|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
8.3.2010 12:31:13   
adryosijek
IZVORNA PORUKA: Bubu

anita, potpisujem.
Uopće se na radi o pretrpljenoj boli već osjećaju...
Isto tako se slažem da žene jako preuveličavaju priče sa poroda i kao da se natječu koju je više bolilo, pa je po tome više vrijedna...
Mislim da samo žena koja je iskusila i carskii vaginalni može realno usporediti,a opet, ima nas svakakvih. Neki su u komi čim ih zaboli glava, druge ni ozboljna bolest ne izbaci iz tračnica.
Ono što ja iz svog iskustva mogu reći da  tih 10 sati trudova uopće nisu bili strašni i nije ništa neizdrživo. Tako da, prvorotkinje, nema mjesta panici! Krećite se što više možete (za vrijeme trudova), zaokupite si pažnju nečim drugim, i sve će doći samo od sebe, pa makar to bio i carski!user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image svaka cast bubuuser posted image user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 76
8.3.2010 13:11:37   
njanja
IZVORNA PORUKA: Anita**

a u cijeloj ovoj priči ne radi se uopće o boli - sve je to subjektivan osjećaj, nego o osjećaju koji imaš kada donosiš svoje dijete na svijet! e to kod carskog reza nemaš i to je njegova mana!

E da se i ja malo upletem: rodila sam Jana na carski rez (bila sam budna) nakon 7 h trudova, 2 h mojih, 5 h pod dripom. Ukupno (od puknuća vodenjaka) do Janovog rođenja je prošlo 12 sati. Od Začeća do Janovog rođenja je proišlo 40 tjedana, a to je 6.720 sati.Već sam luda od tih priča da je jedini pravi porod kad te boli i vaginalni. Na žalost ne znam kakav je vaginalni porod jer je sudbina htjela drugačije, ali NE DOZVOLJAVAM NIKOME DA IKADA KAŽE DA NISAM SUDJELOVALA U NJEGOVOM PORODU JER JESAM, 9 MJESECI, 40 TJEDANA I 6.750 SATI. 

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Anita**)
Neposredna veza do poruke: 77
8.3.2010 13:13:43   
njanja
i da, sorry Anita, ova tvoja izjava je stvarno izvučena iz konteksta i ovo nije komentar na tebe, nego na sve one ljude i žene sa raznoraznih foruma koje misle da je jedini pravi porod kada beba dolje izađe nakon 10 h bolova i kada nakon toga još iste sekunde beba na maminim prsima doji.....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 78
9.3.2010 9:55:12   
sig
čestitam!!! Maloj Tini želim sretan put u život!!
user posted image user posted image user posted image

imam dvije ljepotice jedna ljepša od druge

(Odgovor članu rina26)
Neposredna veza do poruke: 79
9.3.2010 10:02:27   
sig
Ovako.... ja sam žena sitnog rasta sa veoma malom zdjelicom. Stoga već na početku prve trudnoće mi je rečeno da ću vijerojatno trebati otići na carski rez! Ali... mm i ja smo se nadali prirodnom porodu. ja sam prenjela 15 dana i zbog toga sam zadržana u bolnici, u nedjelju smo radili pretrage za carski koji je trebao biti iduće jutro. ali tu noć od uzbuđenja ja sam dobila trudove - kao žena koja je znala da ide na carski nisam bila spremna na trudove - trudove sam pretrpila punih 5 sati u želji da ću roditi prirodnim putem - ali na kraju ipak se desilo ono neizbježno - carski rez!! Tako da ja veoma dobro znam što znače trudovi i što znači bol od carskog reza! Vjeruj da mogu radije bih rodila prirodnim putem ovo drugo dijete stoga što je lakše podnjeti 5 sati trudove - nego kasnije oporavak od carskog! Brže i lakše zaboraviš jačinu truda nego što zaboraviš bol carskog reza -ali kako ja nemogu birati - tako da ja ponovno idem na carski oko 18.10.2010. godine, točan datum i sat ćemo odrediti početkom listopada.
Stoga toplo preporučam svima koji mogu neka radije odaberu prirodan porod nego carski - oporavak je PUNO KRAĆI i PUNO LAKŠI!!

(Odgovor članu sig)
Neposredna veza do poruke: 80
9.3.2010 10:08:04   
sig
Još bih nadodala - zato što ja nemogu roditi prirodnim putem - ja se ne smatram manje vrijednom od žena koje to mogu!! Stoga što ja svoje dijete prvi put dojim nakon što moje dijete ima 10 sati života - neznači da je moj porod manje važan nego porod gdje žena nakon par sekundi primi dijete na svoja prsa. Jer majke smo i jedna i druga - i jedna i druga volimo svoje dijete više nego sebe!!

(Odgovor članu sig)
Neposredna veza do poruke: 81
9.3.2010 10:12:23   
sm_h
evo i ja sam rodila na carski i to neplanirano.krenulo je sve normalno,trudovi počeli,nakon 6 sati kućnih trudova došla sam u bolnicu i tamo se natjecala sama sa sobom još 11 sati nakon čega su me odnjeli u salu i rodila sam na carski.za ničim ne žalim,oporavak mi je bio lak,drugi dan sam se sama tuširala,brinula o bebi,šetala bolnicom i ne mogu reći da mi je išta bilo teško.osim prva dva ustajanja iz kreveta,al kad skužiš kako-nije ni to problem.
mislim da se općenito o tome kakav je pravi porod ili štagod uopće ne treba raspravljati,svaka od nas je rodila kako je mogla,potrudile smo se najbolje što smo mogle a sada kad imamo bebače uz sebe možemo biti presretne da smo rodile.
jer,koliko ima žena koje bi sve dale na ovom svijetu da mogu biti na našem mjestu,zato,budite sretne!!!!

(Odgovor članu sig)
Neposredna veza do poruke: 82
9.3.2010 20:31:50   
adryosijek
ma koj god porod bio boli neznam jos ali jos malo me ceka dode i prode user posted image i svaka je zena vrijedna svoje bebe bilo kojim nacinom rodila jer je nosila i trpila tegobe 9 mjeseci od mucnina do raznih bolova da nekazem sve se koza istegla. a najvise sve odvisi od osobe do osobe user posted image

(Odgovor članu sm_h)
Neposredna veza do poruke: 83
10.3.2010 23:48:53   
kvartet
i ja sam imala 2 prirodna i jedan carski i svaki mi je bio razlicit i ona dva prirodna i carski ali osjecaj za bebu nakon poroda mi je bio svaki put isti bez obzira dali je izisao prirodno vani ili carskim rezom. Mislim da je ludost pricati koji je porod tezi ili koji je laksi jer je svaka zena za sebe i svaka ga drugacije dozivljava a na kraju krajeva nije bas da imamo mogucnost biranja u nasim rodilistima. Mozda cak nekada i previse negativnih stvari iznosimo kada je carski rez u pitanju jer to nije prirodno a pri tom ne mislimo da mi zene u nekim situacijama nemozemo birati pa nas to negativno razmislljanje o carskom samo dodatno ubedira. Ja sam za ono sto se mora,mora se pa bilo to vaginalno ili na carski znam da ce opet biti drugacije nego prethodna tri puta.

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 84
14.3.2010 18:06:28   
pincirotvajler
ja rodila carskim,spinalna,zadovoljnauser posted image osim što sam bebicu vidla tek treći dan, pa sam bila tužna što je sam i nema ga tko maziti ..ali oporavak je bio sasvim ok, i mlijeko je došlo na vrijeme,sad je 10i dan i ništ me ne boliuser posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu kvartet)
Neposredna veza do poruke: 85
17.3.2010 14:06:38   
rina26
user posted image ZAHVALJUJEM SVIMA NA ČESTITKAMA!!!!!!!!! NEKE ŽENE RODE PRIRODNO, DRUGE RODE NA CARSKI REZ, NAJVAŽNIJE JE DA JE DIJETE ŽIVO I ZDRAVO, I MAMA TAKOĐER!!!!!!!!  user posted image

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 86
17.3.2010 14:27:28   
adryosijek
IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

ja rodila carskim,spinalna,zadovoljnauser posted image osim što sam bebicu vidla tek treći dan, pa sam bila tužna što je sam i nema ga tko maziti ..ali oporavak je bio sasvim ok, i mlijeko je došlo na vrijeme,sad je 10i dan i ništ me ne boliuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image super je ispalo na kraju hvala bogu user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 87
17.3.2010 21:17:23   
ELENA35
Ja sam rodila dva puta prirodno i treći carskim rezom,i prvi put prirodno,rezana do oprostite na izrazu-šupka,šivana porod trajao 13 sati ,drugi put,pukla,hrpa unutarnjih šavova,i treći carski,opća anestezija (bebače vidjela slijedeće jutro jer sam bila na intenzivnoj),i uopće nemam loših komentara,nakon svakog poroda skoro trčala po hodniku,a nakon carskog se sama tuširala i hodala toliko brzo da se mm zabrinuo za mene i nisam osjećala nikakvu bol osim zatezanja šavova :) I to odmah iduće jutro,a rodila dan prije u 15.00,i 15.02:))) Svaka žena ima svoj stav i svoj prag podnošljivosti boli,ali i mene ljuti kad kažu kad žene koje su rodile carskim nisu rodile....Isto kao što se majke koje ne doje gledaju kao majke koje "nisu dobre" jer svoje bebe hrane AD mlijekom...proživjela to iskustvouser posted image ...

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."

Neposredna veza do poruke: 88
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!