|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Putovanje avionom u trudnoći

Uredništvo Ringeraje, 31.1.2020
Da, putovanje avionom u trudnoći je moguće. Ono što morate znati jest kada je najsigurnije letjeti, jer najbitnije je brinuti o svom i djetetovom zdravlju...
Ključne riječi:

image
/11


Da, putovanje avionom u trudnoći je moguće. Ono što morate znati jest kada je letenje sigurno, jer najbitnije je brinuti o svom i djetetovom zdravlju.

Ako do sada niste imali nikakvih problema u trudnoći , najbolje vrijeme za letenje jest za vrijeme drugog tromjesečja. To razdoblje je najsigurnije zato što su jutarnje mučnine već prestale, trudnica ima više energije i mogućnost preuranjenog poroda je vrlo mala.

 

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Odlična animacija o trudnoći


Neke žene, na žalost u toku trudnoće suočavaju se sa raznim zdravstvenim problemima poput visokog krvnog  tlaka, dijabetesa i slično, stoga nisu u mogućnosti putovati avionom. No savjetujemo svim trudnicama da prije nego li se odluče za putovanje zrakom, savjetuju se sa svojim doktorom.

 

Važno je imati na umu da nikako nije dobra ideja putovati ako ste u  trećem tromjesečju trudnoće.

Iako ste možda već rezervirali putovanje, zračne kompanije imaju pravo odbiti vaš zahtjev i ne pustiti vas u avion ako ste u 35. mjesecu trudnoće, no nekim za neke žene to pravilo se odnosi i na 28 tjedan trudnoće.  Ako vam se takva situacija dogodi, imajte razumjevanja jer radi se o vašem i djetetovom zdravlju. Također postoji mogućnost da ćete morati imati pismeni pristanak vašeg liječnika da ste sposobni letjeti, s obzirom u kojem ste tjednu trudnoće i koji vam je termin poroda, no sve ovisi o avio kompaniji kojom letite.

 

PROČITAJTE JOŠ: Fizička i psihološka priprema za trudnoću

 

RR SAVJET :

1.)    Zatražite odobrenje vašeg lječnika da ste sposobni putovati zrakoplovom

2.)    Raspitajte se o avio kompaniji kojom želite letjeti i njihovim pravilima o putovanju trudnica

3.)    2 puta prorazmislite želite li putovati baš zrakoplovom do određene destinacija, jeste li sposobni za to

4.)    Brinite se o sebi i svom djetetu

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Sunčanje u trudnoći
Uvriježeno je mišljenje da je preplanuli izgled odraz zdravlja. Međutim to je daleko od istine, naročito u trudnoći.
2
Savršen trudnički odmor
Ljeto je pred vratima, a vas je pomalo strah planirati ljetovanje. Stotinu vam se pitanja mota po glavi, a od nekih vas ...
2
Trudničke pripreme za putovanje
Sljedeće smjernice za pripremu i popis za putovanje tijekom trudnoće su samo prijedlozi. Prijedlozi koji će vam sigurno ...
2
Na putovanje bez djece - kako?
Želite nasamo otići na putovanje sa svojim dragim kako biste posvetili i njemu i sebi vremena, a bez da vam je dijete st...
2





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!