|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
28.10.2014 15:59:09   
autumn day
curke pozdrav!
evo i nas malouser posted image


mimee, dobila sam rj. nakon tocno tjedan dana kaj smo bili u hzzo-u...bas sam zapamtila jer sam se i ja zacudila kako je brzo stiglo :)

to se tice dohrane, moj je na jednom obroku dohrane dnevno zasad, sve ostalo dojimo, planiram mu sa jedno 7 mjeseci uvesti jos jedan, pa ce onda imati jedan prije podne, jedan poslijepodne.
ovaj jedan obrok je dobro prihvatio, ne trazi cicati nakon njega,i sve mu se svidja, jedno kruska bas i ne :)

poceo se posjedati prije koji dan, ne moram ni pisati kako nam noc izgleda,svako malo se budi i pokusava sjesti :)
i stalno moram biti uz njega i loviti ga jer kad sjedne nekad se zaljulja i onda obicno pocne padati na ledja, pa da ne tresne glavom u pod.
ali sve bolje i cvrsce sjedi.

e htjela sam vas pitati sta mislite o onom znakovnom jeziku za bebe?
jel netko mislio probati? ili mozda vec probao? :)


< Poruku je uredio autumn day -- 28.10.2014 16:02:10 >

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 401
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
28.10.2014 16:03:45   
autumn day


e mimee, hvala ti na preporuci za onu stranicu vezano za mei tai, uzeli smo i super je, hoce se nositi i bas mi je olaksalo zivotuser posted image

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 402
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
29.10.2014 9:44:42   
sarita 22
bokic evo malo i mene nakon nekog vremena da vam se malo javim jer kod mene je sveopca ludnica user posted image ...naseg malisana smo smo napokon krstili prosle nedjelje i sve je proslo super... ovih ostalih dana posla doma preko glave stalno neko pospremanje i peglanje za sebe uopce nemam vremena...mi idemo 5.11 na kontrolu i na cjepljenje bas me zanima kako napredujemo user posted image ....sto se tice jela sve papa i ljepo jede uopce se skoro ne zmaze tu i tamo koja flekica zna biti...puno se smije i prica hoda u hodalici i u njoj trci po stanu user posted image ...poceo je cak i ladice otvarat...mi imamo 4 zubica user posted image ..sto se tice menge ja sam ju dobila 2 mj nakon poroda user posted image toliko od mene cujemo se nakon kontrole user posted image ...pozzz svima

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 403
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
4.11.2014 22:38:48   
mimee
autumn, kakav je to znakovni jezik za bebe? nikad čula..

mei tai je i nama najbolji..skužila sam da si u klokanici ipak drobi jajca..user posted image a u slingu mi se nekad hoće izvrnut naglavačke jer ga zaima kaj je to na podu. u ovom bar znam da nemre nikud i mogla bi ga tako nosit satima, a i on uvijek začori nakon nekog vremena ;)

cure, imate kakvu preporuku za hranilicu? kakvu ste vi uzele? na što obratiti pozornost? ja nebi neku skroz jednostavnu ni drvenu, ali bome ni one svemirske brodove sa platformama, košarama i ne znam čime..bitno mi je da je stabilna i da se može sklopiti.. :)

kak ste kaj inače?

(Odgovor članu sarita 22)
Neposredna veza do poruke: 404
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
6.11.2014 8:50:04   
autumn day
mimee, evo:
http://www.babysigns.hr/

user posted image

cini mi se zanimljivo, beba ti i prije nego progovori moze "reci" sto zeli, a to smanjuje frustracije
pa me zanimalo da li je netko probao.

sto se tice hranilice, mi imamo neku Gracovu, meni je ok, moze se sklopiti, naslon se moze u tri polozaja staviti, kako beba raste sve je uspravnije, a i sama stolica se moze podesiti u par visina.
kupili smo ju jos za stariju, onda je bila na nekoj akciji oko 500 kn, redovna cijena je bila oko 800 kn, ali pretpostavljam da je sad prema ovim novijima zastarjelauser posted image
frendovi su imali onu najobicniju iz Ikee i bili su jako zadovoljni
meni je super jer je to trenutno jedino mjesto u koje malog mogu staviti kad moram nesto obaviti bez straha da ce mu se nesto dogoditi.
u kinderbetu se dize na noge uz ogradicu, a nismo jos spustili podnicu, pa me strah da ne padne van, viper vise ne zeli ni vidjeti, pa ga stavim u hranilicu i dam igracke, cak se zabavi 10-ak minuta.

kod nas je inace sve po starom, osim sto jos losije spava :(
sad se poceo buditi po noci i igrao bi se, nocas sam ga bas pustila da vidim do kad ce biti budan, sat vremena nakon cicanja se verao po meni, okretao se, uopce nije pokazivao znakove umora...:(
nadam se da je to zbog ovog motorickog napretka trenutnog jer se poceo dizati na noge i pomalo puzati, i nadam se da kad to usvoji da ce se spavanje malo srediti.
bas sam umorna, a ni ova juzina ne pomaze.

cure, kako vasi klinci spavaju po noci?
mimee, jel kod vas bolje?


(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 405
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
6.11.2014 12:43:11   
mimee
jao autumn dize se na noge? pa kak to izgleda? nemrem si uopce zamislit, moj ti jos uvijek ko crv, zapikava glavu u madrac i dize guzicu i noge ili na trbuhu se pokrece lijevo desno kad hoce nes dohvatit, a kad je na ledjima dize glavu na prsa i noge gore. Ostalo sve sizi jer nemre(ili mu jos nije sinulo kako :D)
Spavanje...ajme sve gore, zadnjih tjedan dana vise s nama u krevetu nego u kindu..budi se nakon dva sata spavanja, nekad ga uspijem ususkat, vecinom ne, pa onda ga stavim pored sebe i dam dudu, pa oboje zaspimo (ne dajem vise cicu svaki put) i onda se on jos par sto puta budi pored mene, ja ne znam dal sanjam ili kaj..tu i tamo dam cicu, pa ujutro vise uopce ne znam jel jesam dala ili ne..i tak..kaos opci.. :/
kao sve nesto planiram pocet na dnevnoj bazi ga ucit da sam zaspi pa probat po noci..ali kad cu s tim pocet ne znam..jer nam nije svaki dan isti. i to je djelomicno greska znam, sto nema rutinu..

bas cu pogledat ovu str za znakovni, zvuci zanimljivo :)

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 406
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
6.11.2014 15:25:32   
sarita 22
bokic curke kako ste mi jucer bili kod pedijatra super napredujemo veliki smo 70,5 i imamo 9,950 cijepili su nas i sve je super proslo samo danas bas i nije nogica mu je naotekla i crveni se poslala nas je da jos vadimo krv za krvnu sliku i urin to smo sad zvali za nalaze imamo blagu anemiju user posted image ...sto se tice spavanja ja za to vec neznam 3 mj user posted image

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 407
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
6.11.2014 15:26:02   
sarita 22
e i da moram ici na uzv mozga user posted image

(Odgovor članu sarita 22)
Neposredna veza do poruke: 408
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
7.11.2014 10:58:07   
autumn day
sarita, niš ne brini, mom je na vađenju krvi sa 2 mjeseca dr. dala dijagnozu "jaka anemija", od onda je na željezu ujutro i navečer, i bit će do rođendana, dr. kaže dok ne počne jesti dovoljno hrane koja sadrži željezo. bit će to ok.
jel tvom prepisano željezo?
zašto morate na uzv mozga?

mimee, on je doslovno u 2 tjedna počeo sjediti, odnosno sam se posjedati iz položaja na rukama i koljenima, prvo u onaj položaj "vrtnog patuljka", pa baš u sjedenje, ustajati na nogice i evo jučer je propuzao baš za pravo.
ali prije toga je dugo, pa sigurno mjesec dana bio na koljenima i rukama i ljuljao se naprijed natraguser posted image . pripremao se čovjek.user posted image

i ja planiram početi s dnevnim spavanjima učiti da sam zaspi, pa nikako...:/
zbog njegovih buđenja smo se svi doma raselili po sobama i krevetima, nitko ne spava u svom krevetuuser posted image
tako da moramo nešto poduzeti, ali uvijek sam preumorna, pa nastavim po starom, dam cicati ili ga nekad dudom zavaram...e da, i jako rano se diže, oko 6 :/

(Odgovor članu sarita 22)
Neposredna veza do poruke: 409
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
8.11.2014 16:35:27   
sarita 22
draga autumn da doktorica mu je zeljezo prepisala..,sto se tice uzv-a morali smo ici zato sto je roden kao na carski ali ja mislim da nije zato nego zato sto je imao na ljevoj strani hematom,a kad se rodio ima je krvarenje II.stupnja znaci to je taj hematom user posted image user posted image user posted image ...isli smo i na ljevoj strani ima ugrusak ali je ona tamo rekla da to nije nista zabrinjavajuce ako on sam sjedi i nije nista sporiji od druge djece...ja to njoj nevjerujem ici cu po drugo misljenje pa ce mo vidjet dalje sta treba user posted image toliko od mene zasad pozz

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 410
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.11.2014 14:22:00   
mimee
ahooooj cure kako ste, ajmo malo pisati, necemo valjda sad zamrijeti ;))

evo ja bas lezim pored svoje usnule štručice. Vec drugi dan da ga probavam iscrpit dok mu se fkt ne spava, pa stavit i kind i zacudo, relativno brzi zaspi, za 10ak min, ali se budi nakon 20ak min i place ko kisna godina, ili se pak probudi pa se pocne okretat na trbuh i tad krene plač-cirkus. Ista stvar po noci. uglavnom, ne zma spavatna trbuhu i zato je sve u rasulu. NEmam pojma kak cemo to rijesiti, uglavnom NEMREM VISEEEEEEE!! :((

Ostalo je ok, osim probave, jos se nista nije rjesilo, muku mucimo, jede svaki dan kompote od sljiva, krusaka i jabuka i nista dok se stvar ne zbetonira :((

ah znam da ima i gorih stvari ali bas mi nekad dodje da kupim kartu za Ameriku i nestanem :/

kak provodite dane, jel idete po kavama, u grad ili u posjete nekome na druzenje? mi slabo imamo mama s djecicom u blizini pa smo uglavnom solo igraci.


(Odgovor članu sarita 22)
Neposredna veza do poruke: 411
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
13.11.2014 8:40:26   
autumn day
ej curke, stvarno, di ste? :)
baš mi fali da se sve javite i da vidim kako rastu i napreduju bebačiuser posted image

mimee,staviš ga u kind. i pustiš da sam zaspi ili?
kako se on ponaša onda?

mi smo uglavnom sami kroz jutro, jer nemamo auto, muž ide autom na posao, pa smo osuđeni na kvart, a tu imamo samo jednog malog susjeda s kojim nekad šećemo, ali oni nisu stalno tu.
zato nas dvoje često odemo na kavu, i to dok on spava, pa ja u miru pročitam novine i popijem kavu, tih pol sata mi dobro dođe da se malo oporavim od noći.user posted image
a popodne odemo po seku u vrtić i ostanemo u parku, a tu se skupi društvo..malom nema dražeg nego gledati veliku djecu kako se igraju i jure okolo :)




(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 412
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
13.11.2014 8:49:48   
autumn day



mimee, pogledaj ovo kad stignes, mozda moze pomoci Andreju :) http://ohrani.blogspot.com/2014/03/just-facts-hrana-koja-otvara-probavu.html

user posted image

< Poruku je uredio autumn day -- 13.11.2014 8:50:21 >

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 413
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
16.11.2014 21:43:21   
mimee
joj hvala autumn za link, ima super prijedloga za kasice, probat cu svakako, nisam imala pojma da te neke kombinacije ili nacin pripreme zatvaraju..
nama je sad bitno da bude redovita, a valjda ce se s vremenom i taj ''plastelin'' sredit.. Kakva ima uopce stolica mora biti u toj dobi ili zapravo kada postaje ''klasicno govance'' :D a ne pireić? :DD

autumn ja ti njega koji puta po danu dobro izmorim sa igrackama i kad vidim da trlja oci i zijeva, zamracim sobu, stavim ga u kind, dam dudu, pokrijem, pusu i odem iz vidokruga ali ostanem u sobi da vidim jel ce proc ili ne.
ako je stvarno umoran nekad zna par minuta onako samo mrmorit ali zaspi ipak, a nekad pocne s time i bas kad mislim da se uspavao pocne plakat i tako par puta dok stvarno ne posizi,a onda ga moram uzet jer znam da nema sanse vise..tada legnem s njim na kravet i stavim ga pored sebe na bok s dudom i iste sekunde zaspi.
bas mi je sinoc potegnuo od 20-02.30, ja sam se probudila u pol 2, gledam na sat i nemrem vjerovat..al poslije se to pred jutro naravno nekako zbrčkalo..
a nemam pojma..i dani nam nisu bas isti..odemo u goste ili gosti dodju nama pa je tesko slijedit neku rutinu.

a sad ce nam klinci 7mj..jel vrijeme za malo meseka u kašicama? :)

autumn, kolko ti je Ozzy imao kg/cm na zadnjem pregledu? jel ima kaj kose? :) nasa raste pomalo ali nema je previse, tek tolko da se vidi.

cure..kim, caly, anaxx, newy..javite se malo u kojoj pauzi..jel uzivate il ima kakvih peripetija? :))



< Poruku je uredio mimee -- 16.11.2014 21:48:22 >

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 414
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
17.11.2014 22:52:44   
valerie
Pozz svima, moj maleni danas ima 5 mjeseci, fakat vrijeme brzo leti. Još samo ciki, za jedno dva tjedna planiram mu polako uvodit kašice. Sve je slađi i bolji, jedino se noću budi i dalje barem 3x, a buđenje nam je u zadnje vrijeme oko pola 7-7. Inače sad stignem i skuhat i pospremit, barem nešto.
Cure moje, zadnje dvije večeri mi se događa nešto ludo, osjetim ko da mi se beba u trbuhu miče user posted image Totalno scary! Mislim, ne mogu bit trudna jer bi to bilo već barem 4-5 mjeseci da osjetim user posted image , a to je nemoguće jer sam s odnosima počela oko 10-12 tjedana nakon poroda, ali mi je baš ono feeling ko u trudnoći user posted image
Ajmo mamice, javite se.

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 415
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
18.11.2014 11:51:02   
maaggie
Zdravo mamice!
Mi u subotu punimo 6 mjeseci i jako smo veseli... okrecemo se, vrtimo, sjedimo i nekako cudno puzimo, ja to zovem guzlanje u nazad...jedemo razno voce a od povrca zasad samo blitvu, krumpir i mrkvicu... zivahni smo i sve sto pojedemo i potrosimo tako da dobivamo malo mjesecno na kilazi.trenutno imamo 7050 g :) po noci se jos uvijek budimo dva do tri puta al sve u svemu jako dobra beba... kako kod vas? Kod nas danas lijepo vrijeme pa smo u setnji al sad cemo kuci na popodnevni drijemez... imamo neki ritam tako da zaspe ujutro oko 9 pola sata (taman za kavicu) al zato od podne spava tri sata u komadu...tako svaki dan..nadam se da ce taj ritam i ostati...uvecer zaspe oko 8-8 ipo sati :) :)

to pomicanje u trbuhu cula sam od dosta mama...dr objasnjavaju to kao jos uvijek pomicanje i vracanje organa u trbuhu na svoje mjesto...user posted image



(Odgovor članu valerie)
Neposredna veza do poruke: 416
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
19.11.2014 15:27:33   
autumn day
mimee, super ako A bar koji put hoce tako zaspati, moj mislim da nije nikad u zivotu :)
spavanje nam je i dalje lose...:/

kaj se tice kila, mi smo bili na sluzbenom vaganju jos 12.09., nakon toga smo isli na cijepljenje i zbog prehlade, ali ga nije vagala ni mjerila.
uglavnom, tada je imao 9100g i 68 cm...idemo opet sredinom 12. pa cemo vidjeti, ja ga doma vazem da znam okvirno, ali nije to to.
koliki je Andrej? :)
i sad vec ima kosice, dosta je svijetla, ali rasteuser posted image

e da, mislim da je doslo vrijeme za malo meseka :)

ja sam sad uvela jos jedan obrok dohrane, sad ujutro jede voce, popodne povcrce i zasad je ok, svidja mu se vecina toga, jedino imam problem jer kad cica, nikad nije zadovoljan nakon sta pocica iz jedne cice, place i trazi jos, dam mu i drugu pa se onda smiri i cini mi se najede...strah me da nije gladan, odnosno da mi se smanjuje kolicina mlijeka....prije mu je uvijek bila dosta jedna cica za obrokuser posted image .
jel ima netko tih problema?

< Poruku je uredio autumn day -- 19.11.2014 15:30:43 >

(Odgovor članu maaggie)
Neposredna veza do poruke: 417
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
21.11.2014 22:14:08   
Newy
Naaaaapokon da se i ja udostojim javiti user posted image znam da nije opravdanje, ali čitam svaki dan. Klasika, na tabletu, na kojem ne mogu baš pisati, a kad se dokopam muževog laptopa, tu nisam prijavljena na forum pa moram svai put iznova tražiti šifruuser posted image , na kraju odgodim za ''drugi put'' pa na kraju skužim da se nisam javla preeedugo...

Mi smo super, jedino smo bili kod dermatologa, dobili uputnicu, ima dermatitis... kaže da to nije baš atopični, nego kontaktni. Ima po nogama, i ne smije nositi štramplice, ni soknice, ništa što ima lastiku. Samo pamuk. Ah, i muž i ja smo skloni problemima s kožom pa nije ni čudno :/

Još uživamo u noćnom spavanju, budi se najčešće prosječno jedanput za papanje. I tako je otkad je navršio 3 mjeseca. Jesmo li te sreće da će tako i ostati, ili će se to mijenjati, vidjet ćemo. Dnevna spavanja su druga priča, kao i prije, 3-4 puta, po pola sata. Uspavljujem ga na sisi, i onda kad zaspe još dežuram kraj njega, jer se i u tih pola sata zna probuditi po nekoliko puta. Tako da ne stignem danju baš nešto. Ali dobro, nemam se što žaliti user posted image .

Svaki dan šetamo, ili u nosiljci, to nam je sad jako zgodno kad je zahladilo, jer ga ja grijem, a i zaspi mi ako je vrijeme spavanja, pa odradimo jedno dnevno spavanje vani. Ili se vozi u kolicima, još je u košari, ali planiram ovih dana prijeći u sportski dio jer mu je skroz na knap, pogotovo kad ga zabundam.

Što se papanja tiče, još samo doji, i uživamo oboje u tome. Uskoro krećemo s dohranom, i malo mi se i žao oprostiti od ovog perioda čistog dojenja, jer to mi je nešto predivno... ah, muž me sprda zbog toga malo, kaže da se teško mirim s tim da je već veliki dečkić user posted image

Preeeesladak je, puno se smije i ''priča'', grglja, ispušta smiješne zvukove... voli igračkice, sa svačim se zabavi... na pod ga dugo nisam stavljala na strunjaču, jer smo imali prošli tjedan doma svadbu, pa je stan bio cijeli u kaosu. A trebala bih ga stavljati da se malo vježba, još se ni ne okreće baš, a kamoli da bi se posjedao user posted image

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 418
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
21.11.2014 22:17:56   
Newy
Autumn, ja uvijek i dajem obje sise, pa on pojede koliko hoće. Najčešće prihvati obje, odnosno iz druge isto pojede bar malo. Ja bih mu dala obje ako želi, ne bih se brinula oko toga jer dok god on sisa, mlijeko neće nestati. Logično je da se smanjuje količina kako je više krutih obroka uvedeno, jer manje sisa pa se manje mlijeka i stvara... ali dok god koliko toliko redovno doji, teško da će nestat mlijeka.

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 419
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
23.11.2014 20:13:33   
ma re
Pozdrav mamice!

Kako ste?? Cini se da ni jedna odnas nemabas previse vremena..user posted image
Mi dosta secemo jer je ovih dana lijepo vrijeme pa smo vise po vani nego u kuci.. inace, malena nema sanse da zaspi u kolicima, a jos manje u autu..user posted image .. znam da skoro sve bebice, barem vecina, zaspi u autu... moja ne.. user posted image kad je vrijeme za spavanje preko dana moramo se dignut i ununat... i onda spavamo 30 min a nekad se isto toliko i uspavljujemo..
Preko noci se i dalje budi svakih tri h za spavanje i u vecini slucajeva joj samo dam ciku i ostane spavat pored mene..user posted image

Poceli smo s kasicama i ovih dana kad napuni 6 mj idemo dalje sa receptima.. mi se ravnamo po mojoj papici..hvala curi koja god je stavila ( ne sijecam se vise)..user posted image

Malena vec sad hoce sjediti, a jos se nije okrenula na trbuh.. doduse je par puta, al mi secini da bas nije odusevljena sa okretanjem..
Da li je koja od vas imala takvu situaciju?

Krenula nam je i priprema za zubice ( puno slinimo i trpamo sve zivo u usta) ali dudu uredno pljujemo... ponekad se zna probuditi u placu, onda joj namazem s gelicem i nastavi nanat... tko zna kad ce nam izbiti... user posted image

Kako je starijim malisanima proslo izbijanje zubica? Znam da neki znaju imati temp?

Eto.. toliko od nas... sad malo pospremiti kuhinju i spavanac...

Puse svima!!!!

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 420
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
28.11.2014 20:30:36   
mimee
bok, cure! :)

evo mi neki dan bili na grupi za potporu dojenju i bilo je baš ok. Svaka mama je ukratko predstavila sebe i dijete te s kojim se problemom susretala ili trenutno susreće, pa smo uz patronažne sestre komentirali. Jedva čekam idući sastanak :)

jedino..skužili smo da se Andrej na trbuhu ne diže na otvorene dlanove nego na šake, tu i tamo samo otvori ;/
i sad nemam pojma dal da jurim odmah kod privatnog fizijatra ili da još malo pustim..

da li vi redovito pratite motoriku svojih bebica? moram priznat da meni ovo uopće nije upalo u oko, a našem ležernom pedijatru je uvijek sve ok, iako jedva da pogleda dijete. Uglavnom, čini se da nije ništa strašno, ali stvaarno me živciraju ti okviri kada što treba obavezno biti i ako je ili nije odmah treba reagirat, čisto iz razloga zato što uvijek neko govori da je to u redu dok se drugi zgraža u najmanju ruku kao da je dijete retardirano user posted image

Andrej sad ima 8380g, a duljinu smo mjerili prije 3 tjedna i bio je 68cm.

I dalje spava turbulentno, diže me nekad svaka dva sata, a nekad ko sinoć(vaaaauuser posted image ) odguli od 21-02, a ja umijesto da spavam ko top, dižem se i dalje svaka dva sata jer mi je čudno kako spavauser posted image
Sad se polako diže na sve 4, ali još je u fazi uvježbavanja.

Autumn, meni se mlijeko isto malo smanjilo kod uvođenja dohrane, ali ja izgleda inače imam slabiji kapacitet pohrane, pa sam zaključila da mu i uz obrok dohrane trebam dati bar jednu, a između obje dojke, jer inače ne ispuni 'dnevnu kvotu'.

i tak..mi i dalje šećemo svaki dan, idemo jednom tjedno kod jedne pa druge bake i dede, tu i tamo nam neko navrati ili idemo u goste, pa malo šopingiramo..iako treba sad malo i zatvorit kesu s obz da naknada drugih 6 mj i nije baš nešto.

Cure, jel ima kakvih zubi na vidiku? :D kod nas svih simptoma, a zubi niotkud XD

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 421
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
30.11.2014 8:56:06   
autumn day
curke bok!
da se i ja javim, mali je bio bolestan, imao je virozu, trajalo je tri dana, ali je temp bila dosta visoka, pa me to mučilo, stalno smo ju snižavali, dr. je rekla da ne smije prelaziti 38,5 u guzi....jednu noć se probudio sav vruć, ja počnem mjeriti, a toplomjer skoči na 40 u guziuser posted image
još se nakon temp osuo, ali dr. kaže da je to od viroze, išli smo i krv vaditi za svaki slučaj, sve ok, sad je napokon prošla i temp i osip, jedino još curi nos.
uglavnom, naporan tjedanuser posted image
"dobra" stvar kod ove viroze je da je puno cicao da ne dehidrira, pa si je navukao miljeka...u svakom zlu neko dobrouser posted image

inače smo ok...nije baš spavao ovih dana što je i za očekivati jer mu nije bilo dobro i stalno je tražio mene, ali sad se to nekako normalizira...bar po danu, po noći i dalje niš od spavanjauser posted image

mimee, vezano za motoriku, baš sam neki dan pričala s mužem o tome, pa me pitao da li se sjećam da je kćer dugo držala šakice stisnute kad je puzala...ja to već zaboravila, ali imamo i na slikama da je bila i starija nego naši klinci sad, puzala je na šakicama i to se samo od sebe ispravilo, dr. mi ništa nije rekla za to.
ali ja te razumijem, ja bi da mi je netko ukazao onda na to drugi dan išla privatno da to provjereuser posted image

mom su izbila 2 zubića, donje jedinice, još prije 2 mjeseca i od onda ništa....nasreću prošlo je bez temp., samo pojačano slinjenje i dan prije nego su izbili kakao je više nego inače, ne znam jel to povezano.
a sad kod dr. gledala mu je grlo i pogledala zubiće i kaže da sad trenutno ništa ne izbijauser posted image


cure, moj micek ne želi piti vode!
jel ima netko taj problem?
ne želi na bočicu,kupila sam 4 različite, ne želi na žlicu, pljuje sve van...ne želi na čašu....poludit ću, mora piti sad kad je na 2 obroka dohrane dnevno
šta da radim?user posted image


< Poruku je uredio autumn day -- 30.11.2014 9:02:11 >

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 422
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
30.11.2014 20:28:53   
čizmica
Boooooook cure.... duuugo se nisam javljala, al stvarno ne stizem il mi ne pada nikakv forum napamet.
Moj malac za dva dana puni 8 mjeseci, već!!!! user posted image
Sa 4 mjeseca dobili smo prvi zub, pa nakon 2tjedna i drugi. A sa 6ipo smo dobili gornju jedinicu pa ubrzo i drugi....i evo sad pred par dana gornja dvica nam je izbila. Poprilično brzo to kod nas ide. Al nismo imali nikakve teske simptome, malo nemirnije bi spava il bi se probudio bjesomucno placuc. Al evo sad za ovu dvicu i valjda jos drugu je postao neeeeemoguc, budi se svako sat vremena i grintav je,samo place... uf uf!! Koristimo Calgel, imamo jantarnu ogrlicu ako je grozan onda stavimo Lupocet čepić.

I moj malac je uvijek spavao na sisi, al evo vec tri-cetiri dana pokusavamo da zaspe sam u kreveticu. Polako uspijevamo. Puno manje sisa,ostavila sam ujutro sisanje i navecer za spavanje.

Jede super, prije podne voce,popodne povrce...pred vecer kako kad smo uveli od neki dan jogurt ili good night kasicu ili cokolino.....

Uf, evo iscrpni izvjestaj. user posted image

Sjedimo stabilno od 7 mjeseci, ne puzemo jos. Al se kotrljamo po cijelom stanu i tako do svega dodjemo. Polako dize guzu al jos nije otkrio puzanje. Brblja i guguce,mase pa-pa, daje mi mir do neba, plese dok sjedi....obozava se gledat u ogledalo, skrivat se.... ma super bebac

E da, dosta smo veliki user posted image na zadnjem pregledu, sa 7ipo mjeseci imali smo 10 860, i 76cm je dug.
I da da, mama dobila mengu nedavno, dakle 7ipo mjeseci nakon poroda user posted image

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 423
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
4.12.2014 17:33:28   
tonija_4
He mamce...nisam vam se javljala od kad sam rodila. Imala sam težak porod i sve me to dosta pogodilo, dugo me držala postporođajna depresija. Ali evo sve je nekako sjelo na svoje mjesto :). Obavili pregled UZV mozga, neuropedijatra. Idemo na goljak jednom mjesečno na vježbice, da teta vježbalica prati motorički razvoj. Sa 4 mj je počela stavljati nogice u usta, sad joj to više nije zanimljivo. Sama se okreće na trbuh od 5. mj. Sad puza kao mali vojnik, gmiže po podu :D. Brblja sto na sat...još se samostalno ne posjeda, ali ima stav vrtnog patuljka pa isčekujemo i to svaki čas :). Dosta dugo je imala čvrsto stisnute šakice i palac u šakici pa nas je to brinulo,ali i to je sada iza nas. Stvarno mi je ovih 7 mjeseci brzo proletilo iako sam prvih mjeseci bila sva jadna, cmizdrava...i samo sam jedan dan rekla moram se trgnuti jer me moja curica treba.
Fizijatrica nam je strogo zabranila hodalicu, posjedanje dokle god se sama ne posjedne...kaže da to neće sada ništa utjecati,ali da će nam djeca kasnije kada odrastu imati problema sa bolovima u leđima. Iako ju je teško natjerati da leži ili da je na trbuhu, kad se već sama diže u kolicima i hranilici i sjedi. Ali trudimo se koliko možemo :) https://www.facebook.com/photo.php?v=284764514888204&set=vb.241521564290&type=3&theater j
Zubića još nemamo....ali je cendrava u zadnje vrijeme pa ih očekujemo uskoro. Od prvog dana kad smo došli doma iz rodilišta zaspi sama u krevetiću, nekad sa dudom,nekad bez. DOk je bila manja imali smo 2-3 buđenja po noći. Od 5. mj spava cijelu noć, od pola 9 do pola 9 :).
Oprostite na dugačkom postu...često vas čitam ali nikako da se i javim.

(Odgovor članu čizmica)
Neposredna veza do poruke: 424
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
8.12.2014 12:00:36   
ma re
Hello!
Evo ovdje kod nas napokon malo bure i lijepog vremena, pa smo napokon malo van izasle...

I mi lijepo rastemo.. sa 6 mj je imala 6900 i duga 68... :-) i da.. sveti Nikola nam je donio prvi zubic!! user posted image nismo imali bas nekih jakih sumptoma osim slinjenja i malo je nemirnije spavala..

Jos nista od puzanja i nije bas odusevljena s okretanjem, al zato uporno zeli sjediti... dr je rekla da ako se sama dize da ju pustimo... citala sam da neke bebe mogu preskociti tu fazu okretanja... da li je koja bebica to napravila?user posted image

Papamo kasicu od jabuke i kruskice, ali s povrcem nije bas odusevljena... ja svakih dan radim i uredno bacim u smece... kako su vasi prihvatili povrce?

A.day ni moja nece vodu niti bilo kakvu tekucinu koja nije mlijeko... isto sam probala na sve nacine al jednostavno ne zeli... ono sto mi je prihvatila au prirodni sokici... kupila sam sokovnik i svaki dan joj napravim sok od mrkve, jabuke i kruske ili tako neku komb i popije ga na zlicu...

< Poruku je uredio ma re -- 8.12.2014 12:03:43 >

(Odgovor članu tonija_4)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!