pincirotvajler -> RE: OGGT (19.4.2010 16:21:24)
|
IZVORNA PORUKA: Tsmee Ja sam radila dva puta u trudnoći (sumnjali su na gestacijski zbog velike bebe). To ti dosta dugo traje tako da si rezerviraj prijepodne. Kad dođeš tamo, prvo prijava na šalteru (pazi, imaju poseban šalter za trudnice da ne bi pala u nesvijest čekajući u ogromnim redovima na "redovnom" šalteru - taj za trudnice ti je u dnu desno). Nakon prijave te pošalju u neku sobu di ponovo ti neka teta ispunjava papire (to malo čekaš, cca. 15-20 minuta ovisno o gužvi jer nema posebno za trudnice). Ona te onda pošalje na testiranje. Prvo ti vade krv iz prsta za prvi nalaz, a zatim ti daju da popiješ čašu glukoze. E, to je odvratno, meni je poslije toga bilo užasno zlo jer je to ko neki užasno sladak sirup od limuna. Nakon toga čekaš pola sata i ideš opet na vađenje (sama uđeš kad prođe tvojih pol sata). Nakon drugog vađenja ponovo čekaš pol sata i ide treće vađenje. Nakon toga čekaš sat vremena (dakle ukupno 2 sata od prvog vađenja) i ideš na zadnje vađenje krvi. Nakon zadnjeg vađenja krvi ponovo se vraćaš u onu sobu di ti je teta ispunjavala papire (tad se ne čeka predugo) i onda si gotova. U međuvremenu ne smiješ ništa jesti, ali ponesi nešto, ja sam zagrizla pecivo čim sam izašla sa zadnjeg vađenja [sm=jezicek.gif] Vode ne bi smjela previše piti, ali nećeš izdržati, a i oni ti dozvole da popiješ umjereno vode (meni su čak oni dali jer mi se počelo vrtit od toliko šećera) pa ponesi bočicu. Eto, sretno, nadam se da ti ne bude pregadno i predosadno... točno tako , i ja dva puta radila
|
|
|
|