|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Koliko vrijedi informacija o kromosomskom zdravlju Vaše bebe već u ranoj trudnoći?

NIFTY test, 23.3.2018
Jeste li znali da već od 10. tjedna trudnoće možete saznati informaciju o kromosomskom zdravlju Vaše bebe?

image
/11


Do danas je već više od 2 milijuna trudnica diljem svijeta odlučilo napraviti neinvazivan prenatalni test NIFTY. Ovaj test može Vam već u ranoj trudnoći i na potpuno siguran način otkriti ima li Vaša nerođena beba neki od najčešćih kromosomskih poremećaja, bez rizika od pobačaja i s pouzdanošću većom od 99 %. U Hrvatskoj također sve više budućih roditelja vjeruje vrhunskim stručnjacima koji stoje iza testa NIFTY, što potvrđuje i činjenica da se svakim danom sve više budućih mama odlučuje napraviti ovaj test.


Jedna od njih je 26-godišnja Anja koja je željela podijeliti s nama svoje dojmove nakon što je prije 10 dana izvadila krv za test NIFTY.


„S obzirom na moju mlađu dob i uredan nalaz mjerenja debljine nuhalnog nabora, moja ginekologinja mi je rekla da su dodatni testovi nepotrebni jer je rizik da moja beba ima kromosomski poremećaj nizak, ali ja svejedno nisam htjela riskirati. Svjesna toga da postoji test koji mi može dati točnije informacije i znajući koji sve kromosomski poremećaji postoje i kakve komplikacije mogu nastati, htjela sam dobiti najtočnije informacije kako bih mogla bezbrižno uživati u svojoj trudnoći.“


S obzirom na to da Anji ni amniocenteza ni biopsija korionskih resica zbog rizika od pobačaja nisu dolazile u obzir, jedni pravi izbor i razumna odluka bio je test NIFTY.


„O testu NIFTY čula sam jako puno pozitivnih mišljenja i iskustava čak i prije svoje trudnoće te nije bilo sumnje da ću ga raditi jednog dana kad budem trudna. Znala sam da je test siguran jer se radi o najobičnijem vađenju krvi i što je najvažnije, da ovim testom mogu izbjeći sve rizike i komplikacije do kojih može doći kod invazivnih metoda.“


Test NIFTY najpotpuniji je neinvazivan prenatalni test na tržištu koji je prošle godine dodatno proširio analizu i povećao broj analiziranih kromosomskih poremećaja. Osim Downovog, Edwardsovog i Patauovog sindroma, koji su najčešće trisomije prisutne pri rođenju, test NIFTY može otkriti i 4 poremećaja broja spolnih kromosoma, zatim trisomije kromosoma 9, 16 i 22 te čak 60 različitih sindroma kromosomskih delecija i duplikacija. Također, ako želite, NIFTY Vam može otkriti i spol Vaše bebe.


„Odlučila sam se za test NIFTY Plus jer s njim dobivam informaciju o najvećem broju kromosomskih poremećaja. Čujem dosta trudnica koje se žale na visoku cijenu ovakvih testova, ali ja smatram da je cijena u potpunosti opravdana. Osobno ne razumijem one buduće mame koje su spremne dati i više od 7.000 kn za kolica za bebu, a istovremeno smatraju da informacija o kromosomskom zdravlju njihove bebe, koja može utjecati na život svih članova obitelji, ne vrijedi niti 4.400 kn.“


Test NIFTY nudi nekoliko opcija testiranja koje se razlikuju po broju analiziranih kromosomskih poremećaja. Preporučene maloprodajne cijene kreću se od 3.400 kn do 4.400 kn, a test je moguće platiti i na rate.


Već 6 dana nakon vađenja krvi, ginekologinja je nazvala 26-godišnju Anju i javila joj rezultate testa NIFTY.


„Nisam očekivala da ću rezultate dobiti tako brzo i zato sam bila jako iznenađena kad me moja ginekologinja nazvala, a istovremeno sam bila i uznemirena. Iako sam duboko u sebi nekako znala da će na kraju sve ipak biti u redu, dokle god ne dobiješ i službenu potvrdu da je sve u redu, još uvijek postoji neka sumnja. Kada mi je ginekologinja toplim glasom rekla da je moj dječačić zdrav, oči su mi zasuzile. Zahvaljujući ovoj informaciji sada se mogu bezbrižno pripremati na novo poglavlje u svom životu.“


Test NIFTY omogućava budućim roditeljima da već od 10. tjedna trudnoće saznaju više o kromosomskom zdravlju svoje nerođene bebe, a prikladan je i za trudnice koje zanijele procesom medicinski potpomognute oplodnje ili pomoću donirane jajnu stanice te za trudnice koje nose blizance.


Test NIFTY je neinvazivan prenatalni test broj 1 u svijetu, a više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.nifty-test.hr.


Želiš saznati više o testu, imaš iskustvo ili dileme? Piši nam na forumu. Sva iskustva, pitanja i odgovori su dobrodošli.

 

PROČITAJTE JOŠ

Kako izgleda postupak testiranja testom NIFTY?

Koliko košta genetski prenatalni test NIFTY?

Kako znati je li potrebno napraviti test NIFTY?!

Najbolji NIPT-test na tržištu postao je još bolji!

Dobili ste rezultate testa NIFTY - što sad?

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tro...
Uz redovne ginekološke preglede možeš se osigurati da tvoja beba i ti budete zdravi i počneš se pripremati za porod mirn...
6
Pokreti bebe
Svaka trudnica nestrpljivo očekuje onaj dan kad će prvi put osjetiti bebine pokrete.
6
Kako očevi mogu sudjelovati u trudnoći
Trudnoća se obično doživljava kao stvar majke. Neke žene vjeruju da se očevi zaista 'zaraze' trudnoćom.
6
Ringeraja nagrađuje trudnice - Siječanj!
Pogledajte sadržaj poklon paketa za obitelj i njihove novorođene bebe, i pročitajte kako postati sretni dobitnik jednog ...
6





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!