|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Da li trudnica može ostati u drugom stanju

Uredništvo Ringeraje, 30.1.2023
Rijetko je, ali nije isključeno. Evo kako to nastaje.

image
Ovaj fenomen je poznat kao \\\\ www.freepik.com
/11


Ako ste se ikada pitali je li moguće da žena ostane u drugom stanju kada je već trudna, evo odgovora.

Plodnost se razlikuje od žene do žene.

 

Ima žena koje neopisivo lako ostaju u drugom stanju, ima onih koje prolaze kroz tešku borbu s neizvjesnim ishodom, koja može trajati godinama. Neke se žene raduju trudnoći i priželjkuju je, neke čine sve da do nje ne dođe. Kao što rekosmo, sve ovisi... Ali može li žena ostati u drugom stanju kad je već trudna?

Ako čitate ovo i pomislite "Što?!", niste sami. Pitanje je neobično, ali odgovor će vas još više iznenaditi.

 

Ova pojava je češća kod žena koje tijekom procesa izvantjelesne oplodnje primaju hormonsku terapiju koja bi trebala potaknuti rast jajnih stanica jer su im jajnici dodatno stimulirani na proizvodnju jajnih stanica..

 

PROČITAJTE JOŠ: Važni vitamini u trudnoći

 

U nekim slučajevima žene mogu zatrudnjeti, iako su već u drugom stanju. Ovaj fenomen je poznat kao "superfetacija" i vrlo je rijedak, ali se događa.

 

Dakle, moguće je da žena ostane u drugom stanju, iako već nosi bebu. To se događa u slučajevima kada je jedna jajna stanica već oplođena, i razvija se u maternici, ali u isto vrijeme dolazi do oplodnje nove jajne stanice tijekom nezaštićenog spolnog odnosa, što parovi obično ne koriste jer je žena naravno trudna.

S druge strane, iz biološke perspektive, to se ne bi trebalo događati.

 

PROČITAJTE JOŠ: Porod traje 2,5 sata duže nego prije 50 godina

 

 

Hormoni koji se oslobađaju tijekom trudnoće obično 'isključe' sustav žene, čineći ovulaciju nemogućom tijekom trudnoće, kaže za BabyCentre dr. Connie Hedmark, ginekolog-opstetričar iz Michigana, prenosi britanski "Mirror". "Zato je superfetacija tako rijetka."

 

Znanost još nema odgovor na pitanje zašto se to ponekad događa, no vjeruje se da se to događa kada se prvi embrij implantira nešto kasnije, zbog čega hormoni počinju rasti kasnije.

 

Znanstvenici koji proučavaju ovaj fenomen nemaju baš puno podataka, jer se događa vrlo, vrlo rijetko.

 

Ako dođe do superfetacije, bebe će biti rođene u isto vrijeme, ali ovisno o tome kada se koja od njih počela razvijati ovisit će i razlike među njima. Bit će različite težine i duljine, ali i različite gestacijske dobi pri rođenju.

 

Izvor: mondo.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
17
Donat Mg nagradna igra-2.pitanje!
10 dana, 5 dobitnica. Danas imate priliku ponovno osvojiti poklon paket Donat Mg-a. Kako osvojiti pročitajte u nastavku....
4
Donat Mg nagradna igra-5. i posljednje pit...
Danas imate priliku osvojiti poklon paket Donat Mg-a. Kako osvojiti pročitajte u nastavku...
4
Kako biti sretna?
Osmijeh otvara sva vrata. Budite ono što jeste, ne uspoređujte se sa drugima i budite se sa osmjehom na licu.
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!