|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 18 [19] 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
3.2.2015 0:54:39   
mimee
ček, ček..znači on se tebi Autumn po noći probudi i baš traži cicat?ne upali niš drugo tipa duda ili malo noskanja, češkanja? meni se Andrej probudi cmizdreći, 3x po noći sigurno, pa se po novom penje po stranicama kinda, al ako sam ja još budna, dignem ga i on odmah nasloni glavu na moje rame i začori dalje, pa ga vratim nazad. Naravno, problem, je što je većinom to u neko gluho doba noći, pa mi ipak bude lakše preselit ga k sebi i prištekat, nego dizat sebe i njega i svašta. I svjesna sam i toga da ga nebi baš trebala učit ni na dizanje u ovoj dobi, jer je već ko vreća krumpira, ali eto..linija manjeg otpora..zato i polažem nade u Pantley.
Mislim zapravo da bi si trebala kupit tu knjigu, pa više neće biti izgovora, ionako je to spor proces po njenim metodama, koliko sam skužilauser posted image

Ne znam kaj da ti velim..evo meni nije htio zaspat večeras..jedva oko 23..pocicao oko 22 i umjesto spavanja tulum, penje se okolo, nervozan za poludit, nije dao promijenit pelenu ni obuć se prije toga, baca se, protestira, sav se zajapuri, ajme meni..(btw, već mi jedno 3,4 dana pošizi kad mu idem pelenu mijenjat i kad ga stavim na leđa, ne znam što mu je..)uglavnom, kolko smo skužili, frajer si je malo temperamentan. Meni se sveki čudi da kako je on takav, njena djeca su bila mirna, mirno sjedila u sjedalici dok je ona kuhala..eh, hoće i on, ali kad neće, onda neće.

Ma sve je to još podnošljivo sad, ali pomozi boze kad se vratim na posao XD

Autumn, kak ga uspavaš navečer?

mene ubija ta ne-rutina..tj rutina nam je onak..pospremamo igračke, kašica oko 20h, mijenjamo pelenu, oblačimo piđamicu i onda se još malo vrzmamo..gori telka(koma znam..)..on još gmizi po nama po krevetu i onda kad je baš već umoran ga stavim cicat ili zaspi pored nas sa dudom. Ne čitam mu priče, jer ga to baš ne zanima..gužva mi stranice ili razbacuje knjigu, il odpuže daljeuser posted image

što reći..ovak kad pročitam kaj sam napisala, zvučim ko totalna ne-majka..user posted image

btw, htjela sam pitati kako i koliko često na dan perete male zubiće? :)

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 451
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
5.2.2015 10:39:59   
autumn day
mimee, navečer on pocica, ja ga dignem da podrigne, još uvijek mu to treba jer podrigne ko mali prasac par puta i onda legnem pored njega, dam mu dudu i malo pjevam nekaj, on se umiri i zaspi.
to je oko 20 sati, i ako se probudi slučajno prije ponoći, muž ga bez problema uspava, malo ga podraga i to je to, ali onda oko ponoći se dere ako ga on pokuša uspavati, valjda se naviknuo da tada cica, i onda mu dam, i nakon toga kad se probudi ja pokušam uspavati bez cicanja, ali kao što kažeš. preumorna sam za nošenja, tapšanja, pjevanja, onda dam cicat, to ga smiri i odmah zaspi.
samo onda to očekuje svaki put kad se probudi.
ne znam kaj ćemo...isto mi je bilo sa malom , samo je ona bila još gora, budila se svakih sat vremena...onda kad je imala 10 mjeeci ja više nisam mogla, pa sam tri noći spavala u dnevnom, a muž ju je uspavljivao kad se probudila i to je prošlo super, prvu noć je protestirala, ali on ju je nosio,pjevao joj i to se svega par puta probudila ,drugu noć se probudila prvi put oko 3 ujutro i brzo zaspala i treću noć se nije ni budila, ako bi joj duda ispala on bi joj dodao i nastavila bi spavati. ja sam bila više budna od nje te tri noći jer sam se bojala kak se to proći.user posted image
mislim da mu je to navika i ništa drugo, a kako uskoro namjeravam prestati dojiti, moram ta noćna hranjenja riješiti prvouser posted image

ne znam kaj ti se sveki čudi, djeca su različita...moj da sjedi u sjedalici dok ja kuham??user posted image user posted image user posted image
sjedi u hranilici par minuta i to je to, takav je, kad sam baš u gužvi pustim ga da cvili u hranilici, ali ne prakticiram to, kuham dok spava...isto se ljuti kad mu mijenjam pelenu jer ne želi ležati, prvo je šizio, ali nisam popuštala, sada se pomirio sa sudbinom, ali samo ako je neka zanimljiva igračka u rukama.

a za zubiće...sad ih ima 6user posted image
puna usta zubića...ja mu ih malo sa onom četkicom za bebe par puta dnevno protrljam, ne koristim nikakvu pastu još.

hoću te stalno pitati,jel se Andreju reglirala probava od kad je na dohrani?

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 452
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
8.2.2015 14:24:13   
mimee
Je, je, probala sam one savjete s linka što si mi poslala, super su kombinacije, pa je to krenulo, sad ima redovito, eeeventualno se nekad desi da jedan dan preskoči, ali onda odmah idući dan ujutro obavi. Nemam jedino pojma kak bi to inače trebalo izgledat po hm..tvrdoćiuser posted image kod njega to je malo formiranije većinom, ali ne vidim da se muči, pa mislim da je ok.

joj ja ne znam dal ću uspjet i dal bi prestala dojit do povratka na posao..sad mi baš odgovara ovako doručak-ručak-večera kašice i između 2 cicanja, al maksimalno bi mjesec dana nakon povratka..nekako gledam da to ide što prirodnijim tokom i nebi htjela na silu prekinut, ali nebi ni da mi hoda okolo i dolazi do mene na obrok..user posted image svakako bi za cc dva mjeseca smanjila na 2x dnevno pa laganini. Treba tu i malo odlučnosti, ali vjerujem da ću točno znat kad ću i kak.

A spavanje sam odlučila sad još neko vrijeme promatrat, jer mi se čini da mu se mijenja obrazac spavanja po danu..npr sad mu jutarnje spavanje bude po pola sata, pa popodne sat i moram pazit da popodne ne spava iza 17h inače neće zaspat do 23. Već mi dugo neće zaspat prije 22, pa mi se čini da ću morat malo drugačije posložit to dnevno spavanje. Sad gledam da ga lagano uljuljuškam da počne sklapat oči i onda ga takvog, još ne zaspalog stavim u kind..ah Elizabeth kaže strpljenje strpljenje strpljenje, ali ustrajnost :)

Idemo poslije kupit zimsku vreću-Baby Center ima 30% popusta sad, pa ih ima već od 170kn :)

e, btw, jel zna netko zakaj je naša tema pod rubrikom ''Upozoravamo'' na početku foruma? Jel ja to možda neš kršim pravila s ovim nazivima i popustima?user posted image MOram priznat da ih nisam čitala..

< Poruku je uredio mimee -- 8.2.2015 14:28:43 >

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 453
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
10.2.2015 9:05:27   
autumn day
ne planiram ni ja nasilu prekinuti dojenje,naravno da ne, zato sad pomalo smanjujem....e sad, da li će to biti za 2 mjeseca ili za 4 vidjet ćemo.
negdje sam čitala da djeca najlakše prestaju dojiti između 9-12 mjeseca života, kasnije to više nije hrana nego maženje, a mi se drugačije mazimo, sad kad je već veliki pogotovo.user posted image . ne znam, meni je dojenje hranjenje, nikad nisam uživala u onim satima dojenja na početku, naravno da sam presretna što sam dojila i dojim jer mislim da je to najbolje za bebu, ali moram priznati da mi nije neki posebni guštuser posted image
a onda opet, moja frendica kad je bila trudna govorila da je će dojiti naaaajduže do 6 mjeseci, evo već preko tri godine doji maluuser posted image
ali dobro kažeš, svatko će točno znati kad i kako je pravo vrijeme za prestanak dojenja.

moja velika curka je proslavila 5. rođendanuser posted image user posted image
imali smo tri slavlja, doma, u vrtiću i u igraoniciuser posted image , pa sad malo odmaramo od slavljeničkog vikenda.

idemo 20. 02. kod ped., na sistematski, pa ću vidjeti kako bebo rasteuser posted image
sad po novom stoji bez držanja, ustane iz čučnja pa zbunjeno gleda jer ne zna šta bi sad trebaouser posted image
i pomalo hoda uz namještaj...izbila su mu još 2 zuba, sad ih ima 8.
eto ,to su novosti kod nasuser posted image

mene isto zanima ovo kao i mimee za našu temu?


< Poruku je uredio autumn day -- 10.2.2015 9:06:22 >

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 454
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
14.2.2015 14:11:14   
ma re
Pozdrav mamice i bebice..!! :-*

Evo da se i mimalo javimo prvenstveno jer ja imam neki tezak dan i da vas pitam za savijet.. dakle.. jedno od pitanja je da li ste imale prije trudnoce pms i da li se vratio? Naime, dobila sam m kad je malena imala 6 mj ( prije dva mj) i pms je grozan..user posted image idem na zivce sama sebi a mogu mislit kako je drugima onda sa mnom.. pokusavam se smirit i kontrolirat jer znam da moja nervoza utjece i na nju al jednostavno taj unutarnji nemir je uzas..user posted image user posted image user posted image kako se vi nosite s time i da li imate neki savijet????

Drugo pitanje je koliko vi svojim malisanima dajete cesto meso? Ovo moje cudo jede svo povrce ali samo ako je unutra meso ili riba... nece u komb s vocem al ako ima mesa... da li je koja mamica imala takav slucaj?

I trece...user posted image kada su vam bebaci poceli puzat? N ima punih 8 mj a i dalje kad ju stavim da sjedne samo sjedi i igra se.. pokusa dohvatit igracke al onda padne na trbusic pa se okrene na ledjai to je to... uopce se ne dize na nogice il slicno. Da li se moram zabrinut?

A.day cestitke velikoj curi!

Eto toliko od nas.. user posted image
Oprostite na dugom postu al bas sam puna pitanja..user posted image ljubimo vas!!

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 455
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
20.2.2015 9:23:36   
autumn day
ma re, hvala, je, baš je velika većuser posted image

ja meso dajem svaka 3-4 dana, tj. imamo otprilike ovakav raspored s povrtnim kašicama... jedan dan meso, drugi riba, treći žitarice, pa nekad samo povrće i onda ispočetkauser posted image
kad mu dajem samo povrće dajem mu batat u nekoj kombinaciji, on je sladak i mali ga jako voli, probaj tako, pa će možda prihvatiti kašicu samo s povrćem.

moj je propuzao sa 6 mjeseci, ali čini mi se da je to rano i mislim da tvoja curka sa 8 mjeseci ništa ne kasni, bude ona to sve nadoknadila i na kraju svi dođu na isto.user posted image
jel ti ped nešto napomenula vezano za motoriku?

a kaj se tiče pms-a, ja još nisam dobila!!
user posted image
još uživam u ovim lijepim danima bez pms, uložaka, i sl, ali znala sam imati gadne pms-ove prije...kod mene ništa nije pomagalo, čekala sam da prođeuser posted image

mi smo danas popodne kod ped na sistematskom, jedva čekam vidjeti mjereuser posted image

nadam se da ste sve dobro i uživate u ovom lijepom vremenu!

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 456
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
20.2.2015 21:12:29   
Newy
Evo i nas malo, odrađujemo neku virozu... zapravo danas smo bili ok, ali smo ipak ostali još doma... jučer cijeli dan temperatura, a počelo je sve preksinoć kad je povratio 5 puta u sat vremena, i to baš jako u mlazu i puno, sve je izbacio... Sve je bilo ok cijeli dan i večer, normalno zaspao, i oko 22 sata čujem ga ja da se meškolji, probudio se, i odjednom neki sumnjivi zvuk. Ka dođem do njega, a on jadan leži sav porigan i gleda me user posted image ... i onda još više puta, na kraju smo otišli na hitnu jer ipak je on još mali, i može brzo dehidrirat. Vadili mu krv, urin, pa dok su došli nalazi i dobio je infuziju, došli doma u 3 ujutro... i jutro nakon toga temperatura. Zvala pedicu, kaže viroza. da su krcati ovaj tjedan time-temperatura s povraćanjem i proljevom. Ali hvala Bogu danas je već ok i nadam se da tako i ostane. Odmah i poremeti noć naravno... pa se nadam da se i to vrati uskoro na staro.

Što se motorike tiče, moj nije nešto baš napredan haha, ali mislim da je to sve ok, nisu svi isti. Meni je pedica rekla da sjedenje ide sa 9 mjeseci tek i da ne treba prije razbijati glavu time. Evo moj sad zadnjih dana tek počinje pomalo dok je na trbuhu, dizati guzu, odnosno ljulja se četveronoške. Pa će valjda iz toga puzanje/sjedenje, nema žurbe dok je sve ok. Kad mi je bolestan onda ga par dana poštedim ne stavljam ga na vježbanje u vrtić, pa eto i to malo usporava... pa su ono prije 3 tjedna bili zubići, pa isto nije htio biti na podu.

Kašice- meso dajem isto tako negdje svaka 3 dana. Ribu još nisam uvela. A mogla bih pomalo. Sličan raspored obroka kao Autumn, povrće sa žitaricama ili rjeđe s mesom. Ujutro voće.

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 457
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
21.2.2015 20:14:13   
Suncica33
Vecer cure,
Eto i nas.Emma je jucer punila 8mj...
Sisamo jos ali takodjer sve jede ,nem sta nevoli ili d joj nepase,ako joj nedam odmah u plac...sisa joj vise sluzi kads hoce se mazit ili spavat..
Kila ima 7300 kg ali je zato 77 cm visoka ..
Propuzala je sa 5 mj..sa 6 mj se pocela dizati i sjediti..a sa 7 mj je pocela hodati uz namjestaj..
Sad vec na veliko hoda,puze..
Neki dan je dobila 2 zubica dolje..stvarno je jako napredna a ja joj nista nebranim ako ona misli da moze nezelim ju muciti da nemoze..
Svi kazu da ce poceti hodati ubrzo..

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 458
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
22.2.2015 9:01:15   
autumn day
hej cure, htjela sam samo vezano za motoriku reći, bili smo u petak na sistematskom, pa je ped pitala jel već pomalo puže?
pa kad sam rekla da puže već neko vrijeme, pitala me jel pravilno i čudila se....a on ima punih 10 mjeseci!
tako da mislim da nema brige, svaka beba svojim tempom user posted image

inače, buco ima 11,5 kg i 75 cmuser posted image
i kako fino papa rekla je da mu prestanemo davati željezo, pa ćemo sa godinu dana ponoviti krvnu sliku, nadam se da će onda biti ok.
idući put cijepljenje, par dana iza prvog roćkasauser posted image i do onda mora probati bjelanjak, odnosno cijelo jaje, ali žumanjak je već probao, tako da ostaje još bjelanjak.
i jedva čekam da obavimo to, bojim se ovih ospica koje se javljaju, a kikići nisu cijepljeniuser posted image

newy, nadam se da je maleni dobro!

< Poruku je uredio autumn day -- 22.2.2015 9:02:13 >

(Odgovor članu Suncica33)
Neposredna veza do poruke: 459
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
22.2.2015 23:01:56   
mimee
bok cure :)

evo i nas neispavanih malo :P kod nas je totalni kuršlus nastao, pa zadnjih sigurno 10 dana. Jedva ga uspavam navečer, a i prek dana, neki dan sam ga sveukupno sa spuštanjima u kind i ponovnog dizanja nosala sat vremena, što nikad nije bilo tako, po noći se počeo buditi svaka 2h, ako ne i češće, neda se nikako smirit osim sisanjem, po danu se obavezno probudi nakon pol sata spavanja, ko navinut i onda ga moram ponosit još 5-10 min, pa zaspi još pola sata..uglavnom, nemam pojma kaj mu je došlo..jel mogu već druge zube očekivat ili kaj?
taman ono da ću počet smanjivat noćno cicanje na 1x, kad ono kaos, cica češće nego kad je bio novorođenče..autumn-da nije to neki 'sindrom' sa 10 mjeseci..user posted image

mi smo se vagnuli na grupi za potporu dojenju, ima 9,7kg, a cm ne znam točno. Uglavnom u zadnja 2 mj dobio je oko 600/700g po mjesecu, kažu da je to ok. Puže sad ko brzi Gonzales, hoda uz namještaj, čak ga se može pustit da se zaigra sam po 15-20 min, klopa super, ali spavanje nam je kriminalno..ne vidim svijetlo na kraju tunelauser posted image
a i znam da nemrem sad niš, jer mi se čini kao faza :/

autumn, kaj su vas predbilježili za taj sistematski ili? nama su sa 6 mj rekli da se vidimo tek s god dana..user posted image na onom zloglasnom cijepljnjuuser posted image u međuvremenu je btw mm istraživao da puno bolje prihvate kad to cjepivo prime godinu-dvije kasnije, pa ne znam ni sama dal ćemo odugovlačit..odbijam još malo misliti o tome. Generalno nisam protiv cjepiva, ali iritiraju me više s tim gluparijama oko nuspojava :P

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 460
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
23.2.2015 9:34:10   
autumn day
mimee, ja bi rekla da je kod vas ovo sad buđenje povezano sa motoričkim napretkom...nedavno si pisala da pomalo puže, a sad već piči i hoda uz namještaj. nama su najgora buđenja bila kad se postavio na sve 4 prvi put i kad se posjeo, onda se zbilja puno budio, valjda im mozak sve novo naučeno obrađuje i ne mogu se smiriti.
kod nas je spavanje, ono...svakakouser posted image
po danu i dalje ok, po noći kako kad, noćas je recimo cicao prvi put u 2 i to mi je ok, ali onda u 4, u 5, u 6...pomalo, čisto da se uspavauser posted image
po danu cica još samo ujutro i navečer i uopće nikada ne traži u neko doba dana cicati.
morati ću ovo po noći nekako riješiti jer se za mjesec dana vraćam na posao, pa da se malo bolje naspavam za radni danuser posted image

sistematski naša ped uvijek ima jedan oko 9 mjeseci, mi smo ga obavili sad malo kasnije jer je O bio bolestan kad ga je trebala cijepiti prošli put, pa smo odgodili dok nije ozdravio, pa nam se sve pomaklo.
ali i frendice mi pričaju da oko 9 mj. idu na još jedan pregled, nekako mi je dugo 6 mjeseci bez kontrole kod tako malihuser posted image

meni je muka od cjepiva, baš zbog tih nuspojava, recimo prošli put mi je imao temp 2 dana...ali ni ja nisam protiv, tim više jer sad vladaju te ospice za koje kažu da su kod malih beba dosta opasne, zbilja mi nije svejedno.
ja ću ga cijepiti da to obavimo, on ionako ide u jaslice najesen, a bez potvrde o svim obavljenim cijepljenima ga neće upisati.
nadam se da će proći ok, curka apsolutno nikakvih nuspojava nije imala.

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 461
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
23.2.2015 10:36:44   
mimee
a moguce da je to..dosta brzo je on sve to nagurao, prvo nista nista i onda i puzanje i dizanje i svasta u 2,3 tjedna. Joj samo da od nekud smognem snage, ne znam za sebe, a sijede se samo mnoze :P

ti budes onda malo ranije na posao? Meni je do 21.4. Mislila sam da cu se morat puno ranije vratit, ali ipak su se nekako snasli.

a nas ped eto ne radi taj sistematski s 9 mj, slazem se da je pre dugo, al racuna da cemo doc ako bude kakve frke..svasta..sad opet ja moram bit najpametnija oko svega i igrat se doktora, al ajde za sad mislim da je sve ok :P

Cure, jel vozite klince u kolicima prema naprijed ili prema sebi? Ja ga jos nisam okrenula prema naprijed. ne buni se jos, pa tako ni ja ne mijenjam smjer gledanjauser posted image

< Poruku je uredio mimee -- 23.2.2015 10:42:03 >

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 462
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
24.2.2015 8:16:10   
autumn day
moj je u kolicima okrenut naprijed od prvog dana od kad se vozi u sportskom dijelu jer se taj dio ni ne može okrenuti prema meniuser posted image
naša peg perego su starija, pa se ne mogu okretati...probaj ga okrenuti, to je skroz nova perspektivauser posted image

a morat ću nešto ranije, meni je do 17.4. ali mislim da ću morati najkasnije 01.04.
nije to ništa strašno puno, ali moji na poslu su imali ideje da dodjem 01.02., pa 01.03., a kako mi malog nema ko čuvati, nisam otišla nego ću onda 01.04. ako im tih 3 tjedna tako puno znači.
jako sam ljuta i razočarana s njima, ali to je već druga priča.
ja uopće nisam svjesna da ću za mjesec i par dana na posaouser posted image

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 463
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
2.3.2015 21:56:14   
mimee
Zdravo majčice :)

joj, joj..sad i mene već malo 'panik' hvata..još malo pa na posel..user posted image
mi još tete čuvalice ni na vidiku, a htjela bi već sad ga polako navikavat da me neće bit..
ko za vraga se zadnjih dana samo mene drži, neda se nikome tješit ni nosit, samo mama, inače plač i dernjava..leđa mi pucaju :P

uglavnom, imam pitanje vezano za korištenje godišnjeg nakon porodiljnog..
znači, prošle god sam radila 1. i 2. mjesec i krenula na porodiljni, nisam ni započela go za 2014.
Da li ja svejedno imam pravo iskoristit taj go do 30.6. 2015. ili ne s obz da ga nisam 'načela' prošle godine?
negdje piše da, negdje ne..a negdje da ovisi o poslodavcu(što mi je jasno), ali čisto da znam s kojim info raspolažem :)


(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 464
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
5.3.2015 8:09:39   
autumn day
mimee, ja bi rekla da imaš pravo, ali to sam samo ja user posted image . kod mojih bi mogla koristiti.
možda da nazoveš pravnu službu u hzzo, pa se raspitaš, ja sam ih zvala vezano za moje bolovanje/godišnji prije porodiljnog, pa su mi sve objasnili.

jesi ti svjesna da naši dečki idući mjesec slave 1. rođendan?!?!user posted image

cure, jeste već razmišljale o fešti za prvi rođendan? hoće biti nešto veliko ili ne, doma ili negdje vani?

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 465
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
5.3.2015 11:36:59   
valerie
Bok mame, evo i mene. Joj kako brzo rastu. Još 3 i pol mjeseca i posao. Jako me to brine...kako ga odviknut od cike i od sebe, uh, uh.
Jučer sam ga na 2h ostavila kod ujne da odem zubaru i pola sata je plakao i bio tužan. Ne znam uopće kako ćemo sve to kad počnem raditi.
Mislili smo da ga baka čuva do 9. mj. pa onda ćemo valjda dobit vrtić. Ali jako je vezan za mene.
Pišite vaša iskustva.

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 466
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
5.3.2015 23:36:53   
mimee
tnx autumn, zvat ću hzzo, pa čisto da znam, mada mislim sve i da imam pravo, da neću naić na odobravanje u firmi :P

joj 1. ročkas..ma nemrem jednostavno vjerovat!! do 6 mj mi je prolazilo takoo sporo, a onda samo najednom 7, 8 i 9 kao da je u 2 tjedna prošlo..valjda zato kaj sad fakat već dosta toga kuže i super su :) moram priznat da me zadnjih tjedan dana počela prati polu-tuga..navikla sam se i falit će mi cijeli dan samo za nas..iako znam da će tu bit i vikendi i da ću ja bit spremnija za njega kad malo promijenim rutinu..ma ne smijem se bedirat, kak svi, tak i mi, bit će ok, a sad još uživat u zadnjoim tjednima, ne smijem sada klonutuser posted image
valerie, uživaj, imate vi još dosta :))
mišek mali..a nebi bilo loše bar jednom tjedno ih ostaviti nekome na čuvanje, moraju se prije ili kasnije naviknut, a kasnije bude teže nekima.
kakvo je sad stanje u zapadnom dijelu grada, mi ni nebumo dobili gradski vrtić, bolje da se ni ne nadam, jer ću se samo razočaratuser posted image

mi ćemo za ročkas doma, imamo dvorište, pa ćemo neki roštilj okrenuti ako bude dobro vrijeme, a klinci nek trčkaraju okolo (naravno, ko bu znao trčkarat XDD)

< Poruku je uredio mimee -- 5.3.2015 23:39:15 >

(Odgovor članu valerie)
Neposredna veza do poruke: 467
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
5.3.2015 23:44:26   
mimee
cure, jel netko bio na predavanjima ili kupio video? http://prirodnoroditeljstvo.com/o-nama/

kak vam se čini?

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 468
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
6.3.2015 9:21:33   
autumn day
valerie, tak je i kod nas, baš je jako vezan za mene. i tatu. kad je s mužem, kao da je samnom, nema nikavih problema, njih dvojica znaju po cijeli dan biti sami, dok curka i ja landramo po graduuser posted image ali kad ga netko drugi čuva, plače...čuvala ga je baka par puta po par sati i prvi put je bilo najgore, zadnji put je čak bio ok, plakao je malo kad se sjetio da nas nema.
to je normalno, u toj dobi se javlja strah od odvajanja, kako kaže mimee ostavljaj ga malo po malo, češće, da se navikava.
mi smo dogovorili čuvalicu, sad mi je malo lakše, pa ćemo polako krenuti s privikavanjem na nju idući tjedan...nju ćemo imati do 9 mj. ,a onda jaslice...jasno, ako upadnemo,a zbilja se nadam da hoćemo jer je ova opcija zbilja skupa. iako je i tu na ovaj naš vrtić navala prestrašna.user posted image

mimee, ovo je moja frendica išla i jako je zadovoljna, ja sam htjela, čak sam se prijavila na ono uvodno besplatno predavanje, pa na kraju nisam otišla, više se ne sjećam zašto, vj. se curka razbolila ili nešto takvo...pa nikako otići vidjeti.

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 469
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
6.3.2015 18:06:32   
mimee
joj autumn, blago vama, di ste ju našli? preko poznatih ili ovako? ja sam gledala onu stranicu ''''čuvalica.hr'''', mislim da ću nazvat par cura, jer nemam druge opcije, a vrijeme ide..

a ovo za Kuljiša..malo mi je skup, ne znam ništa o tome..a opet me privlači..voljela bih se osloboditi pritiska starog načina odgoja i zbilja djelovati kad me dijete treba. Mislim fakat skačem na svaku drugu, tu i tamo ga malo pustim da cmizdri, ali nekad imam osjećaj da me dobrano vesla. Bojim se da ne postanem pre popustljivi roditelj (što sam uvijek govorila da nema šanse), ali ne želim ga ignorirati ako me treba, jer sam čitala koliko im to zna bit pogubno, a opet, znam da nitko od nas nije i ne treba biti savršeni roditelj..samo naći zlatnu sredinu.. :P

ste kupile već dječici prve šlapice (koji stoje, jel)? ja sam uzela u Cicibanu, izgledaju ko male sandalice sa gumenim đonom, ali NEMA ŠANSE, poludi kad mu stavim, pa mislim da ću ga pustit još do 1. ročkasa bosoguser posted image

e, btw, kupila ja knjigu E. Pantley prek njuškala za neke sitne pare, a baš se gornji zub priprema izać XDD upotijebit ću je valjda do 3. rođendana..user posted image user posted image

< Poruku je uredio mimee -- 6.3.2015 18:12:14 >

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 470
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
7.3.2015 10:09:47   
autumn day
čuvalicu smo našli preko poznatih, i to evo u zadnji čas, već sam i ja gledala te stranice, čitala, proučavala forume, na kraju je ovako ispalo, nadam se da ćemo svi biti zadovoljni user posted image
joj, baš me neka trema hvata od svegauser posted image

mi još nismo kupili čvrste šlapice, ima par onih kožnih, ne znam kak se zovu kod nas,preslatke su, lagane, ne izuva ih i ne kliže mu se u njima, ovakve :)
https://www.google.hr/search?q=baby+leather+shoes&biw=1920&bih=951&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=jb36VL6RO8rgOL_UgPgL&sqi=2&ved=0CC4QsAQ
nama je ortoped rekao da su najbolje cipelice one najjeftinije, odnosno besplatne, dakle da je bos dok može.
i da te prve cipelice ne smiju biti krute, moraju se lijepo moći saviti, da ne budu teške i da drže zglob...uložak nije bitan, po njemu je to izbijanje love roditeljima iz novačnika.
problem kod mog O je što mu je debeli rist, pa mu ne mogu svake cipelice ni obuti :D
dobio je jedne cicibanke na poklon, preslatke i ne mogu mu na nogu user posted image
morat ću malo obići s njim dućane, frodo ima super cipelica, ali to sam mislila kupiti kad prohoda, a šlapice ću mu ove i dalje uzimati.
evo ti pitala za šlapice, a ja krenula po cipelicama :)

joj, nespavanje....mi danas počinjemo odvikavanje od noćnog cicanja, pa šta bude :D
drži fige!

< Poruku je uredio autumn day -- 7.3.2015 10:10:56 >

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 471
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
9.3.2015 0:01:18   
valerie
Hej cure,meni se bio izbrisao post pa mi se nije dalo opet tipkat.
A niste pitale u privatnom vrtiću? Tamo navodno mogu uletit usred godine.
Mi smo u N. Zagrebu i nemam pojma di ćemo dobit mjesto.
Užasavam se razdvajanja joooj. Tako nam je sad lijepo. Imamo prvi zubić ;) Presladak je :)
E da,ja dobila mengu nakon 6 i pol mjeseci, čim smo uveli kašice i nakon poroda ne boli više ništa jeeeeej. Prije sam umirala od bolova. Kad vi mislite na sljedeću bebu (koje planirate još)? Meni je razlika 2-3 godine super pa mislim ili krajem ove il početkom sljedeće počet radit na tom planu....
Pišite na koji način odvikavate od cike, kako ide povratak na posao, sve nas to čeka još malo :(
Ja sam totalno zabrijala na dojenje da mislim da ću bit u depri kad toga ne bude. A evo sad uveli i treći obrok, al cika je cika. Ima već 10kg i jako je dugačak.

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 472
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
9.3.2015 11:59:03   
mimee
kak je prošla prva/druga noć autumn? jel bilo ''svirke''? :P

ja sam negdje na Dječjem sajmu dobila letak za ovakve cipelice/šlapice http://www.dhgate.com/product/baby-shoes-cartoon-toddler-shoes-pure-leather/136052421.html
i naravno bacila ga jer mi tada nije trebalo, a ne mogu nikako sada naći na netu, niti imam pojma kak se zovu. Uglavnom, domaća proizvodnja, od prave kože, jako su mekane i imaju samo dvije te gumene točke na potplati da im se ne kliže..

ak netko zna o čem pričam, plz, pišite :)

valerie..ja ne znam kad ću drugu bebu, iskreno, sve skupa mi je bio veći šok nego što sam ikad zamišljala, tak da za dalje ne želim biti opterećena nikakvim brojkama, jednostavno ću znat kada želim ponovo, pa makar to bilo i nakon 4,5 godina. Inače sam uvijek filozofirala kak želim dijete prije trideset_e i te neke razmake između djece..sve je to super, ali treba sagledat ukupno stanje i svatko zna za sebe kada je najbolje :)user posted image

jel dajete dječici već nešto od ručka kaj vi jedete? A sad ima 10,5mj i probao je varivo od poriluka i malo sarmice do sada :D usitnjeno naravno i u manjim količinama, ali mislim da je ok da već pomalo upozna i ove ''ozbilnje'' okuse. Za sad se ne buni.. :)

< Poruku je uredio mimee -- 9.3.2015 12:00:25 >

(Odgovor članu valerie)
Neposredna veza do poruke: 473
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
9.3.2015 13:01:39   
autumn day
valerie, mi nismo htjeli u privatni jer će u 9 mj. u jaslice, gradske, pa će onda prolaziti adaptaciju, a da smo ga davali u privatni morao bi sad na adaptaciju, pa za 5 mj. opet, to mi ga je žao. A i dosta privatnih vrtića ne radi preko ljeta, pa bi tu ostali opet bez čuvanja.
mi smo isto u N. Zg., kad smo curku upisivali u jaslice, nismo dobili mjesto ni u gradskim ni u privatnim, trebala nam je veza za privatne jaslice na drugom djelu grada...užas!

mimee, naravno da se prehladio kad sam ga htjela trenirati :D
nanjušio je moj plan, tako da malo odgađamo sve skupa, budi se od zaštopanog nosa stalno.
za ove cipelice ne znam ali su preeeslatke :)
ako saznaš javi!

ja moram priznat da još ne dajem naš ručak malom, tj, ako radim neku juhu ili čušpajz za njega odvojim, pa nama začinim, još mu ništa nisam dala začinjeno.

a ovo za više djece...mimee, takvo razmišljanje sam ja imala, odnosno još odlučnije jer sam govorila da nakon prve ni neću imati više djece, meni je to isto bio ogroman šok, na porodiljnom sam se osjećala kao u zatvoru, koliko god to ružno zvuči. i ja nekako smatram da se djetetu dok je tako malo treba puno posvetiti a to se ne može uz dvije male bebe
kad sam krenula na posao, preporodila sam se, mala je super prihvatila vrtić, stalno smo negdje landrali, putovali, družili se...i kako je postajalo sve lakše, nekako mi se počelo po glavi vrzmati drugo dijete, oko njene 3. godine, a onda smo se oko njene 3,5 i odlučili...razlika je 4 god i 2 mj. :)
tako da nije ni to loša razlika, ako ti tako dođe. to mogu potvrditi iz iskustvauser posted image
i da, na ovom porodiljnom sam iskreno uživala i plače mi se svaki dan što tome uskoro dolazi kraj...muže me gleda i ne vjeruje user posted image

ali to što kažeš, svatko zna za sebe najbolje vrijeme...a i ne možeš protiv toga kad se javi želja za još jednom bebicom :)

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 474
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
15.3.2015 21:55:20   
mimee
ja fakat ne znam kak je prije bilo, ali vjerujem da se puno manje o tome pričalo, a nije ni bilo interneta da vidiš da je i drugima teško..uglavnom, za prvi put je to stvarno život naglavačke, sve samo ne ono 'uživajte sa svojom bebicom' što ljudi obično na van prikazuju, i nitko te ne može na to pripremiti.. ali drugi puta vjerujem da ipak iskustvo čini svoje :)

pronašla sam cipelice..marka lbl, ima za kupiti u trgovini 'malitragovi' u Arena centru Zg ili u njihovoj internet trgovini http://malitragovi.eu/index.php/djecaci.html
ali koliko vidim nije ipak domaća proizvodnja, to sam ja valjda neš pomiješala, ali koliko se sjećam, u živo su baš kvalitetne izrade i mekane, tak da mislim da ćemo mi idući tj skoknut do Arene :)


(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 18 [19] 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 18 [19] 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!