|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

31. listopada - Svjetski dan štednje

Uredništvo Ringeraje, 31.10.2014
Potaknite vaše dijete na štednju izradom jedne od ovih kreativnih i zabavnih "kasica prasica".

image
/51


 

Svjetski dan štednje slavi se 31. listopada, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. u Milanu.

 

Tada su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzrokovao Prvi svjetski rat. Sudionici toga kongresa usuglasili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva pa je ustanovljen Svjetski dan štednje kao oživljavanje borbe protiv rasipništva.

 

Tu je odluku donijelo 350 delegata iz 27 zemalja svijeta koji su predstavljali oko 100 milijuna štediša. Time je započeta era promišljanja o očuvanju postojećih resursa i promjena u njihovom korištenju.


Kako odgovorno raspolagati novcem i kako štediti jedne su od najvažnijih lekcija koje možete naučiti svoje dijete još od najranije dobi, a koje će mu koristiti kroz cijeli život.


Djeca najbolje uče kroz igru i kreativno izražavanje, stoga nije na odmet pokušati, zajedno s njima izraditi jednu od odvih zgodnih "kasica prasica" uz koje će štednja postati i zabavna.


Tutoriali su na engleskom jeziku, a nalaze se na donjim linkovima. Uživajte u kreativnom radu s djecom!


https://www.agentpiggy.com/fun

http://dsharp.typepad.com/dsharp/2010/08/coinage.html

https://mymakedo.com/blog/how-to-make-piggy-bank


izvor: www.agentpiggy.com, dsharp.typepad.com, mymakedo.com/blog


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tijekom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti ...
14
Knedle - okus djetinjstva
Sjećate li se bakinih knedli sa šljivama ? Da je jednostavnost majka genijalnosti, potvrđuje i ovaj predivni desert koji...
5
Uzrok lošeg dječjeg sna
Ovo može biti vaš podsjetnik što treba izbjegavati kako bi vaše dijete imalo bolji san.
4
Kreativnim igrama do pisanja
Ako vaš prvašić muku muči s pisanjem, znajte da nije jedini, a i da to nije kraj svijeta. Razne vježbe i igre će mu pomo...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!