vice!!! Muž sve gledao, iako je bio rekao da neće gledati. Kući smo došli jučer. Vice je dobro, dojenje je super krenilo, on non stop jede, (.) (.) su mi ko u Pamele. U rađaoni sam vidila više doktora i babica, ali na samom porodu su mi bili dr. Hrboka i dr. Branica i mogu reći da su bili divni. Htjela bih curama koje će roditi u Splitu poručiti da se ne srame ili boje pitati loptu za pilates, da bi se digli na noge i šetali po boxu, da ne bi drip ako nije nužno, da bi išli u wc...mislim da je najgore samo ležati prikopčan na drip...kretanje spašava. Osim dr. Hrboke koji je sam predložio da se dignem drugi nisu baš da će nuditi ako ih se ne pita. Isto tako treba i sto puta pitati za muža da ga puste...jer su oni skloni reći da ima vremena...pa poslije zaborave reći da ga se zove. Sve u svemu, bili su ljubazni i ispunili mi većinu želja, ali treba biti uporan (jedino su rekli da porod na stolčiću ne može jer u smjeni nije bila primalja koja to radi...). U sobama je užasno vruće jer ne daju da se pali klima, pripremite se. Njihovu spavaćicu koja je debela i vruće je u njoj sam nosila samo na porodu, poslije sam se presvukla u svoju. Cure, možete vi to!!!!!!!!!!!! Pozdrav od Lije i lisičića Vice!!!
< Poruku je uredio Lisica Mica -- 28.6.2016 17:44:31 >