|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

TutoTod aplikacija olakšava roditeljstvo

Uredništvo Ringeraje, 19.8.2015
Nedostatak edukativnih aplikacija na svjetskom tržištu prepoznao je mladi tim stručnjaka iz Zagreba. Spojem marketinške, pedagoške i dizajnerske struke uz osobno roditeljsko iskustvo, osmislili su TutoTod.

image
tutotod
/51


TutoTod je iPad aplikacija namijenjena roditeljima djece od 1-5 godina, a odnedavno je dostupna na Apple storeu.


Inovativnost aplikacije je temeljena na istraživanju koje je proveo tim TutoToda, u kojem je sudjelovalo nešto više od 400 roditelja. Istraživanje je pokazalo koji su problemi roditelja kad su u pitanju kreativna igra i izrada rukotvorina sa svojom djecom. Najčešći problemi su: nedostatak vremena, nedostupnost materijala, nedostatak ideja, nemogućnost motivacije djeteta na aktivnost i nekreativnost roditelja.


TutoTod je u jednoj aplikaciji uspio riješiti sve navedene probleme i to na vrlo jednostavan način.


Aplikacija nudi odabir materijala i alata, a korisnik bira ono što u tom trenu ima pri ruci. Na temelju toga, moguće je odabrati tutorial za čiju izradu su potrebni isključivo materijali i alati koje je odabrao korisnik. Vrijeme izrade pojedine aktivnosti kreće se od 5 min – 30 min, a jednostavni koraci u obliku slika-tekst, uz dodatne savjete, svakog amatera pretvaraju u iskusnog kreativca.


“Nema više dugotrajne pretrage tutoriala po internetu i nepotrebnog gubitka vremena. Vrijeme je da roditelji svoje, ionako prekratko, vrijeme provedu kvalitetno sa svojom djecom jer kvalitetno vrijeme s djetetom uključuje rad na svim aspektima razvoja.” - Antonija Horak, suosnivačica TutoToda.


“Uz TutoTod će dijete vježbati motoriku, pažnju, razvijati maštu i kreativnost, učiti o svijetu oko sebe, vježbati komunikaciju, zabavljati se i zbližiti s roditeljem. Izrada tutorijala može biti samostalna aktivnost ili uvod u druge aktivnosti.” – Petra Klasić, suosnivačica TutoToda.


“Aplikacija je napravljena za iPad uređaje, a uskoro izlazi i iPhone verzija.” – Tomislav Jurišić, suosnivač TutoToda.


TutoTod tim je prošao vrlo koristan i vrijedan program u ZIP-u i osigurao si prvu investiciju. Na poznatom startup natjecanju Zagreb Connect osvojio je 3. nagradu u jakoj konkurenciji. Ostvarili su i državne poticaje HAMAG BICRO-a te poticaje Grada Zagreba.


TutoTod su među prvima imale priliku isprobati psihologinje iz Udruge Hrabri telefon:


"TutoTod je aplikacija koja će vas oduševiti na prvi pogled. Jednostavna je za korištenje, lijepog dizajna, a što je najvažnije, njezina svrha je potaknuti roditelje na kvalitetno provodenje vremena sa svojom djecom. Aktivnosti poput Rainbow, Tropicana, Ladybug ili One2Ten također razvijaju djetetovu kreativnost i finu motoriku, ali i omogućavaju starijim predškolcima da uče boje, geometrijske oblike i brojanje, u sigurnom okruženju, kroz igru i zabavu.” - Ines Rezo, psihologinja Udruga ‘Hrabri telefon’


"Mislim da je aplikacija vrlo korisna svakom roditelju koji želi na kvalitetan i kreativan način provesti slobodno vrijeme sa svojim djetetom te tako, kroz igru i zabavu, učiniti odnos bliskijim. Uz ležeran i otvoren pristup ovakvim aktivnostima roditelj može puno saznati o svom mališanu, nasmijati se, a nakon svega imati nešto što je obitelj samostalno izradila.” - Božena Perić, psihologinja Udruga ‘Hrabri telefon’


TutoTod na svojoj web stranici objavljuje blog sa stručnim člancima pedagoške tematike koji su namjenjeni roditeljima u svrhu pomoći i savjetovanja, a na Facebook stranici polako se počinje graditi community roditelja iz cijelog svijeta.


TutoTod aplikacija je besplatna za preuzimanje. Od ukupno 49, besplatno je 9 tutorijala. Ostalih 40 dostupni su u 2 paketa, svaki po cijeni od $2,99.


Zato, iPade u ruke i preuzmite odmah svoju TutoTod aplikaciju te svom djetetu osigurajte sretno i zdravo odrastanje.


TutoTod Team: Antonija Horak, Petra Klasić, Tomislav Jurišić


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kad se dijete boji mraka
Pomozite djetetu da se riješi straha od mraka.
8
30 komplimenata koje djeca trebaju čuti
Pročitajte zašto biste trebali hvaliti djetetovo ponašanje, a ne izgled te kako mu to može pomoći tijekom školskog dana....
5
Uzrok lošeg dječjeg sna
Ovo može biti vaš podsjetnik što treba izbjegavati kako bi vaše dijete imalo bolji san.
4
Kreativnim igrama do pisanja
Ako vaš prvašić muku muči s pisanjem, znajte da nije jedini, a i da to nije kraj svijeta. Razne vježbe i igre će mu pomo...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!