|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Okusi i mirisi sela – Otkrijte i vi Hrib

Uredništvo Ringeraje, 16.6.2021
Hrib je mjesto sa zapanjujućim pogledom na planine Risnjak i Snježnik te dolinu rijeke Kupe. Selo Hrib pripada Općini Čabar, najsjevernijoj općini u Gorskom kotaru.

image
U svom velikom šumskom prostranstvu Gorski kotar skriva jedan mali, ali vrijedan dragulj – selo Hrib.
/61


Odlazak u prirodu svakom bi djetetu trebao ostati u divnom sjećanju, trebao bi biti prije svega zanimljiv, zabavan i za njih ne prezahtjevan. Ako prvi izlet ispuni sva ova očekivanja, vjerojatno će se klinac zaljubiti u prirodu i planinarenje te će svaki idući izlet biti jednostavniji.

 

Zato mi na Ringeraji volimo rute za učenje i pustolovine u svako godišnje doba, posebno po lijepom ljetnom danu, kada temperature omogućuju opušteno istraživanje. Najdraže su nam one koje se protežu šumom, jer tako dišemo svježi zrak, a djeca se mogu slobodno zabavljati u prirodi. a ako svi naučimo nešto novo, dobitna je kombinacija.

 

Za naše Ringerajine obtelji koje vole "lutati" i istraživati ovaj vas put s "Idejama za vikend" vodimo u Gorski kotar i selo Hrib.

 

Hrib

 

U svom velikom šumskom prostranstvu Gorski kotar skriva jedan mali, ali vrijedan dragulj – selo Hrib. Mjesto sa zapanjujućim pogledom na planine Risnjak i Snježnik te dolinu rijeke Kupe. Selo Hrib pripada Općini Čabar, najsjevernijoj općini u Gorskom kotaru. Smješteno je na 725 metara nadmorske visine te obuhvaća 17 zaselaka. Nažalost, mnogi su napušteni, ali danas svjedočimo promjenama koje nagovještavaju ponovni procvat života na selu.

 

Za vedra vremena pogled vam seže do planinskog lanca na kojem su se poredali Risnjak, Snježnik i Guslica. S druge strane ponosno poziraju stjenoviti obronci Borovške gore u Sloveniji. Jedan brežuljak je posebno privlači pozornost u bistrom i sunčanom jutru – svetište Majke Božje Karmelske, poznatiji pod nazivom Sveta Gora.

 

Astra divina

 

A ako ste željni proširiti svoje znanje o čarobnom svijetu divljih i domaćih životinja, ljekovitom bilju i prostranim šumama, šarenim pticama i leptirima za vas je tu biologinja Marta Blažević. Vološćanka odrasla u Opatiji koja je 2016. godine odlučila otići živjeti u Gorski kotar.

 

Na njenim stranicama Astra Divina pronaći ćete sve najnovije informacije o aktivnostima i događajima. Bit će tu i poneka zanimljivost iz svakodnevnog života. Astra Divina blog inspiraciju pronalazi u prirodi i svemu što je prirodno.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Mitska staza od Trebišća do Peruna
Trebišća su središnja točka mitsko-povijesne staze Trebišća – Perun dužine 13 km, koja od Mošćeničke Drage vodi do vrha ...
4
Alergija na sunce: Kako se nositi s njom?
Alergije na sunce često se zamjenjuju s polimorfnom reakcijom na sunce koje doživljava više od 25 posto mladih žena, nap...
4
Savršen trudnički odmor
Ljeto je pred vratima, a vas je pomalo strah planirati ljetovanje. Stotinu vam se pitanja mota po glavi, a od nekih vas ...
2
Putovanje avionom u trudnoći
Da, putovanje avionom u trudnoći je moguće. Ono što morate znati jest kada je najsigurnije letjeti, jer najbitnije je br...
2





Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!