|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
3.10.2014 16:17:18   
maaggie
Uh sto bi ja bez vas.... ona je stvarno super i vesela al kad procitam da netko dobije po 1,7 kg mjesecno odmah se izbediram i okrivim sebe... user posted image

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 376
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
3.10.2014 16:20:28   
ma re
Moja je prosli mj dobila 400 g.. i odmah dr vadjenje krvi, urin, svaki tjd na vaganje.... na kraju sam joj rekla da ona spava po 4 h navecer, da je sretnA I vesela bebica, ima popisanih i pokakanih pelena i da smatram da je dobro... nalazi su to isto pokazali... na kraju nas je pustila namiru... jedino sto cu napravit je krenut s dohranom kad bude imala 17-18 tjd... ali necu inzistirat s bocicom.. da je gladna bi ju prihvatila... sigurno ne bi gugutala cijeli dan..

(Odgovor članu maaggie)
Neposredna veza do poruke: 377
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
3.10.2014 16:27:34   
maaggie
Tako sam i ja...ona sad ima 18 tj i uvela sam joj od jucer kasicu od jabuke ujutro oko 11 h... presmijesna je dok jede al voli...user posted image

necu ni ja biti uporna s bocom, bas tako...prihvatila bi je da je gladna a ne se smijala i pricala... tako kazu da vecina dojene djece..nece bocu al dohranu jedva docekaju... nek su oni nama zdravi i veseli...ne trebaju sve bebe bit mali Michelini user posted image

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 378
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
3.10.2014 16:29:17   
ma re
Upravo to.... user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu maaggie)
Neposredna veza do poruke: 379
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
3.10.2014 22:54:28   
valerie
Bogme ja svog samo dojim i ni vodu mu ne dajem, al kad sam ga ostavila na čuvanje za tu svadbu pio je i iz boce i ad 3 porcije samo taj dan, bitno guzi maloj da nije gladna user posted image Ja imam bočicu dr Brown koja navodno ima dudu ko cika pa mu je možda to bilo ok. Bojala sam se šta ako ne htjedne, a nisam se mogla toliko ni izdojit. Sad kad gledam sretna sam što dojim i planiram dohranu uvest tek sa 6 mjeseci. Onda se dojenje smanji dosta na jedno tri puta ili malo više dnevno, to mi je već sad nekako žao. A i da ne dojim ne bi skinula sve kile mislim. Jedino me iscrpi to noćno buđenje par puta, a u zadnje vrijeme svako malo bi em ciku, em duda mu ispadne, baš me izmori.
Cure, dal još uvijek pazite na prehranu? Ja recimo otkad sam rodila nisam pojela grah, grašak i ostale mahunarke zbog grčeva, ne znam kad ih smijem počet jest?!

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 380
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
6.10.2014 13:59:17   
Newy
Evo da se i mi malo javimo, prekjučer napunili 4 mjeseca, kako brzo mi je prošlo.... maleckog svi obožavamo, sad je i ukućanima još zanimljiviji jer se već igra, brblja, smije se glasno... a mama je zaljubljena u njega user posted image

Po noći mi je evo već mjesec dana, točno otkad je napunio 3 mjeseca, jako dobar, najčešće samo jedno buđenje za papanje. Zaspe oko 22, to papanje je oko 4, pa spavanje do 8. Ma ja bih odmah potpisala da ovako ostane, ali neću se previše nadati jer bebe stalno imaju neke faze i tako. Novost je i da se zna dogoditi i da zaspe bez uspavljivanja (dosad skoro isključivo na sisi). Navečer pojede a ne zaspi, i onda ga stavim u kinderbet i upalim projektor, onda malo gleda to po stropu, pa sluša muziku i zaspe. Ali to su rjeđi scenariji, češći su da se uspava na sisi pa ga uspavanog stavim u krevetić. Nekad upali iz prve, nekad počne kmeziti pa ga opet dignem i prištekam (ako ne pali muzika s projektora). Ujutro ako mi se probudi ranije, prije 7 recimo, onda ga uzmem k nama pa na sisi još malo odspava. Ali sve češće fino ostane u svom krevetiću do 8. Danas sam se čak ja digla prije njega, doručkovala i izvela psa van, dok se nije probudio. Jedino što moram, je malo pomaknuti da ide ranije spavati. Najkasnije u 21 da se počne uspavljivati, pa da u 22 najkasnije spava, a onda pomalo bih još ranije probala. Tako mi puno bolje spava po noći. A ako ga prekasno stavim, onda se duže i uspavljuje, i ranije se probudi u noći. Ja idem spavati vrlo brzo iza njega user posted image .

Po danu spavanje isto kao i dosad, spava nekoliko puta po pola sata, i to nema šanse zaspat sam nego ga uspavljujem na sisi na našem krevetu, pa se lagano otšuljam od njega. Sve u svemu po danu nema nešto spavanja, ali dok je noć ovako dobra, ja prezadovoljna!

Još samo sisa, i nadam se tako dok ne napuni 6 mjeseci. Ne žuri mi se s dohranom. Nije nešto bucmast, ali i ja i pedica smo zadovoljne. Zadnji mjesec je dobio oko 500 g i sad s 4 mjeseca ima 6200 g. Super izgleda, fino papa kad god hoće, veseli je i zadovoljan...

Što se tiče dojenja i hrane, ja jedem sve, nisam primjetila da mu nešto smeta. Prvih tjedana me bilo strah da mu nešto ne bi smetalo, a onda sam skužila da nema smisla da tako jedem, nego da ću pratiti po njemu, i funkcionira.

Šetamo još uvijek dosta po vani, mislim da je to jako dobro, kao priprema za zimu. I kad je hladno i tmurno vani, dobro ga obučem, i ajmo user posted image . Još se vozi u košari i većinom se ne žali. Ili gleda u mene, ili lišće ako prolazimo ispod drveća, ili se igra s igračkicama.

Sveu svemu, zlatna beba user posted image

(Odgovor članu valerie)
Neposredna veza do poruke: 381
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
7.10.2014 8:12:06   
mimee
Newy uživaj dok ti maleni tako lijepo spava i daj bože da tako i ostaneuser posted image . Ja slavim ako me Andrej probudi samo 2x po noći.

Puno je nervozniji zadnjih dana, a više ne znam čemu bi pripisala osim zubima, iako se ne vidi da mu je zubno meso natečeno, ali zna si onako živčano nagurat ruke u usta i protrljat po desnima i bolno zajaukat,pa hm..a ko će ga znati.

Inače klopamo dopodne neku voćku, jabuku, krušku ili tikvicu, a navečer mu dam rižine pahuljice. Prije par dana sam mu dala mrkvu, ali ga je zatvorilo, pa tu to malo ukinut do daljnjeg. Uglavnom, najviše voli svježu voćku nagrebanu izravno.

Razmišljam o kupnji klokanice za nošenje prema naprijed, ali se pitam koliko ću ga realno nositi tj do kada, u tome. Zna mi se rascmizdrit u duljoj šetnji, pa me spašava sling, ali mi se previše vrti u njemu jel želi gledat naprijed..


(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 382
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
9.10.2014 9:41:55   
autumn day
curke bok!
kako ste? kako bebači?

dajte pomozite, vi cure kojima je strukauser posted image
kojom kremicom da mažem maloga, primjetila sam da mu je po nogicama na dijelovima baš suha koža, nije crveno, ali je onako hrapavo pod rukom.
jel imate neku preporuku...sve te kreme su dosta skupe, pa da ne bacam novceuser posted image

i da, po ličeku na obrazima mu zna biti tako, ali su mu obrazi i crveni, a to kažu da zna biti od zubića, sad su mu dva izbila pa se nadam da je to od toga i da će proći.

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 383
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
10.10.2014 15:26:50   
ma re
Hello

Evo i nas.. izgleda da mojoj malenoj pase ovo vrijeme jer bi samo spavala... inace i ona gura rukice u usta, ali njoj je meso i gore i dolje dosta neteceno i bijeli se... a sad... kad ce izbit prvi..user posted image

A.day mi bas imamo jaaaako suhu kozicu i na pregibicima i ispod vrata, pa sad i na bradi kako gura rukice je sve crveno i onako na dodir hrapavo... nama nis nije pomoglo osim a derme exoderma.. krema kosta 130 kn nekih 400 ml i stavljambjoj ujutro i navecer i puuno joj je bolje od kad to koristim... krema je unutra sterilna i kazu da je najbolja za takvu kozu i nama se pokazala ok...

Nadam se da sam pomogla.. :-)

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 384
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
11.10.2014 10:23:26   
maaggie
Da, i mi smo isto koristili A dermu ali Primalbu za bebe i to sam mazala pregibe...dosta je pomagala, ono za namazati poslije kupanja zbog suhoce al kad se pocelo lagano crvenjeti dr nam je dao Belogent i preko noci nestalo :)

mame koje su pocele s vocnim kasicama, kakva je stolica vasoj bebi?
Ja pocela sa jabukom i stolica odmah poprimila oblik, vise nije tekuca?!
cudi me da je to tvrda stolica zbog zatvora jer svaki dan uredno kaki...

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 385
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.10.2014 8:45:05   
mimee
autumn, si probala s obicnim baby uljem? moze i samo s maslinovim na mjesto gdje je hrapavo. ak ne pomogne, treba mu nesto hidratantno, a za to su dobre ove kremice kaj su ti cure predlozile A-derma Exomega ili Primalba za bebe, ali da ne kupujes cijelo pakiranje, trazi u ljekarni tester, Farmacia obicno ima, nama je to bilo dovoljno za tih par puta sto smo namazali i poslije se nije vise pojavljivala ta suhoca. Isto je imao po nogicama i malo po usima.

Stolica..mom je prvih par dana bila onako kasaste konzistencije, a sad ju pak nema opet po tjedan dana i tvrda je na pocetku :/ nikak na zelenu granu, iako sad jede jos samo jabuke, kruske i rizine pahuljice.kaj ste svi sve do sad dale od dohrane i koliki razmak radite? ja sam dala i tikvicu i bucu, buca mu se nije svidjela, povratio nakon 3. zlice, bas se onak jezio na nju.. :P

beba Andrej je dobar, al se i dalje budi nocu, nekad vise, nekad ''samo'' 2-3 puta. kaj se tice motorike i dalje se okrece s ledja na trbuh i radi sklekove ali ne puze mu se jos (stigne.. ;)) ali zato brblja sve u 16, ,ma-ma, ba-ba, ma-ba ili brrrrrrrrrrr to mu je nova fora, naravno ne pravi r nego onak s usnicama koda nekaj vozi.. XD

< Poruku je uredio mimee -- 12.10.2014 8:48:40 >

(Odgovor članu maaggie)
Neposredna veza do poruke: 386
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.10.2014 14:48:56   
Caly
Halo, evo malo i mene! Moja cura je odlićna, već sidi ima misec dana, aktivna je, sve je zanima. Doduše još je sisa glavna iako sve jede, budi se min 3x po noći sisat. user posted image Sad ima 8 kg i nevjerojatnih 70 cm, svi su šokirani kako je velika, a doktorica i kaže da je strašno napredna i aktivna za svoju dob. Zuba još nema ali kažu da je bolje što kasnije da budu zdraviji zubi. Nego jeste vi dobile menzes, ja još nisan! user posted image Eto toliko od nas! user posted image

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 387
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.10.2014 22:20:19   
tintin
Pozdrav cure
Ja svojoj dajem papati kasice jabuke, kruške, banane, keks i povrtne mrkva, tikva sazvala sam joj i blitvu s kumpirima, počela je i juhicu papat od piletine, sve voli i stvarno super jede, jedino mi slabo pije na bocu, više oce žlicom piti., jedino joj vodu dajem jer neće bas sokice.
Ni mi nemamo jos zubice, voli biti na trbuhu stalno posebno voli tako spavati, a privrce se stalno, koluta se na sve strane, zivahna je user posted image
Hug svima

(Odgovor članu Caly)
Neposredna veza do poruke: 388
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
13.10.2014 8:16:07   
autumn day



hvala cure na savjetima!user posted image  mimee, pitala ja za testere u svim našim kvartovskim ljekarnama, pa kažu da nemajuuser posted image e sad jel fakat nemaju ne znam, ali nisam uspjela nabaviti.probat ću u farmacijiuser posted image   mom je kakica od kad je na dohrani gusta, kremasta, ali nije tvrda.mi smo još na svega par namirnica, dala sam mu rižine, jabuku i mrkvicu, dajem mu obrak popodne oko 5, sad ću mu probati tikvicu ili batat, to je starija cura jako volila.zasad mu se sviđa sve što je probao,dam mu 2 dana čistu namirnicu, pa onda pomiješam s nečim što je probao.mi imamo problem jer bi on pojeo sve što mu dam i traži još, a ja ne bi sad na početku davala previše,međutim on uopće ne pokazuje znakove da je sit i da više neće...koju količinu dajete sad na početku dohrane?i dajem mu vodu na žličicu jer uopće ne kuži kako se pije na bocuuser posted image  caly, ni ja još nisam dobilauser posted image  mimee, i moj se budi često noću, ja kažem da je dobra noć kad se probudi "samo" 2-3 puta...a takve noći su sve rjeđeuser posted image  i da, još uvijek ga nismo cijepili, idemo sutra ako sve bude ok, jedva čekam da se toga naaaaapokon riješimo.  

(Odgovor članu tintin)
Neposredna veza do poruke: 389
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
16.10.2014 11:14:23   
valerie
Bok mame, mi danas idemo na cijepljenje, sutra naša ljubav ima 4 mjeseca. Cure iz Zg, jeste li predavale papire za novčanu naknadu od grada i kada vam je sjelo?
Ja još nisam dobila mengu.

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 390
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
16.10.2014 22:10:12   
mimee
aaa valjda je to buđenje normalno kod nas koje dojimo, veliki su oni već i treba im puno mlijeka, pa ak prek dana ne zadovolje, eto ih po noći..plus još ostale neke razvojne faze..
jedino kaj sam ja u komi onda i fakat znam bit ko zombi i nikam mi se nejde :/

autumn, moj isto jede sve kaj mu dam i koliko mu dam, pa nikad nisam na čisto, dam mu otprilike nekih 100ml, pa ak pojede super, al ne traži me nikad još..
ja sam mu počela davati vodu u lončiću s kljunom, kupili smo u Lidlu od Tommee Tipee i super nam je, baš ga obožava i pomalo si sam već pijucka, nisam uopće mislila da će mu to bit tak fora :)

mengu dobila kad je mali navršio 3 mj..user posted image

autumn, kak je prošlo cijepljenje?

za novčanu naknadu sam odmah po rođenju predala i sjela je jako brzo, u roku koji tjedan :)

cure koje ste počele dohranu, kak vam je s mlijekom? meni se čini da ga se manje stvara odmah, a on mi sad jede ili cica otprilike svaka 3h.

(Odgovor članu valerie)
Neposredna veza do poruke: 391
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
17.10.2014 21:34:05   
valerie
Baš smo zamrle nešto. Danas moje sunce ima 4 mjeseca. Jučer dobili pikicu i frajer ima 8300g i 67cm dug. Ali nevjerojatno mi je da mi je pedijatrica savjetovala da mu počnem davat voće i povrće jer je tako velik pa mu moje mlijeko neće bit dosta, kao neće dobivat na težini i bit će anemičan user posted image A dijete u 2 mjeseca dobilo 2300g!!! Ja mu barem do 5 i pol mjeseci ne bih davala ništa, mislim da mu ništa ne fali. Budi mi se noću 4 puta, ali navikla sam se. Inače je jako vesela beba. Sad non stop nešto mrmlja, ma presladak je. Čak sam malo bila tužna jučer jer tako brzo raste...brzo će proletit i godina.

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 392
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
20.10.2014 8:44:22   
autumn day
hej curke, pozdrav!
mi koristimo što više možemo ove lijepe dane, pa smo vani stalno....sad ćemo se sve vratiti na forum kad počne ružno vrijemeuser posted image

danas moj sin ima 6 mjeseci!pola godine! ja ne vjerujem kako vrijeme leti.
valerie, dobro kažeš, proletit će i godina.user posted image
ne mogu vjerovati da se za 6 mjeseci vraćam na posao...kad sam dobila rješenje hzzo-a strefilo me da je to fakat brzo.
ja sam isto predala za naknadu odmah kad se rodio i kad smo mu papire napravili i sjelo je vrlo brzo. čini mi se idući mjesec.

mimee, draga moja, ne znam kaj bi ti rekla za ta buđenja...moja starija curka se tako budila i nakon što je debelo počela jesti dohranu, dok je cicala samo ujutro i navečer, tako da sam ja zaključila da to nije bilo od toga da se ne najede preko dana, to je sve bila njoj stvar navike, tako da smo morali par noći provesti "odvikavanje" Tako da je muž bio s njom u sobi, ja se nisam pojavljivala, on bi ju umirio kad se probudila, i nakon par noći više se nije budila niti tražila cicati.
ali ona je tada imala 11 mjeseci. za nju sam tada znala da nije gladna, za malog sad još ne znam, ali se bojim da je kod njega isto samo stvar navike, probudi se i ne zna zaspati osim na cici.
onda ja od umora dam da cica, samo da spavamo dalje, i tako idemo u krug.
noćas je cicao u 11 (cicao je i zaspao u 8), pa u 2, pa u pol 5, pa u pol 7...to je fakat previše.
osjećam se kao da ga non stop natankavam i da mu želučić ne stigne preraditi hranu, čak sam uvjerena da bi mirnije spavao da nije stalno pun.
uglavnom, stalno se lomim i razmišljam šta napraviti po tom pitanju, a ne poduzimam ništauser posted image
i ja hodam okolo ko zombi, ako ti je lakšeuser posted image

inače, na pikici bilo ok, nije glasa pustiouser posted image
sad smo naručeni na iduće sredinom 12mj. i to je ja mislim to do rođendana.

e da,i ovo za mlijeko, nemam dojam da ga se stvara manje, on sad manje cica za taj jedan obrok i dajem mu svaka tri sata, pa su mi cice prepune, nadam se da će se to uskoro opet uravnotežit.

(Odgovor članu valerie)
Neposredna veza do poruke: 393
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
22.10.2014 10:31:43   
anaxx
Curke samo da vam se kratko javim da ne kažete da vas nisam ni pozdravila.
Mi smo dobro, rastemo (ne kao neki ovdje, ali rastemo :)
Cura ima 5 i pol mjeseci, s 4 mjeseca je imala 7,300kg i 63 cm, velika je, okreće se, polako pokušava i sjediti. Rukicama sve hvata, papa prstiće i na rukama i na nogama, još nema zubića, ali nije daleko.... i uzima mami sve slobodno vrijeme, a tu su i dečki koji ju obožavaju, grle i ljube....
još se dojimo, ali i dohranjujemo, boca navečer je od početka tu, a sad smo uveli i mrkvicu ili jabuku popodne... a guramo, ja zadovoljna ....

Pozdrav svima, mamicama i bebama....user posted image

_____________________________

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 394
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
22.10.2014 12:57:56   
mimee
anaxx bas lijepo kaj si se malo javila..vjerujem da nije lako s troje..nije lako ni nama s jednim, pa je jasno da je forum nije na listi prioriteta, ali drago nam je cuti kaj ima :)

cure, ste vi vidle ovu oluju sinoc :O ja taman oko 3 nadobudno nahranila Andreja adaptiranim (da vidim jel se budi zbog gladi), (btw, naravno da nije gladan, rastezal je 60ml preko 15min i zaspao, tak da sam ostatak morala bacit) i onda je krenulo fijukanje, tak da nisam nis spavala, a frajer se uredno probudio oko 6. Dakle, pol 9 zaspao, pa budjenje u 1, nacicavanje do 3 samnom na krevetu,jer sam zaspala, adaptirano, i budjenje u 6. ovo je jos kao super :/

ja isto imam malo nedoumica oko te dohrane. znaci sada ce 6mj, jede mi neka 2 obroka dnevno, npr oko 11 pola jabuke i oko 15 povrce npr blitvu ili tikvu, otprilike par zlica ili 50-100ml i izmedju cica koliko i kad zeli, ali vidim da moze 3h bez pol frke. Jucer je imao 7870g. Jel bi trebala sad kao uvest 3 obroka? i dal da mu dam uz to da cica ili ne? nemam pojma kak da to uopce izvedem, jer znam da ce mi se prepunit. a neki kazu da moze i do 7mj imat vise mljecnih obroka..hm..hm..

prek dana mi zna bit ok, a zna imat i faze živčanjenja..tipa..probudimo se..ja doruckujem, pijem kavu, on u lezaljci navlaci igracke..nakon toga bi se ja kao trebala spremit i pospremit sobu, a mos si mislit, frajer se pocne bacakat i protestirat i moram ga uzet, onda je u kindu na trbuhu do 10min, pa vec sizi jer mu je tesko, pa ga okrenem na ledja, onda je ljut jer hoce bit na trbuhu..pa ga malo uzmem, nosim okolo (kuca i dalje u neredu, ja u pidjami), sve super, kad ga spustim posizi..
nekad se fkt pitam da ga nisam previse zabavljala dok je bio jako mali, pa sad nemre ni prdnut bez mene, ali bit ce da je ipak i do karaktera.. :P

autumn, kod tog nocnog cicanja, sve bi, sto se mene tice bilo ok da on pocica 10min pa zaspi, vratim ga u krevetic i spavanje, nego on place, ja zombi ga brzo stavljam pored sebe u krevet jer uopce vise ni ne znam jer to sanjam ili kaj, i onda nekad zaspem, a on pocica, pa za pol vure opet nanjusi da je blizu cice, pa trazi i tak se to odulji, a ja strgana. Probala sam ga hranit sjedecki, ali sam jednu noc skoro opala sa stolca od umora, pa sam zakljucila da nije sigurno.

< Poruku je uredio mimee -- 22.10.2014 13:04:02 >

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 395
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
23.10.2014 11:55:30   
maja pčela
pozdrav svima,evo da vam se i mi pokušamo javiti user posted image ,moja Martica ima 5 mjeseci,sa 4 je imala 6300 grama i 63 cm,još uvijek samo cicamo iako već pokazuje interes za drugu papicu,ali čekat ćemo da napuni 6 mjeseci,još ni vodicu nije okusila user posted image ,jako je vesela beba,obožava bracu i seku guguće i svima se smješka.ma ne mogu vjerovati kako brzo raste spava tako tako,po danu par puta po 20 minuta ali po noći spava odlično,budi se 2-3 puta za cicanje ali brzo zaspe pa ni ne osjetim to kao neki napor.i toliko od mene za sada,dama se probudila pa idemo malo na igranje.svima vam šaljemo puse user posted image

_____________________________

moja tri anđela,moj život,moje sve <3 <3 <3

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 396
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
24.10.2014 15:48:20   
Newy
Evo curke i mene malo, uf nisam ni znala da je već toliko prošlo da nisam pisala user posted image svaki dan čitam redovno, ali sjest za laptop i pisat, nikako user posted image

Anaxx i maja pčela baš super da ste se uspjele malo javiti user posted image bellatrix terminušo ako nas čitaš, javi se i ti jednom da čujemo što ima kod vas user posted image

Mi smo dobro, evo maleni odrađuje dnevni spavanac, treći po redu danas... mogu napokon reći da imamo neku rutinu. Ujutro se budi oko 8, pol 9. Ima 4 dnevna spavanca, jer su mu dugački samo po pola sata. Spava dakle u 10, u 12:30, u 15, i u 17:30. Nije fiksno u minutu, sve je gore-dolje pola sata. Navečer zaspi do 22, malo bih to pomaknula na ranije, ali ne bih prije 21. Jer se sad ionako mijenja sat, pa će to onda biti po novome 20. Noći su uglavnom još uvijek super, budi se jednom oko 3-4 i baš puno posisa, i spava dalje. Bude par puta nekog plakanja u snu, premještavanja po kinderbetu, ali sam naučila kad je stvarno budan i moram ga uzeti, a kad radi nešto u snu-onda samo promatram i brzo prestane i spava dalje. Bila sam prošli tjedan napravila grešku, jer sam htjela mijenjati dnevna spavanja, da ima 3 duža umjesto 4 kraća, ali sam brzo odustala jer mi se tih noći puno budio. Tako da neka njemu njegova 4 kratka spavanca, ionako se nakon njih budi zadovoljan user posted image .

Inače smo svaki dan šetali, sad ova dva dana je vrijeme koma pa smo u stanu samo user posted image . U kolicima je dobar, još je u košari. Kupili smo i nosiljku da bude za situacije kad nisu zgodna kolica, i ona mu se sviđa user posted image .

Još uvijek samo doji, preko dana jako često, ali zato jer mu ja nudim barem svaka dva sata. A to radim zato što mi je zadnjih dana počeo rjeđe tražiti odnosno pojede prebrzo i onda se počne izvijati, okretati, gledati okolo... Pretpostavljam da nema vremena za jelo kao prije, sad kad mu je sve zanimljivo. Tako da ja nudim i kad ne pita (uvijek pojede bar malo) jer nije baš debeljuco pa neću riskirati da mu ne bude dosta... Ima sad oko 6,5 kg maneken user posted image

Ja sam sa svime zadovoljna, ali se cijeli dan bavim samo njime. I mogu si to trenutno priuštiti, ali me mama zna ubiti u pojam kako bih ja da imam još djece, pa da radim, da moram ovo, ono... Mislim to je sve istina. Ja samo oko njega se bavim. Jedino što po doma napravim je pranje veša i eventualno skuham ručak, ne uspijem uvijek. Maleni je stvarno dobar i ne traži ni puno nosanja, ali naravno ne voli biti sam, voli se družiti.
Kako vi stojite po tom pitanju, da li stignete doma raditi što treba???

(Odgovor članu maja pčela)
Neposredna veza do poruke: 397
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
24.10.2014 15:56:04   
Newy
Mimee u vezi dohrane... Zašto misliš da bi ''trebala'' uvoditi i treći obrok? Ja ne bih još... Njima bi do godinu dana mlijeko trebalo biti glavna namirnica, a ostalo sve DOhrana... možda bi mu to bilo previše i prebrzo s obzirom da ima 6 mjeseci, 3 kruta obroka? Čini ti se nezadovoljan, gladan, ili...? Ja bih mu davala da doji koliko hoće kao i dosad. Kad krenem s dohranom, odnosno kad uvedem prvi obrok, planiram samo oko tog vremena u danu napraviti malo reda što se tiče sisanja, znači da mu ne nudim dohranu taman nakon što je dojio recimo, jer tako teško da će pojest obrok dohrane pretpostavljam...

E da, sad si me nasmijala s ovim da hodaš po kući u podne u pidžami, a sve u neredu... ja i dulje od podne tako, pogotovo u danima kao jučer i danas pljušti pa se ne može van, onda bih komotno mogla cijeli dan provesti u pidžami, i da ne složim ni krevet, a kamoli išta drugo, užasss user posted image

< Poruku je uredio Newy -- 24.10.2014 16:01:08 >

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 398
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
24.10.2014 16:35:42   
anaxx
Mi isto imamo jedan obrok nemlijecni, sve ostalo je mlijeko, dojenje, osim navečer cura želi bocu, ali tako je od početka.
Inače je strašno živa, i ne spava puno preko dana. Zato ja imam rastvoren kauč i ona se valja s jednog kraja na drugi i uživa! Okolo sam stavila jastuke da mi ne padne i super! Sad je 5 i pol mjeseci i ona se već desetak dana spretno prebacuje s trbuha na leđa, pa opet na trbuh i tako se kreće 😄, zna napraviti i po 4-5 okreta za redom...😄😄 A mami onda pokušava kuhati i pospremati, još si upalimo pjesmice....

_____________________________

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 399
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
27.10.2014 9:35:44   
mimee
aah dobro..nisam jedina znaci ;D ma ja isto ne stignem puno po kuci, sve nesto krenem, pa napravim jos veci nered jer ne stignem dovrsit, pa mi sve koma bude kad ispadne da me muz nadje u istoj pozi i neredu ko kad je otisao na posao. al skuzila sam da to puno ovisi i o djetetu, jedna frendica ne zna kaj bi sa sobom jer beba 4mj nikad ne place i ne protestira, sama se zabavlja, bas je dobra beba i uredno spava i po noc i po danu bez uspavljivanja(vidjela na svoje oci). e, u tome treba uzivati, ja bi tak i 5ero djece imala XD

a ovo za 3 obroka..pa kaj ja znam, ja vise ne znam po cemu da se ravnam, sugavog pedijatra bas zaboli kad i kako cemo mi pocet s dohranom, pa ja to nesto po netu, nesto tu sa stranice-evo bas mi je bilo doslo na mejl za bebu od 6 mj da kod mjesane prehrane treba jos barem 2 obroka krute hrane ili 5-6 mlijecnih. ali ovako realno razmisljajuci, s obz da ga dojim skoro ko i prije, jedino s razmakom od 3h jer sada dulje i izdrzi, mislim da su mu 1-2 obroka sasvim ok. nekad bude i samo 1 tipa voce i ostalo dojenje.
ma ja sam najvise pocela zbog problema sa stolicom koju nije imao po 2 tjedna dok je dojio, i ispocetka je bilo super, a nakon mrkvice opet zatvor i sad kaka svakih 5-7 dana i bas se namuci.. :/ filam ga sad samo s kasicama od sljive, kruske i marelice i integralnih zitarica pa cemo vidjet.

kupila sam klokanicu za nosit :D , nismo jos probali po vani ali cini mi se da ce uzivati. ajme, ja sam isprobala vec valjda sve tipove nosiljki, polovne naravno, ali svaka ima svoj + i -. sling mi je super za rezervu ako bas posizi u setnji pa da izdrzi normalan do doma. mei tai mi je ok i za setnju od sat vrem ali je pre zatvoren u njoj pa stalno krivi vrat jer nis ne vidi, a klokanica mi je jedino upitna zbog pritiska na jajca, ostalo super.

autumn, nakon koliko je tebi stiglo rjesenje za roditeljski dopust? ja sam predala negdje pocetkom 10.mj pa jos nista nije stiglo :/

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!