|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Nevjerojatan trenutak: Majka carskim rezom sama izvukla blizance iz utrobe

Uredništvo Ringeraje, 26.9.2022
Carski rez uz pomoć majke je postupak u kojem majka sama može izvući bebu iz svoje utrobe.
Ključne riječi:

image
Majka carskim rezom sama izvukla blizance iz utrobe. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Preferirajući iskustvo prirodnog porođaja, Gerry Wolfe (41) bila je shrvana kada je saznala za komplikaciju u 36. tjednu trudnoće zbog koje nije imala drugog izbora osim carskog reza.

 

Ne želeći to prihvatiti, Gerry je istražila svoje mogućnosti i odlučila se na carski rez uz pomoć majke. Operacija je u osnovi klasičan carski rez, osim u zadnjim trenucima, kada majka može sama izvući bebu iz maternice.

 

PROČITAJTE JOŠ: Jesmo li zaista prestare za trudnoću nakon 35. godine?

 

Tko je uopće znao da ova metoda postoji?

Sigurno ne liječnik koji je vodio Gerryjevu trudnoću. Njezin ginekolog isprva je potpuno odbacio netradicionalnu metodu carskog reza. No popustio je nakon što je Gerry molila i nadahnula ga da sam istraži tu mogućnost. Povećavajući šanse za ovo hrabro rođenje kroz samopomoć, Gerry je izvukla ne samo jednu, već dvije bebe iz maternice, rodivši zdrave blizanke, Matildu i Violet.

Možda nije iznenađujuće, ovo nije bilo Gerryjevo prvo iskustvo poroda. Ovo joj je bilo 10. i 11. dijete pa o porodu zna ponešto.

 Porod

Mama Gerry iz utrobe je izvukla ne samo jednu, već dvije bebe - rodile su se zdrave blizanke Matilda i Violet. (FOTO: Screenshot/Pregnancyvideo.net)

 

Gerry kaže da nimalo ne žali što je na svijet donijela blizance pod svojim uvjetima. “Ovo je moje tijelo, moje rođenje, moja djeca”, rekla je.

 

Što mislite o njezinom odvažnom porođaju? Biste li ovo isprobali tijekom poroda?

 

PROČITAJTE JOŠ: Porod iz perspective jednog tate

 

VIR: Pregnancyvideo.net/Ringeraja.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
7
Zašto se trudnicama jede baš određena hrana
Vjerojatno ste imali nekoga u okolini, ili ste baš vi bili, trudnica koja je mogla pojesti "tonu" sladoleda, grickalic...
5
Donat Mg nagradna igra-2.pitanje!
10 dana, 5 dobitnica. Danas imate priliku ponovno osvojiti poklon paket Donat Mg-a. Kako osvojiti pročitajte u nastavku....
3
Donat Mg nagradna igra-5. i posljednje pit...
Danas imate priliku osvojiti poklon paket Donat Mg-a. Kako osvojiti pročitajte u nastavku...
3





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!