|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: OGGT
7.5.2010 9:17:05   
lidac0605
Ajd,Mariachi-nije to tak strašno...ja sam ti na dijabetičkoj dijeti i još tabletama već više 2 godine,pa tak i sad u trudnoći...tješi se,ne buš se bar puno zdebljala user posted image
Ja sam sa ovima tima dobivala i po 30 kg-a sad 11 user posted image ,a evo već smo pri kraju skoro...

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 51
7.5.2010 9:28:50   
Sagem
Mene su slali na OGTT, kad su vidjeli da imam previše plodne vode, pa da provjere da li je to od šećera.
Prvi put sam vadila u 7mj trudnoće i nisam ga imala.
Dođeš u jutro na tašte. Onda vadiš krv (mene su samo bocnuli u prst) i na aparatić vidjeli rezultat. DAju ti da popiješ vodu sa šećerom. To bi trebala na ex začepi nos i potegni user posted image
I nakon 2h opet vade i prsta krv. I očitaju rezultat i to je to.

Inače prije dosta godina su bili rezultati od 3-10.
A sada kažu da imaš šećer ako ti je rezultat iznad 6,4 (odnosno imaš predispozicije za dobiti trudnički šećer) pa se treba pripaziti sa hranom.

Čula sam da postoji sad i drugi način vađenja. Iz žile. I svakih pola sata. Dakle 4 vađenja u tih 2h.
Ali divan doktor u Riječkoj bolnici je rekao da je on stara škola i da ne misli mučiti trudnicu sa time,pa je bilo dovoljno i ovo iz prsta user posted image

Sve u svemu, ništa tako strašno i ne brini seuser posted image

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 52
10.5.2010 11:04:45   
danery
eto i mene je poslao na ogtt...čisto reda radi...

i reče mi da si ponesem limun i nacijedim u tu tekućinu da mi bude lakše popiti...2 vađenja krvi,jedno prije,jedno 2 sata nakon...

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu Sagem)
Neposredna veza do poruke: 53
10.5.2010 11:06:54   
ninolina
ma izdržat češ ti to...ali neznam jel će ti dati da staviš limun

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 54
10.5.2010 11:08:02   
danery
kaže da naši daju...bumo vidli,ne? user posted image

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 55
   [Obrisani korisnik]
10.5.2010 11:08:37   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 56
10.5.2010 11:09:54   
Bebys
IZVORNA PORUKA: danery

i reče mi da si ponesem limun i nacijedim u tu tekućinu da mi bude lakše popiti...2 vađenja krvi,jedno prije,jedno 2 sata nakon...

ma nije uopce tako strasno..kao da pijes slatki sok..to je isto...nema frke..E NISTA NESMIJES piti ni jesti.... pogotovo ne LIMUN...pazi se..

< Poruku je uredio Bebys -- 10.5.2010 11:10:23 >

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 57
10.5.2010 12:11:48   
Anoniman
meni su dali samo gutljaj-dva vode, ne limun!

(Odgovor članu Bebys)
  Neposredna veza do poruke: 58
10.5.2010 14:14:50   
FIONA
IZVORNA PORUKA: Bebys

IZVORNA PORUKA: danery

ma nije uopce tako strasno..kao da pijes slatki sok..to je isto...nema frke..E NISTA NESMIJES piti ni jesti.... pogotovo ne LIMUN...pazi se..

zakaj!!!
Moja mama radi u labosu i meni je vadila osobno šećer...i nakon svakog gutljaja iscedila sam krišku limuna u sebe inače bi krepala...i nije smetalo ništa...

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 59
28.7.2010 13:22:45   
Leluška
Isto moram ići vidjeti OGTT, poslali me na Vuk Vrhovec iliti kak je mi zovemo - šećeranu, jer su oni tam baš specijalisti za šećer. Ali mislim da mene šalje radi godina, a možda samo preventivno...
U prvoj trudnoći sam to radila u domu zdravlja i znam da sam vadila krv 2x (valjda iz prsta?) i između popila 1/2l slatke vode. Još nisu imale spreman otopljeni šećer, pa su u tu veliku čašurinu nasuli hrpu šećera i TOPLU vodu, kao da se šećer otopi!
A popilo se...
Šećer je bio ok, a sada ćemo vidjeti. Mislim da sam se dosta zdebljala - 2-3 kg za 3 mjeseca je puno previše (u prošloj trudnoći dobila 7 kg, doduše na početku mi je kilaža padala za 4 kg pa se opet penjala, i ak pribrojim i te 4 skinute, porasli su kilogrami za 11 - a sad već oko 3!!!). Ne bi loše došlo da moram na neku dijetu bez slatkiša! E, da, jedino kaj me brine mi je jako nizak tlak 80/50, 85/60 i sl...

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 60
28.7.2010 13:29:08   
Tsmee
Pa nije puno 3 kg za 3 mjeseca... Posebno ak si imala mučnine pa si češće jela (kao ja). Ne znam zakaj te šalje na OGTT tako rano. Mene je slao sa 26 tjedana u obje trudnoće da vidi kako je. A kako mi je beba bila velika, u prvoj trudnoći sam išla ponoviti pretragu sa 30 tjedana. Mislim da će isi scenarij biti i u ovoj...

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 61
28.7.2010 13:34:12   
Leluška
Pa, ne znam zašto... imam 35 godina i negdje pročitala da su trudnice s godinama sklonije trudničkom šećeru - možda zato. A mučnine nisam imala uopće! Štoviše, nisam ni znala da sam trudna!! Tek su mi zadnjih par dana... užasno mi je muka i povraća mi se - ZAŠTO=?user posted image
Utješila si me sada da nije puno 3 kguser posted image !!  Fala ti!!!user posted image

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 62
29.7.2010 8:54:50   
martina33
meni su prije tjedan dana radili ogtt u Petrovoj dok sam tamo ležala..sestru sam nažicala limun i dobila sam ga (tehničarka koja me pikala to je odobrila)...jedna cimerica mi je držala čašu,ja sam nalijevala vodu i miješala (dobiješ puni čašu tog praha) ,a druga cura mi je istovremeno cijedila limunuser posted image ..navodno se ta masa ne smiije stvrdnut inače se teško popije...čak nije ni bilo tak loše,ko limunada...najvažniji je LIMUN!i naravno,imala sam pored sebe flašicu vode i svakih cca 25 min sam si popila sitni gutljaj vodeuser posted image ...i sve ok....čak mi je i doktorica rekla da smijem piti pomalo,naravno ne hektolitar...tko ima šećer ziiher mu malo vode neće dati lažni nalaz...

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 63
29.7.2010 9:09:09   
Leluška
Ne znam uopće kako se manifestira taj šećer na organizam. Jel ti se vrti, jel hoćeš stalno jesti, si žedan???
Znam samo da bi stalno jela, a više mi ne stane! Al osjećam stalno neku glad. Sinoć sam bila žedna ko graba, a i noćas (nisam ništa jela da bi mi se pilo).
Prije 10-ak godina sam tak išla provjeriti šećer pa su vidli da je ispod granice - i ostalo je na tome samo...

Dakle, pak sam otišla na lijevo - kak se skuži po tijelu da imaš šećer?

(Odgovor članu martina33)
Neposredna veza do poruke: 64
29.7.2010 14:24:58   
martina33
ja sam prva 3 mjeseca trudnoće bila non stop žedna ko graba...i gladna...a u prvoj trudnoći nisam tak da sam se isto prepala da imam šećer..kad tamo natašte 3.7...moj muž ima dijabetes i skužio je to tak kaj je bio ko protočni bojler-gore pije ,dole pišauser posted image ...
a i sad je normalno da smo žednije zbog vrućina...

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 65
29.7.2010 20:19:52   
Tratina
IZVORNA PORUKA: Mariachi

Curke, je li koja od vas radila OGGT test?
Mene šalje dr. na Vuk Vrhovec, navodno je tamo trudnička ambulanta u kojoj se ne naručuje. Zanima me kako to ide? Treba doć natašte? Treba li urin?
Vaša iskustva, please user posted image

E ja to radila! Natašte mi izvadilo 2 epruetice krvi natašte, pa popila pola litre jako zaslađene vode (koja je meni bila baš superuser posted image  ) i onda 2 sata mirovanja pa opet na vađenje krvi iz vene (1 epruetica).

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 66
16.9.2010 11:46:31   
iskra31
ja ga u ovoj trudnoći radila 2 puta jer je beba previše rasla oba uredna. prvi početkom 7. mjeseca a drugi prije dva tjedna. Ovo mi treća trudnoća u prve dvije ga nisam radila

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 67
12.10.2010 14:28:17   
nina2108
Ovaj test i HbA1c sam radila u 28 tjednu na vuk vrhovcu i bio mi je u redu .Traje 2 sata (koma).Morate doći nataše obavezno. Prvo vam vade krv i morate popiti nekakvu zašečerenu tekućinu ,drugo vađenje je nakon sat vremena i treće vađenje nakon 2 sata.Prvo vađenje je iz vene a drugo i  treće iz prsta.Morate mirovat i nesmje se šetat niti pit voda niti mokriti tih 2 sata(iako na vuk vrhovcu je sestra rekla da se može slobodno ići malo na zrak).Najbolje je da si poneset_e nešto za piti i jesti tako nakon zadnjeg vađenja možete odmah nešto pojesti i popiti.Na vuk vrhovcu su sestre jako ljubazne .Ako vam nije dobro(nemože to svatko podnjeti nažalost posebno ako se taj test radi prije 28 tjedna.Samnom je bila cura koja je bila u 10 tj trudnoće i kojoj je pozlilo jer je imala mučnine i taj dan je bilo užasno vruće i još ona zašečerena tekućina nije ni čudo)slobodno kažite sestrama onda će vas poleći i biti će sve ok.

< Poruku je uredio nina2108 -- 12.10.2010 14:29:41 >

(Odgovor članu iskra31)
Neposredna veza do poruke: 68
12.10.2010 14:34:06   
nina2108
Mislim da po novome sve trudnice šalju da rade taj test.Mene su poslali da to napravim jer sam dobila dosta kila a beba je bila u granicama ni preteška ni pre lagana.

(Odgovor članu nina2108)
Neposredna veza do poruke: 69
12.10.2010 14:48:52   
lilia
I ja sam bila na tom testu, iz istog razloga, u kratkom periou sam dobila previše kila ali sam puno papala. Sve je bilo u redu, na sreću.

Molim moderatore da promijene naslov jer je netočan, test se zove:OGTT,a ne OGGT.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu nina2108)
Neposredna veza do poruke: 70
12.10.2010 15:19:10   
martina33
Najvažnije je uzet LIMUN sa sobom!onda je podnošljivo jer ima okus limunade...

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 71
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:

Anketa

babinje
danery

u babinje (prijateljici) biste išli:

a) nakon par dana (22%)

b) nakon mjesec dana (66%)

c) nakon nekoliko mjeseci (12%)

Broj svih glasova: 106

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!