|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako je na svijet došla naša bebica broj 2

Zvonki, 14.2.2011
Moj prvi porod je bio onako školski, uredan. Prvorotkinja, 15 sati trudovi, od najlakših do onih pred sam porođaj. Treći, također školski, ali drugi je bio malo specifičan pa sam htjela podijeliti priču sa Vama.

image
/11


Moj prvi porod je bio onako školski, uredan. Prvorotkinja, 15 sati trudovi, od najlakših do onih pred sam porođaj. Treći, također školski, iako kao prvorotkinja, mislila sam kako će ići brže ali trudovi točno 10 sati, lagani drip i beba je rođena. Lagan, bez šivanja porod.

Ali drugi je bio malo specifičan pa sam htjela podijeliti priču sa Vama.

Uredna trudnoća, termin, druga beba, trudovi par sati, otvorena do kraja ali… Beba okrenuta. Ne na zadak nego licem prema gore. Kažu da je to problem jer beba ne može izaći lagano na taj način. Rješenje? Ručno okretanje. A dobro, ostajem smirena, slušam naredbe doktora. Okrenite se kada ja primim glavicu na lijevu stranu. OK. Jedan, dva tri… Ja na boku, beba kako je i bila. Pustit će me kažu još malo, možda se sama okrene. Prolaze minute, trudovi ali svakim pregledom ništa se ne mijenja. Moja tvrdoglavka se ne spušta u zdjelicu niti okreće leđima prema gore. Doktori su bili strpljivi, pokušali smo dobrih 5-6 puta okrenuti ručno bebu ali nije išlo. Dok se netko nije sjetio pozvati dr. Tog i Tog. Dolazi dr. po mojoj šaljivoj procjeni vitalan 100-godišnjak i okreće bebu iz prvog pokušaja! Jedan stisak, drugi stisak i moje sunce je ležalo na majčinim grudima. Ono o euforiji, navali emocija i ostalom neću pričati. Vjerojatno znate taj osjećaj. Ako Vam nije poznat, želim Vam da ga što prije upoznate.

Vaša Zvonki

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Jeste li znale da vas u dm-u čeka poklon p...
dm je za trudnice i bebe rođene u Hrvatskoj od 1.1.2024. pripremio poklon pakete koji trudnoću i prve trenutke provedene...
26
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
6
Najčešći simptomi trudnoće
Neke žene »znaju« da su trudne od trenutka kad je dijete začeto. Drugim pak trebaju brojni simptomi, brojni pozitivni te...
5
ALMAGEA PRENATAL OMEGA3+ - DOBITNICE
Evolucija života započinje s Almagea® PRENATAL OMEGA3+ dodacima prehrani za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i doj...
5





Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!