|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   OGGT
19.4.2010 16:08:22   
Anoniman
Curke, je li koja od vas radila OGGT test?
Mene šalje dr. na Vuk Vrhovec, navodno je tamo trudnička ambulanta u kojoj se ne naručuje. Zanima me kako to ide? Treba doć natašte? Treba li urin?
Vaša iskustva, please user posted image
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: OGGT
19.4.2010 16:16:59   
Točkica28
sorry draga, nemam pojma kaj je to, al' nadam se da nije niš opasno 

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
19.4.2010 16:17:33   
Tsmee
Ja sam radila dva puta u trudnoći (sumnjali su na gestacijski zbog velike bebe). To ti dosta dugo traje tako da si rezerviraj prijepodne. Kad dođeš tamo, prvo prijava na šalteru (pazi, imaju poseban šalter za trudnice da ne bi pala u nesvijest čekajući u ogromnim redovima na "redovnom" šalteru - taj za trudnice ti je u dnu desno). Nakon prijave te pošalju u neku sobu di ponovo ti neka teta ispunjava papire (to malo čekaš, cca. 15-20 minuta ovisno o gužvi jer nema posebno za trudnice). Ona te onda pošalje na testiranje.
Prvo ti vade krv iz prsta za prvi nalaz, a zatim ti daju da popiješ čašu glukoze. E, to je odvratno, meni je poslije toga bilo užasno zlo jer je to ko neki užasno sladak sirup od limuna. Nakon toga čekaš pola sata i ideš opet na vađenje (sama uđeš kad prođe tvojih pol sata). Nakon drugog vađenja ponovo čekaš pol sata i ide treće vađenje. Nakon toga čekaš sat vremena (dakle ukupno 2 sata od prvog vađenja) i ideš na zadnje vađenje krvi. Nakon zadnjeg vađenja krvi ponovo se vraćaš u onu sobu di ti je teta ispunjavala papire (tad se ne čeka predugo) i onda si gotova. U međuvremenu ne smiješ ništa jesti, ali ponesi nešto, ja sam zagrizla pecivo čim sam izašla sa zadnjeg vađenja user posted image
Vode ne bi smjela previše piti, ali nećeš izdržati, a i oni ti dozvole da popiješ umjereno vode (meni su čak oni dali jer mi se počelo vrtit od toliko šećera) pa ponesi bočicu.

Eto, sretno, nadam se da ti ne bude pregadno i predosadno...

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
19.4.2010 16:18:37   
Tsmee
Zaboravih objasniti - to je mjerenje glukoze u krvi pod opterećenjem. Pod opterećenjem misle taj šećer što popiješ.

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 4
19.4.2010 16:21:24   
pincirotvajler
IZVORNA PORUKA: Tsmee

Ja sam radila dva puta u trudnoći (sumnjali su na gestacijski zbog velike bebe). To ti dosta dugo traje tako da si rezerviraj prijepodne. Kad dođeš tamo, prvo prijava na šalteru (pazi, imaju poseban šalter za trudnice da ne bi pala u nesvijest čekajući u ogromnim redovima na "redovnom" šalteru - taj za trudnice ti je u dnu desno). Nakon prijave te pošalju u neku sobu di ponovo ti neka teta ispunjava papire (to malo čekaš, cca. 15-20 minuta ovisno o gužvi jer nema posebno za trudnice). Ona te onda pošalje na testiranje.
Prvo ti vade krv iz prsta za prvi nalaz, a zatim ti daju da popiješ čašu glukoze. E, to je odvratno, meni je poslije toga bilo užasno zlo jer je to ko neki užasno sladak sirup od limuna. Nakon toga čekaš pola sata i ideš opet na vađenje (sama uđeš kad prođe tvojih pol sata). Nakon drugog vađenja ponovo čekaš pol sata i ide treće vađenje. Nakon toga čekaš sat vremena (dakle ukupno 2 sata od prvog vađenja) i ideš na zadnje vađenje krvi. Nakon zadnjeg vađenja krvi ponovo se vraćaš u onu sobu di ti je teta ispunjavala papire (tad se ne čeka predugo) i onda si gotova. U međuvremenu ne smiješ ništa jesti, ali ponesi nešto, ja sam zagrizla pecivo čim sam izašla sa zadnjeg vađenja user posted image
Vode ne bi smjela previše piti, ali nećeš izdržati, a i oni ti dozvole da popiješ umjereno vode (meni su čak oni dali jer mi se počelo vrtit od toliko šećera) pa ponesi bočicu.

Eto, sretno, nadam se da ti ne bude pregadno i predosadno...

točno tako , i ja dva puta radila

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 5
19.4.2010 16:24:23   
Anoniman
uf, grozno!user posted image

valda bum preživelauser posted image

hvala ti Tsmee, draga user posted image

(Odgovor članu pincirotvajler)
  Neposredna veza do poruke: 6
19.4.2010 16:26:07   
Tsmee
Ma ak si pregrmila tri poroda (i to još kakva), kaj je ovo za tebe! Ne brini, okus se brzo zaboravi user posted image
Sretno user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7
19.4.2010 16:26:50   
ninolina
da i ja radila...a zakaj ideš na vuk vrhovec kaj ti nema bliži dom zdravlja...ja sam to radila kod nas u labosu ali zato kaj se nisam debljela...nisam ni kile dobila do 30 tj nego gubila...zakaj ideš tak rano to raditi

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8
19.4.2010 16:43:50   
pikachu
Ja sam isto išla, ali ne tako rano.. Zašto te već šalje? I meni bilo lakše u poliklinici Sunce obaviti....user posted image

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 9
19.4.2010 16:51:14   
ket
i ja sam radila samo što sam ja pala u nesvjestuser posted image ...i onda su mi rekli da nisam smijela sama doći i meni su još uz sve što je tsmee napisala rekli da ne smijem puno hodati....i eto ja sjedila i samo se srušila.....a rekla sam im tri puta da mi nije dobro ali nisu me doživljavali....a onda me unjeli i puhala u vrećicuuser posted image

DARISS 11.05.2009.
16 zubića

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 10
19.4.2010 17:22:16   
ejmama
Isto sam bila, isto su me boli 4 puta, ta slatka voda je odvratna vidim dobijete bar limuna. Ja sam pila vode jer nema šanse da po onim vrućinama budem gladna i žedna, ponijela sam si i časopise, ali bilo je još trudnica pa smo si sve skupa skraćivale vrijeme. Prednost smo imale cijelo vrijeme i kad bi prošlo 45 min samo bi ušle unutra obavile svoje i onda opet natrag na klupu.

H 07 E 09

(Odgovor članu ket)
Neposredna veza do poruke: 11
19.4.2010 18:19:30   
tinka25
Misliš OGTT.user posted image Ja sam ga napravila prošli tjedan i nalaz je u redu, a njime se utvrđuje tzv. trudnički dijabetes koji nestaje nakon poroda, pa ako se i pokaže doktor propisuje dijeticu. Nije tako strašno. Ja sam iz Bjelovara, a krv su mi vadili iz prsta na početku, naravno natašte, pa sam pila šećer sa vodom što je dosta neugodno jer je jako slatko, pa slijedećih dva sata ne smiješ jesti ni piti osim malo vode. Nakon dva sata su mi opet vadili krv i to je to. Jedino mi se od tog šećera vrtilo, bilo mi muka, gladna i žedna, ali izdrživo. user posted image

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 12
19.4.2010 18:59:40   
Florijan Jakov
ja idem sutra na OGTT na V. Vrhovec .... nazvala sam, naručila se, trebaš doći na tašte ... sad imaju neku novu metodu, kao samo jedno mjerenje nakon 2 sata što popije glukozu ... sutra javim detalje nakon kaj napravim sve

FJ JE FRAJER

(Odgovor članu tinka25)
Neposredna veza do poruke: 13
19.4.2010 19:34:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Florijan Jakov

ja idem sutra na OGTT na V. Vrhovec .... nazvala sam, naručila se, trebaš doći na tašte ... sad imaju neku novu metodu, kao samo jedno mjerenje nakon 2 sata što popije glukozu ... sutra javim detalje nakon kaj napravim sve

meni je rekao dr da se ne trebam naručivati tamo user posted image  - FJ, javi dojmove, pliz!

a šalje me jer su mi bile veće bebe, tj. da su se P. i E. rodile u terminu, sa 40 tj. imale bi preko 4 kg a K. je imala 4270gr.
ma, mislim da malo pretjeruju, al dobro... preživjet ću ja i to... user posted image

(Odgovor članu Florijan Jakov)
  Neposredna veza do poruke: 14
19.4.2010 19:37:08   
pincirotvajler
IZVORNA PORUKA: Mariachi

meni je rekao dr da se ne trebam naručivati tamo user posted image

ja se nisam naručila tam

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
19.4.2010 19:39:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

IZVORNA PORUKA: Mariachi

meni je rekao dr da se ne trebam naručivati tamo user posted image

ja se nisam naručila tam

e, baš ti hvala, sad sam na miru user posted image

(Odgovor članu pincirotvajler)
  Neposredna veza do poruke: 16
19.4.2010 19:40:57   
troubled
i ja sam to radila kad sam bila trudna s magdom...ništa veća gnjavaža od bilo koje druge pretrage...
draga, preživjet ćeš user posted image user posted image user posted image

imam novi ticker :)

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17
19.4.2010 19:41:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: troubled

i ja sam to radila kad sam bila trudna s magdom...ništa veća gnjavaža od bilo koje druge pretrage...
draga, preživjet ćeš user posted image user posted image user posted image

e, pa - če ti veliš da bum ja to preživela onda je to garant tak! user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu troubled)
  Neposredna veza do poruke: 18
19.4.2010 19:44:01   
novamama
mariachi i fj, sretno curkeuser posted image user posted image user posted image

nadam se da će taj šećer biti u granicama normaleuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 19
19.4.2010 20:41:07   
pepeljuga
IZVORNA PORUKA: novamama

mariachi i fj, sretno curkeuser posted image user posted image user posted image

nadam se da će taj šećer biti u granicama normaleuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 20
19.4.2010 22:24:52   
sina
i ja sam to radila,ali u domu zdravlja. vadili su mi samo jednom krv nakon glukoze,i to točno nakon 2 sata. bilo mi je zlo i još su me i doma poslali jer sam blizu d.z,ali sve u svemu ništa strašno.

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 21
19.4.2010 23:18:29   
natalijax
jesam radila jedno 7 puta,sve isto kak su curke rekle

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 22
20.4.2010 6:26:47   
Nika 24052006
Ja kroz dvije trudnoće niti jednom nsam išla na ogtt.Nije me dr slao,ne znam zašto.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 23
20.4.2010 6:36:41   
troubled
nika ne šalju sve....šalju samo ako ima indicija (velike bebe, dijabetes u obitelji itd)

imam novi ticker :)

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 24
20.4.2010 7:58:41   
Bebys
a to je secer...a haaaa
ne znam po naslovu sta je to...
ja sam isto vadila...procedura od najmanje dva i pol sata...
dobro ti je tsmee napisala...
ali nebrini se...sretno i mirno samo

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Beba od Ninoline
njanja

Glasajte za curu ili dečka :)

NINO (44%)

LOTA (56%)

Broj svih glasova: 115

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!