|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

10 savjeta za uspješan oporavak nakon poroda

Uredništvo Ringeraje, 13.6.2022
Porod je prekretnica u životu žene – to je emocionalna, psihička i fizička promjena. Međutim, ne postoji vodič za preživljavanje nakon poroda, kada emocije postanu preteške za razumjeti i kada se čini da tijelo nije fizički jako ili okretno.

image
Hranite se zdravo i dobro, jer hrana je lijek (FOTO: Freepik.com)
/11


Savjeti poput: kako trudnoću održati zdravom, kako pripremiti tijelo za zdravu trudnoću, koji su vitamini ključni za zdravu trudnoću itd. stižu sa svih strana, ali kao da nitko ne obavještava o razdoblju nakon poroda. Ovo razdoblje je od velike važnosti za vaš daljnji razvoj kao roditelja i žene s djetetom.

 

Evo 10 dokazano učinkovitih savjeta za uspješan oporavak nakon poroda:

 

Napravite svoje gnijezdo kod kuće

Razmislite gdje ćete provoditi većinu vremena s bebom. Koji je vaš kutak u kući? To mora biti mjesto gdje ćete se i vaša baka i vi osjećati uvučeno, dobrodošlo i toplo. Za mnoge mame to je velika udobna fotelja, prekrivena prekrasnim pokrivačem, ukrašena jastucima. Taj dio ukrasite i renovirajte. Unesite svježinu, unesite zelenilo, sve ono što će vam pomoći da se osjećate što ugodnije, sigurnije i ušuškanije.

 

PROČITAJ JOŠ: VIDEO: Kako izleda masaža ožiljka nakon carskog reza?

 

Hranite se zdravo i dobro, jer hrana je lijek

Hrana je oduvijek bila lijek, pa iskustvo mnogih žena jamči da je to istina i u ovom slučaju. Osigurajte se zdravom hranom i pićem. Olakšajte svom tijelu oporavak i hranite ga hranom punom vlakana i hranjivim tvarima. Izbjegavajte hranu koja je teško probavljiva, poput hladne i sirove hrane i pića.

 

Zamolite prijatelje ili rodbinu za pomoć oko obroka

Zašto ne? Ne kolutajte očima, ovo je period kada si trebate pomoći. Zamolite bliske osobe da vam donesu hranu u određene dane u tjednu. Sigurno se ne biste žalili da je situacija drugačija.

 

Pripremite se na vrijeme

Jeste li znali da juha i juha imaju najučinkovitije djelovanje na organizam? Od juhe možete napraviti razne juhe i juhe. Evo sjajne ideje: prije poroda napravite nekoliko vrsta juhe i zamrznite ih. Kasnije, kad vam zatreba, samo ga izvadite i odmrznite. Vrijeme rada je završeno.

 

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Disanje - jednostavna formula za snažan trup

 

Uključite pomoć

Bilo bi sjajno kada biste mogli izdvojiti sredstva za angažiranje pomoći kada vam zatreba. Primjerice, odvojite novac za angažiranje čistačice, ili doule koja će vam biti od velike pomoći. Zamislite to kao investiciju, nije bacanje novca. Vaše tijelo je osjetljivo i treba mu vremena da se oporavi. Ako ulažete u pomoć, uložili ste u svoj oporavak i spasili se od iscrpljenosti.

 

Odmor je prioritet

Neka vam prva dva tjedna nakon poroda budu prioritet. Nemojte štedjeti vrijeme za odmor. Vaš glavni zadatak je oporavak, njega bebe i upoznavanje bebe.

Malo je prilika u životu gdje ćete imati tako luksuzan odmor. Kada beba ima samo nekoliko dana, nema osjećaj za dan i noć, tada je vrijeme za nove roditelje potpuno relativno. Budite spremni na činjenicu da ćete biti potpuno zbunjeni mijenjati dan i noć.

 

Pijte biljne čajeve za oporavak

Svakako u svoju rutinu uključite topli, ljekoviti, hidratantni napitak poput čaja. Topli napitci učinkovito djeluju na oporavak organizma. Također, svakodnevno pijte vodu sobne temperature s dodatkom limuna. Ugodit će vam, a povoljno djeluje i na laktaciju. Nemojte izbjegavati đumbir, kurkumu i med.

 

PROČITAJTE JOŠ: BLOG: Dijafragmalno disanje u trudnoći i nakon poroda

 

Odrijemajte kad god imate priliku

Dopustite si, posebno prvih 40 dana nakon rođenja bebe, da odrijemate kada drijemate, da se odmarate kada se odmarate. Vaš odmor znači da ćete se bolje usredotočiti na bebu. Ne žurite nigdje. Ovo je razdoblje samo za vas. Imajte na umu da vaš oporavak znači da ćete nakon toga biti još jači za svoje dijete

 

Zapamtite – ne moraju svi posjetiti

Dobro razmislite o posjetiteljima. Neka vas posjete samo oni koji vas podržavaju i donose radost. Nema potrebe da vas posjećuje cijela obitelj, okružena desetom generacijom koju jedva poznajete. Ako vam netko od posjetitelja ponudi pomoć – prihvatite je, jer nije vrijeme da dokažete da sve možete sami.

 

Potražite pomoć kada se vaš partner vrati na posao

Ako do sada niste, kad se vaš partner vrati na posao, unajmite pomoć. Ovo je savršeno vrijeme da doula bude s vama. Ili dadilja. Dogovorite se da vam netko dostavi obroke. Ako imate stariju djecu, dogovorite da netko uskoči i vrati ih u školu.

 

Uključite li barem jedan od ovih savjeta u svoju rutinu, već će vam biti od velike pomoći. Majčinstvo je svojevrsna metamorfoza, to je uloga s kojom se s vremenom srodiš. Uz dobru postporođajnu njegu, možete napredovati i snažnije se vratiti na pravi put.

 

 

Autor: najboljamamanasvetu.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nivea Baby u svakom trenutku!
Bez obzira na to jeste li trudni, pokušavate li zatrudnjeti ili ste tek rodili, NIVEA BABY je ovdje kako bi vam pomogla ...
5
Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Roditelji biraju
Roditelji na Facebooku odabrali proizvode za program babybonus
4
Zvijezda baby kalendara 2017.
Svaki kupanac je poseban ritual zar ne!? Podijelite ove trenutke s nama i neka Vaše dijete postane jedna u nizu zvijezda...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!