|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kreativne radionice udruge Praktikum u sklopu projekta Art Park

Uredništvo Ringeraje, 6.6.2017
Udruga Praktikum i ovog ljeta provodi besplatne radionice za djecu osnovnoškolce

image
/61


Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje na projektu Art Park, Udruga Praktikum i ove godine kroz ljetni period  provest će besplatne kreativne radionice za djecu. Od ukupno 30 radionica, njih 10 su likovno-kreativne radionice namijenjene djeci osnovnoškolcima čiji će umjetnički radovi poslužiti dodatnom uređenju Art Parka tijekom ljetnih mjeseci. Preostalih 20 radionica zajednički nazvanih „Mala škola financija“, namijenjene su nižim razredima osnovnih škola kojima će se kroz matematičku radionicu i sadnju približiti i osvijestiti pojam štednje. Radionice će se održavati kroz period od početka lipnja do kraja rujna, raspored radionica pogledajte OVDJE,  a prijave je potrebno slati na @info@udruga-praktikum.hr.


Likovno-kreativne radionice objedinjene nazivom „Kreativno ljeto“ koncipirane su na način da se djeca upoznaju s raznim umjetničkim tehnikama kroz kreativni individualni i grupni rad. Na radionicama koriste različite crtaće i slikarske tehnike po promatranju, imaju priliku usvojiti osnovna znanja kompozicije i likovnih zakonitosti te kiparske tehnike i moderni izričaj putem raznih materijala kojima daju nove oblike, formu i funkciju. Pod vodstvom akademske kiparice Melite Omeragić te drugih gostujućih umjetnika, djeci se približava niz mogućnosti koje spektar umjetnosti pruža.

 

Radionice «Male škole financija»  koncipirane su na način da se djeca upoznaju s osnovnim principima štednje te osjećaju za postotak kroz zabavan,  interaktivan pristup i stručno vodstvo. Navedenim pristupom djeci se nastoji približiti i osvijestiti primjena matematike kroz svakodnevicu te otkriti i pokoju čarobnu tajnu drevne vedske matematike koja im može olakšati daljnji životni put i korištenje matematike u raznim životnim situacijama. Radionice se provode pod vodstvom Mirjane Čubelić, dipl. inž. matematike.

 

Na radionicama sadnje djeca će oslikavati posude za biljke te saditi cvijeće. Kroz razgovor s voditeljicom  Melitom Omeragić  sadnja i kreativan likovni pristup doprinijet će uređenju parka u Tomićevoj te osvijestiti kako kroz današnju brigu o okolišu, sutra mogu očekivati i ubrati plodove svog rada.

 

Art Park je smješten između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta. Ideja projekta je oživjeti zapušteni park u centru grada kroz oslikavanje zidova prigodnim muralima, radionicama izrade recikliranog parka za djecu te nizom radionica u suradnji s udrugama civilnog društva i gostovanjima međunarodnih umjetnika.  Projekt se provodi u organizaciji udruge PIMP MY PUMP i street art studia Lapo Lapo, a podržava ga Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba te sponzor Raiffeisenbank Austria d.d.


Udruga Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost i zdrave stilove života. Organizira i provodi aktivnosti iz područja umjetnosti i kulture i obrazovanja -  dramske, filmske, likovne, glazbene i radionice pjevanja i programe pomoći u učenju - Tehnike učenja i Vedska matematika. 

 

www.udruga-praktikum.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
8
Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
8
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
7
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
7





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!