|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
2.3.2010 18:26:49   
ZVRK
čestitam dragaaaaaaauser posted image user posted image

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu rina26)
Neposredna veza do poruke: 51
2.3.2010 18:42:20   
Marta j
Cestitamuser posted image user posted image

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

(Odgovor članu rina26)
Neposredna veza do poruke: 52
2.3.2010 19:15:34   
lee
čestitamo!!!user posted image user posted image user posted image

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu Marta j)
Neposredna veza do poruke: 53
2.3.2010 19:17:33   
leilany
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu lee)
Neposredna veza do poruke: 54
3.3.2010 14:30:44   
kvartet
Evo i mog iskustva s carskim. Imala sam dva normalna poroda i treci carski. Beba je ostala u poprecno-kosom polozaju (glava ispod desnog rebra, guza na lijevom boku) tako da sam bila prisiljena ici na carski. Dobila sam spinalnu ali ocito je nisu bas najbolje napravili jer je moj donji dio tjela samo malo utrnuo ( osjetila sam noge i pomicala ih kada su rekli da ih pomaknem) pa sam ja digla paniku i trazila da me uspavaju do kraja pa sam tako uz onu spinalnu dobila i opcu. Beba je bila teska 4160 g i 53 cm i Hvala Bogu sve je bilo ok sa njim, ali moj oporavak je bio uzas jer sam dosta krvi izgubila pa sam se jos dugo rusila u nesvijest. Eto, danas sam trudna 18 tj i neznam sto bi izabrala jer drugi prirodni porod mi je bio jako tezak, ja uska a beba velika a carski (trece) mi je opet bio ajme...jer mi je oporavak bio dug i bolan. ali sto Bog da, da valjda ce sve biti ok pa kako rodim neka rodim.

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 55
3.3.2010 14:33:12   
pepeljuga
ma bit ce to sve okuser posted image user posted image user posted image user posted image
i cestitam na curki......
vidim da si iz zd,jel zivis mozda na poluotokuuser posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu kvartet)
Neposredna veza do poruke: 56
3.3.2010 14:38:14   
njanja
IZVORNA PORUKA: rina26

Evo mene napokon !!!!! Prije 7 dana sam išla na dogovoreni carski rez i rodila malu Tinu (3200 g, 50 cm) sve je prošlo savršeno, dobila sam spinalnu i bila budna cijelo vrijeme, ništa injekcija nije boljela, odmah iduči dan sam stala na noge, i jučer smo došle doma. Odmah da kažem da sam bila u novom Splitskom rodlištu koje je presavršeno, i beba je odmah nakon što sam se vratila iz šok  sobe bila cijelo vrijem samnom u sobi svih 6 dana tako da sam odmah sve naučila uz pomoč sestara. Sad hodam kao da ništa nije bilo, a beba spava i jede i premedena je!!!!!!! Eto cure moje to je moja priča koja je hvala Bogu savršeno završila. A carski rez je nešto predivno :-))) Iako znam da je bolje prirodno roditi ali eto tako je kako je.
Pozdrav od mene i Tinice!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

ma bravoooooooooooouser posted image čestitam i jako mi je drago da je sve super prošlo!!!

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu rina26)
Neposredna veza do poruke: 57
3.3.2010 14:41:23   
pepeljuga

Evo mene napokon !!!!! Prije 7 dana sam išla na dogovoreni carski rez i rodila malu Tinu (3200 g, 50 cm) sve je prošlo savršeno, dobila sam spinalnu i bila budna cijelo vrijeme, ništa injekcija nije boljela, odmah iduči dan sam stala na noge, i jučer smo došle doma. Odmah da kažem da sam bila u novom Splitskom rodlištu koje je presavršeno, i beba je odmah nakon što sam se vratila iz šok  sobe bila cijelo vrijem samnom u sobi svih 6 dana tako da sam odmah sve naučila uz pomoč sestara. Sad hodam kao da ništa nije bilo, a beba spava i jede i premedena je!!!!!!! Eto cure moje to je moja priča koja je hvala Bogu savršeno završila. A carski rez je nešto predivno :-))) Iako znam da je bolje prirodno roditi ali eto tako je kako je.
Pozdrav od mene i Tinice!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

cestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu rina26)
Neposredna veza do poruke: 58
3.3.2010 15:19:33   
adryosijek

bravoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooouser posted image user posted image user posted image user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu rina26)
Neposredna veza do poruke: 59
   [Obrisani korisnik]
3.3.2010 16:07:56   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu adryosijek)
  Neposredna veza do poruke: 60
4.3.2010 7:10:59   
Joanna

Sad sam tek vidjela!

Bravo!!! Baš sam sretna što je i tebi carski super prošao.user posted image

Čestitam od srca!!!!   user posted image

Mamine princeze
11.08.2009. Nina
26.01.2012. Laura

(Odgovor članu rina26)
Neposredna veza do poruke: 61
4.3.2010 18:56:39   
rina26
user posted image Hvala svima na čestitkama!!!!!!!!!! MALA TINA SVIMA ŠALJE PUSU!!user posted image

(Odgovor članu Joanna)
Neposredna veza do poruke: 62
4.3.2010 19:27:45   
NIDA
čestitam od srca Rina!prvi puta sam sad na bilo kojem forumu, a ovaj mi je jako bitan zato što je moj sin okrenut zadkom pa doktorica pretpostavlja da će biti carski i da bi me radi toga mogli zadržati u bolnici dva tjedna prije predviđenog termina, a to je idući tjedan.bila sam dosta uznemirena user posted image što postoji mogućnost ići na carski jer sam htjela prirodno, ali većina vaših iskustava me utješila.još uvijek se nadam da će se okrenuti, ali ako bude prelijen kao tatauser posted image onda mi je jedina mogućnost carski.

pozdrav svima iz Osijeka

(Odgovor članu rina26)
Neposredna veza do poruke: 63
4.3.2010 19:59:29   
Bubu
Drago mi je da nisam jedina koja još uvijek pati radi poroda...
Strašno sam htjela porod u vodi i pošto je trudnoća prošla ok nije bilo razloga da ne rodim tako...Međutim prenijela sam i trudova nije bilo na vidiku. Radi gestacijskog dijabetesa naručili su me na indukciju, i nakon dva gela i 10 satnih trudova bebica se još uvijek nije spustila a ja se nisam ni malo otvorila. Kad su mi rekli da moram na carski totalno me šokiralo, jer ta opcija mi nije bila ni u peti...No protoci su se počeli kvariti pa sam morala..
Dobila sam spinalnu i vidjela bebicu odmah, i nakon sat vremena su mi je donjeli u sobu...stalno je bila samnom.
unatoč tome što je sve prošlo dobro (kad su je izvadili bila je zamotaba pupčanom preko ramena pa se valjda zato nije mogla spustiti), još uvijek sam u depri što nisam rodila normalno...
Sve super...al nešto fali...Kao da nisam uspjela...I ne mogu a da se ne pitam da li sam mogla roditi prirodno da mi nisu inducirali trudove...
Ni ja ne mogu shvatiti žene koje žele na carski jer "manje boli"...moš mislit...U trenu kada bebica dođe na svijet i ti moraš dati sve od sebe...ne možeš se ni pomaknuti od bolova...a da ne pričam kako je dok uz sve muke po dojenju još i puštaš suze zbog položaja u kojem se nalaziš, tj bolova...
Ne znam, ja to nikad ne bih odabrala svojom voljom...naravno jedino ako je potrebno iz medicinskih razloga.
Nije priroda badave smislila prirodan porod...

(Odgovor članu NIDA)
Neposredna veza do poruke: 64
5.3.2010 14:31:35   
Anita**
Bubu  totalno te razumijem...a valjda ćemo drugi put prirodno. Meni je u ovoj trudnoći sve ok, ali moram u bolnicu za 2 tjedna da im budem pod nadzorom zbog prošlog carskog. I mene je strah indukcije i da će sve isforsirati, jer bi htjela sve prirodno.
Vidjet ćemo uskoro!

Rina čestitam ti! user posted image user posted image user posted image Da sam bliže i ja bi došla u to vaše super rodilište!

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 65
5.3.2010 14:34:45   
Anita**
Bubu znam kako ti je...nadam se da ćemo drugi put prirodno. Meni je u ovoj trudnoći za sad sve ok, ali moram za 2 tjedna u bolnicu da im budem pod nadzorom zbog prošlog carskog!? Strah me indukcije i da neće to sve isforsirati, jer ipak je najbolje kad to sve prirodno krene.

Rina čestitam ti! user posted image user posted image user posted image Da sam bliže i ja bi došla u to vaše super rodilište!

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 66
5.3.2010 15:10:07   
dominik
Ni ja ne mogu shvatiti žene koje žele na carski jer "manje boli"...moš mislit...U trenu kada bebica dođe na svijet i ti moraš dati sve od sebe...ne možeš se ni pomaknuti od bolova...a da ne pričam kako je dok uz sve muke po dojenju još i puštaš suze zbog položaja u kojem se nalaziš, tj bolova...

cestitam ti na bebici...ali nebi se slozila sa tobom...prirodnih poroda ima lakih ali ima i teskih,a tako i oporavaka...kaj mislis da se nakon "normalnog" poroda mozes normalno sjesti? svako pisanje te pece jer po rani pisas, kamoli srece da se ne upali...peres se a ne smijes dole ni pipnuti, znaci ni ne operes se kao spada, nakon svakog kakanja molis boga da je zadnje dok ne zarastu savovi...sjesti ne mozes deset dana kako spada...ja sam jedna od zena koje ne razumijes i koje bi dale sve da rode na carski da mogu uzivat u djetetu a ne imat "pts" od poroda i pretrpljenih bolova, a da se pola poroda ne sjecam ne sjecam se - tuzno

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 67
5.3.2010 19:32:29   
maja
Dominik, ok je ovo što si rekla, peče, boli, ne znaš kako bi se stavila! Moj je porod bio super, nije me jako boljelo i brzo sam se porodila, ali eto bila sam rezana i šivana pa je jedino to bio problem. Ali naravno ima jako jako puno žena koje nisu rezane i koje isti taj dan mogu lumpovati, dok kod carskog reza nema baš takvog lumpovanja hočeš nećeš imaš rez i boli!
Naravno da sam za carski ako se mora, ali inače nema šanse, malo boli za najljepši osjećaj na svijetu vrijedi itekako!

Problem je što mi žene imamo luđe "lovačke priče" nego muškarci i što buduću majku mogu toliko uplašiti nečiji doživljaji da je to strava, ali svaka ima drugačiji prag boli i ne mora uopće biti tako loše, zato se žene isključite i nemojte baš slušati tuđe priče, a pogorove ne one tek svježe!

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 68
5.3.2010 19:58:47   
adryosijek
IZVORNA PORUKA: maja

Dominik, ok je ovo što si rekla, peče, boli, ne znaš kako bi se stavila! Moj je porod bio super, nije me jako boljelo i brzo sam se porodila, ali eto bila sam rezana i šivana pa je jedino to bio problem. Ali naravno ima jako jako puno žena koje nisu rezane i koje isti taj dan mogu lumpovati, dok kod carskog reza nema baš takvog lumpovanja hočeš nećeš imaš rez i boli!
Naravno da sam za carski ako se mora, ali inače nema šanse, malo boli za najljepši osjećaj na svijetu vrijedi itekako!

Problem je što mi žene imamo luđe "lovačke priče" nego muškarci i što buduću majku mogu toliko uplašiti nečiji doživljaji da je to strava, ali svaka ima drugačiji prag boli i ne mora uopće biti tako loše, zato se žene isključite i nemojte baš slušati tuđe priče, a pogorove ne one tek svježe!
user posted image user posted image user posted image user posted image bravooooo nemojte nas prvorotkinje plasitiuser posted image user posted image user posted image   kako bude bit ce isplati se trpit sve za malog andela koj je 9 mjeseci u tebi ,meni je svejedno dal cu prirodno vaginalno ili carski sam nek je zivo i zdravo a svaki nacin boli tako da nesmijemo ni razmisljat dok nebudemo osjetileuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 69
7.3.2010 12:54:37   
kvartet
da, na poluotoku sam.

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 70
7.3.2010 12:58:10   
kvartet
cestitke, drago mi je da bje sve dobro proslo i zelim ti puno lijepih trenutaka sa svojom bebicom, a bol ce brzo proci kad je bebica kraj tebeuser posted image

(Odgovor članu kvartet)
Neposredna veza do poruke: 71
7.3.2010 14:00:47   
Anita**
IZVORNA PORUKA: dominik

cestitam ti na bebici...ali nebi se slozila sa tobom...prirodnih poroda ima lakih ali ima i teskih,a tako i oporavaka...kaj mislis da se nakon "normalnog" poroda mozes normalno sjesti? svako pisanje te pece jer po rani pisas, kamoli srece da se ne upali...peres se a ne smijes dole ni pipnuti, znaci ni ne operes se kao spada, nakon svakog kakanja molis boga da je zadnje dok ne zarastu savovi...sjesti ne mozes deset dana kako spada...ja sam jedna od zena koje ne razumijes i koje bi dale sve da rode na carski da mogu uzivat u djetetu a ne imat "pts" od poroda i pretrpljenih bolova, a da se pola poroda ne sjecam ne sjecam se - tuzno

baš zbog ovakvih izjava mi se diže živac!
ja ne kažem da prirodan porod ne boli, ali je svakako lakši oporavak od carskog reza koji je OPERACIJA! znam da nakon epiziotomije ne možeš sjediti, a šta misliš da si nakon carskog ko nova - to je rez od 20 cm. i boli te kad imaš nuždu jer misliš da će ti sve ispasti van, a o položajima za dojenje da ne pričam.
a u cijeloj ovoj priči ne radi se uopće o boli - sve je to subjektivan osjećaj, nego o osjećaju koji imaš kada donosiš svoje dijete na svijet! e to kod carskog reza nemaš i to je njegova mana!
ne zove se bez razloga prirodni porod PRIRODNI i ne bi ga mijenjala za 100 carskih!
a ovo što kažeš da žene koje rode na carski mogu uživati u djetetu a ne imat "pts" od poroda - mislim da svaka žena u tome uživa neovisno o boli, a što se tiče stresa još ga imam jer nisam uspjela roditi prirodno, a jako sam to željela!

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 72
7.3.2010 14:47:46   
mišica 666
IZVORNA PORUKA: Anita**

IZVORNA PORUKA: dominik

baš zbog ovakvih izjava mi se diže živac!
ja ne kažem da prirodan porod ne boli, ali je svakako lakši oporavak od carskog reza koji je OPERACIJA! znam da nakon epiziotomije ne možeš sjediti, a šta misliš da si nakon carskog ko nova - to je rez od 20 cm. i boli te kad imaš nuždu jer misliš da će ti sve ispasti van, a o položajima za dojenje da ne pričam.
a u cijeloj ovoj priči ne radi se uopće o boli - sve je to subjektivan osjećaj, nego o osjećaju koji imaš kada donosiš svoje dijete na svijet! e to kod carskog reza nemaš i to je njegova mana!
ne zove se bez razloga prirodni porod PRIRODNI i ne bi ga mijenjala za 100 carskih!
a ovo što kažeš da žene koje rode na carski mogu uživati u djetetu a ne imat "pts" od poroda - mislim da svaka žena u tome uživa neovisno o boli, a što se tiče stresa još ga imam jer nisam uspjela roditi prirodno, a jako sam to željela!

potpisujem Anitu i još bi nadodala da je svaka operacija rizik i za bebu i za majku i ako nije medicinski potrebno stvarno ne razumijem žene koje inzistiraju na carskom rezu.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu Anita**)
Neposredna veza do poruke: 73
8.3.2010 11:16:03   
Bubu
anita, potpisujem.
Uopće se na radi o pretrpljenoj boli već osjećaju...
Isto tako se slažem da žene jako preuveličavaju priče sa poroda i kao da se natječu koju je više bolilo, pa je po tome više vrijedna...
Mislim da samo žena koja je iskusila i carskii vaginalni može realno usporediti,a opet, ima nas svakakvih. Neki su u komi čim ih zaboli glava, druge ni ozboljna bolest ne izbaci iz tračnica.
Ono što ja iz svog iskustva mogu reći da  tih 10 sati trudova uopće nisu bili strašni i nije ništa neizdrživo. Tako da, prvorotkinje, nema mjesta panici! Krećite se što više možete (za vrijeme trudova), zaokupite si pažnju nečim drugim, i sve će doći samo od sebe, pa makar to bio i carski!user posted image

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 74
8.3.2010 12:24:42   
lidac0605
ja sam imala 1.carski,druga 2 poroda vaginalno...i ne shvaćam kak si neko može željet carski ili ga čak i tražit svojevoljno user posted image user posted image user posted image Nakon carskog 2 mjeseca nisam došla sebi,tjedan dana nisam imala uopće glasa jer su mi glasnice izgregali sa tubusom,2x mi se rana otvorila i curila,o bolovima da ne pričam...boli i dan danas nakon 11 godina ak u krivom položaju kihnem ili kašljem...ko si to želi,ja ne znam user posted image
Nakon vaginalnog isto druga priča-unatoč epiziotomiji i kod 3.poroda mi je pukla međica,pa su mi i to šivali...to mi je bilo nakon carskog mačji kašalj,a da ne govorim o osjećaju rađanja.Kad sam rodila na carski imala sam osjećaj kao da me vlastito tijelo izdalo,da nije ispunilo ono za što je namijenjeno-ne znam kak bi to opisala...al znam da sam se rasplakala kad sam se zbudila i postala svjesna toga kaj se dogodilo...user posted image

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!