Safobi
|
Hormoni: LH 3,92 (IU/L), FSH 5,05 (IU/L), T 14,8 (nmol/L), PRL 332 (mIU/L) - 166 mIU/L, izo-LD1 11,6 (rel%), izo-LD2 20,7 (rel%), izo-LD3 34,3 (rel%), izo-LDx 0 (rel%), izo-LD4 20,8 (rel%), izo-LD5 12,6 (rel%), ACP 281 (kU/L), Zn 1,6 (mmol/L). Zaključak: U ejakulatu sada nativno nađeno 0,1 mil/mL spermija; pokretljivost 5%; graničan i broj leukocita. Citološkom punkcijom u desnom testisu nađeni vrlo rijetki spermiji uz nepovoljan omjer Sp/Se. Prolaktin u serumu granično povišen; nakon obrade uzorka seruma PEG-om koncetracija bioaktivnog mononernog prolaktina je uredna - 166 mIU/L; ostali hormonski nalazi također uredbi. Preporučujem načiniti bakteriologiju ejakulata, bris m. cijevi i urinokulturu (prema potrebi provesti antibiotsku terapiju), UZV skrotuma te analizu kariotipa i analizu Y-kromosoma na mikrodelecije. Kontrola s traženim nalazima (apstinencija 7 dana). OK, i ovo ko da je pisao doktor za doktora, ja nemam pojma kaj je tu napisano. Jedino znam da nije dobro