|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Porodiljna naknada-upozorenje! 8.9.2010 9:34:40
|
|
|
|
chichina
|
Drage Ringerajke! Moram vas upozoriti na caku našeg HZZO-a koju sam sama nedavno iskusila i ostala neugodno iznenađena. Od 21.8. sam na porodiljnom sa svega nekoliko dana bolovanja radi komplikacija prije toga, dakle cijelo vrijeme sam radila. Ugovor na određeno mi je istekao 3.7. ove godine (subota) a novi ugovor sa novim poslodavcem na godinu dana sam sklopila od 5.7. (ponedjeljak). Sveukupno imam nešto manje od 3g neprekinutog radnog staža. Muž mi je išao sređivati papirologiju za porodiljni na HZZO i ostao zatečen izjavom službenice da nemam pravo na punu naknadu, već na onaj minimalac od 1600kn, jer imam prekid radnog odnosa od 1 dana!!! Kao prvo, što je sa onim da se period između dva ugovora manji od 8 dana ne računa kao prekid radnog odnosa? Kao drugo, taj 1 dan koji mi spočitavaju je NEDJELJA! Pa koji će to poslodavac staviti nedjelju kao prvi radni dan, naročito ako je riječ o nekakvoj državnoj službi ili administraciji?!?!? I ta činjenica njih ne zanima. Moj muž digne frku na šalteru i traži od službenice šefa, ova ode i vrati se sa sljedećim: imam dvije opcije, pitati doktora i prethodnog poslodavca da mi nekako srede da sam od 3. do 5.7. bila na nekakvim komplikacijama ( ) ili pitati sadašnjeg poslodavca da mi napravi novi ugovor od nedjelje (a već je prošlo više od mjesec dana!). Da, dobro ste pročitale - državne službenice savjetuju mog muža da prekrši zakon. Ali on, ne budi lijen pa pokupi dokumentaciju i iz tih stopa nazove direktno pravnu službu u Zagrebu gdje ga upute na neku pravnicu koja se bavi isključivo sa porodiljnim naknadama. Ta mu gospođa kaže neka preda dokumentaciju za porodiljni uz zahtjev za određivanje visine porodiljne naknade i prilog - potvrdi poslodavca da ne radi nedjeljom!!! Tako i učinimo, te kažu da ću dobiti rješenje na kućnu adresu. Još uvijek čekam to rješenje. Eto, malo sam se više raspisala ali morala sam podijeliti svoju frustraciju našom birokracijom i krasnim pronatalitetnim zakonom. Ja sam još imala sreću pa mi se potrefila nedjelja za taj jedan dan prekida pa sam imala osnovu za žaliti se, ali one "sretnice" kojima se potrefio radni dan ili koje su računale na onih 8 dana fore nemaju tu osnovu. Dakle, buduće mame prilikom prelaska na novo radno mjesto, zaboravite na 8 dana fore i tražite od poslodavca novi ugovor odmah iza starog ako želite punu naknadu od HZZO-a.
|
|
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 8.9.2010 9:36:20
|
|
|
|
Zvonki
|
Svašta
|
|
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 8.9.2010 9:45:23
|
|
|
|
DEA
|
ja ne znam da ništa kod nas ne može bit normalno-nego nas u drugom stanju toliko remete da smo i dobre kako nam je....
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 8.9.2010 9:56:48
|
|
|
|
novamama
|
čovjek ne zna bi li plakao ili se smijao od jada... ako ne dođe rješenje, što ćeš? sretno!
|
|
|
[Obrisani korisnik] 8.9.2010 10:04:14
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 8.9.2010 10:45:38
|
|
|
|
cokolada
|
moja sogorice je imala isti problem, uspijela je nekako to rijesiti.
|
|
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 8.9.2010 11:32:46
|
|
|
|
pincirotvajler
|
IZVORNA PORUKA: cvrčak Zbilja za sjesti i plakati. hvala na upozorenju
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 8.9.2010 12:10:57
|
|
|
|
Točkica28
|
jao katastrofa
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 8.9.2010 13:51:04
|
|
|
|
pakić
|
Sramota... to je naša država, zakida one kojima najviše treba..
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 8.9.2010 13:59:58
|
|
|
|
Bablica
|
čitam i ne vjerujem!
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 8.9.2010 14:18:52
|
|
|
|
Anoniman
|
čovjek ne zna bi li plakao ili se smijao od jada...
|
|
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 9.9.2010 10:07:22
|
|
|
|
Gogule
|
za snalažljivog i upoornog tm. Al ovih 8 dana o kojima pričaš je samo da stigneš odjavu i prijavu napraviti bez prekida.tj. retrogradno se priznaje ugovor ako dođeš u tom roku .ok ,jasno mi je da je nedjelja u pitanju no morala sam napisati
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 9.9.2010 11:15:42
|
|
|
|
uspavana
|
svašta će izmisliti...probaju, pa ako ide super, ako ne onda dobro.. a za tm, snalažljivog... dobro da se nije dao izvozat!!
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 9.9.2010 11:34:22
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
|
RE: Porodiljna naknada-upozorenje! 11.9.2010 20:37:16
|
|
|
|
chichina
|
IZVORNA PORUKA: Gogule Al ovih 8 dana o kojima pričaš je samo da stigneš odjavu i prijavu napraviti bez prekida.tj. retrogradno se priznaje ugovor ako dođeš u tom roku . Gogule, možeš li mi ovo malo pojasniti? Naime, znam da su neki moji poznanici znali imati pauzu od po nekoliko dana između datuma završetka jednog i datuma početka novog ugovora pa su bez problema ostvarivali svoja prava na HZZ-u u skladu sa neprekinutim radnim odnosom jer tako to stoji u Zakonu o radu. Ili HZZO radi po nekom "svom" Zakonu, što mi opet nije jasno kako je to moguće?
|
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!